Zažite zábavné parky Dubaja

Niekoho Dubaj láka výhodným shoppingovým rajom, iný chce vidieť najveľkolepejšie dubajské hotely, obdivovať skvosty tamojšej architektúry alebo sa vyviezť na najvyššiu vežu sveta Burj Khalifa, promenádovať sa po umelo vytvorenom Palmovom ostrove či zapózovať si pred najväčšou tancujúcou fontánou na svete.

Čo tak spakovať to všetko do jedného kufra, pribaliť k tomu deti a o zábavu máte všetci postarané?! Počas dňa sa stavte v dubajskom Legolande, vo vodnom Lego Parku či vo filmovej ríši rozprávok Motiongate a IMG World, kde sa nik nenudí ani sekundu! Aj noc má však svoje zábavné čaro, a to v Global Village, kde sa vám na jednom mieste predstaví "celý svet". Dobrodružstvo, adrenalín a nekonečné mokré zážitky vám prinesie Wild Wadi alebo Aquaventure. Toto všetko môžete zažiť na fantastickej dovolenke v Spojených arabských emirátoch. 

Motiongate

V Dubaji, najlákavejšom a najpopulárnejšom emiráte Blízkeho východu, je všetko možné. Aj to, že tri najväčšie hollywoodske štúdiá (Dream Works, Lions Gate, Columbia), v ktorých vznikli tie najväčšie detské a tínedžerské animované trháky, sa spojili, aby do zábavného parku Motiongate pozvali svoje najväčšie hviezdy: princeznú Fionu a Šmolinku, štvoricu zvieracích kamarátov z filmu Madagaskar, nemotorného Po z Kung-Fu Panda, knieža Drakulu z Hotela Transylvania i jeho vtipnú dcéru, ale aj zlého černokňažníka Gargamela a mnoho, mnoho ďalších...

Lions Gate.
Lions Gate. Foto: CK SATUR

Pamätáte si Black Beauty, Čiernu krásku, to nezničiteľné auto, ktoré zostrojil geniálny Kato z filmu Zelený sršeň? Nech sa páči, nastúpte, na túto jazdu určite len tak ľahko nezabudnete! A to nehovoríme o 58-metrovej veži, ktorá vás vystrelí ku hviezdam, tesne-tesne, keď vás budú už-už doháňať potvory zo Zombielandu. 

Motiongate
Motiongate. Foto: CK SATUR

Ďalšie bojové úlohy? Môžete sa stať krotiteľmi duchov a s parťákmi zachrániť New York pred apokalypsou, zomlieť na fašírky nepriateľov v stovky rokov trvajúcej bitke upírov s lakynmi, ako v seriáli Underworld, alebo tvrdo bojovať o prežitie po boku svojej obľúbenej hrdinky Katniss. Menšie deti pozvú do svojich veselých príbytkov modrí Šmolkovia a všetci spolu sa môžete vyblázniť na tanečnej hip-hopovej show či v 4D kine. Summa summarum: Čaká na vás dokopy 13 filmov a ich hrdinovia, vyše 40 atrakcií od vystreľovacej veže cez
interaktívne hry až po tanečnú show. Nedávno boli pridané v parku aj nové horské dráhy. Odvážite sa ísť na najrýchlejšiu horskú dráhu na svete - Now You See Me?

Motiongate
Motiongate. Foto: CK SATUR

Legoland

Lego kocky všade, kam siahnete a kam až vaše oko dovidí! Nad tým množstvom najvšakovakejších modelov z lega zostáva rozum stáť a ruku k dielu môžu priložiť aj vaše deti. A to doslova, lebo z Lego továrne si každý malý lego maniak môže zmajstrovať svoju vlastnú lego kocku! V Lego mestečku si decká zajazdia na lego autách a dostanú aj svoj prvý vodičský preukaz a komu sa bude máliť, ten nech vyhupne na chrbát draka, pozor, treba sa pevne pripútať, lebo poletíte rýchlosťou až 60 km, smer stredoveký hrad a jeho tajomstvá!

Legolend v Dubaji
Legolend v Dubaji. Foto: CK SATUR

V Minilande sa zasa vyšantili lego architekti - z 20 miliónov kociek postavili úžasnú panorámu Dubaja s jeho najznámejšími mrakodrapmi a ďalšími atrakciami, vrátane krytého lyžiarskeho strediska, a všetko sa to pohybuje, jazdí, svieti, bliká trúbi... Summa summarum: Čaká na vás dokopy 15.000 lego modelov, postavených z viac ako 60 miliónov lego kociek. Plus lego obchod, najväčší na Blízkom východe!

Atrakcie z lega v dubajskom Legolande
Atrakcie z lega v dubajskom Legolande. Foto: CK SATUR

Legoland Water Park

Z toľkých zážitkov treba deckám schladiť hlavu, a tak šup s nimi do vodného Legoland aquaparku, kde na nich čaká ďalšia porcia nezabudnuteľnej zábavy: vodné šmykľavky, tobogány, divoká rieka, na ktorej sa dá raftovať, vodné safari, jedinečná atrakcia Build-A-Raft a malí vodní stavitelia si môžu zložiť lodičku z lega a hneď ju aj otestovať, kam až dokáže zaplávať. Špeciálne navrhnutý park pre rodiny s deťmi od 2 do 12 rokov má aj časť vyhradenú pre malých návštevníkov, kde hrajú prím väčšie Duplo kocky. Summa sumarum: Čaká na vás dokopy 20 lego šmykľaviek a iných vodných atrakcií, v ktorých prúdi, klokotá a vystrekuje vyše 4 milióny litrov vody.

Zábava v aquaparku Legoland
Aquapark Legoland. Foto: CK SATUR
  • Legoland Water Park
  • Legoland Water Park
  • Legoland Water Park
  • Legoland Water Park
  • Legoland Water Park
  • Legoland Water Park

IMG World of Adventures

IMG World of Adventures jednoznačne patrí medzi fantastické dubajské atrakcie a svojím návštevníkom sľubuje zábavu, vzrušenie a rýchlosť. Má veľkosť ako 28 futbalových ihrísk, takže si viete predstaviť, že na túto plochu sa zmestí neuveriteľne veľa atrakcií. Rozdelený je do štyroch častí, v jednej stretnete najznámejších hrdinov Marvelových komiksov, v ďalšej sa možno budete chcieť skryť pred ohromnými pohyblivými dinosaurami.

IMG World of Adventures plný zábavy
IMG World of Adventures. Foto: CK SATUR

Menšie deti si zamilujú časť venovanú rozprávkam z Cartoon Network. Poslednou časťou je IMG Boulevard, prevažne reštauračná a obchodná zóna. Ak nechcete prísť o chuť k obedu, prehliadku atrakcie s názvom Haunted Hotel si nechajte radšej na neskôr. Súčasťou parku je aj prvé 5D kino na svete.

IMG World of Adventures
IMG World of Adventures. Foto: CK SATUR

Dubai Global Village

Multikultúrny tematický zábavný park Dubai Village vám dokáže ukázať 78 rôznych kultúr v 26 pavilónoch za pár hodín. Večer sa táto "dubajská dedina" mení na rozprávkovo vysvietené mesto. Už pri samotnom vstupe, ktorý je impozantný, máte pocit, že je to miesto na skvelé zážitky. Zoznámte sa s dubajskou Šikmou vežou, Big Ben, Taj Mahal, alebo sa preneste do starého Egypta. Divy sveta nájdete v tunajšom Rusku, Kambodži či Vietname. V tureckej časti skvelo nakúpite, ochutnáte zmrzlinu, ktorá vám do kornúta pristane vtipným spôsobom alebo si pochutnáte na pravom tureckom kebabe. Ideálny čas na spoznávanie ako aj zábavu je od 19 hod. Zároveň si môžete vyskúšať i jazdy na horských dráhach, na ruskom kolese alebo sa trochu aj báť v strašidelnom dome.

Global Village v Dubaji.
Global Village v Dubaji. Foto: CK SATUR

Aquaventure

Vodný zábavný park Aquaventure je súčasťou areálu hotela Atlantis The Palm ***** na slávnom Palmovom ostrove. Tobogany v parku patria k najlepším na svete, ako inak. Jedinečná je napríklad atrakcia Aquaconda, najdlhší tobogan na svete, alebo deväť poschodová šmykľavka s príznačným názvom Skok viery. Práve tento vodný park je oficiálne najväčší na svete po tom ako bol minulý rok rozšírený o nové časti. Užiť mokrú zábavu si tu dokáže celá rodina. Dobrodruhovia môžu vyskúšať transparentný tobogán obklopený žralokmi, či ďalších 28 vodných šmýkačiek. Menšie deti si užijú „jazdu“ na pirátskej lodi. 

Vodný park Aquaventure
Vodný park Aquaventure. Foto: archív CK SATUR

Zaujímavé je aj podmorské safari a špeciálna vodná plocha pre menšie deti. Aby ste načerpali energiu po všetkých adrenalínových zážitkoch, môžete si oddýchnuť na 700 metrov dlhej pláži s bielym pieskom. 

Vodný park Aquaventure
Vodný park Aquaventure. Foto: archív CK SATUR
Skvelý tip: Pri ubytovaní v luxusnom hoteli Rixos The Palm Dubai Hotel and Suites *****, ktorý stojí priamo na Palmovom ostrove, máte až do konca roka 2022 neobmedzené vstupné do vodného parku Atlantis Aquaventure vrátane transferu z hotela zdarma.

Vodný park Wild Wadi

Ďalší aquapark Wild Wadi je situovaný medzi známymi hotelmi Burj Al Arab a Jumeirah Beach Hotel. Pre hostí má pripravených niekoľko bazénov, tobogánov, vodopád a dokonca aj simulátor surfovania. Nájdete v ňom 30 atrakcií pre celú rodinu, ale aj niektoré adrenalínové „chuťovky“ ako poriadne rýchla šmykľavka Jumeirah Sceirah, kde si vyskúšate jazdu rýchlosťou 80 km/h, Tantrum Alley je zasa kombináciou toboganu a dvoch tornád, s Master Blasters sa dostanete do výšky 15 metrov.

Vodný park Wild Wadi.
Vodný park Wild Wadi. Foto: CK SATUR

Tipy na ubytovanie v Dubaji

Rixos The Palm Dubai Hotel and Suites *****
Ak si predstavíte slávny Palmový ostrov, tak tento plážový moderný a luxusný hotel sa nachádza na konci vlnolamu s nádherným výhľadom na panorámu Dubaja a "Palmy".  Hotel má súkromnú pláž s bielym pieskom dlhú 900 m a pozvoľným vstupom do mora. Je oázou pokoja s tropickou vegetáciou a zároveň s množstvom zábavy pre deti. 

Rixos The Palm Dubai Hotel.
Rixos The Palm Dubai Hotel. Foto: CK SATUR

Hotel Dukes Dubai, a Royal Hideway *****
Situovaný na jednej z najprestížnejších adries v meste, na Palmovom ostrove a to priamo na plážis nádherným výhľadom na Dubaj. Leží v blízkosti promenády The Golden Mile, nového nákupného strediska Nakheel Mall, a len 10 min od Dubai Marina a nákupného centra Mall of the Emirates. 

Dukes Dubai, a Royal Hideway.
Dukes Dubai, a Royal Hideway. Foto: CK SATUR

Hyatt Andaz Dubai The Palm *****
Luxusný hotel na ostrove Palm Jumeirah. Ponúka široké možnosti zábavy a relaxu a niekoľko gurmánskych reštaurácii, možnosť výberu raňajok alebo polpenzie. Impozantný je bazén na štrnástom poschodí s výhľadom na mesto. Svojou vhodnou polohu je ľahko dostupný na poznávanie tohto ikonického ostrova, štvrti Dubai Marina alebo JBR. 

Hyatt Andaz na Palmovom ostrove
Hyatt Andaz na Palmovom ostrove. Foto: CK SATUR

Riu Hotel & Resorts ****+
Nachádza na umelo vytvorených ostrovoch Deira. Leží na piesočnatej pláži v blízkosti veľkého nákupného centra a len 15 km od dominanty Dubaja Burj Khalifa, kam sa pohodlne dostanete taxikom. Hotel je vhodný pre rodiny s deťmi, keďže má aj vodný park Splash Water World, niekoľko tematických reštaurácií a bohatý all inclusive program. 

Hotel Riu na ostrovoch Deira
Hotel Riu na ostrovoch Deira. Foto: CK SATUR


Spojené arabské emiráty sú ako stvorené na zábavu, poznanie či relax. Ak sa neviete rozhodnúť, ktorý emirát navštíviť, radi vám s výberom poradíme, lebo na starostlivosť od CK SATUR nemá nikto. U nás máte nielen overené a kvalitné hotely, ale aj garanciu najnižšej ceny a bezplatné storno.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

 
Facebook