Lyžovačka s animátormi v rakúskom stredisku Turracher Höhe

Ak vaše myšlienky zalietavajú ku snehu a lyžovačke, a hľadáte zimné stredisko s dostatkom snehu, ktorému nechýbajú úchvatné výhľady, či rozľahlé lyžiarske svahy, máme pre vás skvelý tip - Turracher Höhe, ktorý leží v Rakúsku medzi Korutánskom a Štajerskom. Skvelou správou je, že v čase jarných prázdnin a Veľkej Noci tu nebudú chýbať ani naši animátori Planet Fun ako i skúsení lyžiarski inštruktori.

Turracher Höhe je príjemné horské lyžiarske stredisko nachádzajúce sa v Nockbergoch, kde lanovky a zjazdovky siahajú až do výšky 2.200 m.n.n., ktorá garantuje dostatok snehu. Je vhodné pre rodiny s deťmi, pre začiatočníkov ako aj skutočných lyžiarskych znalcov a tiež snowbordistov. Sprístupnených je 15 moderných, pohodlných lanoviek a vlekov, a až 42 kilometrov rozmanitých lyžiarskych svahov s rôznymi stupňami náročnosti vo výške 1.400 - 2.205 m.n.m.

Alpské stredisko Turracher Höhe
Alpské stredisko Turracher Höhe. Foto: CK SATUR

Zjazdovky:

  • 14,5 km zjazdoviek ľahkej náročnosti
  • 24 km zjazdoviek stredne ťažkej náročnosti
  • 3,5 km zjazdoviek ťažkej náročnosti

Vleky:

  • 7x poma
  • 6x sedačková lanovka
  • 1x kabínková lanovka
  • 1x detský lyžiarsky pás
Lyžiarske stredisko Turracher Höhe v Rakúsku s CK SATUR. Zdroj: CK SATUR

Milovníci zábavy tu nájdu i snowpark vrátane zážitkovej trate XXL Funslope, detský park Nockys WinterZeit, ako aj 12,7 km bežkárskych tratí. Rozmanitosť strediska umožňuje rôzne aktivity od lyžovania, cez korčuľovanie a zimnú turistiku. A práve v tomto čarovnom zimnom stredisku leží aj hotel Panorama Turracher Höhe **** v nadmorskej výške 1800 m.n.m., pri svahu uprostred pohoria Nockberge s nádherným panoramatickým výhľadom na jazero Turracher.

Výhľad na svah z hotela Panorama Turracher Höhe. Turracher Höhe. Rakúsko
Výhľad na svah z hotela Panorama Turracher Höhe. Turracher Höhe. Rakúsko. Foto: CK SATUR

Panorama Hotel Turracher Höhe ****

Hotel leží priamo na svahu a má 55 kompletne zrekonštruovaných izieb, reštauráciu s úchvatným výhľadom, kde ponúka polpenziu (bufetové raňajky s regionálnymi produktami a večera so 4-chodovým menu), pričom si tu pochutnáte na chutnej korutánskej kuchyni, a rustikálny bar Zirbenstuben. Na požiadanie môže Erwin a jeho tím vykúzliť aj vegánske menu. Hotel ponúka i ochutnávky vín na vyžiadanie, pričom vám manažér reštaurácie Florián rad poradí.

Hotel Panorama Turracher Höhe
Hotel Panorama Turracher Höhe. Foto: CK SATUR

V hoteli sa nachádza panoramatický bazén so šmykľavkou, vírivka, fitnes centrum, herňa a k dispozícii je tu tiež aj lyžiareň. Po aktívnej lyžovačke vás čaká oddych vo wellness centre, kde môžete relaxovať vo fínskej alebo bylinkovej saune, infra kabíne, v parnom kúpeli alebo oddychovať v relaxačnej miestnosti. Moderne zariadené izby sú dvojlôžkové s výhľadom na pohorie alebo jazero, pričom je možná i prístelka - rozkladací gauč vhodný pre 1 dospelú osobu alebo 2 deti do 15 rokov.

Ubytovanie v Panorama Hotel Turracher Höhe. Rakúsko
Ubytovanie v Panorama Hotel Turracher Höhe. Rakúsko. Foto: CK SATUR

Turracher Höhe je dovolenkovým rajom pre celú rodinu. Ani s malými hosťami tu nie je nuda. Pre deti je alpská horská dráha Nockys každým dňom novým dobrodružstvom. Zábava je zaručená nielen vonku ale i dnu, pretože potom láka vlastná detská hotelová herňa, stolný tenis, biliard a stolný futbal alebo veľký bazén s panoramatickým výhľadom. O vaše deti sa v určených termínoch v čase prázdnin postarajú aj naši slovenskí animátori/inštruktori Planet Fun.


Kým vy lyžujete, deti učia lyžovať animátori/inštuktori lyžovania

V čase jarných prázdnin (17.2. - 10.3. 2024)Veľkej Noci (28.3. - 01.04. 2024) toto stredisko ožije aj vďaka naším animátorom PLANET FUN, ktorí majú pripravenú tú správnu lyžiarsku zábavu a zároveň tu budú aj slovenskí inštruktori lyžovania, ktorí v rámci športovej akadémie lyžovania zabezpečia výuku lyžovania pre deti vo veku od 4 rokov rôznej lyžiarskej úrovne, od začiatočníkov až po pokročilých.

  • Planet Fun na lyžiach.Turracher Höhe. Rakúsko
  • Planet Fun na lyžiach.Turracher Höhe. Rakúsko
  • Planet Fun na lyžiach.Turracher Höhe. Rakúsko
  • Planet Fun na lyžiach.Turracher Höhe. Rakúsko
  • Planet Fun na lyžiach.Turracher Höhe. Rakúsko
  • Planet Fun na lyžiach.Turracher Höhe. Rakúsko
  • Planet Fun na lyžiach.Turracher Höhe. Rakúsko
  • Planet Fun na lyžiach.Turracher Höhe. Rakúsko

Výhody lyžovačky s animátormi/inštruktormi

  • nie je jazyková bariéra, keďže lyžovanie učia slovenskí skúsení inštruktori
  • výuka lyžovania 6x do týždňa pre deti vo veku od 4 rokov rôznej lyžiarskej úrovne (doobeda lyžovanie pre pokročilých: level 4, 5 a poobede lyžovanie pre začiatočníkov: level 0, 1, 2, 3) 
  • zábava a športové aktivity s deťmi každý deň
  • tematické dni ako napríklad: po stopách Yetiho, karneval na lyžiach či preteky
  • zimné aktivity: sánkovanie, stavanie snehuliaka a guľovačka

V programe animátorov nechýba ani winter párty, zimné hry s rodinou, ako obľúbené "Saturoviny" alebo "Milujem Slovensko", funpark na lyžiach, raňajky a včera s animátormi či bazén. 

Inštruktori Planet Fun s deťmi na svahu. Turracher Höhe. Rakúsko
Inštruktori Planet Fun s deťmi na svahu. Turracher Höhe. Rakúsko. Foto: CK SATUR

Turracherské hory ponúkajú výnimočné možnosti ku stráveniu aktívnej dovolenky nielen v lete, ale aj v zime, kedy si tu môžete dosýta užiť zimné športy. Jedná sa o chránenú krajinnú oblasť, kde sa dbá o ochranu tunajšej prírody. V náručí prírody si tu pokojne leží aj alpské jazero Turracher, ktoré vďaka nadmorskej výške v zime zamŕza. Preto si na svoje prídu aj milovníci korčuľovania a dokonca i pri osvetlení večer.

Animátori Planet Fun s deťmi. Turracher Höhe. Rakúsko
Animátori Planet Fun s deťmi. Turracher Höhe. Rakúsko. Foto: CK SATUR

Zábava i oddych v jednom

V stredisku sa nachádzajú  "après ski" bary, ako i obľúbený Noch 1 Lounge, či jedna z najlepších reštaurácií Zum Bergmann. Pre milovníkov turistiky je tu viac ako 20 km trás, kde očaruje krásna príroda a výhľady. Ešte viac dobrodružstva môžete zažiť v priesmyku Turracher Höhe napríklad i na snežniciach. Aj tí najmenší sa zabavia v Nockys, čo je 1,5 km dlhá horská dráha. Ku horám už akosi neodmysliteľne patrí aj wellness a termálne kúpele, ktoré nájdete v dedinke Bad Kleinkirchheim, neďaleko od strediska. Skvelé sú napríklad kúpele a saunový svet v Römerbad či St. Kathrein.


Snowpark v nadmorskej výške 2000 m

Aj lyžiarske stredisko Turracher Höhe má svoj snowpark s dĺžkou 1500 m na zjazdovke Schafalm. Radí sa medzi tie najdlhšie zábavné zjazdovky na svete. Užijú si to tu nielen pokročilí ale aj začiatočníci cez prvé pokusy, lavice, vlny a boxy. Pre tých skúsenejších je tu kicker-line, a profesionáli sa môžu vyšantiť na dobrodružnom advanced-line s náročnejšími prekážkami alebo cez funcross. Ak hľadáte funslope, ten tu ponúka vlny, skoky, zákruty či slávneho dvojitého slimáka.


Náš tip:

  • nočné sánkovanie
  • výlety na snežniciach
  • skialpové túry
  • 12 km dlhý lyžiarsky okruh okolo jazera Turrach
Turracher
Turracher. Foto: CK SATUR

Už je to dávno, čo ste si užili poriadnu lyžovačku, s ubytovaním, so stravou, s wellnessom, so zábavou a starostlivosťou o deti? Lyžovačky s animátormi rodinného klubu Planet Fun vás určite potešia, pričom vám pri výbere radi poradíme, lebo na starostlivosť od SATURU nemá nikto.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook