Najžiadanejšie atrakcie v Dubaji

Mesto, ktoré nikdy nespí a stále vymýšľa niečo nové, veľkolepé a gigantické, napreduje v prvenstvách rýchlosťou blesku a aj teraz v tomto svojom „zlatom veku“ je plné nových atrakcií. Ale taký je jednoducho Dubaj.

Na pokraji púšte a pri brehoch Perzského zálivu pribudlo v „meste divov“ hneď niekoľko atrakcií, ktoré si nenechajte ujsť počas vašej  dovolenky v Dubaji. A aké nové divy sa tu dejú?

Dovolenka v Dubaji

1. Očarujúca dubajská fontána a najvyššia veža sveta

Dubajská fontána je najväčšia vodná fontána s choreografiou na svete, ktorá sa nachádza v blízkosti najvyššej veži sveta - Burj Khalifa, ktorá je vysoká 828 metrov. Stále láme rekordy v návštevnosti, preto si ju nenechajte ujsť a vyjdite výťahom na 124. poschodie, kam sa vyveziete len za jednu minútu. Večer zas každého očarí hrajúca fontána, ktorá stúpa až do výšky 160 metrov a to v úplnej harmónii s klasickou, arabskou či populárnou hudbou. Táto fontána, ktorá vytvára nádherné oblúky a skáče do rytmu, bola navrhnutá spoločnosťou WET so sídlom v Kalifornii, tvorcami fontán Bellagio v Las Vegas. Predstavenie sa začína každý deň večer a najlepšie sa k nemu dostanete cez nákupné centrum Dubai Mall. Je umiestnená uprostred 24-akrového jazera Burj Lake oproti trblietavému mrakodrapu Burj Khalifa a ponúka predstavenia v dĺžke približne 5 minút. Fontánu, ktorá je viditeľná z niekoľkých pohľadov, si môžete bližšie prezrieť aj rezerváciou plavby na tradičnej drevenej lodi "abra", ktorá sa plaví každý deň medzi 17:45 a 23:00.

Dubajská fontána a najvyššia veža sveta - Burj Khalifa. SAE
Dubajská fontána a najvyššia veža sveta - Burj Khalifa. SAE. Foto: unsplash.com

2. Sky View Dubai – tri fantastické atrakcie na jednom mieste

Ak sa túžite dotknúť oblakov nadchne vás vyhliadka v hoteli Address Sky View. Tento moderný hotel sa pýši vyhliadkou, na ktorú vás vyvezie sklený výťah a to až do výšky 220 m. Hotel tvoria dve veže, ktoré sú spojené na 53. poschodí, kde je až 46 m dlhá sklená promenáda. 52 poschodie vám ponúkne fantastické výhľady na celý Dubaj, ako aj na jedinečnú vežu Burj Khalifa. Len vyhliadkou „Sky Observatory“ a prechádzkou po sklenej podlahe "Sky Glass Walk" to však nekončí. Užiť si môžete aj unikátnu šmykľavku „Sky Glass Slide“ a trochu zajasať nielen nad mestom vo výške, ale aj nad adrenalínom zo „sklenenej jazdy“. V cene jednej vstupenky si tak dokonale vychutnáte sklenú nádheru a dubajské výhľady.

Pohľad na budovu Sky View Dubai a Burj Khalifu. SAE
Pohľad na budovu Sky View Dubai a Burj Khalifu. SAE. Foto: unsplash.com

Ak ste zástanci dobrodružstva, milujete extrémy a adrenalín vám nie je nikdy cudzí, prejdite sa vo vzduchu po okrajoch vyhliadky „Sky Edge Walk“, ktorá sa síce platí extra, ale vyššiu zatiaľ v Dubaji nenájdete.

3. Skvelý výhľad priamo z „Palmy“

Za ďalším svetovým výhľadom sa môžete vydať na Palmový ostrov, kde vyniká v luxusnom hoteli St. Regis nový „Olymp“. Neuveriteľných 240 m vysoká Palmová veža láka nielen svojou výškou ale aj 360℃ vyhliadkou, pričom sa vám budú podlamovať kolená pri pohľade na ostrov v podobe palmy, modrastý Perzský záliv a na dubajské mrakodrapy, ktoré vyrastajú ako „huby po daždi“. V Palmovej veži nájdete aj viac ako 50 obchodov, kaviarne, reštaurácie či rôzne výstavné exponáty.

Palm Jumeirah a hotel St. Regis na kmeni palmy. SAE.
Palm Jumeirah a hotel St. Regis na kmeni palmy. SAE. Dubaj. Foto: unsplash.com

4. Múzeum budúcnosti

National Geographic zaradil technologicky orientované Múzeum budúcnosti medzi najkrajšie na svete. Túto ikonickú 77 m vysokú stavbu dotvára oceľová fasáda pričom na jej ploche 17 000 msa nachádza 14 000 m arabského kaligrafického písma, kde sú napríklad aj slová dubajského šejka Mohameda bin Rashida: „My nebudeme žiť sto rokov, ale činy našej kreativity tu po nás ostanú“. Oválny dizajn predstavuje ľudstvo, zelený kopec, na ktorom stojí zas zem, a prázdnota v strede, neznámu budúcnosť. Je venované vzdelávaniu a objavom, kde budú prebiehať rôzne interaktívne výstavy, ktoré majú priblížiť novú technologickú budúcnosť formujúcu vývoj od dopravy, energií, jedál, a zároveň približovať viac informácií o vesmíre a ekosystéme. 

Múzeum budúcnosti
Múzeum budúcnosti. Foto: CK SATUR

5. Dubajské oko

Celkom unikátna dubajská záležitosť leží na ostrove Bluewaters oproti prístavu Dubai Marina a pláže Jumeirah. Toto najväčšie ruské koleso na svete „Ain Dubai“ je vysoké 250 m. A aj keď aktuálne nepremáva, je zážitkom si ku nemu na ostrov zájsť. Dostanete sa ku nemu pešo po drevenom moste, odkiaľ sa vám budú naskytať aj nádherné výhľady na pobrežnú časť JBR. V okolí kolesa nájdete modernú promenádu, obchody, reštaurácie a kaviarne. Vrelo doporučujeme sa sem vybrať po zotmení, keď je celá časť nádherne vysvietená. 

Vysvietené Dubajské koleso. SAE
Vysvietené Dubajské koleso. SAE. Foto: unsplash.com

6. Vodný park Aquaventure s novými atrakciami

Vodný zábavný park Aquaventure je súčasťou areálu hotela Atlantis The Palm ***** na slávnom Palmovom ostrove. Park sa rozšíril o 28 nových toboganov, pričom tu už teraz nájdete viac ako 105 atrakcií, vrátane fantastickej Trident Tower a Splashers. Trident Tower s výškou 48 m je parku najvyššia veža s rekordnými 12 toboganmi na piatich poschodiach, ako napríklad najdlhšia rodinná vodná dráha na svete, najvyššia vertikálna šmykľavka na Blízkom východe, či skákanie z útesu, čo v Dubaji dosiaľ ešte nebolo. Splashers je zas exkluzívna rodinná časť Aquaventure so šmýkačkami pre tie najmenšie deti, srdcom ktorého je ostrov Splashers. 

Aquaventrue
Vodný zábavný park Aquaventrue. Foto: CK SATUR

7. Najväčšia plávajúca vodná atrakcia na svete

Do Guinnessovej knihy rekordov je zapísaná dubajská nová atrakcia „Aqua Fun“, ktorá sa nachádza na krásnej pláži Jumeirah. Radí sa medzi tie najväčšie na svete. Tento nafukovací zázrak sa rozprestiera v mori, asi 20 m od brehu a zaberá 2700 m2. Nájdete tu 74 rôznych zábavných „prekážok“, ktoré hravo zdoláte. A keby aj nie, pád do vody je celkom príjemný. V okolí nájdete sympatické reštaurácie, kaviarne. Skvelé miesto na zábavu a relax.

Najväčší nafukovací vodný park na svete
Najväčší nafukovací vodný park na svete. Foto: CK SATUR

8. Sedemhviezdičkový hotel

Francúzsko má Eiffelovu vežu a Dubaj zas Vežu Arabov. Burj Al Arab je určite jednou z najznámejších atrakcií v Dubaji. Už z diaľky je tento hotel nápadný svojou siluetou v tvare plachetnice, ktorá sa vynára z mora. Pri svojom otvorení v roku 1999 sa hotel vyhlásil za prvý sedemhviezdičkový hotel na svete, hoci takéto hodnotenie neexistuje. Hotel sa nachádza na umelom ostrove a ponúka všetko luxusné, od flotily limuzín Rolls Royce so šoférmi až po tie najdrahšie apartmány. Ak si nerezervujete izbu, a predsa len hotel chcete vidieť, musíte si urobiť rezerváciu, aby ste sa dostali dovnútra. V jednom z jeho barov si môžete dať kokteil alebo popoludňajší čaj. Určite sa oplatí navštíviť tento hotel.
 
Exteriér je nádherný, no počkajte, kým neuvidíte jeho interiéry. Keď vojdete, uvidíte priestor zasadený do 180 metrov vysokej vstupnej haly, ktorá je vyzdobená v zelenej, modrej a červenej farebnej schéme, so stĺpmi obloženými zlatými listami. Jeho átrium je také vysoké, že sa doň zmestí aj Socha slobody. Popoludňajší a poobedňajší čaj si môžete vychutnať v bare Skyview, ktorý sa nachádza na najvyššom poschodí hotela a ponúka bezkonkurenčný výhľad na ostrovy Svet a Palmový ostrov. Okrem Skyview Baru si môžete dať aj popoludňajší alebo poobedňajší čaj v Sahn Eddar, ktorý sa nachádza v spodnej časti hotelového átria. 
Burj Al Arab na pobreží a interiér hotela. SAE
Burj Al Arab na pobreží a luxusný interiér. SAE. Foto: unsplash.com

9. La Perle

Pre tých, ktorí sú „hladní“ po kultúre je v Dubaji úžasná akrobatická show s názvom La Perle, ktorá je podobná Cirque du Soleil. Detský príbeh o dievčatku, ktoré nájde bábiku a tá ho zavedie do rozprávkového sveta je prerozprávaný cez lietajúcich akrobatov, umelcov potápajúcich sa do bazéna, ktorý je zároveň aj centrom scény. Čakajú vás svetelné efekty, motorkári a ďalšie akrobatické prekvapenia. 

La Perle
La Perle. Foto: CK SATUR

10. Dubajská Madame Tussauds

Svetoznáma turistická atrakcia pre voskové figuríny Madame Tussauds je v Dubaji novinkou. Jedná sa tak o prvé múzeum tohto druhu na Blízkom východe, ktoré sa nachádza na ostrove Bluewaters, kde leží aj najvyššie ruské koleso na svete Ain Dubai. Tešiť sa môžete na 7 rôznych tematických miestností, kde stretnete slávne osobnosti. Zaujímavá je tu aj párty miestnosť A-list, kde si môžete urobiť fotky s množstvom medzinárodných filmových hviezd a hudobníkov a to priamo na tanečnom parkete. 

Madame Tussauds
Madame Tussauds. Foto: CK SATUR

Spojené arabské emiráty sú ako stvorené na zábavu, poznanie či relax. Ak sa neviete rozhodnúť, ktorý emirát navštíviť, radi vám s výberom poradíme, lebo na starostlivosť od CK SATUR nemá nikto. 

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook