Kolumbia má jedny z najkrajších pláží v Karibiku

Kolumbia už dávno nie je to, čo bývala. Našťastie. Dnes krajina, ktorá sa už dávno pozviechala z temnej drogovej minulosti patrí medzi vyhľadávané turistické destinácie v Južnej Amerike. Hory, dažďové pralesy, miliónové mestá a vynikajúca káva. To je Kolumbia. Čo ale pláže? Sever krajiny má nekonečné pláže pozdĺž Karibského mora. Stoja za návštevu?

Cartagena je (zrejme) najkrajšie mesto Kolumbie

Kto nebol v Cartagene, akoby nebol v Kolumbii. Popri mestách ako Bogotá a Medellín sa radí Cartagena k zastávkam, ktoré by ste mali do svojho kolumbijského itineráru určite zaradiť. Historické koloniálne mesto vyzerá presne tak, ako si predstavujete Kolumbiu. Farebné domy, ovocie, tyrkysové pláže a salsa v uliciach. Ženy oblečené v tradičných odevoch s pletenými košíkmi plnými ananásov na hlave. Vitajte v Cartagene.

  • Cartagena
  • Cartagena
  • Cartagena
  • Cartagena
  • Cartagena
  • Cartagena

Toto koloniálne mesto vám môže v mnohom pripomínať Havanu na Kube, veď nie sú tak ďaleko. Historická časť mesta je plná výborných kaviarní (odporúčame napríklad Epoca Espresso Bar) či reštaurácií s tradičným jedlom. Ochutnajte napríklad Bandeja Paísa, no či vám bude chutiť, nezaručujeme :)

Pláže priamo v Cartagene nestoja za veľa a určite nevyzerajú tak, ako si predstavujete Karibik. Zamierte však na juh smerom k Playa Blanca. Hovorí sa, že je to najkrajšia pláž Kolumbie (nevideli sme všetky, no nám sa páčila). Prejdite sa po pláži až na jej úplný začiatok smerom na sever a dostanete sa do oázy pokoja a ticha, kde budete len vy, tyrkysová voda a kokosové palmy. No a čo sa týka bezpečnosti v Kolumbii, krajina ide dobrým smerom a turistom sa už dávno otvorila.

Viac o bezpečnosti v Kolumbii
Biely piesok a tyrkysové more
Biely piesok a tyrkysové more. FOTO: depositphotos.com

Santa Marta je východiskový bod pre turistiku po národných parkoch

Národný park Tayrona je jednoznačným must-see v Kolumbii. Ak si trúfate na dobrodružnejšie zážitky, pripravte sa (fyzicky aj psychicky) na niekoľkodňový trek do Strateného mesta, hlboko v džungli. Čo očakávať od Tayrony?

  • Džungľu a exotické zvieratá.
  • Ticho, šum mora a zvuky pralesa.
  • Nekonečné pláže s bielym pieskom.

Tayrona má hneď niekoľko pláží, ktoré nie sú kvôli džungli prístupné autami – jedine peši. Predstavte si to, idete niekoľko hodín peši cez dažďový prales a zrazu sa ocitnete na tej najkrajšej pláži s bielym pieskom, kde ste úplne sami. Tomu sa povie exotika! 

Prečo je Tayrona park tak populárny? Pre svoju nedotknutú prírodu. Aj keď nie ste veľký fanúšik zvierat, farebných húseníc, motýľov, stále budete tento park milovať. Ide o ideálne miesto pre tých, ktorí chcú jednoducho relaxovať a pri zaspávaní počúvať zvuky džungle. Ubytovanie je najčastejšie možné vo veľmi jednoduchých podmienkach – ste v džungli a spánok v hojdacej sieti je presne to, čo tu hľadajú turisti, ktorí si potrebujú odpočinúť.

Tayrona park
Tayrona park. FOTO: pixabay.com

Tiež sa tu nachádza zopár hotelov, ktoré však nevyzerajú ako typické hotely kdekoľvek na svete. Vlastná luxusná kabínka pod palmami je to, čo dostanete v Tayrona parku. Tayrona park má spolu s Cartagenou najlepšie pláže z celej Kolumbie.

Kolumbia je obrovská krajina s ešte väčším srdcom. Ak vás omrzeli pláže a džungľa, určite si naplánujte tiež cestu do hlavného mesta, Bogoty, v ktorom žije až 11 miliónov obyvateľov. Nevynechajte ani mesto večnej jari, Medellín. Počasie v Medellíne robí toto miesto ideálne pre tých, čo nemajú radi zimu, no ani teplo. Celoročne sa tu teplota drží okolo 21 stupňov, čo dá každému ten príjemný, osviežujúci pocit jari.

Ideálnym časom pre návštevu Kolumbie je práve jar. Ak vás táto krajina láka, vyberte sa na poznávací zájazd už tento rok.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook