TOP 10 najkrajších pláži v Španielsku

Španielsko je medzi dovolenkármi veľmi obľúbené. Nájdete tu všetko, čo k vydarenej letnej dovolenke potrebujete – more, piesočné pláže, vybudované hotelové komplexy, ako aj skvelé jedlo a veselých domácich. Baleárske, Kanárske ostrovy alebo čarovná Andalúzia – kde sa ukrýva najkrajšia pláž Španielska? Vybrať TOP 10 bolo naozaj náročné. Ktorá je tá naj pre vás?

10. Playa de las Teresitas, Tenerife

Neďaleko mesta Santa Cruz de Tenerife na ostrove Tenerife sa nachádza Playa de las Teresitas. Zlatá pláž je chránená dvoma vlnolamami, vďaka čomu sú jemné vlny bezpečné na kúpanie aj pre deti. Pláž je však rovnako obľúbená aj u potápačov a šnorchlistov. Nájdete tu všetko, čo môžete potrebovať – verejné toalety, ležadlá na prenájom, vodné športy, detské ihrisko a snack bar.

pláž Las Teresitas
Krásna pláž Las Teresitas. FOTO: depositphotos.com

9. Playa de Aiguablava, Costa Brava

Jedna z najkrajších pláži Katalánska sa skrýva v lagúne s priezračnou vodou, a jemným pieskom uprostred skál. Spoznáte tu všetky farba mora – od smaragdovej až po tyrkysovú. Len pozor, ak si chcete svoje miesto na pláži vybrať, treba si privstať. Počas sezóny je obľúbená medzi turistami i domácimi.

pláž Aiguablava
Pláž Aiguablava. FOTO: depositphotos.com

8. Playa de Alicante, Costa del Sol

Prímorské letovisko Marbella pozdĺž pobrežia Costa del Sol je domovom niektorých z najlepších pláží, ktoré musíte počas dovolenky v Andalúzii navštíviť. Marbella je vysoko „módne“ mestečko s golfovými ihriskami a súkromnými klubmi. V prístave Puerto Banus kotvia efektné jachty. Jednu z najlepších reštaurácií nájdete na pláži Playa de Alicante.

Playa de Alicante
Playa de Alicante. FOTO: depositphotos.com

7. Alcúdia, Malorka

Aj pláž Alcúdia získala za čistotu a bezpečnosť modrú vlajku. V blízkosti pláže hneď vedľa prístavu stojí viacero kaviarní. O niečo ďalej je záliv pokojnejší a aj piesok jemnejší. Turisti môžu využiť verejnú autobusovú dopravu alebo zaparkovať na vyhradenom bezplatnom parkovisku. 

pláž Alcúdia
Pláž Alcúdia. FOTO: depositphotos.com

6. Cala d´Hort, Ibiza

Cala d'Hort je malá piesočnato-kamenistá pláž v blízkosti mesta San Jose, ktorú dobre poznajú dovolenkári i miestni obyvatelia. Oblasť je pokojnejšia bez preplnených hotelov. Aj napriek len 150 metrovej dĺžke poskytuje kvalitné podmienky a bola ocenená Modrou vlajkou.

pláž na Ibize
Malá pláž na Ibize. FOTO: depositphotos.com

5. Playa del Papagayo, Lanzarote

Pláž Papagayo sa nachádza na juhu ostrova Lanzarote. Tvar zátoky pripomína mušľu, ku ktorej pláž domáci aj často prirovnávajú. Piesočná pláž je ideálna pre relax, ale aj aktívny oddych pri vodných športoch. Občerstviť sa môžete v reštaurácii, ktorá sa nachádza na blízkom útese a poskytuje krásny výhľad na okolie. Za návštevu stoja aj okolité zátoky, ktoré môžete prebádať počas výletu loďou.

  • Playa del Papagayo
  • Playa del Papagayo
  • Playa del Papagayo
  • Playa del Papagayo
  • Playa del Papagayo
  • Playa del Papagayo

4. Cala de Formentor, Malorka

Poloostrov Formentor patrí medzi najfotografovanejšie miesta Malorky, a možno aj celého Španielska. Všetci turisti ocenia na divokom polostrove Cap de Formentor na severovýchode Malorky úžasný výhľad a piesočnatú pláž. Ponúka neuveriteľne dramatické scenérie, veď si len predstavte útes stúpajúci z mora a dvíhajúci sa do výšky 400 metrov. V podivných skalných útesoch si svoje hniezda stavajú morské vtáky, zatiaľ čo sa môže zdať, akoby borovice vyrastali priamo zo skaly.

Cap de Formentor
Cap de Formentor. FOTO: depositphotos.com

3. Playa de Bolonia, Tarifa

Piesočné duny, ktoré dotvárajú túto pláž sú vyhlásené za prírodnú pamiatku. Playa de Bolonia nájdete na najjužnejšom pobreží Španielska. S dĺžkou 2,4 kilometra a priemerná šírka okolo 70 metrov je jednou z najnavštevovanejších miest na pobreží Andalúzie.

Playa de Bolonia
Playa de Bolonia. FOTO: depositphotos.com

2. Playa de ses Illetes, Formentera

Táto malebná pláž sa rozprestiera na najmenšom z Baleárskych ostrovov – Formentera, ktorý často nazývajú aj klenot Španielska. Svetlý piesok na pláži sa mierne zvažuje do azúrovo modrého mora a vytvára nádhernú scenériu.

pláž na ostrove Formentera
Pláž na ostrove Formentera. FOTO: depositphotos.com

1. Pláže súostrovia Cíes, Pontevedra

Už ste počuli o európskom Karibiku? Práve tak často označujú ostrovy Cíes, ktoré sú súčasťou španielskeho súostrovia v Atlantickom oceáne. Kombinácia nedotknutej prírody, kryštálovo čistej vody a jemného bieleho piesku vás očarí natoľko, že sa nebudete chcieť vrátiť domov.

Že ste o tomto súostroví ešte nepočuli? Tvoria ho tri ostrovy – Faro, Monteagudo a San Martiňo.

Hlavnými plážami na ostrovoch sú Playa de Rodas, Playa de Figueiras alebo de los Alemanes, Playa de San Martino, Playas de Cantareira, Margaridas, Playas de Mixueiro, arein Playas de los Bolos a Nuestra Señora, Nuestra Señora a Carracido a jedna je krajšia ako druhá.

Pláže súostrovia Cíes
Pláže súostrovia Cíes. FOTO: pixabay.com

Láka vás poobedná siesta, alebo večerná fiesta? Na plážach v Španielsku môžete zažiť oboje - stačí si len vybrať.


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook