Tour de Maldivy s Norikou Fedorovou

7 dní, fantastické rezorty a plejáda zážitkov, to nás čakalo počas poznávania exotických ostrovov. Preskúmali sme pre vás rajské súostrovie Maldivy, ktoré pre vás vybrala naša šéfka Norika Fedorová. Prieskum romantických i rodinných rezortov, až po 50 odtieňov modrej farby oceánu a oblohy, ako i jej zážitky, odporúčania a recenzie si môžete prečítať tu na jednom mieste cez Tour de Maldivy.

Dovolenka na Maldivách, to sú päťhviezdičkové rezorty, ideálne na romantickú dovolenku vo dvojici, či valentínske zásnuby, ale aj rodinné rezorty, kde si užijete spoločné stavanie hradov z piesku, či pozorovanie podmorského sveta. V programe nechýbala ani návšteva skutočnej čerešničky - luxusného súkromného ostrova.

Dovolenka na Maldivách
Norika Fedorová na pláži na Maldivách
Norika Fedorová na pláži na Maldivách. Foto: CK SATUR

Ktoré hotely sme pre vás navštívili?

Aká by to bola dovolenka bez zážitkov?

Cestu Noriky po jednotlivých ostrovoch, rezortoch a všetky zážitky ste mohli sledovať online, a to v našich stories na instagram-e a facebook-u. Zároveň pre vás pripravili livestrem-y priamo z Maldív na našom instagramovom profile satur_travel. Počas živých vysielaní ste mohli zistiť všetky infošky, ktoré sme počas dňa nezachytili, prípadne sa opýtať, čo vás zaujíma o tom ktorom hoteli, priamo od Noriky.

TOP 5 zážitkov ako aj recenzie z hotelov vám zhrnieme aj na Facebook-u a aby toho nebolo málo, pripravili sme si pre vás aj špeciálny denník z Tour de Maldivy, blog v ktorom budeme deň po dni mapovať túto cestu plnú zážitkov. Naživo všetky zážitky z cestovania po Maldivách nájdete v Teleráne a na TA3 v relácii Za hranicami.

Cestovateľský denník z Tour de Maldivy

Pod nami 50 odtieňov modrej a za nami 10-hodinový let. Príchod na Maldivy má svoje čaro, ostrovčeky obklopené oceánom, len potvrdia, že sme dorazili do raja. Ale vráťme sa ešte k samotnej ceste. Po 10 hodinách v lietadle sme úspešne dorazili na letisko v Male, odkiaľ sa realizujú transfery na jednotlivé ostrovčeky a hotely. V závislosti od hotela, máte na výber transfer loďou alebo hydroplánom. Nás čakal práve hydroplán, čo bol tiež zážitok sám o sebe - lietadlo naložené posádkou, klientami a batožinou sa nieslo modrou oblohou a pod nami sa striedali obývané a neobývané ostrovčeky a modrá s modrejšou :) 

norika fedorová maldivy
Norika Fedorová po príchode na Maldivy. Foto: CK SATUR

1. deň: Vilamendhoo Island Resort & Spa ****+

Z letiska Male v hlavnom meste Maldiv prelietame hydroplánom do prvého rezortu, ktorý vám v rámci Tour de Maldivy s našou šefkou Norikou Fedorovou predstavíme. Ako prvý sme navštívili pokojný Vilamendhoo Island Resort & Spa ****+ ležiaci na južnom Ari Atole. Je stredne veľkej rozlohy a má nádhernú prírodu, dlhoročnú faunu a flóru, ktorá vytvára krásne pozadia na dokonalé fotky na instagram. Ostrov je vedený manažérom zo Švajčiarska, ktorý v tomto rezorte pôsobí už 3 roky a švajčiarska “kvalita” sa odráža aj v službách a čistote rezortu. Ostrov chce pre každého hosťa ponúknuť to najlepšie, preto je rozdelený na zónu pre rodiny s deťmi a zónu pre dospelých.

Južný Ari Atol na Maldivách
Južný Ari Atol na Maldivách. Foto: CK SATUR

Ubytovanie je možné vo vodných alebo plážových vilkách, pričom väčšina z nich má jacuzzi. Plážové vilky sú buď samostatne stojace alebo spojené stenou so susednou vilkou, a sú dostupné tak, v zóne pre rodiny ako aj pre dospelých. Z niektorých viliek je to na max 10 krokov a o výhľade na more ani nehovoríme ;) Vodné vilky sú len v zóne pre dospelých a nie je možné v nich ubytovať deti do 18 rokov, páry tu tak majú garanciu súkromia a pokoja. Časť viliek je otočená do lagúny a časť smerom do oceánu, každopádne je z nich krásny výhľad na západ slnka a od vody vás delí pohodlne len pár schodov. Už na schodíkoch si môžete nasadiť šnorchel a plutvy, pretože naozaj bohatý podmorský svet začína už pred vašou vilkou :)

Norika Fedorová na pláži
Norika Fedorová na pláži. Foto: CK SATUR

V rezorte sú 3 reštaurácie a 4 bary. Opäť rozdelené tak, aby boli v každej zóne. Na konci ostrova je mostom spojená aj à la carte rěstaurácia s možnosťou romantického sedenia na terase nad vodou s nádherným výhľadom. Všetky reštaurácie ponúkajú možnosť sedenia tak vnútri ako aj vonku na terase. Bary sú situované na tých najlepších miestach tak, že ponúkajú výhľad na západ slnka a sú vybavené moderným nábytkom. V zóne pre dospelých je bar aj s infinity pool a v zóne pre rodiny zase bar s bazénom pre dospelých, bazénom pre deti a ihriskom v tienistej časti. Deti sa zabavia aj v miestnej herni. 


Rýchly prehľad toho najdôležitejšieho:

Vhodný pre rodiny s deťmi: áno
Vhodný pre páry: áno
Stravovanie: plná penzia alebo all inclusive (vrátane denne dopĺňaného mini baru - softdrinky, pivo a víno)
Ubytovanie: Water a Beach Villas
Podmienky pre šnorchlovanie: vynikajúce
Rozloha: 940 x 160 m
Aktivity: potápanie, vodné športy, tenis, bedminton, biliard
Vhodný pre svadby: nie
Dĺžka transferu do rezortu: hydroplánom, 25 minút

TOP 5 rezortu Vilamendhoo Island Resort & Spa ****+

  • koralový útes okolo celého ostrova
  • 50 spotov v okolí na potápanie
  • výlet loďou s možnosťou plávania s obrovskými žralokmi a rajami
  • kvalitná gastronómia
  • veľmi zelený ostrov s dlhoročnou prírodnou faunou a flórou
Opúšťame tento krásny rezort, čaká nás krátka jazda loďkou k hydroplánu a cesta späť do Male, kde presadáme do iného hydroplánu. Čaká nás ďalší let do 5* Hurawalhi Island Resort & Spa.
  • Maldivy
  • Maldivy
  • Maldivy
  • Maldivy
  • Maldivy
  • Maldivy

Najbližšie 3 dni navštívime rezorty, ktoré maldivskí majitelia postavili v blízkosti seba, aby ponúkli dovolenka na Maldivách pre všetky peňaženky. 4 hviezdičkový Kuredu Island Resort & Spa, 5 hviezdičkový Hurawalhi Island Resort & Spa a 6 hviezdičkový ultra all inclusive unikátny Kudadoo Private Island by Hurawalhi. Všetky rezorty tak navzájom zdieľajú aktivity aj zážitky, ktoré môžu klienti naprieč rezortmi využívať (Spa, vodné športy, korálový reef aj s korytnačkami, reštaurácie) a tiež si pobyt skombinovať s pobytom v inom rezorte.

Dovolenka na Maldivách

2. deň: Hurawalhi Island Resort & Spa *****

Naša cesta dnes začína v lounge na letisku v Male. Každý hosť, ktorý za dovolenkou smeruje buď do Hurawalhi Island Resort & Spa ***** alebo Kudadoo Private Island by Hurawalhi má vstup do tejto lounge v cene transferu. Čakanie na let vám tak ubehne veľmi rýchlo. Lounge má vnútornú klimatizovanú časť, vonkajšiu terasu a rýchlu wi-fi ;) Drinky a malé snacky sú tiež zdarma. V lounge si stiahnete apku rezortu a urobíte online check-in. Po príchode do rezortu sa tak už nezdržujete. Let trvá 40 minút. Pristáva sa na vode kúsok od rezortu, odkiaľ sa už len 5 minútovou plavbou loďou presúvame do rezortu.

Na móle nás víta šéf rezortu a predstavuje nám Hanu. Veselú a non-stop usmiatu mladú dámu, ktorá bude počas nášho pobytu našou butlerkou (komorníčkou) - taký je koncept tohto prémiového 5* rezortu - každý butler sa stará o 5 hostí. Čokoľvek potrebujete a je to v ich silách to zariadiť, tak pre vás vybavia, v najhoršom, vám aspoň poradia ako na to. Okolo recepcie len prechádzame, keďže sme check in vybavili cez apku ešte na letisku a naša Hana má kľúče od izby už nachystané. Ako prvé nám predstavuje čo všetko appka ukrýva. Info o reštikách, menu, o výletoch, športových aktivitách až po možnosť bookovania služieb.

Norika Fedorová pri pláži
Norika Fedorová pri pláži. Foto: CK SATUR

Ostrov patrí k tým menším na Maldivách, jeho rozloha je 400 x 165 metrov, no napriek tomu ponúka rôzne možnosti zábavy, športu, ale hlavne oddychu a kvalitných zážitkov zo služieb a špeciálnych atrakcií.

Ostrov Hurawalhi
Ostrov Hurawalhi. Foto: CK SATUR

V tomto rezorte je možné ubytovať sa iba vtedy, ak už patríte do kategórie 16+ a to v jednej z 90 viliek. Plážových (30 ks) alebo vodných (60 ks), ktoré prevažujú. Nábytok majú všetky rovnaký, rozdiel je len v polohe, či je vilka na pláži alebo na vode a usporiadaní terasy, či je s bazénom, s hojdacou sieťou alebo výhľadom na západ slnka. Všetky vilky sú priestranné a kúpeľňu majú prepojenú s terasou. 

  • Maldivy
  • Maldivy
  • Maldivy
  • Maldivy
  • Maldivy
  • Maldivy

Na konci móla s vilkami sa nachádza Champagne Pavilion kde si so šampusom v ruke vychutnáte západ slnka alebo neskôr rybky a ich večerný život. A naša Hana nám prezrádza, že ak budeme mať šťastie, uvidíme aj delfínov. V rezorte je celkovo 5 reštaurácií a 2 bary. Pri hlavnej reštaurácii je infinity pool a príjemné moderné loungové sedenie s hudbou.

Hotelový infinity pool
Hotelový infinity pool. Foto: CK SATUR

Stravovanie je dostupné od raňajok až po all inclusive. Okrem reštaurácie, vám pripravia plávajúce raňajky, večeru na pláži, stolovanie na terasu vašej vilky alebo na maličkom romantickom krásnom ostrove s 1 veľkou kabanou neďaleko od hotela. Pripomína skôr zabudnutý pieskový výbežok alebo zanikajúci či vznikajúci atol ;) Na ostrov sa chodí aj na privátny piknik alebo sa zosobášiť.

Modré vody okolo ostrova
Modré vody okolo ostrova. Foto: CK SATUR

Na aktívnejších dovolenkárov čaká fitko, možnosť behu, plávanie, potápanie, futbal, tenis, paddle tenis, sunset a sunrise joga, biliard, vodné športy: kitesurfing, parasailing, vodné lyže, wakeboard, herňa, ale aj chill v hojdacej sieti. Ak vonku nie je najkrajšie počasie, môžete využiť služby Spa a oddýchnuť si individuálne alebo na párovej balinejskej masáži. Ak by ste sa predsa len nudili, môžete skočiť za zážitkami do susedného rezortu.

Ranná joga
Ranná joga. Foto: CK SATUR

Absolútnou čerešničkou tohto rezortu je podmorská reštaurácia s názvom 5.8, čo predstavuje hĺbku, v ktorej sa reštaurácia nachádza. Vyrobená bola na Novom Zélande, na Maldivy putovala 19 dní loďou a v polovici roku 2016 ju na ostrove inštalovali. Je jedinou svojho druhu s celým presklenným plášťom, čo hosťom ponúka 270 stupňový výhľad na podmorský život a je tiež najväčšou presklennou reštikou pod morom. Jej váha pod vodou dosahuje 47 ton.

Podmorská reštaurácia
Podmorská reštaurácia. Foto: CK SATUR
Zaujímavosťou týchto 3 rezortov je aj to, že si definovali svoj vlastný čas. Zatiaľ čo na Maldivoch je časový posun plus 4 hodiny, tu je to plus 5 oproti Slovensku. Rezort sa tak snaží využiť naplno denné svetlo s východom slnka o 7.20 hod a západom o 7.30 hod. 
 
Všetky krásne zážitky zachytené na mobiloch môžete pohodlne kdekoľvek v rezorte postovať na instagramový účet, pretože wi-fi tu funguje perfektne. Aj preto, aby ste sa mohli cez whatsapp kedykoľvek spojiť so svojím butlerom a požiadať o odvoz autíčkom, či inú službu. 

Rýchly prehľad toho najdôležitejšieho:

Vhodný pre rodiny s deťmi: nie, je to adults only (16+)
Vhodný pre páry: áno
Stravovanie: raňajky až all inclusive (vrátane denne dopĺňaného mini baru - softdrinky, pivo a víno)
Ubytovanie: Water a Beach Villas
Podmienky pre šnorchlovanie: vlastný korálový útes
Rozloha: 400 x 165 m
Aktivity: fitko, beh, plávanie, potápanie, futbal, tenis, paddle tenis, sunset a sunrise joga, biliard, vodné športy: kitesurfing, parasailing, vodné lyže, wakeboard
Vhodný pre svadby: áno
Dĺžka transferu do rezortu: hydroplánom, 40 minút

TOP 5 rezortu Hurawalhi Island Resort Maldives *****:

  • jedny z najkrajších beach viliek na dokonalej pláži
  • vysoká úroveň súkromia a služieb, vlastný butler k dispozícii 24/7
  • podmorská reštaurácia s kvalitným 5 alebo 7 chodovým menu
  • romantický privátny ostrovček s piknikom vo dvojici dostupný loďou z rezortu
  • možnosť využívať služby sesterského 6* rezortu Kudadoo

Z nášho ostrova si ešte ráno odskočíme do sesterského rezortu na malý privátny ostrov do 6* hotela s unikátnym konceptom. 


2. deň: Kudadoo Private Island by Hurawalhi ******

Len 5 minút loďou a ste na absolútne privátnom malom ostrove a v jednom z najluxusnejších rezortov na Maldivoch. Za jeho dizajnom stojí japonský architekt Yamazaki, ktorý pri svojich návrhoch pracuje s cirkuláciu vzduchu. Rezort bol otvorený v roku 2018 a má iba 15 rezidencií dvoch typov. Rezidencie s jednou spálňou alebo rezidencie s dvomi spálňami. Oba typy ubytovania ponúkajú veľmi priestranné izby, obrovskú terasu s privátnym poolom, hojdačkou, rôzne typy sedenia, lehátka, vstup do mora a výhľad na nekonečný oceán. Ubytovať je možné aj rodiny až s 3 deťmi.

Norika Fedorová pri vilovom bazéne
Norika Fedorová pri vilovom bazéne. Foto: CK SATUR

Hosťom ponúka unikátny koncept ultra all inclusive služieb, kde je takmer všetko v cene. Napríklad aj pivnica s 80 druhmi vína, 6 druhov šampusu, cheese room, cigarety, cigary,  neobmedzené služby v SPA, neobmedzené čerpanie výletov, večera v reštauráciách sesterských hotelov v okolí vrátane podmorskej reštaurácie, vodné športy: jet ski, kite surfing, sky boarding, fitko, joga a iné. Ako hovoria v rezorte ponúkame koncept: "Anytime, anywhere, anything" ...hlavne, aby ste vy boli spokojní. A aby mohli garantovať spokojnosť svojich hostí, každý má nielen svojho butlera počas pobytu, ale kontakt s hosťom pre nich začína ešte keď je hosť doma. Vďaka kontaktu vopred zistia, o ktoré služby má klient záujem, aby bol jeho pobyt ušitý čo najviac na mieru. 

Vily na vode
Vily na vode. Foto: CK SATUR
Reštaurácia je formou à la carte. Ak však máte chuť na niečo mimo ponuky, šéfkuchár sa s vami rád porozpráva a pripraví vám jedlo podľa vašich požiadaviek. Ponuka jedál je však veľmi široká, napríklad len raňajky si vyberáte až z 20-strannej  ponuky. 
 
Ostrov je malý, má pol kilometra po obvode a prechádzkou ho prejdete za 10 minút. Má peknú zeleň a upravené okolie. Je ekologický a využíva iba vlastnú solárnu energiu. Rezort vo svojom dizajne používa rôzne zaujímavé materiály napr. drevo z tsunami. Ostrov má vlastný koralový útes a ďalších 53 zaujímavých miest na potápanie v okolí.
Okolie ostrova
Okolie ostrova. Foto: CK SATUR

Ďalšou zaujímavosťou rezortu je, že na ostrove sa nachádza najvyššia budova na maldivských ostrovoch. Má 2 poschodia, rozlohu 2500 m2 a pri jej vstupe vás na stene víta mapa vytesaná do mramoru. Nájdete tu reštauráciu, infinity pool orientovaný na západ slnka, cheese room, vinnú pivnicu a tiež SPA, ktoré je najvyššie položeným na Maldivoch - 25 metrov nad vodou s krásnym výhľadom na oceán.

Norika Fedorová v priestranných a vzdušných priestoroch a výhľady na oceán
Norika Fedorová v priestranných a vzdušných priestoroch a výhľady na oceán. Foto: CK SATUR

Rezort navštívili mnohé známe osobnosti, medzi nimi aj modelka Naomi Campbell či Talianka Chiara Ferragni. Rezort má svoju klientelu, ktorá sa vracia za absolútnym súkromím a vysoko kvalitnými službami. Výhodou tohto zaujímavého konceptu je aj to, že hostia môžu využívať služby sesterského hotela vzdialeného len 5 min loďou.


Rýchly prehľad toho najdôležitejšieho:

Vhodný pre rodiny s deťmi: áno, ale pre veľmi pokojné typy, ktoré nevyhľádavajú aktivity
Vhodný pre páry: áno, rozhodne
Stravovanie: unikátny koncept ultra all inclusive (takmer všetko je v cene)
Ubytovanie: Water Residences
Podmienky pre šnorchlovanie: útes okolo hotela
Rozloha: 500 m obvod ostrova
Aktivity: tenis, fitko, vodné športy, spa
Vhodný pre svadby: áno
Dĺžka transferu do rezortu: hydroplánom 45 minút a 5 minút loďou do sesterského rezortu Hurawalhi Island Resort & Spa (v prípade využívania jeho služieb)

TOP 5 rezortu Kudadoo Private Island by Hurawalhi

  • absolútne súkromie privátneho ostrova a vodných rezidencií
  • neobmedzené využívanie spa procedúr je zahrnuté v cene
  • wine and cheese bar s viac ako 80 druhmi vína a 7 samoánskych v cene
  • architektúra rezidencií umožňuje prírodné vetranie tak, že nepotrebujete využívať klimatizáciu
  • bohatá ponuka vodných športov a iných aktivít ponúkaných na sesterskom hoteli Huravalhi, vrátane podmorskej reštaurácie 5.8
  • 24 hodinový servis butlera podporujúci koncept "anywhere, anytime, anything"

Opúšťame tento skutočne krásny a jedinečný ostrov a rezort a vraciame sa späť do Hurawalhi Island Resort & Spa. Následne sa presúvame na susedný ostrov Kuredu. 


2. deň: Kuredu Island Resort & Spa

Vyrážame do ďalšieho rezortu s názvom Kuredu Island Resort & Spa ****, pričom pri väčšine presunov smeruje naša cesta najskôr späť do Male a potom ďalej na ďalší ostrov. Čaká nás hydroplán a opäť výhľady, ktorých sa nedá presýtiť.

Pohľad z výšky na rajské ostrovy
Pohľad z výšky na rajské ostrovy. Foto: CK SATUR
Kuredu je druhý najväčší rezort Maldiv a vďaka tomu ponúka pre každého niečo. Pozostáva z troch častí. Pre rodiny, pre 12+ a pre dospelých. Má 7 reštaurácií, z toho 3 à la carte a niekoľko barov. Jeho dĺžka je 1,7 km, ponúka ubytovanie v 388 izbách 12 rôznych typov. Stravovanie je možné od raňajok cez plnú penziu až po gold all inclusive. 
 
Najromantickejšou časťou je Sangu s infinity bazénom, barom s výhľadom na západ slnka a reštauráciou, ktorá je len pre dospelých. Môžete si tu tak pokojne pri dobrej hudbe a drinku vychutnávať relax s nohami v piesku. Naviac v tejto časti rezortu v bare či reštike nie je wi-fi, takže sa môžete venovať jeden druhému ;) Má samostatnú recepciu, ubytovanie ponúka vo vodných a plážových vilkách s jacuzzi. Izby v celom rezorte majú wi-fi, funguje však podľa vyťaženia rezortu. 
 
Ďalšiu časťou je O resort, ktorý je určených pre všetkých vo veku 12+. Ubytovať sa tu môžete opäť v plážových vilách s jacuzzi alebo bez, všetky izby v tejto časti majú prívlastok “O”. Nevýhodou tejto časti je, že pláž má malú lagúnu a vo vode sú vlnolamy na ochranu piesku na pláži, takže za šnorchlovaním musíte prejsť pár metrov. Tretia časť je určená pre rodiny s deťmi. K dispozícii je detský bazén, veľký bazén s barom a detské preliezky na piesku, ako aj mini klub. V tejto časti ostrova je rozhodne živo ;)
  • Maldivy
  • Maldivy
  • Maldivy
  • Maldivy
  • Maldivy
  • Maldivy
  • Maldivy
  • Maldivy

Plážové vilky sú len na skok od bielej pláže s tyrkysovým morom, aký si predstavujeme z obrázkov z Maldiv. Plážové vilky sú jednoduché a čisté, majú manželskú posteľ a jeden gauč, ktorý môže byť tretím lôžkom. Majú možnosť ďalšej prístelky pre dieťa, táto už je však už na úkor miesta. Majú vonkajšiu kúpeľňu so sprchou, nespresso, rýchlovarnú kanvicu a minibar, ktorý je denne dopĺňaný softdrinkami a pivom (pri all inclusive). V rámci all inclusive plus je k dispozícii aj chladnička s bielym, rúžovým a červeným vínom v cene, šampanské je za doplatok.

Exotické vily
Exotické vily. Foto: CK SATUR
Rezort má koralový útes s korytnačkami, nepatrí však medzi najlepšie. Organizujú sa ale výlety za šnorchlovaním počas dňa, či nočné šnorchlovanie a výlety za pozorovaním rají. Počítať môžete aj s 5* padi potápačským centrom a s ponukou až 52 okolitých lokácií na potápanie. 
 
Veľkou výhodou rezortu Kuredu je možnosť dlhých prechádzok po pláži. Ostrov obehnete za 30 minút, s prestávkami na drink v rôznych baroch kľudne aj za 2 hodiny. Najnižšiu kategóriu izieb, záhradné a plážové bungalovy odporúčame len pre potápačov, ktorí sa sem prídu iba vyspať. Najlepšiu polohu majú plážové vilky s jacuzzi (čo je vonkajšia vaňa s tryskami v súkromí kúpeľne) alebo vily Premium Beach. 
 
Ostrov ponúka veľký vyber vodných športov: parasailing, jetski, vodné lyže, wakeboard, kitesurfing, windsurf. V strede ostrova je 6-jamkové golfové ihrisko a odpalisko. Medzi ďalšie športové aktivity patria: plážový volejbal, futbal, ping-pong, biliard a fitko.
Pláž na ostrove Kuredu
Pláž na ostrove Kuredu. Foto: CK SATUR
Rezort má niekoľko obchodov, potápačské centrum a spa. Wi-fi funguje v lobby, na izbách, v hlavnej reštaurácií a pri bazéne (okrem časti sangu).
 
Najkrajšou a absolútne najromantickejšou časťou ostrova je dlhý pieskový výbežok vlniaci sa do nekonečného oceánu a miestami zaplavovaný vodou, ktorá vám siaha po členky. Na jeho začiatku nájdete aj hojdačku umiestnenú vo vode. Či už sem prídete na východ, či západ slnka alebo aj počas dňa je toto rozhodne najlepší foto-point na ostrove, kde výsledok fotenia nemôže dopadnúť inak ako dokonale! 
Pieskový výbežok na ostrove Kuredu
Pieskový výbežok na ostrove Kuredu. Foto: CK SATUR

Rezort Kuredu odporúčame ako prvú voľbu pre tých, ktorí sa obávajú prílišného pokoja na malých ostrovoch a na Maldivách ešte predtým neboli.


Rýchly prehľad toho najdôležitejšieho:

Vhodný pre rodiny s deťmi: áno
Vhodný pre páry: áno
Stravovanie: od raňajok až po gold ultra all inclusive
Ubytovanie: Vodné vilky, plážové vilky aj bungalovy
Podmienky pre šnorchlovanie: útes nepatrí k tým najlepším, zameriava sa však na korytnačky, organizujú sa výlety za šnorchlovaním aj potápaním 
Rozloha: dĺžka ostrova 1,7 km
Aktivity: plážový volejbal, futbal, ping-pong, biliard, fitko, bohatý výber vodných športov, spa
Vhodný pre svadby: nie
Dĺžka transferu do rezortu: hydroplánom 40 minút 

TOP 5 rezortu Kuredu Island Resort & Spa Maldives ****:

  • pieskový výbežok vlniaci sa do oceánu vytvárajúci dokonalú scenériu na romantické prechádzky a fotky na instagram ;)
  • druhý najväčší rezort na Maldivách, kde nuda nehrozí
  • široká ponuka športových a zábavných aktivít
  • na výber až 12 typov izieb čo umožňuje dovolenku “pre každú peňaženku”
  • keďže rezort patrí k sesterským rezortom Kudadoo a Hurawalhi, máte možnosť rezervovať si večeru v podmorskej reštaurácii s názvom 5.8
Piesková pláž a oceán hotela Kuredu
Piesková pláž a oceán hotela Kuredu. Foto: CK SATUR

Deň nám opäť ubehol rýchlo, ráno sa víta slnečné počasie a úplne bezoblačná obloha, hoci predpoveď počasia to videla diametrálne odlišne ;)...ako hovoria miestni, mobilom v počasí neveríme.


3. deň: Meeru Island Resort and Spa

Prichádzame na ďalší rajský ostrov, ale ešte nikde neboli také krásne a strašne široké biele pláže s doslova múkovým pieskom a ani taká prekrásna tyrkysová farba vody ako tu.

  • Meeru Island Resort and Spa
  • Meeru Island Resort and Spa
  • Meeru Island Resort and Spa
  • Meeru Island Resort and Spa
  • Meeru Island Resort and Spa
  • Meeru Island Resort and Spa
  • Meeru Island Resort and Spa
  • Meeru Island Resort and Spa

Ostrov s dĺžkou 1,5 km patrí k tým väčším a v porovnaní s niektorými inými ostrovmi ho dokola prejdete celý súvisle po nádhernej pláží, bez toho aby ste museli niekde vybočiť alebo zájsť do “vnútrozemia” ;) 

Pohľad z výšky na Meeru Island
Pohľad z výšky na Meeru Island. Foto: CK SATUR

Meeru Island Resort & Spa **** je jedným z prvých rezortov otvorených na Maldivách a to v roku 1976 a tak si môžu dovoliť mať na ostrove vlastné múzeum. Ďalšou zaujímavosťou je skelet obrovskej veľryby, ktorú tu kedysi vyplavilo a miestny rybár ju objavil, určite poteší deti aj dospelých. 

múzeum na ostrove
Múzeum na ostrove. Foto: CK SATUR
Rezort je rozdelený do sekcie len pre dospelých a sekcie pre rodiny s deťmi. Ubytovať sa hostia môžu v jednej zo 184 izieb a 5 kategórií, kam patria tak vodné ako aj plážové a záhradné vilky. Vodné vilky majú všetky a plážové vilky len niektoré jacuzzi. Izby sú priestranné a pekne zariadené. Najvyššia kategória ubytovania je Water Villa s jacuzzi dvoch typov, rozdiel je len umiestnení jacuzzi a schodíkov do vody, ktoré mali zatiaľ najplytkejší vstup po schodoch do vody, aké sme zatiaľ videli, takže sú vhodné aj pre vyššie vekové kategórie. Ani tu však nie je možné ubytovať do vodných viliek deti. Druhou najvyššou kategóriou je Watter Front Villa s pár krokmi do vody. Osobe odporúčam vybrať si ubytovanie v jednej z týchto kategórii a budete spokojní.
 
Stravovanie je zabezpečené buď ako plná penzia alebo all inclusive vrátane denného dopĺňania mini baru. Ak však máte radi si k obedu alebo po večeri dať aj drink alebo máte so sebou deti, odporúčame si na Maldivách kupovať all inclusive, pretože mieste drinky a strava sú zväčša na vyššej cenovej úrovni ako sme zvyknutí. Strava je pestrá so zatiaľ najširším výberom jedla zo všetkých rezortov, ktoré sme zatiaľ navštívili. Okrem viacerých reštaurácií je na ostrove aj 6 barov a 2 spa, vždy umiestené tak, aby jedno slúžilo rodinám s deťmi a druhé len dospelým. 
Ubytovanie hotela Meeru
Ubytovanie hotela Meeru. Foto: CK SATUR
Dominantou ostrova však nie je koralový útes, ale krásne pláže a neuveriteľná tyrkysová farba vody. Za šnorchlovaním preto treba chodiť na výlety alebo do jednej vyhradenej časti rezortu, kde pestujú vlastné korále.
 
Vzhľadom na veľkosť ostrova je jasné, že nudiť sa tu nebudete, pretože ponúka veľmi široký výber športových aktivít ako tenis, 9-jamkové golfové ihrisko, beh, plávanie, futbal na fakt obrovskom futbalovom ihrisku (zaujímavosťou je aj to, že rezort organizuje futbalové zápasy hostí proti zamestnancom rezortu), vodné športy aj 3 herne. Pre deti je tu doslova raj, ktorý nájdu v podobe detského klubu, detského bazéna a ihriska, všetko vždy usporiadané tak, aby na deti videli rodičia, ktorí sa zatiaľ môžu buď kúpať v bazéne pre dospelých alebo sedieť na drinku v bare na jednej z prekrásnych pláží tohto ostrova s pekným štýlovým nábytkom. 
 
Ostrov je veľmi zelený s dlhoročnou vegetáciou a rôznymi druhmi paliem, stromov a kvetov. V rezorte tiež majú vlastnú organickú záhradu, kde pestujú rôznu zeleninu. Zaujímavosťou rezortu je aj to, že vodu čerpajú z oceánu a odsoľujú ju.

Rýchly prehľad toho najdôležitejšieho:

Vhodný pre rodiny s deťmi: áno
Vhodný pre páry: áno
Stravovanie: plná penzia alebo all inclusive (vrátane denne dopĺňaného mini baru - softdrinky, pivo a víno)
Ubytovanie: Water Villas s jacuzzi, Beach Villas s jacuzzi aj bez, Garden Villas
Podmienky pre šnorchlovanie: odporúčame chodiť za šnorchlovaním na výlety
Rozloha: 940 x 160 m
Aktivity: futbal, tenis, golf, bedminton, herne, vodné športy, návšteva múzea a skeletu veľryby
Vhodný pre svadby: áno
Dĺžka transferu do rezortu: loďou, 60 minút

TOP 5 rezortu Meeru Island Resort & Spa ****

  • široké a dlhé biele pláže tiahnúce sa okolo celého ostrova
  • nekonečne krásna tyrkysová a čistá voda
  • veľmi široký výber jedál
  • zelený ostrov s dlhoročnou vegetáciou
  • široký výber aktivít na trávenie voľného času
Vodné vilky
Vodné vilky. Foto: CK SATUR

Lúčime sa s Meeru rezortom poslednými pohľadmi na tieto dokonalé pláže a farby oceánu a k tomu ešte aj a veľmi dobre najedené, pretože bufetové stoly a šírka výberu jedál nás milo prekvapili. Nasadáme na loď a smerujeme do butikového rezortu s názvom Kagi Maldives.


4. deň: Sun Siyam Iru Veli

Obľúbený rezort Sun Siyam Iru Veli ***** je trendy, happy a tiež zábavný. Služby poskytuje na báze premium all inclusive, vďaka čomu je možné si užiť pobyt naplno aj so službami, ktoré bežne v cene all inclusive zahrnuté nebývajú. 

Svojou rozlohou patrí k menším rezortom, prechádzkou ho obídete za 15 minút. Do rezortu sa z Male dostanete za 40 minút hydroplánom, čo je ďalší veľký netradičný zážitok ;) Lietadlo pristáva na vode na vytvorenej platforme s poetickým názvom Iru Veli International Airport. Odtiaľ vás zoberie loď 5 minútovou jazdou na hotel.

Iru Veli International Airport
Iru Veli International Airport. Foto: CK SATUR

Ubytovanie je možné buď vo vodných alebo plážových vilkách. Veľkou výhodou tohto rezortu je, že okrem 5 plážových viliek majú všetky či už plážové alebo vodné vilky svoj vlastný bazén. Sú zariadené moderne, veľmi štýlovo (najmä open air kúpeľne) a sú tiež priestorovo rozsiahle. Ďalšou dobrou správou je, že rezort vie deti ubytovať aj do vodných viliek. Celkovo možno ubytovať rodiny 2+2. Family Suity s bazénom majú navyše predizbu od spálne oddelenú posuvnými dverami. Zo všetkých plážových viliek to vy aj vaše deti máte len pár krokov do vody. Ak ste veľká rodina, či partia v ponuke sú aj 3 či dvojizbové veľmi priestranné King alebo Grand Suity tak na pláži, ako aj na vode. Časť izieb s názvom Doplhin Ocean Suity už podľa názvu sľubujú, že ak budete mať šťastie môžete z terasy vilky zazrieť aj delfíny plávajúce okolo. Všetky vilky sú postavené v modernom štýle, preto ak hľadáte ubytovanie v typických maldivských vilkách s tmavým drevom, tu ich nenájdete.

Plážové vily s bazénom
Plážové vily s bazénom. Foto: CK SATUR

Premium all inclusive okrem bohatých bufetových stolov v cene ponúka aj stravovanie v à la carte reštauráciách (talianskej alebo s morskými plodmi), 3x výlety (šnorchlovanie, za delfínmi alebo rybárčenie), niektoré vína z vínnej pivnice (celkovo majú výber zo 150 druhov vín), 100 dolárový kredit do Spa na osobu, 50 dolárový kredit na jetski, denne dopĺňaný mini bar, poobedný snack a sisha 1x denne.

Vodné vily s bazénom
Vodné vily s bazénom. Foto: CK SATUR
Hotel organizuje svadby, romantické večere na pláži, ale aj plávajúce raňajky priamo do vášho bazéna na vilke. Vyraziť tiež môžete na piknik na 3 minúty rýchloloďou vzdialený malý pieskový ostrov uprostred oceánu. Sledovanie hviezd si so svojou polovičkou užijete aj z niektorej z hojdacích sietí alebo hojdačiek zavesených na palmách. Láska medzi vami však bude horieť aj počas prechádzok po pláži, či v bare s drinkom alebo chutným jedlom v ruke pri živej kapele.
 
Oddychovať sa dá v peknom Spa, ktoré sa zameriava na rôzne procedúry, masáže, ale aj ajurvedu. Počas masáží sa môžete vďaka presklenému dnu pozerať na podmorský život pod vilkou alebo na výhľad na oceán pred vami. V cene all inclusive máte 100 dolárový kredit na osobu na masáže.
 
Rezort má niekoľko reštaurácií a barov, 2 bazény pre dospelých a 2 pre deti. Okolo bazénu sa každý utorok organizujú Pool Party s možnosťou vyhrať zaujímavé ceny v tombole. Súčasťou párty je aj DJ. V rezorte je fitko, joga, tenis, plážový volejbal a jedna z najširších ponúk vodných motorizovaných aj nemotorizovaných športov, potápačské centrum a klinika. Každý deň o 17 tej na jetty a o 17:30 pri Spa prebieha kŕmemie rybičiek, čo je zaujímavý zážitok tak pre deti ako aj dospelých. Výhodou rezortu je aj to, že si hostia môžu ísť pozrieť sesterský hotel Sun Siyam Velu Reef. 
 
Pre deti je k dispozícii obrovský mini klub s vlastným detským bazénom a preliezkami. V mini klube sú aj dve ďalšie miestnosti s virtuálnou realitou, play station, kino miestnosť a tiež miestnosť pre bábätká. 
  • resortový bazén
  • resortový bazén
  • resortový bazén
  • resortový bazén
  • resortový bazén
  • resortový bazén

Ak hľadáte rezort s dobrými podmienkami na šnorchlovanie a potápanie, ste tu správne. Okolo rezortu ja korálový reef (priamo pred vašimi vilkami, stačí zaplávať pár metrov) s veľmi bohatým podmorským svetom. Vyskúšali sme na vlastnej koži. Videli sme malé, ale aj naozaj veľké ryby, žraloka a veľa farebných korálov. V rezorte je aj potápačské centrum.


Rýchly prehľad toho najdôležitejšieho:

Vhodný pre rodiny s deťmi: áno
Vhodný pre páry: áno
Stravovanie: premium all inclusive (vrátane denne dopĺňaného mini baru, možnosti stravovania v à la carte reštauráciách, 3x výlet, kredit do spa a na jetski)
Ubytovanie: Water Villas s privátnym poolom, Beach Villas s privátnym poolom aj bez (len 5 ks)
Podmienky pre šnorchlovanie: vynikajúce priamo pred vilkami
Rozloha: cca 1 km
Aktivity: fitko, joga, tenis, plážový volejbal a jedna z najširších ponúk vodných motorizovaných aj nemotorizovaných športov, potápačské centrum
Vhodný pre svadby: áno
Dĺžka transferu do rezortu: hydroplánom, 40 minút

TOP 5 rezortu Sun Siyam Iru Veli *****

  • bohatý premium all inclusive so službami, ktoré bežne nebývajú v cene
  • len vodné a plážové vilky, priestorovo veľmi rozsiahle vrátane rodinných viliek s oddelenou miestnosťou pre deti
  • 2 deti do 15 rokov zdarma
  • bohatý a pestrý koralový útes priamo pred vilkami a okolo celého ostrova
  • hotel s modernou architektúrou

Náš pobyt v Iru Veli končí, budík máme nastavený na 6:00 a prvým možným letom vyrážame opäť do Male. Vyrážame do ďalšieho rezortu, aby sme vám ponúkli prehľad širokých možností ubytovania v čarovných maldivských rezortoch a už teraz rozmýšľame, čím bude ten ďalší iný ;)

norika fedorová na na plavbe po maldivách
Norika Fedorová na plavbe po Maldivách. Foto: CK SATUR

5. deň: LUX* South Ari Atoll *****

Dovolenka sa začína už v Lounge tejto hotelovej siete na letisku v Male, do ktorej vás po prílete zavezú. Zariadená dizajnerskými prvkami, ktoré neskôr nájdete aj LUX* South Ari Atoll ***** a vybavená perfektným cateringom od cukríkov pre deti až po LUX* home made produkty vrátane rôznych nápojov, pohodlnými sedačkami, kde môžete dospať čas kým pôjde váš transfer alebo surfovať na Wi-Fi.

Z lounge do hydroplánu je to len pár krokov. Po 35 minútovom lete s hydroplánom pristávame na móle priamo pred hotelom. Let bol príjemný a opäť sme z výšky pozorovali krásne ostrovčeky, ktoré vytvárajú jednotlivé atoly.

Norika Fedorová po pristátí pri rezorte LUX* South Ari Atoll
Norika Fedorová po pristátí pri rezorte LUX* South Ari Atoll. Foto: CK SATUR
Ostrov, na ktorom sa luxusný ultra moderný hotel s mediteránskym dizajnom nachádza je úzky a dlhý 1,8 kilometra, čo umožňuje ľahko prebehnúť zľava do prava na pláž, do barov a reštaurácií na druhej strane ostrova. Z jedného konca ostrova na druhý to trvá už dlhšie :) Ak sa vám nechce chodiť, každých 15 minút ide shuttle buggy (autíčko) alebo si v rezorte môžete požičať bicykel (5 USD na deň). My sme si ostrov pozreli najskôr peši a poobede sme si “biky” požičali aj my a rýchlejšie sme tak pobehali celý ostrov druhý krát. Okrem toho sme si trochu zašportovali :) Tým, že má ostrov takýto tvar tak, jedna celá strana je orientovaná na východ a druhá na západ. 
 
Ak sa vydáte na prechádzku plážou okolo celého ostrova, vyjde vás to aj na celú hodinku. Ak patríte k foto “maniakom”, tak rátajte aj s dvomi ;) Cestou totiž narazíte na rôzne hojdacie siete, hojdačky vo vode, na palmách zavesené dizajnérske hojdacie sedenia a na jednom konci ostrova dokonca aj najvyššiu budovu na ostrove. Ide o veľmi príjemnú dvojpodlažnú vilku, v ktorej sa nachádza chill zóna s výhľadom na oceán a čarovná knižnica, v ktorej vládne neopísateľný pokoj. Hneď za rohom nájdete prvú zo zaujímavostí tohto rezortu a tou je telefónna búdka s nápisom Phone Home (na ostrove sa ešte nachádza aj pri recepcii). Rezort totiž chce, aby ste aj v čase whatsapov a iných aplikácií zavolali svojim členom rodiny na pevnú linku domov a prekvapili ich ;) Všetky medzinárodné hovory rezort berie na svoje náklady. Na úplnom konci tejto časti ostrova sa ešte nachádzajú krásne do rôznych tvarov zastrihané kríky. Vytvárajú zaujímavú kulisu pre fotky a keď sa k tomu ešte pridá zapadajúce slnko, je to dokonalé.
  • maldivy
  • maldivy
  • maldivy
  • maldivy
  • maldivy
  • maldivy
  • maldivy
  • maldivy

Ubytovanie je možné vo vilkách nad vodou, v plážových vilkách a v plážových pavilónoch, čo je najnižšia kategória ubytovania. Vilky sú priestranné a zariadené vo veľmi modernom a mediteránskom štýle. Vilky na vode majú veľkú terasu, infinity bazén, lehátka a veľké závesné ratanové hojdacie hniezdo. Netradičné na týchto vilkách je, že majú plátno a projektor a tak si z postele môžete pozrieť film. Vilky na pláži majú krásnu open air kúpeľňu a bazén, ktorý sa nachádza v zadnej časti vilky. Polovica viliek je situovaná na východ a polovica na západ slnka. Priamo do vody to však z každej vilky je len pár krokov. Veľkou výhodou plážových viliek v tomto rezorte je, že sú od seba dostatočne vzdialené a ponúkajú veľkú mieru súkromia. Časť vodných viliek je na vrchnej a druhá časť na spodnej strane ostrova. Ak chcete na vodnej vilke ubytovať deti, rezort vám to umožní po podpise deklarácie na recepcii. Celkovo možno ubytovať aj rodiny 2+2.

Stravovanie je možné od raňajok až po all inclusive (odporúčame kúpiť si minimálne polpenziu). Obedy sa vždy realizujú formou à la carte. Pre hostí, ktorí majú all inclusive majú v cene okrem stravovania aj ďalšie služby: 45 minút fotenia s fotografom vrátane 1 fotky, zmrzlinu a sorbet v ice cream shope, sunset cruise, denne dopĺňaný mini bar. 
 
K dispozícii je 7 reštaurácií a niekoľko barov, medzi nimi napríklad: azijská, talianska, mix, či japonská. Všetky reštaurácie, z nich 2 majú aj bazény, sú orientované na strane, kde si pohodlne buď pri večery alebo drinku vychutnáte západ slnka. Pri koncipovaní menu je vždy zohľadnená aj myšlienka “stay organic” a takto pripravené jedlá nájdete v menu napísané zelenou farbou. Veľa organických a LUX* home made produktov ochutnáte aj počas raňajok. Menu v reštauráciách si načítate formou QR kódu priamo do mobilu. Rezort má svoju vlastnú kaviareň - LUX* Café, do ktorej si môžete prísť denne od 6:00 do 10:30 zdarma sadnúť na kávu. Kávu si rezort praží a melie vo vlastnej pražiarni. Súčasťou kaviarne je aj cukráreň. Okrem kávy rezort ponúka aj svoj vlastný sparkling wine. Najlepšie miesto na sledovanie západu slnka za zvukov muzičky od DJ je Beachrouge, čomu nasvedčuje aj nápis umiestnený vo vode: CELEBRATE LIFE.
Plážový bar Celebrate Life
Plážový bar Celebrate Life. Foto: CK SATUR
Rezort má výborné podmienky pre rodiny s deťmi, na ktoré v strede ostrova čaká obrovský mini klub s detským bazénom, ihriskom a športoviskom, všetko umiestnené aj v tienistej časti. O deti sa starajú animátori, za poplatok je možné si objednať aj baby sitting. Do niektorých izieb je možné ubytovať rodiny 2+2. Rezort má vlastnú organickú záhradu, do ktorej sa deti v rámci programu “stay organic” chodia učiť spoznávať rastliny, ktoré tam pestujú a na záver si vyrobia svoj vlastný šalát. Počas týždňa sa koná aj detské open air kino s popcornom. Hneď po ňom nasleduje kino pre dospelých. Kreatívci ocenia Art Studio s open air sedením na terase a výhľadom na oceán, vďaka čomu by kreativita pri zdobení kokosových orechov, ktoré si beriete domov ako suvenír, mala “naskočiť” aj sama ;)
 
Ďalšími zaujímavými aktivitami pre deti a dospelých je aktivita s názvom “odkaz vo fľaši”. Zamestnanci rezortu denne na rôznych miestach schovajú (viac či menej viditeľne) 15-20 fľaší s odkazom, ktoré sa každé ráno vyberajú hostia hľadať. Vo fľašiach sú ukryté rôzne darčeky ako napríklad 30 minútová masáž zdarma, večera v à la carte reštaurácii a iné.  
 
Krásnou myšlienkou je tzv. strom želaní, na ktorý si hostia vešajú svoje želania alebo želania pre iných, ktoré sa im majú splniť každú noc, kedy nastane spln. Ako hovoria miestni, ak sa nesplnilo tvoje želanie, splnilo sa niekoho iného. Navyše rezort každý rok zo stromu želaní vyžrebuje jedného hosťa, ktorý vyhrá pobyt zdarma na 5 dní v hociktorom z rezortov značky LUX*. Ak máte chuť podporiť dobrú vec, môžete na mieste prispieť aj finančne.
Strom želaní
Strom želaní. Foto: CK SATUR

Rezort má vlastný koralový útes, ktorý sme otestovali na vlastnej koži. Videli sme korále a zopár rybičiek. Okrem šnorchlovania pred vilkami sa každý deň zdarma organizujú aj hodinové výlety loďou za šnorchlovaním mimo rezort. Za poplatok si môžete objednať výlety za rajami, korytnačkami, či obrovskými žralokmi alebo plavby za západom slnka. Výhodou tohto rezortu je, že v cene máte aj požičanie vybavenia na šnorchlovanie, čo je v iných rezortoch spoplatnené.

Norika Fedorová pri západe slnka
Norika Fedorová pri západe slnka. Foto: CK SATUR
Vzhľadom na rozľahlosť rezortu je možné si zapožičať bicykel, či dokonca elektrický skúter na solárnu batériu. Rezort myslí aj na “honeymooners” a páry, ktoré oslavujú výročia svadby, pre ktorých má pripravené špeciálne balíčky s párovými masážami, fotením, výletom za západom slnka, dekoráciou postele, či ovocím na izbe. Objednať si môžete aj plávajúce raňajky. Ak máte počas pobytu narodeniny, v reštaurácii alebo na vašej vilke vás bude čakať torta a špeciálna dekorácia na izbe. 
 
Najkrajším foto pointom v rezorte sú výbežky bieleho piesku do oceánu, ktoré počas dňa postupne odkrýva odliv alebo zakrýva príliv. Farba vody okolo nich je doslova takmer “priesvitná’”. Odporúčame sa nimi prejsť až na úplný koniec, kam vás oceán pustí. Zažijete aké je to stáť sám uprostred oceánu obklopený vodou. Toto miesto si páry vyberajú ako miesto pre ich romantické fotky z dovolenky.
Norika Fedorová na krásnych pieskových plážach v okolí rezortu
Norika Fedorová na krásnych pieskových plážach v okolí rezortu. Foto: CK SATUR
Športovci v rezorte nájdu mnohé príležitosti ako sú: tenis, beach volejbal, ping pong, fitko, joga a bohatú ponuku vodných športov vrátane surfeskej reštaurácie s veľmi “pohodovým” barom s občerstvením a s tuli vakmi priamo na pláži. Program všetkých aktivít si denne nájdete pohodlne na svojom TV na izbe.
 
Na milovníkov SPA tento rezort rozhodne nezabudol. Má ho veľmi pekné, štýlovo zariadené a používa vlastné kozmetické produkty značky Lux Me. Súčasťou SPA je aj čajová ceremónia, na ktorej vás naučia ako si správne variť čaj. V rezorte sa nachádza aj klinika s doktorom.

Rýchly prehľad toho najdôležitejšieho:

Vhodný pre rodiny s deťmi: áno
Vhodný pre páry: áno
Stravovanie: raňajky až all inclusive (vrátane denne dopĺňaného mini baru)
Ubytovanie: Water a Beach Villas, pavilón na pláži
Podmienky pre šnorchlovanie: dá sa šnorchlovať v okolí viliek, ale odporúčame vyraziť na denne zdarma organizované šnorchlovanie loďou ďalej od rezortu
Rozloha: 1,8 km dĺžka 
Aktivity: tenis, beach volejbal, ping pong, fitko, joga a bohatú ponuku vodných športov
Vhodný pre svadby: áno
Dĺžka transferu do rezortu: hydroplánom, 35 minút

TOP 5 rezortu LUX* South Ari Atoll *****

  • luxusný ultra moderný hotel s mediteránskym dizajnom a výbornou polohou realizácie výletov za obrovskými žralokmi
  • vynikajúca strava tak v bufetových ako aj à la carte reštauráciách vrátane výroby vlastných domácich a organických produktov, kávy či sparkling wine
  • veľký rezort s veľmi širokou ponukou služieb, aktivít, zábavy pre dospelých aj deti vrátane zaujímavých netradičných aktivít ako je možnosť požičať si bicykle, elektrické skútre, knižnica, strom želaní, telefónna búdka, art štúdio, odkaz vo fľaši, či organická záhrada
  • možnosť ubytovania 2+2 a aj deti vo vodných vilkách
  • všetky reštaurácie a bazény sú orientované na západ slnka a tak si ho môžete užiť každý deň na inom mieste

6. deň: Milaidhoo Island Maldives

Dnes vyrážame opäť hydroplánom, tento krát však na presun nevyžívame Transmaldivien Airline, ale leteckú spoločnosť Manta Air. Čaká nás milé prekvapenie a cestujeme veľmi pohodlne lietadlom určeným pre max 8 osôb. Tento super komfort v porovnaní s komfortom v bežnom hydropláne je možné si priplatiť. O 40 minút vystupujeme na platforme, prestupujeme na krátku jazdu loďou a vystupujeme v 5* rezorte Milaidhoo Island Maldives. Rezort má úplne inú dušu ako ostatné rezorty, ktoré sme doteraz navštívili a cítite to už od momentu ako vystúpite na móle a privíta vás váš osobný butler. Vládne tu pokoj, harmónia, vysoká kvalita služieb a súkromia. A presne tak sa aj tento rezort profiluje svojim vybavením a aktivitami.

Letecký pohľad na rezort Milaidhoo Island Maldives
Letecký pohľad na rezort Milaidhoo Island Maldives. Foto: CK SATUR

Rezort je postavený na bývalom veľmi obľúbenom potápačskom mieste. Ubytovanie ponúka v 50 vilkách. 20 plážových viliek s rovnakým vybavením vrátane 2 rezidencií, ktoré sú obzvlášť v tejto dobe veľmi žiadané, a 30 vodných viliek s bazénom vrátane 1 rezidencie. Plážová rezidencia má 490 m2, vlastného s nikým nezdieľaného butlera, fast track na imigračnom na letisku a tiež kino s popcornom priamo na vilke. Vodná rezidencia má 475 m2, pred posteľou výhľad cez sklenenú podlahu, cez francúzske okná výhľad na terasu a oceán, druhé podlažie s vlastnou lounge a chill zónou. Každý hosť má svojho butlera, ktorý sa stará o 2 až 3 vilky. Na izbách je TV s 33 programami a až 100 filmami.

  • Norika Fedorová na hojdačke
  • interiér rezortu
  • exteriér rezortu
  • izba rezortu
  • Norika Fedorová na hojdačke
  • interiér rezortu
  • exteriér rezortu
  • izba rezortu

Vodné, ako aj plážové vilky sú veľmi vkusne zariadené, majú vlastné bazény a terasu zariadenú so štýlovým nábytkom, veľkou hojdačkou a zeleňou, ktorá je pre tento rezort priam typická. Zaujímavosťou je, že plážová vilka s bazénom je vyššia kategória ubytovania, a tým pádom aj drahšia. Je to preto, lebo je svojou rozlohou aj s privátnym bazénom väčšia ako plážová vilka. V rámci vysokej kvality služieb, si hostia môžu vilku vyberať podľa toho koľko zelene (a teda aj súkromia) si želajú mať pred vilkou okolo bazéna na ceste smerom na pláž a do vody. Ubytovať v rezorte možno rodiny 2+2 alebo 3 dospelých. Rezort v rámci svojho pokojného konceptu víta deti až od 9 rokov.

Plážová vila
Plážová vila. Foto: CK SATUR
Ostrov patrí k tým menším. Jeho rozloha je 300 x 180 m a prechádzkou ho obídete za 5-10 minút. Vnútrozemím ostrova vedie len jedna cesta, ktorú zdobí vkusne upravená a udržiavaná zeleň. Aj napriek tomu, že tento rezort patrí k tým "mladším", zeleň na tomto ostrove je veľmi hustá, naturálna a je súčasťou každej časti ostrova vrátane časti, v ktorej sú postavené vodné vilky. Aj týmto, je tento rezort unikátny a od iných odlišný. Pred vstupom do každej vodnej vilky je vysadená zeleň a v jednej časti móla aj súvislý hustý pás, čo rezortu po vizuálnej stránke dodáva peknú sviežu zelenú farbu. Mólo tak nevyzerá stroho, ale pôsobí prírodne a harmonicky. 
 
Stravovanie prebieha formou od raňajok až po all inclusive. V rezorte je možné stolovať vo viacerých reštauráciách, z toho jedna s názvom Ba´theli je postavená v tvare tradičnej maldivskej lode, ktorú miestni v minulosti používali na prevoz tovaru a ľudí. Práve táto reštaurácia ako jediná na celých maldivských ostrovoch ponúka pravú maldivskú gastronómiu. Usadiť sa môžete vo vnútornej časti s preskleným dnom alebo na terase. Našu večeru sme strávili práve v tejto reštaurácii a môžeme potvrdiť, že jedlo bolo veľmi chutné. Jej súčasťou sú ďalšie 2 lode v rovnakom štýle, v ktorej sa nachádza bar a samotná kuchyňa.
Hotelová reštaurácia
Hotelová reštaurácia. Foto: CK SATUR
Hlavný bar v rezorte je otvorený až do momentu kým neodíde posledný hosť. Podobne ako reštaurácia Ba´theli zohľadňuje prvky maldivskej kultúry a tradície a tak v strede baru nájdete do kruhu usporiadané sedenie s pieskom na zemi. Tradícia vraví, že čím jemnejší tento piesok mala rodina, tým vyššie postavenie v spoločnosti mala. V bare hráva živá hudba a v jeho blízkosti sa nachádza aj vínna pivnica. Rezort je vhodný pre svadby, oslavu výročí, či dokonca baby noon dovolenky.
 
Pokojný duch, ktorým sa rezort prezentuje sa odráža aj do športových aktivít. Nájdete tu len šnorchlovanie, potápanie, kajak, paddle board, jogu (denne zdarma), alebo si môžete ísť zabehať, či zahrať niečo do herne. Motorizované vodné športy tu nenájdete. V súlade s myšlienkou pokoja a oddychu na dovolenke je skvelým nápadom vyskúšať spa, manikúru alebo pedikúru. Vyraziť môžete aj za rôznymi za výletmi.
Biele pieskové pláže s nádherným tyrkysovým oceánom a bujnou zeleňou
Biele pieskové pláže s nádherným tyrkysovým oceánom a bujnou zeleňou. Foto: CK SATUR

Šnorchlovanie je v tomto rezorte aktivita číslo 1. Vzhľadom na to, že je rezort postavený na v minulosti veľmi obľúbenom potápačskom mieste, má podmorský svet čo ukázať. Navyše Baa Atol, v ktorom sa tento hotel nachádza, má jeden z najlepších koralových útesov, pričom podľa miestnych najlepším miestom na šnorchlovanie je oblasť pred plážovými vilkami. Na leňošenie na vode s potápačskými okuliarmi alebo ak si netrúfate na otvorené more, sa dá využiť vnútorná lagúna medzi vodnými vilkami.

Koralový útes
Koralový útes. Foto: CK SATUR

V okolí je viac ako 20 potápačských lokácií a rezort samozrejme má vlastné potápačské centrum. Pod hladinou oceánu sa ukrýva podmorské pohorie, či jaskyňa. My sme sa vybrali na nočné šnorchlovanie. Náš sprievodca nám všetko vysvetlil. Vyobliekali sme sa do výstroje (šnorchel, okuliare, plutvy, baterka), ktoré sú hosťom hotela k dispozícii zdarma a vyrazili k mólu, kde sa naša cesta začína do nočného oceánu začína. 5-10 minút šnorchlujeme, ale vzhľadom na veterné počasie nie je dobrá viditeľnosť. Vraciame sa späť na pevnú pôdu pod nohami. Zaujímavosťou je, že z oceánu sa do vnútra atolu ráno prichádzajú delfíny najesť a večer vyrážajú späť.


Rýchly prehľad toho najdôležitejšieho:

Vhodný pre rodiny s deťmi: ani moc nie, hotel víta detí až od 9 rokov a nie je k dispozícii ani miniklub, ihrisko či detský bazén.
Vhodný pre páry: áno a rozhodne odporúčame
Stravovanie: raňajky až all inclusive 
Ubytovanie: Water Villas, Beach Villas a rezidencie
Podmienky pre šnorchlovanie: vynikajúce, rezort stojí na bývalom obľúbenom potápačskom mieste, korálový utes je okolo celého ostrova a v okolí rezortu je ďalších viac ako 50 potápačských spotov 
Rozloha: 300 x 180 m
Aktivity: šnorchlovanie, potápanie, kajak, paddle board, joga (denne zdarma), beh, či hry v herni
Vhodný pre svadby: rozhodne áno
Dĺžka transferu do rezortu: hydroplánom, 40 minút

TOP 5 rezortu Milaidhoo Island Maldives *****:

  • luxusný rezort, ktorý poskytuje pokoj, harmóniu, vysokú kvalitu služieb a súkromia
  • veľmi bohatý podmorský svet, pretože rezort je vybudovaný na bývalom obľúbenom potápačskom mieste a samotný Baa Atol, na ktorom rezort leží patrí k tým najkrajším
  • vynikajúca strava s bohatým a kvalitným výberom jedál tak v bufetových ako aj à la carte reštauráciách
  • všetky vilky sú rozlohou veľké, priestranné veľmi pekne a štýlovo zariadené
  • pre všetky vaše želania počas dovolenky je vám k dispozícii váš butler
Norika Fedorová pri vodných vilách
Norika Fedorová pri vodných vilách. Foto: CK SATUR

6. deň: Kagi Maldives Spa Island *****

Poobede vyrážame na ďalší ostrov za novými zážitkami. V myšlienkach už ani neriešime aký asi môže byť, vychutnávame si presuny, ktoré nám dotvárajú obraz o živote medzi týmito ostrovmi a nechávame sa jednoducho prekvapiť. Vystupujeme na ostrove v poobedných hodinách a tešíme sa na západ slnka.

Západ slnka na Maldivách
Západ slnka na Maldivách. Foto: CK SATUR

Kagi Maldives Spa Island ***** leží na najmenšom ostrove, ktorý sme počas našej Tour de Maldivy navštívili. Aby ste ho celý príjemne po pláži obišli dokola potrebujete 5 minút. Patrí k tým najmladším na Maldivách. Za dizajnom rezortu stojí opäť japonský architekt žijúci v New Yorku, Yamazaki, ktorý navrhoval aj 6* ultra prémiový rezort na súkromnom ostrove s názvom Kudadoo (viac info o tomto rezorte si prečítate vyššie v našom blogu). Jeho rukopis minimalizmu je cítiť aj tu. Pracuje s pekným typom dreva, hladkými líniami, minimalizmom a cirkuláciou vzduchu.

Moderná kúpeľňa hotela
Moderná kúpeľňa hotela. Foto: CK SATUR

Ubytovanie v rezorte je možné v 50 vilkách, z toho prevažná časť sú vodné vilky a zvyšok vilky plážové. Každá vilka má vlastný bazén a open air kúpeľňu. Izby sú veľmi priestranné a luxusne zariadené. Plážové vilky sú blízko vody a tak si ráno môžete ísť rovno z terasy zaplávať. Zeleň na ostrove ešte potrebuje trochu času, aby zhustla a vyrástla.

Vodné vily
Vodné vily. Foto: CK SATUR

Na ostrove sú okrem viliek ešte tri budovy s pekným vzdušným dizajnom. Hneď prvou budovou po príchode na ostrov je otvorená priestranná recepcia a butik. Druhá budova je dvojposchodová a nachádza sa v nej obrovská reštaurácia s francúzkymi oknami, štýlovým vonkajším aj vnútorným sedením, časťou s lehátkami, infinity pool a bar. Na poschodí nájdete piano bar s terasou a výhľadom na vilkovú časť rezortu, infinity pool a samozrejme na západ slnka. Stravovanie prebieha formou bufetových stolov, ktoré ponúkajú široký výber kvalitných a veľmi pekne dekorovaných jedál, prevažne talianskej kuchyne. Vychutnali sme si tu veľmi lahodnú tak večeru ako aj raňajky. Poslednou budovou je čarovné SPA.

Plážové vily s vlastným bazénom
Plážové vily s vlastným bazénom. Foto: CK SATUR

Najväčšou dominatnou a zároveň unikátom tohto rezortu, čo vyplýva už z jeho názvu, je jedinečné SPA, na ktoré sa tento rezort zameriava. Svojou veľkosťou patrí k najväčším na Maldivách a jeho dizajn je očarujúci. Už pri vstupe vás osloví len samotná dekorácia. Je plný pokoja, oddychu a revitalizácie. Budova je postavená nad vodou a má okrúhly tvar. Masážne miestnosti, sauny, fitko a joga sa nachádzajú po vonkajších stranách s výhľadom na oceán. Vnútornú časť tvorí relax zóna umiestnená ponad vodu a dostupná dvomi mostíkmi. Aj v tejto budove architekt pracuje s cirkuláciou vzduchu cez otvorené plochy po stranách a nad hlavami hostí. Vybrať si môžete z veľmi bohatej ponuky masáží a procedúr.

SPA
Jedinečná SPA. Foto: CK SATUR

Okolo ostrova sa nachádza koralový útes s príjemným podmorským životom. Šnorchlovanie sme vyskúšali na vlastnej koži a užili sme si to. Dobrou správou je, že výbavu na šnorchlovanie máte zdarma. Rezort tiež organizuje množstvo výletov za šnorchlovaním mimo ostrov, za žralokmi, či korytnačkami.

Hotelová pláž
Hotelová pláž. Foto: CK SATUR

Rýchly prehľad toho najdôležitejšieho:

Vhodný pre rodiny s deťmi: nie
Vhodný pre páry: áno, obzvlášť pre tých, ktorí vyhľadávajú kvalitné wellness & spa, absolútny pokoj a súkromie
Ubytovanie: Water Villas a Beach Villas
Podmienky pre šnorchlovanie: dobré
Rozloha: 5 minút prechádzkou okolo ostrova
Aktivity: šnorchlovanie, potápanie, fitko, joga, wellness a spa
Vhodný pre svadby: áno
Dĺžka transferu do rezortu: hydroplánom, 40 minút


TOP 5 rezortu Kagi Maldives Spa Island *****

  • luxusný rezort navrhnutý japonským architektom v modernom minimalistickom štýle
  • rezort je zárukou pokojného pobytu a absolútneho súkromia
  • jedno z najväčších SPA na Maldivách s bohatou ponukou masáží a procedúr
  • vysoko kvalitná a chutná gastronómia s veľkým výberom jedál
  • všetky vilky sú rozlohou veľké, priestranné, veľmi pekne a štýlovo zariadené

Opúšťame tento pokojný rezort s unikátnym wellness a spa konceptom.


7. deň: Kandima Maldives *****

Z letiska v Male vyrážame do rezortu Kandima Maldives *****, ktorý je našou poslednou zastávkou v rámci Tour de Maldivy. Novým zážitkom pre nás je let z Male domácou linkou, opäť s Manta Air. Z letiska kde pristávajú hydroplány sa presúvame na letisko pre domáce lety. Check in (dá sa kúpiť biznis class), boarding a odlet. Do rezortu Kandima však vedie aj cesta hydroplánom, letenky sú však výrazne drahšie, ale časovo ak vám práve ide let hydroplánom je to rýchlejšie. Let domácou linkou zase pohodlnejší, predsa len je to veľké lietadlo s komfortným sedením. Let trval 30 minút. Po pristáti máme transfer do lodného prístavu a odtiaľ loďou 15 minút do rezortu.

Pred nástupom na let s Manta Air
Pred nástupom na let s Manta Air. Foto: CK SATUR

Prichádzame do veľkej dvojpodlažnej recepcii s modernými doplnkami a príjemnou atmosférou. Rezort sa prezentuje ako lifestylový a chce tu byť pre všetky vekové aj záujmové skupiny. Zaručuje, že je miestom kde je (takmer) všetko možné a nuda proste neexistuje. Drží sa hesla: hraj sa, objavuj a ži tento moment. Ak teda pre svoju dovolenku hľadáte kombináciu relaxu, dobrodružstva, pohody, športu, spa, vodných športov a potápačských miest, ste v tomto rezorte správne.

Norika Fedorová v rezorte Kandima
Norika Fedorová v rezorte Kandima. Foto: CK SATUR

Svojou dĺžkou až 3 km je jedným z najväčších rezortov na Maldivách, pričom 2 km ostrova patria ubytovaniu a zábave, 1 km zase prírodnej džungli, ktorou sa hostia môžu prechádzať, čo patrí k jednej z mnohých zaujímavostí tohto ostrova. Ak sa vám nechce každý deň prechádzať, premáva tu pravidelne v 20 minútových intervaloch buggy (autíčko) alebo si môžete požičať bicykel (10 USD na deň).

Ubytovať sa môžete v jednej z 264 izieb 10 rôznych typov. Práve ubytovanie je ďalšou zaujímavosťou rezortu, pretože ponúka pobyty v dvojpodlažných štúdiách, s ktorými sme sa ešte zatiaľ nestretli. Prvé podlažie s názvom Beach Studio má terasu a priamy prístup na pláž. Druhé podlažie sa nazýva Sky Studio, má terasu so sedením a hojdačkou, ale na pláž musia hostia zbehnúť dole schodmi. Obe štúdia sú priestranné (40 m2), lifestylový nábytok a vybavenie majú rovnaké. K dispozícii sú aj rodinné štúdia, ktoré sú prepojené a využiť ich môžu rodiny, či partie kamarátov, ktoré chcú byť ubytovaní blízko seba. Všetky štúdia sú situované na západ slnka a tú časť ostrova kde je najkrajšia pláž. Vrchné štúdiá sú drahšie a ponúkajú viac súkromia. Sú najnižšou kategóriou ubytovania.

  • izba rezortu
  • vonkajší bazén
  • exteriér rezortu
  • exteriér rezortu
  • izba rezortu
  • vonkajší bazén
  • exteriér rezortu
  • exteriér rezortu

Rezort má v ponuke aj vilky tak plážové ako aj vodné. Ďalšou zaujímavosťou rezortu je, že niektoré plážové vilky (Ocean Pool Villas) sú postavené čiastočne nad vodou a buď nemajú pláž alebo majú len korálovú minipláž. Majú však privátny pool a sú vhodné pre hostí, ktorí chcú mať totálne súkromie, pretože pre otvorené more vám pod oknami nebude nikto plávať a pre žiadnu pláž sa vám tam nebude nikto prechádzať. Keďže bazén s terasou je už nad vodou, sľubuje vilka absolútny dotyk s prírodou. Večer tak zaspávate so šumom mora aj vĺn a pocitom, ako by ste ich mali priamo v izbe. 

V ponuke sú aj plážové vilky s bazénom a bez bazénu, ktoré sú už orientované na tú stranu ostrova, kde je pláž a majú výhľad na oceán. Všetky sú priestranné, zariadené rovnakým lifestylovým nábytkom, majú terasu, open air luxusnú kúpeľňu a jacuzzi. Beach Pool Villas majú navyše pred terasou aj bazén. Milovníci vodných viliek s priamym vstupom do mora si tiež prídu na svoje. Na výber majú vodnú vilku s jacuzzi alebo bez. Pre rodiny s deťmi je na izbe široký gauč, ktorý sa dá premeniť na veľkú prístelku pre 2 deti (vyzeral veľmi pohodlne) Na “honeymoonerov” čaká obrovská vodná vilka. Ak uvažujete o ubytovaní v plážových vilkách a predstavujete si ako vybehnete priamo z vilky plávať do mora, odporúčame priplatiť si vilky orientované na západ slnka. Pri tých na opačnej strane je koralová pláž a otvorený oceán, takže by ste si plávanie užívali na pláž pri bazéne.

Hotelová pláž a bazén
Hotelová pláž a bazén. Foto: CK SATUR

... tak a teraz si už len vybrať, v ktorej vilke vlastne chcete stráviť dovolenku :). Ak ste nerozhodní, nakombinujte si pobyt tak, že vystriedate viaceré typy ubytovania. Rezort má možnosť ubytovania až 2+3.

V rezorte sa môžete stravovať až v 10 reštauráciách (stredomorská, morské plody, grill a mnohé ďalšie), a baroch so sedením tak vonku na pláži ako aj v interiéri. K dispozícii je aj kaviareň, či art štúdio. Vo vybraných baroch na pláži sa stále niečo deje, organizujú sa Pool Party, Full Moon Party, White Party, hraje DJ alebo živá hudba a iné. V stravovaní si môžete vybrať z viacerých verzií od raňajok až po dine around all inclusive alebo platinum all inclusive, ktoré je najvyššou kategóriou a v cene zahŕňa všetko vrátane rôznych bonusov v podobe kreditov na čerpanie ďalších služieb.

interiér rezortu
Interiér rezortu. Foto: CK SATUR

Ďalšou zaujímavosťou je, že rezort má 100 metrov dlhý infinity pool (taký veľký pool majú iba 2 rezorty na Maldivách) a vlastné prírodné jazero s fontánou, v ktorom bývajú ryby aj korytnačky. 

Rezort je ako stvorený pre rodiny s deti, či už vďaka jednému z najväčších miniklubov na Maldivách pre deti vo veku 4-12 rokov alebo nekonečne veľkému ihrisku s množstvom športových aktivít a vlastným futbalovým ihriskom. Pre malé deti od 1 roka je k dispozícii baby siting za poplatok. Zo športových aktivít je na výber: fitko, joga, tenis, bedminton, futbal, biliard, herne a iné (všetko zdarma). Z vodných športov to sú: potápanie, jet ski, kite surfing, kajaky a iné, ktoré nájdete vo veľkom centre vodných športov.

Piesková pláž
Piesková pláž. Foto: CK SATUR

Pre šnorchlovanie nemá rezort najlepšie podmienky, ale v ponuke má veľa výletov za objavovaním podmorského sveta. Oddychovať sa dá v Spa s rôznymi masážami. Nakupovať v 2 butikoch. Rezort má vlastnú kliniku s 2 až 3 európskymi lekármi. Všetci hostia majú zdarma 30 minút fotenia.


Rýchly prehľad toho najdôležitejšieho:

Vhodný pre rodiny s deťmi: áno, má pre deti perfektné podmienky a vybavenie
Vhodný pre páry: áno
Ubytovanie: Water Villas, Beach Villas a beach villas s bazénom, Štúdio
Podmienky pre šnorchlovanie: slabé, v ponuke však sú výlety za objavovaním podmorského sveta
Rozloha: dĺžka ostrova 3 km
Aktivity: fitko, joga, tenis, bedminton, futbal, biliard, herne a iné (všetko zdarma). Z vodných športov: potápanie, jet ski, kite surfing, kajaky a iné, wellness a spa
Vhodný pre svadby: áno
Dĺžka transferu do rezortu: miestny letom 30 minút a následne loďou 15 minút alebo hydroplánom 35 minút


TOP 5 rezortu Kandima Maldives *****

  • lifestylový rezort pre všetky vekové aj záujmové skupiny
  • veľký výber typov ubytovania v rôznych cenových reláciách
  • široká ponuka aktivít na ostrove
  • veľkosť ostrova 3 km (z toho 1 km džungľa s možnosťou dlhých prechádzok aj na vedľajší ostrov počas odlivu)
  • cenovo dostupný 5* hotel
Relax na pláži
Relax na pláži. Foto: CK SATUR

Vstávame ráno o 4:45, presúvame sa loďou na letisko a o 6:00 odlietame miestnym letom späť do Male, odkiaľ smerujeme linkou do Dubaja a následne do Viedne. Naša cesta, teda Tour de Maldivy sa končí. Bol to zážitok, prešli sme rajské ostrovy a teda 10 rezortov. Vyskúšali sme lodný transfer, absolvovali sme 8 letov hydroplánom, 2 vnútroštátne lety a 4 medzinárodné lety. Denne sme v priemere urobili 12 000 krokov. A uistili sme sa o tom, že Maldivy skutočne stojí za to vidieť aspoň raz v živote.

Lístky a vstupenky z Maldív
Lístky a vstupenky z Maldív. Foto: CK SATUR

Každopádne veríme, že sa vám na Tour de Maldivy s našou šéfkou Norikou Fedorovou páčilo, že sme vás inšpirovali, že sa vám teraz dovolenka na Maldivách bude vyberať ľahšie. Radi vám pri výbere vašej dovolenky na Maldivách poradíme a pomôžeme.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook