Tropické pláže, reštaurácia na dne mora a biely piesok. Aj to sú Maldivy.

Maldivy už dávno nepatria iba medzi milionárske rezorty a dovolenkovú destináciu amerických celebrít. Vedeli ste, že sú už niekoľko rokov otvorené aj bežným turistom? Pripravili sme pre vás prehľad toho naj. Pláže, atrakcie a tipy ako si užiť dokonalú dovolenku na tropickom ostrove. Korálové útesy, biely piesok a tyrkysová voda sú presne to, čo Maldivy ponúkajú.
Tyrkysové more a biely piesok na Maldivách
Tyrkysové more a biely piesok na Maldivách. FOTO: pixabay.com

Hulhumale pláž je jedna z najdostupnejších na Maldivách

Kaafi Atol má jedny z najkrajších pláží na Maldivách a pláž Hulhumale so svojou tyrkysovo modrou vodou a bielym pieskom, je jednoznačne unikátny tropický zážitok. Výhodou tejto pláže je, že sa nachádza blízko k prírode, no zároveň len pár minút od hlavného mesta, Malé. No treba myslieť na to, že práve táto pláž je súčasťou silnej moslimskej časti ostrovov a bikiny sú tu striktne zakázané.

Exotické dovolenky na Maldivách

Výhodou Hulhumale je, že hotely sú tu relatívne lacné v porovnaní s rezortnými ostrovmi. Určite vyskúšajte potápanie či šnorcholovanie – budete sa cítiť ako v akváriu, no stále v civilizácii.


Bikini pláž, ktorá je legálna

Ako sme spomenuli vyššie, Maldivy sú Moslimská krajina, ktorá však myslela aj na turistky zo Západného sveta. Pre to na ostrove Rasdhoo vznikla bikini pláž, kde je úplne legálne nechať celotelové plavky na hotelovej izbe. Už len zbaliť dostatok opaľovacieho krému. Slnko tu praží naozaj výdatne.

Opaľovanie v bikinách
Opaľovanie v bikinách. FOTO: pixabay.com

Ostrov Cocoa je známy tým, že je až príliš exotický. Čo to znamená?

Cocoa ostrov je známy tým, že je až príliš exotický. Čo to znamená? Práve tu môžete plnými dúškami preskúmať nádhery morského života. Na ostrove nájdete luxusné ubytovanie, užijete si rôzne spa procedúry a zažijete divoké a exotické Maldivy. Pláže sú tu známe pre svoj bohatý podmorský život a prírodu, ktorá pripomína raj z kalendárov.


Vedel si, že na Maldivách sa tiež nachádza reštaurácia, ktorá leží na morskom dne?

Ithaa podmorská reštaurácia je svetovým unikátom. Ide o reštauráciu, ktorá leží osem metrov pod hladinou mora, so zakrivenými sklenenými stenami. Návštevníkom teda dáva pocit, že sa potápajú v raji. Poloha reštaurácie však nebola vyberaná náhodne – práve krištáľovo čistá voda Indického oceánu presvedčila architektov, že práve na Maldivách je to najvhodnejšie miesto. Niekedy je tam dole tak veľa svetla, že si musíte dať slnečné okuliare.

VIDEO: Reštaurácia pod hladinou mora

Reštaurácia Ithaa má vo svojej ponuke typické Maldivské jedlo s príchuťou Ázie a Západu. Ak však práve nie ste hladní, môžete si objednať fľašu šampanského a vypiť ho v tichom salóniku s rovnakým výhľadom, ako priamo z reštaurácie.

  • Maldivy
  • Maldivy
  • Maldivy
  • Maldivy
  • Maldivy
  • Maldivy

Na maličkom ostrove na Baa Atoll leží Reethi pláž, ktorá je symbolom luxusu. Toto sú Maledivy, ktoré poznáme z obrázkov v kalendári. Nachádza sa tu jedna z najlepších pláži na svadobnú cestu s idylicky vyzerajúcou vodou, množstvom luxusných reštaurácií a vysokou úrovňou. Táto pláž je známa hlavne vďaka luxusu, ktorý tento ostrov ponúka. Dostanete sa sem lietadlom z Malé, ktoré pristáva, ako inak, na vode. Rezervovať ho môžete priamo v hoteli.

Čo sa tu dá okrem dovolenkovania robiť? Určite sa prejdite po celom ostrove, alebo strávte deň v niektorom z wellness centier na ostrove. Alebo si len jednoducho užívajte s polovičkou svadobnú cestu plnými dúškami.

Maldivy pripravené na svadbu
Maldivy pripravené na svadbu. FOTO: pixabay.com

Ak chcete vidieť morské karety vo voľnej prírode, potápať sa so žralokmi či pozorovať gigantické raje, ako doslova lietajú po morskom dne, ste na správnom mieste. Tie môžu byť trochu ťažšie na spozorovanie, keďže sa rady zakrývajú pieskom a rýchlo utečú, ak ich niečo vystraší. Nezľaknite sa.

Raja na Maldivách
Raja na Maldivách. FOTO: pixabay.com

Maldivy majú nespočetne veľa nádherných pláží a je len na vás, ktoré si vyberiete pre svoju exotickú dovolenku. Odporúčame vyskúšať kombináciu viacerých a naplánovať si svoju dovolenku na Maldivách tak, aby ste si užili luxus, lokálnu kultúru, krásny podmorský život a aj trochu zábavy. Nezabúdajte ale, že ide o moslimskú krajinu, ktorá rada víta turistov, no váži si svoje tradície.


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook