Top mestá, atrakcie, pláže a ten najlepší hotel: Horúca dovolenka v Andalúzii

Andalúzia je miestom kontrastov. Zasnežené hory sa striedajú so sviežimi zelenými údoliami riek a divokými kotlinami. Nádherné pláže s jemným pieskom sú hlavným dôvodom, prečo podniknúť dovolenku v Španielsku. To všetko je ohromujúcou kulisou pre úžasné pamiatky. Andalúzia pokrýva väčšinu južného Španielska s mestami ako Granada, Sevilla, Malaga a ďalšími. Symbolom tohto regiónu je temperamentné flamenco, nebojácni matadori a rozprávkové festivaly.

Najlepší hotel

Aj doteraz bol hotel Iberostar Malaga Playa***** jedným z najobľúbenejších hotelov v Torrox Costa. Na siedmeho apríla tohto roku má však naplánované znovuotvorenie, ktorému predchádzala rozsiahla rekonštrukcia. Prešli ňou všetky izby a apartmány, rovnako ako bufetová reštaurácia. Chutné jedlá si po novom budú dovolenkári vychutnávať aj v reštaurácii s terasou. Deťom je určená nová „aquafun“ zóna s vodnými atrakciami. Na relax je ako stvorené wellness a spa centrum s kozmetickými uvoľňujúcimi procedúrami.

Výhľad z Hotela Iberostar Malaga Playa
Výhľad z Hotela Iberostar Malaga Playa. FOTO: archív CK Satur

Hotely Grupo Iberostar sú navrhnuté tak, aby sa v nich každý hosť cítil ako doma. K tomu dopomáhajú atraktívne destinácie, akou Costa del Sol bezpochyby je. Stoja pri najkrajších plážach, o čom sa v hoteli Iberostar Malaga Playa***** tiež presvedčíte sami. Príjemný pocit zvyšujú aj veľké záhrady, krásne bazény, priestranné a plne vybavené izby.

O pohodlnú dovolenku sa stará tím profesionálov, chutné jedlá z miestnej aj medzinárodnej kuchyne, množstvo športových aj relaxačných aktivít. Neďaleko je golfový areál Baviera. Hotel postavený v tradičnom maurskom štýle má tiež skvelú východiskovú polohu na spoznávanie okolia Costa del Sol. A čo sa oplatí v Andalúzii vidieť?


Top mestá Andalúzie

Malaga je starobylé stredomorské prístavné mesto na pobreží Costa del Sol. K symbolom mesta patrí Alcazaba, jedna z najväčších arabských pevností v Andalúzii, kde dnes sídli archeologické múzeum. Múrom je spojená s hradom Gibralfaro, odkiaľ je úchvatný výhľad na celé mesto. Na jeho úpätí stojí rímske divadlo, býčia aréna a historická štvrť mesta. V strede stojí „jednoruká“ katedrála. Viete, prečo má túto zvláštnu prezývku? Lepšie sa jej prizrite a zistíte, že má len jednu vežu, tá druhá ostala nedokončená. Malaga dala svetu aj jednu z najvýznamnejších osobností umeleckého sveta – Pabla Picassa. V múzeu v jeho rodnom meste sa nachádza zbierka asi 150 Picassových diel. Najväčším zábavným parkom v okolí Malagy je Tivoli World s rôznymi adrenalínovými atrakciami.

Z vnútrozemského mesta Ronda pochádzajú najzaujímavejšie fotografie všetkých dovolenkárov. Mesto je rozdelené na dve obrovské rokliny, ktoré sú spojené mostom. Tento most bol dokonca inšpiráciou pre Ernesta Hemingwaya v knihe Komu zvonia do hrobu.

Mesto Ronda.
Rokliny v meste Ronda. FOTO: depositphotos.com

Jedným z hlavných turistických centier Costa del Sol je Marbella. V prístave Puerto Banús kotvia luxusné jachty milionárov. Mesto je rajom pre golfistov, ktorých pri hre sprevádza nezvyčajná kombinácia hôr a mora. Ulice a námestia voňajú pomarančovníkmi, námestie v centre mesta dokonca nesie meno Plaza de Los Naranjos. Marbella ponúka dovolenkárom 26 kilometrov nádherného pobrežia s modernými hotelmi, obchodmi a reštauráciami.

Skvelú polohu na pobreží a príjemnú klímu má mesto Torremolinos. Počas roka sa v ňom konajú tradičné trhy, prehliadky a púte. Neodmysliteľnou súčasťou sú miestne pochúťky – „pescaíto“ frito (vyprážané ryby). Bajondillo,k Carihuela, Los Alamos alebo Playamar sú len niektoré z pláží, ktoré sú najväčším ťahákom mesta pre dovolenkárov. Kúpať a opaľovať sa dá takmer v každom ročnom období, domáci aj návštevníci sa môžu venovať všetkým druhom športu, vrátane golfu. Štvrte El Calvario, El Bajondillo a La Carihuela si aj dnes zachovávajú námornícku atmosféru. Spestrením dovolenky je najväčší aquapark na pobreží Costa del Sol a tiež krokodílí park Torremolinos Crocodile Park.

Typicky andalúzske mesto, romantické, oslňujúce a zmyselné, je Sevilla. Svoju tradíciu tu majú náboženské slávnosti aj známe flamenco. V noci je historické centrum osvetlené staromódnymi pouličnými lampami, čo mu dodáva zvláštnu atmosféru.


Top atrakcie Andalúzie

Alhambra je očarujúci maurský palác s výhľadom na Granadu. Vnútri tejto UNESCO pamiatky sú nádherné terasy, studne a krásne zdobené sály. Po celom areáli sú rozmiestnené fontány ako symbol bohatstva.

Alhambra, Andalúzia
Alhambra, Andalúzia. FOTO: depositphotos.com

V desiatom storočí bola Cordoba hlavným mesto kalifátu, odkiaľ sa riadila veľká časť Pyrenejského polostrova. Mesto bolo centrom civilizácie, kde žili obyvatelia troch náboženstiev. Jednou z najkrajších islamských pamiatok vôbec je Veľká mešita, zapísaná na zozname UNESCO. Aj keď bola neskôr prestavaná na katedrálu, sú jej charakteristické pruhované oblúky ikonickým symbolom Cordoby.

Z mesta Huelva vyplával na svoje objavné cesty do Nového sveta Krištof Kolumbus. Repliky jeho lodí si návštevníci môžu prezrieť aj dnes.

Najvýznamnejšia mokraď Európy je Národný park Doñana. Žijú v ňom mnohé vzácne vtáky – plameniaky či supy, ale tiež ohrozený rys španielsky.

Lanovka Benalmadena sa nachádza v blízkosti Tivoli World. Turistov vyvezie na vrchol hôr nad Benalmadenou. Fascinujúci výhľad, predstavenie sokoliarov a jázd na koni sú najväčšími atrakciami na vrchole.


Top pláže Andalúzie

Modrú vlajku získala pláž Playa del Cristo v blízkosti Estepony. Je ideálna pre rodiny s deťmi, hneď za bielym pieskom je parkovisko. Na vyhľadávanej pláži je postarané aj o jedlo, ktoré zabezpečujú dva stánky s občerstvením.

Pláž Torremolinos má retro šarm sedemdesiatych rokov minulého storočia. Dlhý úsek pobrežia je lemovaný radmi ležadiel, za ktorými sú hotely a apartmány.

Playa del Cañuelo je tak trochu mimo vychodených ciest. Obľubujú ju najmä moderní „hippie“. Pláž je ideálna na šnorchlovanie, občerstvenie poskytujú dva plážové bary a či si necháte plavky alebo nie, je len na vás.

Objednajte si v našej cestovnej kancelárii Satur svoju letnú dovolenku v Španielsku v hoteli Iberostar Malaga Playa***** ešte dnes a všetky miesta zažijete na vlastnej koži!

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

 
Facebook