Nová atrakcia pre fanúšikov Harryho Pottera: Budete mať odvahu na Zakázaný les?

Študenti Rokfortu doňho mali prísne zakázané sami vstupovať. Mnohí ani veľmi neprotestovali, veď kto pozná všetky príšery ukrývajúce sa v jeho hlbinách? Napriek tomu sa musel Harry Potter a jeho priateľa chtiac – nechtiac vydať v ústrety strašidelným tajomstvám. Teraz môže rovnakú cestu podniknúť každý, kto naberie odvahu čeliť strašidelným obyvateľom lesa!

Londýnske Warner Bros. štúdio totiž otvorilo pre verejnosť novú časť filmových štúdií, a tou je práve Zakázaný les. Počas prehliadky uvidíte aj jeden z kostýmov poloobra Rubeusa Hagrida s lampášom v ruke. V lese stojí 19 obrovských stromov s vytŕčajúcimi koreňmi, takže pozor na to, kam stúpite! A hlavne sa nezľaknite, keď sa zrazu medzi impozantnými stromami objaví hipogryf Hrdozobec. Ak máte správne naštudované všetky časti úspešnej ságy, viete, že sa mu treba najskôr pokloniť, aby na vás nezaútočil. Tak si to radšej vyskúšajte na vlastnej koži. Potom si už smelo môžete obzrieť neuveriteľné detaily na pohyblivom modeli majestátneho tvora, ktorý bol vytváraný so zjavnou precíznosťou. Každé pierko sa vkladalo a lepilo samostatne, aby sa vytvoril dokonalý obraz.

hrdozobec
Hrdozobec. Foto: instagram wbtourlondon

Tu sa ale cesta nekončí, hlbšie v lese žijú ďalšie zaujímavé, no tiež nebezpečné tvory. Aragog, ktorý bol obľúbeným priateľom Hagrida, poriadne vystrašil Rona. Obrovská akromantula by však asi nahnala strach každému, kto nemá pavúky veľmi v láske. Keď vylezie zo svojho brloha a rozloží nohy merajúce takmer 5,5 metra, zapotia sa možno aj najväčší odvážlivci. A čo ešte potom, keď sa všade okolo vás zhromaždia Aragogovi potomkovia, síce o niečo menší, no predsa dostatočne hrôzostrašní...

Aragog
Aragog. Foto: instagram wbtourlondon

Okrem Zakázaného lesa uvidíte na vlastné oči Rokfort, v ktorom mladí čarodejníci naberali svoje vedomosti. Môžete sa prejsť Rokfortským vlakom, ktorý vždy odchádzal z londýnskeho nástupišťa deväť a trištvrte alebo si pochutnať na ďatelinovom pive. Pri prehliadke nechýba ani Šikmá ulička alebo dom Dursleyovcov.

VIDEO: Čo všetko uvidíte v štúdiách Warner Bros? Pozrite si sami!

Už sa neviete dočkať návštevy, ale rozmýšľate, ako všetko čo najjednoduchšie zariadiť? Žiadny problém, vyberte si poznávací zájazd Londýn pre deti z našej ponuky a okrem tajomstiev Harryho Pottera na vás budú čakať aj ďalšie zaujímavé miesta Londýna!

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook