Buďte prvými hosťami v novom luxusom hoteli Arkin Resort Iskele na Severnom Cypre

Buďte prvými hosťami v celkom novom päťhviezdičkovom luxusnom hoteli Arkin Resort Iskele, ktorý sa nachádza na jednej z najkrajších pláží Severného Cypru. Predĺžte si tak dovolenkové leto s bohatým ultra all inclusive a to od začiatku septembra až do polovice októbra priamymi letmi z Bratislavy a z Košíc, pričom nebude chýbať ani zábava animátorov Planet Fun a skvelý športovo relaxačný program s profesionálnou trénerkou.

Dlho zabudnutá oblasť Gazimağusa/Famagusta prekvapuje novými hotelmi, pokrok je všade zrejmý a kvalita viditeľná. A tú, Turci vedia v cestovnom ruchu robiť perfektne!

Piesková pláž s mólom pred hotelom Arkin Resort Iskele
Piesková pláž s mólom pred hotelom Arkin Resort Iskele. Foto: CK SATUR

Arkin Resort Iskele ***** sa pýši kilometer dlhou piesočnou plážou, bohatým all inclusive programom, skvelými reštauráciami, kde sa podávajú jedlá svetovej kuchyne, zábavnými priestormi pre každú vekovú skupinu a priestrannými izbami s bazénom a s výhľadom na more. 

Budova hotela Arkin Resort Iskele a pláž
Budova hotela Arkin Resort Iskele a pláž. Foto: CK SATUR

Hotel leží len 10 minút od centra mesta Gazimağusa/Famagusta a od slávnej letnej destinácie Varosha, ktorá je znovu pre verejnosť otvorená. Od letiska Larnaca na Južnom Cypre je vzdialený 75 km. Jeho dokonalá poloha a pobrežné prírodné krásy ho predurčujú nielen na oddych ale aj poznávanie, ktoré tu rozhodne stojí za to.

Video - Arkin Resort Iskele. Zdroj: youtube.com

Na najkrajšej pláži Severného Cypru

Tým najväčším lákadlom Cypru sú určite jeho pláže a aj preto patrí ostrov medzi TOP najobľúbenejšie destinácie. Tie tu naši klienti milujú pre tyrkysovú farbu, pozvoľný vstup do mora a jemný piesok. Svoju výnimočnosť má aj polostrov Karpaz, kde sú kilometre dlhých pieskových pláží, ako napríklad 5 km dlhá pláž pod názovom „Zlatá“, a ktoré môžete jednoducho spoznávať i z rezortu Arkin. Hotelová pláž je vhodná pre rodiny s deťmi ako i pre milovníkov potápania či šnorchlovania, ktorí sa za vodným dobrodružstvom môžu vydať cez drevené mólo. Ak chcete spoznávať okolie, môžete si prenajať auto. Pozor však na to, že sa tu jazdí po ľavej strane.

  • Piesková pláž hotela Arkin Resort Iskele
  • Piesková pláž hotela Arkin Resort Iskele
  • Piesková pláž hotela Arkin Resort Iskele
  • Piesková pláž hotela Arkin Resort Iskele
  • Piesková pláž hotela Arkin Resort Iskele
  • Piesková pláž hotela Arkin Resort Iskele
  • Piesková pláž hotela Arkin Resort Iskele
  • Piesková pláž hotela Arkin Resort Iskele

Arkin à la all inclusive

Hotel si dal na svojich službách skutočne záležať. Už samotný vstup evokuje štýlovosť a eleganciu. Pohodlné, priestranné a nadčasovo zariadené izby ponúkajú vysokú kvalitu, kde si môžete zvoliť štandardnú izbu s výhľadom na more, rodinnú izbu, alebo priestranné suity, kde je dostatok pohodlia a súkromia.

Hotelová izba Arkin Resort Iskele
Hotelová izba Arkin Resort Iskele. Foto: CK SATUR

All inclusive v tureckom štýle je určite výnimočný a Arkin ponúka vo všetkých svojich reštauráciách skutočné kulinárske zážitky. Čaká vás bufetová reštaurácia, tri bary, cukráreň, stánok so zmrzlinou a štyri à la carte reštaurácie od tradičných tureckých jedál, cez talianske, stredomorské s morskými plodmi až po ázijské špeciality.

Šalát so syrom halloumi
Šalát so syrom halloumi. Foto: CK SATUR
Náš tip: Pri ochutnávaní miestnych špecialít vyskúšajte “iskender“, čo sú tenké plátky mäsa na „pide“ chlebe zaliate paradajkovou omáčkou a roztopeným maslom, ktorý sa podáva s jogurtom a ryžou. Veľmi chutný je i sirup z granátového jablka „nar ekšisi“, ktorým sa napríklad polievajú šaláty. Pozdĺž pobrežia Famagusty je množstvo reštaurácií či kaviarní, kde si zas môžete vychutnať miestny ruch, dívať sa na more a popíjať tureckú kávu či čaj.
turecká káva
Turecká káva. Foto: unsplash.com

Raj pre deti i dospelých

V rezorte Arkin sa nebudete nudiť ani minútu, služby ultra all inclusive sa postarajú o to, aby ste vy mohli len bez starostí oddychovať. K ďalším výhodám, pre ktoré sa rozhodne oplatí vybrať si dovolenku v hoteli Arkin Iskele patrí aj to, že o zábavu budú mať postarané aj vaše deti. Venovať sa im budú venovať slovenskí animátori Planet Fun so športovými a zábavnými aktivitami. Priamo v areáli budú môcť spoločne otestovať akvapark s tobogánmi a šmykľavkami. Užijú si tematické dni a zahrajú sa na pirátov, indiánov či hľadačov pokladov. Vyšantia sa v mori, na piesku, pri tanečnej hudbe, pohybových hrách či detskej joge. Nechýbajú ani „skrášľovacie procedúry“, ako obľúbené náramky šťastia či zapletanie vrkočov.

Akvapark hotela Arkin Resort Iskele
Akvapark hotela Arkin Resort Iskele. Foto: CK SATUR

Dospelí ale tiež nevyjdú naprázdno. Hotely na Severnom Cypre sú známe kasínami, ale ja vybudovaným wellness centrom a fantastickými tureckými kúpeľmi, ktoré si môžete dopriať priamo v hoteli. Ak vás skôr lákajú rôzne aktivity, zapôsobí na vás naša lákavá ponuka športovo relaxačného programu s profesionálnou trénerkou klubu Planet Fit, ktorá má pre vás napríklad vysoko-intenzívny intervalový tréning, myofasciálne uvoľňovanie, funkčný tréning, tréning s minibandom, kruhový tréning, ABS workout, jogu, ale aj turnaje v plážovom volejbale či relaxačné kartové popoludnie pri čaji.

Cyperská príťažlivosť

Zažiť skutočný Severný Cyprus môžete na polostrove Karpaz, ktorého i dnes charakterizuje nedotknutá príroda. Tradičný ruch sa ukrýva v grécko-tureckej dedinke Dipkarpaz, pokoj zas v prírodnej rezervácii, ktorú dotvárajú divé oslíky, ktoré milujú mrkvu. Údajne ich tu žije okolo tisíc. Na prvý pohľad sa síce môže zdať, že sem patria odjakživa, no v skutočnosti sú nedávnym prírastkom do tejto oblasti. Napriek pokusom ovládnuť ich populáciu, ich počet sa rozšíril a dnes si tu doslova „kraľujú“. Miestne tradície a cyperské dedičstvo si udržiava dedinka Buyukkonuk/Komi Kebir, kde môžete ochutnať tradičné jedlá, či nakúpiť domáce suveníry.

Polostrov Karpaz
Polostrov Karpaz. Foto: CK SATUR

Gazimağusa či Famagusta

Ak počujete názov Gazimağusa či Famagusta, tak sa jedná o jedno a to isté mesto. Názov sa používa v turečtine aj gréčtine. Keďže hotel Arkin leží pri Famaguste, oplatí sa spoznať i jeho zaujímavosti. Ak sa prejdete mestom narazíte aj na opevnenú časť. Podobne ako väčšina miest, aj toto má komplikovanú históriu. Cyperské kráľovstvo Lusignan dalo opevnenie postaviť v 14. storočí. O storočie neskôr ho nechali prerobiť Benátčania. Vtedajší obyvatelia postavili kostoly v rôznych štýloch, pretože verili, že bohatstvo ľudí sa dá posúdiť podľa kostolov. Preto bolo známe ako „mesto kostolov“. Niektoré z nich ako katedrála sv. Mikuláša, boli prestavané, aby vyhoveli potrebám moslimskej časti obyvateľov a tak v súčasnosti je známa ako mešita Lala Mustafa Pasha.

  • Divoké pobrežie oblasti Famagusta
  • mešita Lala Mustafa Pasha.
  • mešita Lala Mustafa Pasha.
  • mešita Lala Mustafa Pasha.
  • Divoké pobrežie oblasti Famagusta
  • mešita Lala Mustafa Pasha.
  • mešita Lala Mustafa Pasha.
  • mešita Lala Mustafa Pasha.
Náš tip: Ak ste milovníci nákupov, práve Famagusta ponúka množstvo obchodov, či už priamo v rušnom centre z každej strany ulice, alebo v nákupnom centre City Mall.
Famagusta
Famagusta. Foto: unsplash.com

Neoceniteľné artefakty a náboženské ikony nájdete v kláštore sv. Barnabáša, ktorý je i patrónom ostrova. Príjemné a ničím nerušené posedenie si môžete vychutnať v malej kaviarni s tureckou kávou či výbornou čerstvou šťavou z granátového jablka. Len pár minút jazdy od kláštora boli objavené aj kráľovské hrobky, kde boli pochovaní dobre situovaní šľachtici z bohatého prístavu Salamis, ktorý bol v antike hlavným centrom obchodu a kultúry. Poklady z hrobov sú vystavené v malom múzeu, ktoré môžete preskúmať aj s nedávno objavenými hrobmi.

Bohatý prístav Salamis

Salamis je dnes rozsiahlou archeologickou lokalitou priamo pri pobreží. Toto starobylé mesto síce prežilo okupáciu Asýrčanmi, Egypťanmi, Peržanmi a Rimanmi, no nakoniec ho zničili dve zemetrasenia v 4. storočí. Napriek tomu, že väčšina mesta je dnes pod vodou a značná časť nebola dodnes vykopaná, stále je tu čo obdivovať. Nájdete tu chodníky a zákutia, kde sa ocitnete celkom sami medzi dvetisíc ročnými stĺpmi a nezabudnuteľnou antickou atmosférou. Amfiteáter pre 15 000 divákov, zbierka mramorových sôch či mozaiky patria k vrcholnému zážitku milovníkov histórie.

Antické mesto Salamis
Antické mesto Salamis. Foto: CK SATUR

Tajuplná Varosha

Nechajte sa zlákať na návštevu tajomného opusteného prímorského letoviska Varosha, ktoré uviazlo v čase. Aj dnes je dokonalým príkladom súčasnej politickej situácie na ostrove. Začiatkom 70. rokov 20. storočia to bolo veľmi obľúbené stredisko s barmi, reštauráciami, nočnými klubmi, výškovými hotelmi a samozrejme krásnymi plážami. Varosha sa však cez jednu noc v roku 1974 stala „mestom duchov“ po vstupe tureckých síl a masovej evakuácii 39 000 obyvateľov. Turecká armáda zablokovala celé mesto a doslova ho „zakonzervovala“. Staré päťhviezdičkové hotely, ktoré kedysi hostili slávnych a bohatých, sú prázdne a opustené. Keď sa dnes prechádzate ulicami mesta, napadá vám, že je až neuveriteľné, že také mesto v Európe vôbec existuje. Okrem prechádzky je dnes možné ho preskúmať aj na bicykli. Nezabudnite však dodržiavať miestne pravidlá.

Varosha
Varosha. Foto: unsplash.com

Trochu Turecka, trochu Grécka

„Trochu Turecka a trochu Grécka“ môžete zažiť v hlavnom meste Nikózia/Levkósia, ktoré leží vo vnútrozemí, v úrodnej rovine, ale v náručí pohoria Pentadaktylos zo severu a Troodos z juhu. Práve Nikózia je posledným rozdeleným hlavným mestom Európy. Jedna jeho časť je turecká s historickým centrom, kaviarňami, obchodmi, a druhá časť je tak „klasicky grécka“ s tavernami a pouličným ruchom. To, aby ste videli „mesto 2v1“, stačí aby ste mali pri sebe pas a prešli peši mestským hraničným prechodom Ledra/Lokmaci.

Nikózia
Nikózia. Foto: unsplash.com

Dovolenka na Severnom Cypre je spojenie tradičného a zároveň luxusného vďaka kvalitným päťhviezdičkovým hotelom s ultra all inclusive službami. Zároveň prítomnosť animačných a športových programov Planet Fun a Planet Fit sú zárukou nekonečnej zábavy, preto veríme, že si ostrov zamilujete aj vy.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook