Túto jesennú exotiku si zamilujete aj vy

Jesenné prázdniny patria medzi najcestovanejšie obdobie Slovákov do exotiky, kedy si ešte mnohí radi predĺžia leto pri mori. Cestovateľmi je už dávno potvrdené, že mora, slnka, pohody a radosti s deťmi nikdy nie je dosť. Objavte aj vy čaro exotiky.

1. Zanzibar

Tropický raj ako Zanzibar, je skutočnou lahôdkou milovníkov exotiky. Brehy tohto afrického ostrova lemuje piesok jemný a biely ako múka. Vo vzduchu cítiť jemnú slanosť, atmosféra je presiaknutá úsmevmi a priateľskými pozdravmi. Iba 2 hodinový časový posun a let v trvaní cca 11 hodín vás prenesie len 6 stupňov od rovníka, kde už život a svet funguje celkom inak. Preskúmať tu môžete nielen dokonalé pláže, ale aj srdce ostrova, ktorého dejiny poznačili sultáni i otroci, trhoviská s pestrým tovarom, kde sa zanzibarské ženy vrtia v pestrých šatách, parky voňajúce všakovakým korením alebo si len tak jednoducho byť v kľude, nechať sa rozmaznávať a dívať sa na nádherný oceán.

Exotický Zanzibar s bielymi plážami, lehátkami a prechádzajúci sa pár.
Exotický Zanzibar s bielymi plážami. Foto: CK SATUR

TOP 5 pre dovolenku na Zanzibare

  • odlety z Bratislavy
  • dlhé pieskové pláže ako na Maldivách, pestrá fauna a flóra všade okolo – spoznajte ako rastie vanilka či klinčeky
  • fascinujúca gastronómia kombinujúca chute európskej, arabskej a indickej kuchyne s tu dopestovanými koreninami
  • jedinečná kultúra miestnych obyvateľov - spoznajte Masajov - tradičný východo-africký kmeň, jeho zvyky a tradície
  • novo otvorené kvalitné a overené hotely s all inclusive službami

V blízkosti hlavného mesta Stone Town je farma s koreninami, kde si môžete pozrieť, ako sa sa „vyrába“ muškátový orech, ako rastie klinček a následne sa suší na plachtách, ako sa šúpe kôra zo stromov škorice a sušením sa zroluje na rolku ako ju poznáme, ako rastie badyán, kurkuma, či aký je rozdiel medzi chlebovníkom a durianom. Zanzibarskú prírodu je dobré preskúmať v národnom parku Jozani, kde žije vzáca opica - červená gueréza. Mangrovníkový porast a hustý tropický les s typickými drevinami, skrátka, skutočná džungľa!

Chcem ísť na Zanzibar
Koláž fotiek zo Zanzibaru.
Exotický, voňavý a podmanivý. Zanzibar. Foto: CK SATUR

2. Mexiko

Stačí len 12 hodín letu a vy sa ocitáte v krajine, kde na vás čaká príjemné letné počasie, oceánsky blankyt, super služby a jedno z najlepších all inclusive na svete, pričom si môžete vybrať letovisko Cancun, Playa del Carmen alebo Tulum. Z Cancunu sa môžete vydať za leňošením na nádherné exotické ostrovy Isla Muejres, za kultúrnym poznaním mayských pyramíd do Chicen Itzá, alebo si len tak užívať rušné letovisko v mexických rytmoch.

Piesková pláž s palmami a slnečníkmi v Cancune. Mexiko.
Piesková pláž s palmami a slnečníkmi v Cancune. Mexiko. Foto: Lucia Kulfasová - sprievodkyňa CK SATUR

TOP 5 pre dovolenku v Mexiku

  • luxusné hotely s all inclusive a výborná kuchyňa
  • vynikajúce služby
  • krásne pieskové pláže
  • výlety za mayskými pyramídami
  • atraktívny park Xcaret

Mayská riviéra ponúka aj veľké rezorty s množstvom atrakcií a zábavy pre deti, kde sú vodné atrakcie, ihriská či športové kluby. Určite s nimi nevynechajte fantastický park Xcaret so zvieratami, morskými živočíchmi, plávaním v podzemných riekach a jedno z najlepších večerných farebných predstavení na svete, kde sa vám predstaví „Mexiko v kocke“.

Chcem ísť do Mexika
Koláž fotiek z Mexika.
Farebný mexický svet. Mexiko. Foto: Lucia Kulfasová - sprievodkyňa CK SATUR

3. Maldivy

Oáza kľudu a more na dosah je pre tých, ktorí túžia po pôvabe ostrovov s jemným bielym pieskom, rozžiareného slnka a absolútnej odovzdanosti sa do rúk maldivského raja. Na kúzelných maldivských ostrovoch si môžete vybrať váš rajský hotel s polpenziou alebo s all inclusive programom. Po prílete do Male sa presúvate do hotela buď na lodi alebo hydroplánom. A potom sa už ocitáte na pláži s bielym pieskom, priezračnou vodou, lagúnami, kde si sem-tam plávajú pestré rybky. Maldivy sú miestom, kde sa oplatí ponoriť ku koralovým útesom, ktoré hýria farebným podmorským svetom. 

Piesková pláž, tyrkysové more, skala a vilky v pozadí. Maldivy
Dokonalý raj na zemi. Maldivy. Foto: Lucia Kulfasová - sprievodkyňa CK SATUR

TOP 5 pre dovolenku na Maldivách

  • rajské ostrovy
  • dokonalý oddych
  • pestrý podmorský svet
  • ubytovanie vo vodných vilkách
  • exotická gastronómia

Ak sa z hlavného mesta Male presúvate do vášho hotela hydroplánom, je to tiež skvelý zážitok, keď môžete pozerať na atoly z výšky. Svoje ubytovanie si môžete vybrať z veľkého počtu plážových viliek s bazénom a vodných viliek, dokonca aj s toboganom. Hotely pre deti ponúkajú množstvo aktívnej zábavy na suchu aj na vode. 

Chcem ísť na Maldivy
Koláž fotiek z Maldív.
Fantastický raj na zemi. Maldivy. Foto: Lucia Kulfasová - sprievodkyňa CK SATUR

4. Emiráty

Ak túžite po oddychu, ale aj akčných zážitkoch, tak Dubaj je na to ako stvorený. Dopravíme vás sem priamo z Bratislavy. Tisíce dubajských atrakcií, tu na vás číha na každom kroku. Či už je to príjemné spoznávanie mesta od jeho najstaršej časti, kde to vonia tradíciou a pravou Arábiou miestnych trhov, ktoré sú plné korenín a zlata, až po moderné nákupné centrá, ako je napríklad to najväčšie na svete - Dubai Mall. To už nie je len o nákupoch, ale aj zábave, skvelom jedle a v neposlednom rade, práve hneď vedľa stojí najvyššia veža sveta a večer tu spieva fontána.

Pohľad z výšky na mrakodrapy a na prístav Marina. Dubaj.
Pohľad z výšky na prístav Marina. Dubaj. Foto: Lucia Kulfasová - sprievodkyňa CK SATUR

TOP 5 pre dovolenku v SAE

  • priame lety z Bratislavy
  • luxusné hotely s all inclusive
  • top emirátske služby
  • krásne pieskové pláže
  • nekonečné množstvo výletov a atrakcií

Ak ste v Dubaji už boli a lákajú vás aj ďalšie emiráty, vyberte si Ras Al Khaimah alebo Abu Dhabi, ktoré vyrástlo do elegancie cez svoje pevné tradície. Je tu napríklad nové akvárium, miesto, kde stojí mešita, kostol a synagóga. Ak vás láka príroda z Abu Dhabi sa môžete vybrať loďou na okolité ostrovy, kde budete oddychovať ako v raji.  Emiráty ponúkajú aj  dobrodružné výlety, pričom si tu môžete užiť fantastický vodný svet, zábavné parky vo dne aj v noci, alebo si vychutnať zlaté pieskové duny na ťavách, jazdou na džípe pri východe slnka, alebo sa pozerať na more piesku z balóna. 

Chcem ísť do SAE
Koláž fotiek zo SAE.
Arabský svet plný tradícií a moderných stavieb. SAE. Foto: Lucia Kulfasová - sprievodkyňa CK SATUR

5. Omán

Zaleťte si priamo z Bratislavy alebo z Košíc do južnej Arábie, do ománskeho Salalahu, kde zlatistá púšť splýva s oceánom v nekonečnej harmónii a dokonalosti prírody. Toto je jediné miesto na celom obrovskom púštnom polostrove, kde rastú palmy kokosové a monzún prináša kúsok tropického raja. Na najväčšom polostrove na Zemi, na jeho juhu pri vodách Indického oceánu, vyrástli luxusné rozľahlé rezorty s výbornými službami a all inclusive. Deti tu nájdu tiež kopec drobrodružstva, pričom sa o ich zábavu postarajú vo vybraných hoteloch aj naši animátori Planet Fun. Piamo pred hotelmi sú nekonečne dlhé pieskové pláže, kde sa za rána predvádzajú delfíny.

Hotel Fanar
Hotel Fanar. Foto: CK SATUR

TOP 5 pre dovolenku v Ománe

  • zábava už aj na palube lietadla
  • overené 5* hotely s all inclusive a nádherné piesočnaté pláže
  • skúsená delegátka, ktorá pozná po rokoch už Omán dokonale
  • 2 animátori Planet Fun počas celej sezóny
  • nezabudnuteľné výlety a zážitky

Ak sa vyberiete na dovolenku do Salalahu, nenechajte si ujsť najskôr 200 km jazdu v džípe, kde uvidíte aj stromy kadidlovníkov, z ktorých sa vyrába pre svet jedinečná vôňa a nakoniec samotnú púšť dvíhajúcu sa do zlatých výšok. A možno vás zláka aj stráviť tu noc, zažiť oranžovú zapadajúcu nádheru, obdivovať milióny hviezd a ráno sa prebúdzať do fantastického svitania ožiareného tými najjasnejšími farbami, aké si len dokážete predstaviť.

Chcem ísť do Ománu
Koláž fotiek z Ománu.
Čaro púšte, mora a flóry. Omán. Foto: Lucia Kulfasová - sprievodkyňa CK SATUR

6. Egypt

Už od staroveku je krajina na Níle lákadlom pre cestovateľov za poznaním pyramíd, chrámov, faraónskych hrobiek, pokladu a aj celkového života tejto dnes už arabskej krajiny. Celoročné letovisko Hurghada a Marsa Alam sa stalo obľúbeným miestom na trávenie dovolenky na brehu Červeného mora, ktoré ukrýva farebný podmorský svet, do ktorého sa môžete ponoriť so šnorchlom alebo v potápačskej výbave. V rámci vášho pobytu môžete absolvovať výlet za niekoľko tisíc ročnými pamiatkami do Luxoru, do Káhiry, zajazdiť si na štvorkolke na púšti, loďou prebrázdiť tyrkysovo sfarbené more alebo sa vnoriť do farebného arabského trhoviska a "poklábosiť" s miestnymi, ktorí sa šikovne naučili aj náš jazyk. 

Hotelový areál s bazénom a záhradou v Hurghade. Egypt.
Hotelový areál s bazénom a záhradou v Hurghade. Egypt. Foto: Lucia Kulfasová - sprievodkyňa CK SATUR

TOP 5 pre dovolenku v Egypte

  • odlety z Bratislavy
  • overené 5* hotely s all inclusive 
  • krásne pláže, koralové útesy, teplé more
  • návšteva starovekých pamiatok v Luxore a v Káhire
  • možnosť poznávacích zájazdov

Nechajte sa zlákať kvalitnými hotelmi v našej ponuke, za ktorými si zaletíte priamo z Bratislavy a za 4 hodiny letu sa ocitáte v slnečnej krajine. Južná časť Hurghady láka pre krásne strediská ako je Makadi a Soma Bay, kde priamo pred hotelmi je piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora. Exotické okolie dotvárajú upravené záhrady, akvaparky a golfové ihriská.  

Chcem ísť do Egypta
Koláž fotiek z Egypta.
Poklady z krajiny faraónov. Egypt. Foto: Lucia Kulfasová - sprievodkyňa CK SATUR

Ak vás naša exotická ponuka na dovolenku zaujala, vydajte sa do sveta s CK SATUR, ktorá vám zabezpečí celý balík služieb a užívať si tak môžete nekonečné poznávanie, lebo na starostlivosť od CK SATUR nemá nikto! 

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook