Privítajte jar plavbou po Dunaji

Slnečné jarné dni nás lákajú tráviť viac času vonku. Ak už aj vy premýšľate, aký výlet by ste podnikli najbližšie, máme pre vás tip – plavbu loďou po Dunaji. Dunaj nie je len veľtokom pretínajúcim hlavné mestá európskych krajín, ale ponúka aj originálny spôsob trávenia voľného času. Vybrať si môžete hneď z niekoľko typov plavieb a pokojne ich za jednu sezónu stihnete vyskúšať aj všetky.

Otvorenie sezóny plavbou do Viedne

Najlepším spôsobom, ako si dopriať oddych a zároveň výlet je plavba loďou. Vyskúšať môžete hneď otváraciu plavbu sezóny z Bratislavy do Viedne, ktorá je naplánovaná na piatok 20.apríla. Plavba rýchloloďou trvá 105 minút. Po nalodení v bratislavskom prístave, preplavení plavebných komôr vo Freudenau zakotvíte vo Viedni. Možností ako stráviť deň v metropole Rakúska je viacero – prechádzka historickým centrom, návšteva pamiatok, múzeí, alebo nákupy – rozhodnutie je len na vás. Len nezabudnite, že check-in je 15 minút pred odchodom lode!

CENA:

Dospelí od 24 EUR

Deti (6 – 15 rokov) 50% z ceny pre dospelého

Ešte viac času na zábavu

Skvelou alternatívou na trávenie voľného času počas víkendov je plavba z Bratislavy do Čilistova, kde sa nachádza aj areál x-bionic sphere, miesto spojenia športu a oddychu. V multifunkčnom areáli si nájdu niečo pre seba rodiny, športoví nadšenci, milovníci zdravého životného štýlu aj wellnessu. V cene lístka máte aj zľavu 20% na vstup do areálu Aquatic Sphere s bazénmi, toboganmi a vodnými atrakciami. Samotná plavba trvá 75 minút a čas kotvenia je upravený tak, aby ste si vychutnali všetky zážitky, ktoré areál ponúka.

CENA:

Dospelí od 13 EUR

Deti (2 – 15 rokov) od 8 EUR

Areáli x-bionic sphere pri Šamoríne.
Areáli x-bionic sphere pri Šamoríne. FOTO: archív CK SATUR

Lákajú vás skôr plavby vyhliadkovými loďami?

Najobľúbenejšia z nich vedie z Bratislavy na Devín a umožňuje vám vychutnať si pohľad na mesto, či hrad Devín z úplne inej perspektívy. Na obľúbenú plavbu k zrúcanine hradu sa môžu vydať rodiny s deťmi, páry aj seniori. Po zakotvení na Devíne nasleduje dvojhodinová prestávka, ktorú môžete využiť na prehliadku samotného hradu, prechádzkou pri sútoku riek Dunaj a Morava alebo návštevou reštaurácií. Všetci čo radi bicyklujú, môžu na loď nastúpiť aj s bicyklom a na spiatočnú cestu z Devína využiť tunajšiu cyklotrasu.

CENA: 

Dospelí od 11 EUR

Deti (2 – 15 rokov) od 7 EUR

Plavba vyhliadkovou loďou k hradu Devín
Plavba vyhliadkovou loďou k hradu Devín. FOTO: archív CK SATUR

Vyberte sa loďou ešte ďalej

Novinkami pre tento rok sú aj mimoriadne plavby do Melku a Spitzu. Navštívite benediktínsky kláštor, ktorý sa nachádza na skale nad rakúskym mestečkom Melk. Práve toto miesto inšpirovalo aj Umberta Eca k napísaniu románu Meno ruže. Pre milovníkov vína je údolie Wachau určite známe, a práve touto vinárskou oblasťou sa budete plaviť, vychutnáte si pohľad na kraj obrastený viničom a ak sa vyberiete do Spitzu v termíne 22.júla môžete navštíviť aj tradičnú slávnosť Dni marhúľ. Počas každej mimoriadnej plavby si môžete vypočuť odborný výklad od slovensky hovoriaceho sprievodcu, ktorý s vami absolvuje aj prehliadku mesta. Tieto novinky obohatili už aj tak veľmi zaujímavý zoznam destinácií ako sú Krems, Budapešť, Vyšehrad, Štúrovo, Ostrihom, Tulln a Gabčíkovo.

CENA: 

Dospelí od 23 EUR

Deti (2 – 15 rokov) od 17 EUR

  • Chain Bridge,Budapešť
  • Plavba Dunajom
  • Stift melk
  • Budapešť
  • Chain Bridge,Budapešť
  • Plavba Dunajom
  • Stift melk
  • Budapešť

Tematické plavby

Ak túžite po netradičnom zážitku, vyberte sa s partnerom či priateľmi na jednu z tematických plavieb. Počas takejto plavby si môžete vychutnať trojchodovú večeru za tónov živej hudby a pohľad na večernú Bratislavu, počas plavby popod mosty. Najbližšia téma plavby na vlnách Dunaja je Domino Párty a koná sa 23.apríla.

CENA: od 27 EUR/osoba

Kompletný prehľad o plavbách, termínoch a programe nájdete na www.lod.sk

 

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

 
Facebook