Zaostrené na májové poznávanie: vyberte si z našich top 8 ponúk

Čo tak sa zamilovať do nových objavov? Máj je na poznávanie ako stvorený! Výhodou je príjemné počasie, skveké ceny, viac dní voľna a s CK SATUR spoznávate v malých skupinách a so skúseným sprievodcom!

1. Krásy Benátska

Bella ciao! Aj takto sa môžeme zvítať s jedným z najkrajšich regiónov Talianska! Reč je o Benátsku, ktoré okrem svojich nesmrteľných Benátok, ponúka aj živé Treviso, kde sa zrodilo tiramisu, malebné Valdobbiadene, ktoré je domovom Prosecca, bohémsku Vicenzu s renesančnou architektúrou, ako aj romantickú Veronu so slávnym balkónom Rómea a Júlie a známym amfiteátrom, čo vám bude pripomínať Koloseum. Čaká vás aj najčistejšie talianske jazero Lago di Garda a krásny výhľad z hory Monte Grappa. 

Námestie sv. Marka a okolité historické domy. Benátky.
Námeste sv. Marka v Benátkach. Taliansko. Foto: depositphotos.com

2. Klenoty Chorvátska

Započúvajte sa do jadranských serenád od Plitvíc až po Dubrovník. Zoznámte sa so Zadarom, ktorému v uliciach nechýba kus antiky ani stredovek. So Šibenikom, čo sa považuje za klenot dalmátskej renesancie a tiež s Trogirom pôsobiacim ako múzeum krásneho umenia. Spoznajte cisársky Split, preslávený už z čias Rimanov a Ston s jeho 600 ročnými opevnením. Kúzelný je aj 60 km dlhý náhrdelník Makarskej riviéry s členitým pobrežím a vôňou mora.

Mesto a more. Chorvátsko
Čaro jadranských miest. Chorvátsko. Foto: depositphotos.com

3. Egypt - plavba po Níle

Ak túžite po blízkej exotike, vydajte sa do krajiny, kde slnko svieti každý deň! Len 4 hodiny letu priamo z Bratislavy a ocitáte sa v zemi divov. Žiadna iná krajina vás neprenesie do dávnoveku tak ako Egypt. Popri oddychu na plaviacej sa lodi na Níle, spoznávate Luxor s veľkolepými chrámami, hrobky v Údolí kráľov, či posvätné božské miesta ako Edfu, Kom Ombo a Asuán.

Stĺpová sieň v hieroglyfmi v Karnaku. Luxor
Chrám Karnak v Luxore. Egypt. Foto: CK SATUR

4. Marseille - perla azúrového pobrežia

 Zaleťte si s nami do francúzskeho mesta Marseille s úžasnými rybárskymi trhmi, kde ženy predávajú to, čo ich muži ráno ulovia. Lákavé uličky plné obchodov a reštaurácií, prístav posiaty loďami, pevnosti, zaujímavé múzeá o histórii, veľkolepá bazilika Notre Dame de la Garde, ale aj legendárne väzenie na ostrove If, ktoré prinieslo pribehy ako, Muž so železnou maskou a Gróf Monte Christo. Bohaté mesto Arles je zas inšpiráciou a nekonečnou studnicou legiend.

Morský záliv a stredomorské mesto Marseille.
Francúzske Marseille. Foto: depositphotos.com

5. Edinburgh "Atény severu"

Unikátna škótska atmosféra v hlavnom meste Edinburghu je kombináciou stredoveku so súčasnosťou, ktorú tvoria typickí Škóti v kilte s gajdami, hlavná ulica Princes a Rose s množstvom tradičných barov, ale i veľkolepé kráľovské sídla, či tajomné podzemné ulice. Slávna tunajšia whisky, kráľovská jachta Britania alebo Rosslynská kaplnka zas majú svoje pútavé príbehy, ktoré sa stali svetovými legendami a vtiahnu vás do pravého škótskeho sveta.

Historické mesto Edinburgh s farebnými domami. Škótsko.
Stredoveký a moderný Edinburgh. Škótsko. Foto: unsplash.com

6. Medžugorie, Mostar a Kravické vodopády

Navštívite s nami pútnické miesto Vepric, ktoré je označované ako Malé Lurdy, dozviete sa históriu Makarskej riviéry a spoznáte i tajuplnú Bosnu a Hercegovinu a jej najznámejšie kresťanské pútnické miesto Medžugorie. Svojou krásou vás očaria Kravické vodopády a azda najkrajšie mesto Bosny – Mostar, s jeho úzkymi uličkami a ikonickým mostom nad riekou Neretvou.

Most, rieka s mesto. Mostar
Mostar. Foto: unsplash.com

7. Čaro maďarskej pusty

Spoznajte jedinečnú harmóniu vytvorenú silami človeka a prírody v najväčšej maďarskej puste Hortobágy s tradičným hospodárstvom, so studňami, čárdami a honcami koní. Bohatá historická minulosť sa vám predstaví v Ostrihome, ktorému dominuje bazilika, v najkrajšom maďarskom meste - v Egri, či v rozmanitom Debrecíne. Príjemné osvieženie si môžete dopriať v kúpeľnom komplexe Hungarospa. Nebude chýbať ani Údolie krásnych žien, sladký marcipán, či víno. 

Dobytok a voz, v Hortobágy. Maďarsko
Jedinečné Hortobágy. Maďarsko. Foto: depositphotos.com

8. Západné Čechy - od prameňa k prameňu

Od prameňa k prameňu je fantastické spoznávanie západných Čiech, kde nablýskaný pivovar ako Plzeňský Prazdroj je pýchou krajiny. Tu vám však krásu Čiech znásobia aj kláštor Kladruby u  Stříbra, majestátny hrad Bečov, stredoveký Loket so zbierkou porcelánu či Mariánske Lázně so spievajúcou fontánou. Uchváti vás aj prehliadka svetoznámej porcelánky Moser v Karlových Varoch a historickej Plzne.

Pohľad na Karlove Vary zeleň a historické budovy.
Karlove Vary sú najznámejšie kúpele v Čechách. Foto: depositphotos.com

Inšpirovali sme vás na májovú vlnu a už sa vidíte, ako kdesi objavujete čosi nové? Poďte s nami za poznávaním a straktívnym programom v malých skupinách a slovenským sprievodcom CK SATUR.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.