TOP 10 o Seychelách

Len pár malých celkom nebadaných bodiek v západnej časti Indického oceánu predstavuje toľko tajomnej krásy, až sa to podľa ich veľkostí zdá neuveriteľné. Ale je to tak! Seychely, tak skutočne malé sú však vo svojej plnej kráse dokonalé a jednoducho rajské.

Príroda Seychely obdarovala bujnou vegetáciou, tými najkrajšími plážami a pestrou paletou ľudí, ktorí tak vyzdvihujú ešte viac prednosti svojej krajiny.  A ako rajské ich vidí aj naša šéfka Norika Fedorová, ktorá tu pre vás absolvovala Tour de Seychely, aby sa tak vaša dovolenka na Seychelách mohla stať nezabudnuteľnou a s tými najlepšími službami, ktoré ostrovy ponúkajú.

Dovolenky na Seychelách

1. Rajské pláže

Nádherných pláží je na Seychelách naozaj veľa, pričom ich jedinečnosť spočíva v roztrúsených obrích balvanoch v oceáne, žiarivej zelene všade navôkol, toho najjemnejšieho bieleho piesku, aký si len dokážete predstaviť a atmosféry nabitej úsmevmi a pohodou. Užiť si tu môžete nielen raj na zemi ale aj vo vode, kde je pestrý podmorský život, pričom morské živočíchy tak deň a noc predstavujú svoj morský cirkus. Jednou z tých najkrajších pláží je napríklad Anse Lazio na ostrove Praslin.

Seychelské pláže
Seychelské pláže. Foto: depositphotos.com

2. Súkromie na menších ostrovoch

Seychely ponúkajú možnosť celkom sa na pár dní odlúčiť od hektického života a cítiť sa ako Robinson Crusoe, pričom však nechýbajú výborné hotelové služby. Takýto božský kľud nájdete na menších ostrovoch ako je Silhouette alebo Félicité. Ak však máte chuť byť celkom izolovaní, skúste súkromný koralový ostrov, kde je hotel Denise Private Island *****, vzdialený od hlavného mesta Mahé 95 km, kam vás dopravia letecky za 30 min alebo ostrov Desroches, kde sa nechajte rozmaznávať hotelom Four Season ******.

Súkromné ostrovy
Súkromné ostrovy. Foto: CK SATUR

3. Zábava pre deti

Vo väčších rezortoch nájdete dostatok zábavy, atraktívnych animácií a športu aj pre deti. Rajom pre deti je ostrovný rezort Hilton Labirz ***** na ostrove Silhouette, kde je až päť pláží. Dni môžu tráviť zábavou v mini klube s dvomi veľkými ihriskami s preliezkami, trampolínou, mini golfom, ping-pongom, šachom, stolným futbalom a malou zoo s množstvom korytnačiek, ktoré môžu kŕmiť a pozorovať zblízka. Tie väčšie deti si môžu zahrať plážový volejbal, tenis, plážový badminton, ísť na treky alebo si požičať bicykel či šnorchlovať. Na ostrove Mahé zas nájdete fantastický rezort Constance Ephélia ***** , kde deti môžu navštíviť detský klub od 4-12 rokov a užívať si jeho super vybavenie, ihrisko, vlastný bazén, detské lehátka vrátane slnečníkov, chodiť do záhradky, kde žijú korytnačky veľké a pozorovať alebo ich i kŕmiť. Rezort myslí aj na teenagerov.

Detský bazén rezortu Constance Ephélia
Detský bazén rezortu Constance Ephélia. Foto: CK SATUR

4. Relax na ostrove Félicité

Len 20 min plavbou z ostrova Praslin sa dostanete na súkromný ostrov Félicité, kde sa nachádza hotelový rezort Six Senses Zil Pasyon ***** s úchvatnou tropickou záhradou. Hotel je postavený na rozlohe 256 ha a všade kam sa pohnete ponúka krásne scenérie a výhľady. A preto aj každá jazda s bugy, vďaka ktorému sa po rezorte pohybujete je emočným zážitkom. Cesty a pláže na ostrove sú lemované žulovými kameňmi. Na konci niektorých cestičiek ostrovom nájdete organické záhrady, na ktorých si rezort pestuje zeleninu či ovocie. V čase sezóny manga nájdete na ostrove jeho bohatú nádielku a môžete sa tešiť na absolútne čerstvé mango na raňajkách alebo hocikedy počas dňa. Hotel má tri väčšie pláže s bielym pieskom a súkromnými kabanami, medzi nimi aj ikonickú pláž Grand Anse. Na kajaku si môžete vyraziť na návštevu neobývaného ostrovčeka Coco s peknou plážou, tropickou záhradou a pohľadom na váš hotel.  

Hotel Six Sense
Hotel Six Senses. Foto: CK SATUR

5. Za poznaním ostrova Mahé

Na ostrove Mahé leží aj seychelské hlavné mesto Victoria, ktoré je vraj najmenším na svete. Ale nájdete tu známu hodinovú vežu, koloniálne budovy, trhovisko, kde si môžete kúpiť kokos, mango, papáju, karambolu, škoricu, vanilku či čierne korenie. Určite sa oplatí potúlať sa ostrovom a navštíviť aj botanickú záhradu, chrámy a kostoly, krásne pláže, čo sú na zozname najkrajších na svete, malebné zátoky, národný park Morne Seychellois, čajovú plantáž na svahoch Morne Blanc. Nevynechajte ani najznámejšiu pláž Beau Vallon, ktorá je vhodná na potápanie, šnorchlovanie kvôli čistučkej vode a korálovým útesom alebo aj na svadobné obrady, ktoré vám budú platné aj na Slovensku.

Hlavné mesto Victoria
Hlavné mesto Victoria. Foto: depositphotos.com

6. Lodné výlety

Za poznaním Seychel a okolitých ostrovov sa vyberte na lodný výlet, kedy môžete spoznávať tajuplné zákutia menších ostrovčekov. Až sa vyberiete loďou napríklad na ostrov Praslin, môžete navštíviť nevšedný prales Vallée de Mai, kde je palmový les paliem Coco de Mer a tiež je domovom vzácneho čierneho papagája. Loďou sa dostanete aj na ostrov La Dique s veľkolepými plážami s palmami a granitovými skalami ako z filmu, pričom si nenechajte ujsť návštevu vanilkovej a škoricovej plantáže a pozrite si domov obrovskej korytnačky kareta, či tradičnú lodenicu, kde sa z takamakového dreva vyrábajú typické loďky.

Seychelské pobrežie
Seychelské pobrežie. Foto: CK SATUR

7. Chránený raj

Seychely sú nádherné ostrovy, o ktoré sa miestna vláda ako aj obyvatelia starajú. Stavia sa tu pomerne málo, aby sa nenarušila príroda o okolie. V priemere tu vznikne tak jeden hotel v priebehu dvoch až troch rokov. Ostrovy majú aj krásne národné parky ako je napríklad Vallée de Mai na ostrove Praslin alebo národný park Morne Seychellois. Podmorský svet uchvacuje mnohých milovníkov potápania a šnorchlovania. Za nevšedným spoznávaním ostrovov môžete navštíviť aj vonkajšie súostrovie a to južným smerom od ostrova Mahé.

Ostrov Praslin
Ostrov Praslin. Foto: CK SATUR

8. Vynikajúce hotelové služby

Seychely sú atraktívnou destináciou, kde si každý nájde presne to, čo požaduje. Ubytovanie je možné v luxusných hotelových rezortoch, kde nájdete suity, vilky v záhrade alebo aj priamo na pláži, rodinné vily s vlastným bazénom. Nádherné sú i vily vo svahu, kde každý deň máte o fantastické výhľady do raja postarané. Niektoré hotely disponujú aj ubytovaním v štýle viliek, podobne ako je to na Maldivách. V rámci stravovania si môžete zvoliť polopenziu, plnú penziu alebo all inclusive. Mnohé rezorty ponúkajú unikátne spa, kde si vychutnajte wellness, masáže, hammám, existujú aj procedúry pre deti, nechýbajú ani miesta na jogu alebo meditáciu.

Hotelový bazén a lehátka
Hotelový bazén a lehátka. Foto: CK SATUR

9. Spoznávanie neznámeho

Keďže sú Seychely pod prísnou ochranou, nájdete tu krásu ukrývajúcu sa v národných parkoch, pričom sa môžete stretnúť s mnohými jedinečnými rastlinami a živočíchmi, ktoré sa vyskytujú len tu, a nikde inde na svete ich nenájdete. Až 70 druhov tunajších rastlín sú endemity. Už spomínaná palma Coco de Mer je endemit, ktorého obrovský orech je unikátom prírody, pričom jeho váha dosahuje až 20 kg. Ďalším endemitom je chameleón seychelský. Za poznaním neznámeho sa vydajte do parku Morne alebo Vallée de Mai. Neoddeliteľnou súčasťou ostrovov sú samozrejme aj korytnačky. 

Morská korytnačka
Morská korytnačka. Foto: depositphotos.com

10. Najkrajšie výhľady

Nabažte sa nádherných výhľadov, či už v samotnom rezorte, alebo na túrach po okolí. Spoznávať okolie sa dá pešo alebo na bicykli. Veľa viliek je postavených v kopcovitom teréne, pričom už tak si ich môžete užiť. Ak vám túry nevyhovujú ale bažíte po výhľadoch, nasadnite na hotelovú bugy. Väčšina výhľadov sú panoramatické a to hlavne na zátoky, okolité ostrovy, zeleň či obrie kamene. Nenechajte si ujsť aj vyhliadky priamo z tmavých žulových skál. Aj pri presune helikoptérou či lietadlom zažijete úchvatné scenérie.

Seychelské ostrovy plné zelene a priezračné more
Seychelské ostrovy plné zelene a priezračné more. Foto:CK SATUR

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook