Lyžovačka s animátormi až v 9 hoteloch na Slovensku, v Rakúsku a Taliansku

Počas minulých rokov ste boli zvyknutí na lyžovačky s animátormi v Rakúsku, Taliansku a na Slovensku len počas jarných prázdnin. Táto zima bude iná. Animátorov a inštruktorov lyžovania nájdete tento rok v Rakúsku, Taliansku a na Slovensku, ale nielen počas jarných prázdnin. Na Slovensku s vami totiž tento rok prelyžujú takmer celú zimu. Kde bude lyžiarska športová akadémia lyžovania prebiehať a na čo sa tešiť?

Skvelá zábava s rodinným klubom Planet Fun

Aj tento rok sme pre vás vybrali hotely, ktoré poskytujú množstvo športových a rekreačných aktivít pre deti a nuda tu v žiadnom prípade nehrozí. Počas zimy, ale aj jarných prázdnin sa každý večer rozoznie hotelom minidisko a detský smiech. Deťom sa budú venovať slovenskí animátori z rodinného klubu Planet Fun. Z aktivít sa môžu tešiť na zimnú olympiádu, hľadanie snehového pokladu, alebo sa spoločne vyberú po stopách Yetiho. Pre teenagerov je pripravená zábava na mieru starším deťom.

Ale keďže zimná dovolenka je najmä o lyžovaní, tak pre (zatiaľ) nelyžiarov, ale aj tých, ktorí sa chcú v lyžovaní zdokonaliť, bude k dispozícii aj slovenskí inštruktori lyžovania. Tí sa budú deťom, rozdeleným podľa veku a schopností, venovať 6x do týždňa.

Takto prebieha výuka lyžovania s inštruktorom a animátormi Planet Fun

Lyžovačky s animátormi a inštruktormi lyžovania na Slovensku

Donovaly - domov pre lyžiarske rodiny

Horská rekreačná obec v ochrannom pásme Národného parku Nízke Tatry a v blízkosti Národného parku Veľká Fatra je dôležitým strediskom letnej a zimnej rekreácie. Nachádza sa tu 11 km lyžiarskych zjazdových tratí, 25 km bežeckých tratí, sedačkové lanovky, lyžiarske vleky a sú tu široké možnosti horskej a rekreačnej turistiky. Užiť si tu môžete aj nočné lyžovačky, alebo pohľad na zasnežené pohoria z vtáčej perspektívy počas paraglidingu. Ak milujete adrenalín, vyjdú vám v ústrety špičkové terény lákajúce na freeriding, jumpovanie, s množstvom railov a prekážok. V stredisku Donovaly môžete využiť požičovne lyží, snowboardov, ski-servisov, ako aj lyžiarskych škôl pre začiatočníkov. Rodiny s deťmi poteší Fun Park.

Stredisko Donovaly v číslach:
  • Nadmorská výška 910 – 1 402 m n. m.
  • 11 km zjazdoviek všetkých stupňov náročnosti
  • 14 vlekov a 2 lanovky (obe sedačkové)
  • 25 km bežkárskych tratí

Kde sa ubytovať?

Residence Hotel & Club Donovaly **** sa nachádza v srdci Slovenska priamo v obci Donovaly, ktorá je výnimočná svojou dostupnosťou zo všetkých kútov Slovenska. Samotný hotel sa nachádza neďaleko zjazdoviek a turistických trás v krásnom horskom prostredí a je známy svojimi jedinečnými službami pre rozmanité typy hostí. Oddych a pohodu tu nájdu rodiny s deťmi, páry a priatelia. Hotel myslí aj na najmenších, pre ktorých je pripravený najväčší detský kútik na Donovaloch.

Hotelový komplex je atraktívny aj pre liečivú silu dotyku ajurvédy, ktorej procedúry môžete zažiť v ich wellness centre alternatívnej ajurvédskej medicíny Ayur Ganesh. Všetko pod vedením vyškoleného terapeuta z Indie. Tam zistíte, že byť zdravý a šťastný je úplne jednoduché. Súčasťou wellness centra je aj saunový svet, špeciálne kozmetické tvárové a telové rituály.

TOP 5 hotela Residence Hotel & Club Donovaly ****

  • Animátori a inštruktori lyžovania rodinného klubu Planet Fun počas celej zimy v termíne: 19.12.2020 – 31.03.2021
  • 2 deti do 13 rokov zdarma
  • Poloha priamo v centre lyžiarskeho strediska
  • Ubytovanie možné aj 2+0, 2+2 alebo aj 4+2
  • Ajurvédske centrum s indickými terapeutmi
zasnežená zjazdovka
Východ slnka a zasnežené kopce na Donovaloch. Foto: archív CK SATUR

Rezort Gothal Liptovská Osada

Gothal je výnimočný multifunkčný areál, ktorý poskytuje komfort pohodlného ubytovania a množstvo športových a relaxačných aktivít. Či už v komplexe Vodného sveta, alebo blízkom okolí. Komplex sa totiž nachádza v krásnom horskom prostredí pri obci Liptovská Osada, 12 km od Donovalov a 16 km od Ružomberka, prekrásneho horského prostredia na rozhraní Veľkej Fatry a Nízkych Tatier.

Rezort poskytuje rôzne formy ubytovania – izby v penziónoch Borovica, Dub, Buk a Lipa, alebo v kompletne zariadených chalupách. Ubytovanie v chalupách je tak ideálne pre rodiny s deťmi, ale aj väčšie skupiny priateľov. Chalupy sú vytvorené v duchu ľudovej architektúry liptovskej dediny a prevládajú v nich najmä prírodné materiály ako drevo či kameň. Preto pôsobia, akoby vypadli zo starých malieb slovenských maliarov.

Prekrásny areál si na zimu pripravil pre svojich návštevníkov prekvapenie v podobe osvetlené klziska, a tak si po lyžovačke, alebo wellnesse, môžete dopriať aj aktívny oddych na lade.

TOP 5 pre Rezort Gothal Liptovská Osada

  • Animátori a inštruktori lyžovania rodinného klubu Planet Fun počas celej zimy v termíne: 19.12.2020 – 31.03.2021.
  • 2 deti do rokov 12 zdarma
  • Útulné izby v penziónoch a chalupy, zariadené v duchu ľudovej architektúry liptovskej dediny
  • Jedinečný Vodný svet s 25 m bazénom, detským bazénom, vodnými atrakciami a wellnessom
  • Osvetlené vonkajšie klzisko

Starý Smokovec – rodinná lyžovačka v našich veľhorách

Starý Smokovec je najstaršia tatranská osada, centrum Vysokých Tatier a obľúbené rodinné stredisko vhodné na výučbu lyžovania. Je charakteristické jednou z mála sánkarských dráh na Slovensku, kde môžu rodičia s deťmi vyskúšať dennú aj nočnú sánkovačku. Stredisko je rozdelené do dvoch areálov - Jakubkova lúka a Hrebienok. Oba areály sú od seba vzdialené 600 metrov. Na Jakubkovej lúke sa nachádzajú 2 lyžiarske vleky (dĺžka 853 m a 70 m) a počítať môžete s ľahkými zjazdovkami, ktoré sú vhodné pre tých, ktorí sa potrebujú naučiť lyžovať, prípadne vyhľadávajú nenáročnú rodinnú lyžovačku.  Na Hrebienku vás čaká ľahká zjazdovka o dĺžke 2 350 m, 2,5 km dlhá sánkarská dráha s večerným osvetlením. Prepravu zabezpečuje pozemná lanovka. Už tradične každoročným zážitkom pri návšteve Starého Smokovca je aj každý rok je aj impozantná ľadová bazilika - Tatranský ľadový dóm. Vyrastá tu každú zimu a ponúka fascinujúce pohľady na hru svetiel v ľadových sochách pod priesvitnou kopulou kruhovitej miestnosti.

Stredisko Starý Smokovec v číslach:

  • Nadmorská výška 1 025 m – 1 480 m n. m.
  • 3,4 km nenáročných modrých zjazdoviek
  • 3 vleky a 1 kabínková lanovka
  • 2,5 km dlhá sánkarská dráha z Hrebienka do Starého Smokovca

Kde sa ubytovať?

Grand hotel Bellevue ****

Na úpätí Slavkovského štítu, 1 010 metrov nad morom, na mieste zvanom Pekná Vyhliadka v Hornom Smokovci vám pomyslené brány do Vysokých Tatier otvára Grand hotel Bellevue ****. Takto rozprávkovo môžete odštartovať rodinnú lyžovačku vo Vysokých Tatrách. Hotel ponúka ubytovanie v nových izbách Exclusive s pripraveným županom a papučkami. Pýtate sa na čo? Do wellnessu, ktorý očarí nielen rodičov unavených po lyžovačke, ale aj deti, ktoré si potrebujú utužiť imunitu. V Grand hoteli Bellevue 4* totiž okrem tradičného wellnessu pre dospelých so saunami (fínska, parná, bylinková, soľná), masážami a priestormi pre odpočinok, pripravili aj Detskú fínsku saunu s teplotou až do 60°. Nachádza sa hneď vedľa detských bazénov, obklopených ležadlami, aby rodičia mali svoje deti pod kontrolou.

TOP 5 Grand hotela Bellevue ****

  • Animátori a inštruktori lyžobvania rodinného klubu Planet Fun počas celej zimy v termíne: 29.11.2020 – 31.03.2021
  • 1 dieťa do 13 rokov zdarma
  • Priamo pri pozemnej lanovke na Hrebienok a sánkarskej dráhe
  • Novozrekonštruované izby
  • Možnosť lyžovať: Jakubkova lúka Nový Smokovec, Tatranská Lomnica, Štrbské Pleso
Grandhotel Starý Smokovec ****+
Grandhotel Starý Smokovec ****+. FOTO: CK Satur

Lyžovačky v rakúskych Alpách

Rakúske Alpy sú svojou krásou, ale aj poskytovanými službami, dlhodobo, zárukou kvalitnej lyžovačky. Po megaúspechu športovej lyžiarskej akadémie v tradičnom stredisku Innerkrems, sa naša akadémia aj tento rok rozrastá do ďalších hotelov a stredísk.


Innerkrems a už tradične obľúbené hotely

Lyžiarske stredisko Innerkrems v rakúskom Korutánsku je od Bratislavy vzdialené len 380 kilometrov. Je bránou do Národného parku Nockerberge. Vďaka blízkosti diaľnice je veľmi ľahko dostupné. Najviac zjazdoviek je v stredisku, ktoré sa rozprestiera v nadmorskej výške 1550 – 2200 metrov, určených pre stredne pokročilých lyžiarov. Vynikajúce zjazdovky a nádherné prostredie lákajú na lyžovačku, snowboardovanie a bežkovanie. Vďaka nadmorskej výške sú v stredisku počas celej zimy výborné podmienky na lyžovanie. Innerkrems si dokonca pochvaľujú aj rakúski reprezentanti, ktorí práve na týchto svahoch často trénujú. Nemusíte sa obávať ani nestálosti počasia. Stredisko Innerkrems sa rozprestiera vo výške 1 500 metrov nad morom, a preto vedia v sezóne od novembra do apríla garantovať, že snehu bude dostatok.

 

Stredisko Innerkrems v číslach:

  • Nadmorská výška 1 550 – 2 200 m n. m.
  • 45 km zjazdoviek všetkých stupňov náročnosti
  • 7 vlekov a lanoviek (z toho 2 sedačkové)
  • 60 km bežkárskych tratí
  • Detská zóna pre výuku lyžovania

Kde sa ubytovať?

Hotel Alm-Resort Frühauf **** 

Tento rodinný hotel nájdete v obľúbenom stredisku Innerkrems. Vyhľadávaný je pre skvelý prístup personálu, skvelú gastronóminu v podobe ligh all inclusive, bohaté možnosti zábavy a rodinnú atmosféru. Má ideálnu polohu priamo na svahu a pri vleku (len 20 metrov od lanovky) a nájdete tu zjazdovky všetkých druhov náročnosti, lyžiarsku škôlku, ako aj trať pre bežkárov.

Po náročnej lyžovačke je ten správny čas na relax. Súčasťou hotela je wellness centrum, ktoré je prakticky rozdelené na dve časti – pre rodiny s deťmi a pre dospelých. V poobedňajších hodinách sa môžete osviežiť aj vo vonkajšom bazéne s príjemnou 30-stupňovou vodou a výhľadom na okolité zasnežené svahy. Okrem oddychu v saune, alebo pri parom kúpeli, sa môžete tešiť aj na večerný program - prechádzka nočnou zasneženou krajinou, živá hudba, nočné lyžovanie s fakľami alebo preteky v sánkovaní. Stravovať sa môžete formou plnej penzie. Tá sa skladá zo špecialít korutánskej kuchyne – kvalitné mliečne produkty, chrumkavý korutánsky chlebík a kvalitné hovädzie mäsko z oblasti Nock Mountain.

Lyžovačku s animátormi si vyskúšala aj Adriana v projekte Teleráno na cestách

TOP 5 hotela Alm – Resort Frühauf ****:

  • Animátori a inštruktori lyžovania rodinného klubu Planet Fun počas jarných prázdnin v termíne: 13.02. – 20.02. a 20.02. - 27.02. a 27.02. - 06.03.
  • 3 deti do 6 rokov zdarma
  • Poloha priamo na svahu a hneď pri vleku
  • Plná penzia z tých najkvalitnejších miestnych surovín
  • Prakticky rozdelený wellness pre rodiny a dospelých
  • Rodinné izby 2+2 a 2+3

Hotel Berhgof ****

Ďalšou prednosťou strediska Innerkrems je, že hotely alebo penzióny často stoja pri sebe a priamo na svahu. A práve tento hotel sa náchadza v susedstve hotela Frühauf a tak má rovnako výbornú polohu priamo pri vlekoch. Hotel je vhodný pre rodiny s deťmi, izby sú zariadené v tradičnom štýle s dreveným nábytkom. Je vybavený viacerými zariadeniami pre malé deti. Okrem detskej postieľky či stoličky je tu aj detský kútik, detské menu a miniklub.

TOP 5 hotela Berghof ****:

  • 2 deti do 7 rokov zdarma vo vybraných termínoch
  • Poloha priamo na svahu a hneď pri vleku
  • Saunový svet
  • Možnosť ubytovania 2+2
  • Možnosť využiť animácie rodinného klubu Planet Fun v hoteli Alm-Resort Frühauf
Stredisko Innerkrems
Stredisko Innerkrems. Foto: archív CK SATUR

Lyžiarske novinky v Obertauern

Obertauern sa nachádza v oblasti Salzburských Álp a je jedným z alpských lyžiarskych stredísk, kde máte sneh zaručený. To znamená ideálne lyžiarske podmienky od konca novembra do začiatku mája. Lyžiarske stredisko je situované uprostred nádhernej salzburskej prírody a svojim návštevníkom ponúka 100 kilometrov zjazdoviek prevažne miernej obtiažnosti. 26 vlekov a lanoviek, z toho dve kabínkové, zaručujú plynulú distribúciu lyžiarov na upravené svahy. Milovníci freestylu môžu využiť prekážky v miestnom snowparku. Obertauern tiež ponúka niekoľko bežeckých lyžiarskych tratí. Po dni strávenom na zjazdovkách vás čaká zábava, après ski a možno aj, v závislosti od aktuálnych opatrení, vzrušujúci nočný život. 

Stredisko Obertauern v číslach:

  • Nadmorská výška 1 630 – 2 333 m n m.
  • 100 km zjazdoviek všetkých stupňov náročnosti
  • 6 vlekov, 20 lanoviek (z toho 17 sedačkové)
  • 26 km bežkárskych tratí

Kde sa ubytovať?

Hotel Valamar Obertauern ****

Nachádza sa v pokojnej lokalite lyžiarskeho strediska Obertauern. Hotel má priamy prístup k lanovkám, zjazdovkám rôznych náročností a všetkým zariadeniam lyžiarskeho strediska, ktoré sa nachádzajú v bezprostrednej blízkosti. Na svahu vás privíta najhrubšia snežná pokrývka v Rakúsku a 100 km lyžiarskych zjazdoviek všetkých náročností. Ubytovaní budete v pohodlných izbách a suitách s výhľadom na Alpy. Vychutnať si môžete kombináciu stredomorskej, miestnej a medzinárodnej kuchyne v reštaurácií Maremonti. A zatiaľ čo sa deťom budú venovať animátori, vy sa môžete oddať blahodárnemu účinku procedúr v priestrannom wellness centre.

TOP 5 rodinnej lyžovačky v hoteli Valamar, Obertauern ****

  • Animátori a inštruktori lyžovania rodinného klubu Planet Fun počas jarných prázdnin v termíne: 27.02.-06.03.
  • 2 deti do 15 rokov s 50% zľavou
  • Poloha priamo pri lanovkách a zjazdovkách
  • Možnosť ubytovania 2+1 a 2+2 s poschodovou posteľou v samostatnej izbe
  • Každá izba má vyhradené parkovanie v garáži
Interiér v hoteli Valamar, Obertauern.
Interiér v hoteli Valamar, Obertauern. Foto: archív CK SATUR

Hotel Das Kohlmayr ***** 

Povýšte lyžovačku na zážitok pre zmysly. Hotel z kolekcie Exclusive by SATUR vás očarí. Krásna moderná architektúra dokonale zasadená do prostredia alpských vrchov. Toto očarujúce miesto v horách spája neformálny luxus, úprimnú salzburskú pohostinnosť, vynikajúcu regionálnu kuchyňu, vínnu pivnicu, ako aj súkromné SPA & wellness centrum s rozlohou 1 300 m², a to všetko vo výške 1 700 m nad morom. Všetkých 61 izieb hotela bolo zmodernizovaných a zariadených v alpskom štýle s dôrazom na detail. Za pár minút chôdze sa dostanete do centra tradičného moderného lyžiarskeho strediska.

TOP 5 hotela Das Kohlmayr *****

  • Luxusný dizajnový boutique hotel
  • Vonkajší infinity bazén na streche hotela s výhľadom na zjazdovky
  • 2 wellness centrá a 2 bazény, panoramatické sauny aj so saunovými rituálmi
  • High cousine, 6 chodová večera
  • Možnosť za poplatok využiť lyžiarske aktivity rodinného klubu Planet Fun z hotela Valamar
  • sauna Hotel Das Kohlmayr
  • Hotel Das Kohlmayr
  • Hotel Das Kohlmayr
  • sauna Hotel Das Kohlmayr
  • Hotel Das Kohlmayr
  • Hotel Das Kohlmayr

Kúsok Slovenska aj v rakúskom stredisku Mölltal Gletscher

Ľadovec Mölltal Gletscher patrí medzi najvyššie položené v Korutánsku a garantujú tu perfektnú snehovú pokrývku od konca septembra až do jari. Na vrchol strediska sa dostanete vďaka najdlhšej podzemnej lanovke v Alpách, Gletscher Expressu. Tunajšie terény ponúkajú 17 kilometrov upravených zjazdoviek s krásnym výhľadom na okolité hory. 90% tratí je v prípade potreby technicky zasnežovaných, nedostatku snehu sa tak nemusíte obávať až do mája. Nezriedka práve na Mölltali stretnete v lete reprezentačných lyžiarov, ktorí tu absolvujú tréning. Na Mölli, ako sa ľadovcu hovorí, tak môžete lyžovať v podstate po celý rok. Zvlášť obľúbený je sedemkilometrový FIS zjazd, na ktorom si poriadnu porciu zábavy užijú nielen profesionáli. Za návštevu stojí aj Gletscher-Snowpark, kde si môžete vyskúšať jazdu v bubnoch, rôzne klopenky, kickery, skoky aj boardercrossovú trať. Ďalším skvelým spôsobom, ako sa v zime na Mölltal Gletscher zabávať, je zísť dole k jazeru Stübele See. Vysokohorské terény na Mölltal Gletscher ponúkajú dostatok príležitostí aj pre milovníkov lyžovania v prašane, tunajšie freeridové zjazdy sú však trochu náročnejšie, nie príliš vhodné pre off-piste začiatočníkov.

Stredisko Mölltal Gletscher v číslach:

  • Nadmorská výška 2 200 – 3 122 m n m.
  • 30 km zjazdoviek všetkých stupňov náročnosti
  • 2 vleky, 6 lanoviek (z toho 5 sedačkové)
  • 40 km bežkárskych tratí

Hotel Flattacher Hof **** - rodinný hotel s tradíciou

Nachádza sa v centre mestečka Flattach, má viac ako 500-ročnú tradíciu a už od roku 1903 ho prevádzkuje tá istá rodina. Ponúka bezplatný prístup do wellness centra a bezplatnú kyvadlovú dopravu ski busom do lyžiarskeho strediska na ľadovci Mölltal Gletscher, ktoré je vzdialené 8 km. V priestrannom hotelovom wellness centre sú k dispozícii 4 rôzne sauny, krytý bazén so slnečnou terasou, fitnescentrum a kaviareň.

TOP 5 hotela Flattacher Hof ****

  • Animátori a inštruktori rodinného klubu Planet Fun počas jarných prázdnin v termíne: 27.02.-06.03.
  • 2 deti do 6 rokov zdarma, veľké priestranné izby s možnosťou ubytovania 2+2
  • Rozšírená polpenzia s poobedňajším občerstvením
  • Parkovanie zdarma
  • Sezónny skipas Go Pass od TMR platí aj v tomto stredisku
Lyžovačka na Mölltal Gletscher
Lyžovačka na Mölltal Gletscher. Foto: ©FRANZGERDL NPHT Moelltaler Gletscher

Lyžovačky v talianskych Dolomitoch

Dolomiti Superski sa pýši celkovo 12 lyžiarskymi areálmi (vzájomne prepojené skibusom), svahmi všetkých náročností a množstvom stále modernejších prepravných zariadení, kvalitných snowboardových parkov, voľných terénov pre vyznávačov free-ridu a pestrou škálou bežkárskych tratí. Azda najobľúbenejšími lyžiarskými strediskami sú neďaleká Val Gardena, ktorá ponúka obrovské množstvo priestoru na zábavu, ale aj oddych - fun parky so skokmi, skicrossová dráha, ale aj rôzne tunely a Val di Fassa.


Val di Fassa a skvelá lyžovačka

Val di Fassa rozhodne patrí k najobľúbenejsím lyžiarskym cieľom, ktoré sa nachádza na rozhraní regiónov Trentino a Veneto. Spolu so strediskami Arabba, Alta Badia a Val Gardenia tvoria lyžiarsky okruh Sella Ronda s dĺžkou 40 km. Lyžovanie v týchto 4 strediskách patrí vďaka kvalitným zjazdovkám a moderným lanovkám a vlekom k top lyžiarskym zážitkom. Majitelia celočného skipasu - Dolomoti Superski - si užijú až 1 200 km zjazdoviek v 12 strediskách.

Stredisko Val di Fassa v číslach:

  • Nadmorská výška 1 460 – 2 950 m n m.
  • 21,6 km zjazdoviek všetkých stupňov náročnosti
  • 14 vlekov a lanoviek (z toho 5 sedačkové)
  • Priame napojenie na Sella Ronda
  • Lyžovanie na ľadovci Marmolada
  • Detské zábavné zóny

Kde sa ubytovať?

Hotel Regina e Fassa ***+ sa nachádza vo vychýrenej lyžiarskej oblasti Dolomiti Superski s viac ako 1 200 km zjazdoviek a ponúka dokonalý pobyt pre rodiny s deťmi. Deti v hoteli čaká obrovský detský kútik. Rodičia si môžu oddýchnuť v hotelovom wellness centre so saunou a masážami. Po lyžovačke hotel ponúka oddych v relaxačnej zóne a hudobno-tanečnú večernú zábavu. Pre tých, ktorí radi kombinujú lyžovanie s relaxom vo vode je určený neďaleký vodný svet a wellness centrum QC Terme.

Animátori na lyžiarskom stredisku
Animátori na lyžiarskom stredisku pri hoteli Regina e Fassa. Foto:CK SATUR

TOP 5 hotela Regina e Fassa ***+

  • Animátori a inštruktori lyžovania rodinného klubu Planet Fun počas jarných prázdnin v termíne: 13.02.–20.02. a 20.02.–27.02. a 27.02.–06.03.
  • 3 deti do 14 rokov zdarma
  • Možnosť ubytovania 2+2, 2+3
  • Priame napojenie na Sella Ronda
  • Bohaté možnosti lyžovia v okolí

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

 
Facebook