Dovolenka v exotike s deťmi: Tieto hotely si zamilujú malí aj veľkí

Exotické dovolenky už dávno nie sú len pre dospelých. Veľa rodičov chce svojím deťom dopriať nezabudnuteľný zážitok v podobe spoznávania nových krajín. Deti sa však na mnohé veci pozerajú inak ako dospelí, ich dni sú plné hier a aktivít. A to aj vtedy, keď vy by ste sa najradšej ani nepohli z ležadla na krásnej pláži obkolesenej palmami. Ak si ale všetko správne naplánujete a vyberiete dobrý hotel, máte zaručené, že vaši najmenší si dovolenku v exotike užijú rovnako ako vy.

V destináciách ako Spojené arabské emiráty, Maldivy, Maurícius alebo Zanzibar či Egypt neustále pribúdajú rezorty, ktoré sa snažia čo najviac vyjsť v ústrety práve rodinám s deťmi. Tým sú prispôsobené animácie, izby, strava aj vybavenie hotela. Ďalšou výhodou je, že pobyt majú deti do rôzneho veku zdarma, hotely najčastejšie stoja priamo na pláži a spoľahnúť sa môžete na služby all inclusive.

Neodmietnuteľné emiráty

Luxusný komplex JA Beach***** na prvý pohľad zaujme pre 800 m dlhú piesočnatú pláž s pozvoľným vstupom do mora. Hlavnou prednosťou celého komplexu sú krátke vzdialenosti do Abu Dhabi alebo do centra Dubaja, pár krokov k pláži a služby all inclusive. Celý komplex je vhodný pre aktívnych klientov, ktorí radi športujú, sú tu výborné možnosti na dlhé prechádzky, behanie či golf. Výhodou sú priame lety z Bratislavy do Dubaja a tiež slovenské animácie klubu Planet Fun. Hotel sa nachádza v časti Jebel Ali, 20 min od nákupných možností, a približne hodinu jazdy od medzinárodného letiska v Dubaji či Abu Dhabi. 


Hotel JA Beach s bazénom, pieskovou plážou a reštauráciou. SAE
Hotel JA Beach je obľúbený medzi deťmi aj dospelými. Foto: CK SATUR

Deti si v hoteli užijú: deti tu majú 3 bazény a splash park, kde sa môžu vyšantiť. Pre malé deti je k dispozícii baby club. Zábavu si tie väčšie deti užijú v klube Pirates & Mermaids. Vyskúšať si môžu lekcie varenia, kde je vždy plno smiechu. Rodiny si môžu vychutnať filmové večery. A aj pre tých najmenších je tu disco.

Zábavný klub hotela JA Beach. SAE.
Zábavný klub hotela JA Beach. SAE. Foto: CK SATUR

Dospelí si vychutnajú: všetko, na čo si pomyslia. Či už je to relax pri bazéne, množstvo športových aktivít, alebo oddych vo wellness Calm Spa, ktoré ponúka viac ako 40 druhov procedúr. O stravu sa rezort bohato postaral. Nájdete tu až 25 reštaurácií a barov. V rámci celého komplexu je tu 7 bazénov obklopených tropickými záhradami, 9-jamkové golfové ihrisko aj s golfovou akadémiou, minigolf, 4 tenisové a squashové kurty, badmintonový kurt, ihrisko na plážový volejbal a 2 kurty na padel tenis.

Milovníci golfu na zelenom ihrisku s autíčkom v hoteli JA Beach. SAE
Milovníci golfu si prídu na svoje. SAE. Foto: CK SATUR

Čo musíte zažiť: nevynechajte návštevu zábavného vodného parku Aquaventure, ktorý vás presvedčí, že spojenie vodných atrakcií a púštnej krajiny nie je nemožné. Spojené arabské emiráty sú krajinou všetkých NAJ, na ktoré si spomeniete. Veľkou výhodou hotela je dostupnosť tematického parku Dubai Parks & Resorts. Snáď žiadny iný zábavný park na svete nie je taký obrovský ako práve tento. Zdobí ho Legoland so 40 atrakciami, Miniland s 15 000 replikami, pričom aj tu je najväčšia Burj Khalifa,. Ak vás láka Hollywood, nájdete ho v Motiongate Dubai, kde vás Šmolkovia, Shrek, Kung-Fu Panda a iné slávne bytosti prenesú do sveta nádherných rozprávok.

Viac info o hoteli JA Beach

Radosť v krajine vôní a zvierat

Na Zanzibare, tropickom ostrove pri pobreží východnej Afriky, vzdáva celkom nový hotel Emerald Zanzibar Resort and Spa***** hold arabskému a africkému pôvodu ostrova a ponúka výber kvalitného ubytovania. Každý váš krok vás utvrdí o zanzibarskej dokonalosti prírody, nehovoriac o pláži lemovanej bielym pieskom len pár krokov od hotela. Veľkým plus na poznávanie tejto exotiky sú priame lety z Bratislavy a tiež rodinný kub PLANET FUNN s 2 slovenskými animátormi v období: 28.10.2023 - 13.04.2024. 

Pár prechádzajúci sa po pieskovej pláži s tyrkysovým morom. Zanzibar
Užite si rodinnú zábavu na exotickej dovolenke na Zanzibare. Foto: CK SATUR

Deti si užijú: v spodnej časti rezortu pri pláži je veľký Dolphin klub pre deti rôzneho veku, ktorého súčasťou je vonkajšie ihrisko, detský bazén, splash aquapark s vodnými atrakciami, miestnosti na hranie, či poobedný spánok, herňa s playstation, biliardom pre tenegarov. Babysitting je na požiadanie a za poplatok 15 USD/hod. 

Animátorka klubu Planet Fun hrajúca sa s chlapcom v detskom klube hotela Emerald Zanzibar Resort and Spa.
Detský klub hotela Emerald Zanzibar Resort and Spa. Zanzibar. Foto: CK SATUR

Dospelí si vychutnajú: nenechajte si ujsť moderné kúpele The Emerald Spa postavené v indonézskom štýle so suchou a vlhkou saunou s 10-timi miestnosťami a blahodarné ayurvédske masáže. Tieto kúpele sú najväčšie na Zanzibare, ktorých súčasťou je vonkajší bazén s jacuzzi, salón krásy a veľké moderne vybavené fitnes. Ak ste milovníci šnorchlovania, preskúmajte, čo ukrývajú neďaleké morské hlbiny. 

Šnorchlovanie vo dvojici v tyrkysovom mori na ostrove Zanzibar.
Šnorchlovanie vo dvojici. Zanzibar. Foto: CK SATUR

Čo musíte zažiť: zážitkom na celý život bude pre vás aj vaše deti dvojdňové safari, za ktorým sa krátko letí do Tanzánie! Čaká vás pozorovanie zvierat z terénneho safari auta, dobrodružný piknik, alebo vodné safari, či pravá africká noc v kempe. V legendárnom meste Stone Town akoby sa miestami zastavil čas, čo dosvedčuje Dom divov, dom Dr. Livingstona, arabská pevnosť, rodný dom Freddieho Mercuryho alebo Palác zázrakov. Korenie zo Zanzibaru je známe po celom svete a dovolenka na ostrove by bola bez návštevy koreninových plantáží neúplná, lebo práve cez vône spoznáte tunajšiu krajinu a život. Prírodná rezervácia Jozani je domovom vzácnych opíc s názvom červená gueréza. Mimoriadne živé opičky sú veľmi fotogenické a turistov sa neboja, čiže z parku môžete odísť aj so selfie s guarézou.

Viac info o hoteli Emerald Zanzibar Resort and Spa

Dobrodružstvo v krajine Nemov

Stále viac dovolenkárov objavuje krásy egyptského letoviska Marsa Alam, kam sa priamym letom dopravíte z Bratislavy alebo z Košíc. Novootvorený hotelový komplex ponúka ideálne podmienky pre úžasnú dovolenku. Oddýchnite si na krásnej, súkromnej piesočnatej pláži alebo využite bohatú ponuku areálu, opaľujte sa na najkrajšej pláži v Egypte, z hotelovej izby to máte len na skok do mora a cestou k nemu môžte stretnúť korytnačky, deti nechajte animátorom Planet Fun v akvaparku a all inclusive si vychutnávajte v rôznych reštauráciách a baroch.

Hotelový areál s bazénom, palmami a pieskovou plážou v Egypte v Marsa Alam
Exotickú dovolenku s deťmi si užijete aj v Egypte v Marsa Alam. Foto: CK SATUR

Deti si užijú: mini klub, denné a večerné animácie, detský bazén (v zime vyhrievaný), minidisco a multifunkčné ihrisko

Farebné tobogany, bazén, záhrada a hotel Iberotel Costa Mares v Egypte.
Vodné atrakcie hotela Iberotel Costa Mares. Egypt. Foto: CK SATUR

Dospelí si vychutnajú: hotel európskeho štandardu na jednej z najkrajších pláží v Egypte, Costa Mares s korytnačkami a dugongami. Nájdete tu pozvoľný vstup do mora a vlastný koralový útes. Oddychovať môžete v skybare na streche s výhľadom na more a okolité hory, kde si môžete vychutnať pri západe slnka chutný drink. Dospelých poteší premiun all inclusive - nápoje v minibare denne dopĺňané a zahrnuté v cene, 1x do týždňa a la carte reštaurácia na pláži. 

Piesková pláž, lehátka, slnečníky  a skvelý oddych pri Červenom mori v Egypte.
Piesková pláž a skvelý oddych pri Červenom mori. Foto: CK SATUR

Čo musíte zažiť: len pár kilometrov od rezortu sa rozprestiera púšť so svojimi tradičnými obyvateľmi - ťavami a beduínmi. A práve výlet, ktorý je spojený s prechádzkou na ťave, jazdou na štvorkolkách a s návštevou beduínskej dediny stojí rozhodne za absolvovanie! Západ slnka nad púšťou, praskanie ohňa medzi piesočnými dunami, čerstvo upečený beduínsky chlebík, beduínska káva so zázvorom, na toto nikdy nezabudnete! Po ceste naspäť do civilizácie vás ešte čaká tradičná večera v púštnej reštaurácii s prekvapením - vystúpením zvodnej brušnej tanečnice a meditačným tancom tanoura.

Viac info o hoteli Iberotel Costa Mares

To pravé aj pre tínedžerov

Hotel Victoria Beachcomber****+ je obľúbený medzi rodinami s deťmi pre príjemnú atmosféru, služby all inclusive a množstvo aktivít. Nachádza sa na severozápadnom pobreží ostrova Maurícius. Pláž pred hotelom je chránená koralovým útesom, ktorý zaisťuje pokojné more. Pokojne sem vezmite aj svojho tínedžera. Ak ešte nemá 18 rokov, pobyt bude mať zadarmo. Takémuto exotickému hotelu nepovie nie ani ten najväčší „odmietač“ dovoleniek s rodičmi. :)

Nádherná piesková pláž s palmami pred hotelom Victoria Beachcomber. Maurícius.
Nádherná piesková pláž s palmami pred hotelom Victoria Beachcomber. Maurícius. Foto: CK SATUR

Deti si v hoteli užijú: množstvo animácií počas dňa, zábavu v miniklube alebo v herni. Nezabudnuteľné zážitky si však odnesú najmä z výletov na kajaku alebo piknikov na pláži.

Deti na pláži pred hotelom Victoria Beachcomber na ostrove Maurícius.
Dokonalý hotel Victoria Beachcomber aj pre deti. Maurícius. Foto: CK SATUR

Dospelí si vychutnajú: úžasné jedlo v troch reštauráciách a ak stihnete obed, kým budú vaše ratolesti ponorené do hier, navštívte steak house, ktorý je len pre dospelých. Pokoj nájdete vo wellnesse so saunou a parným kúpeľom. Pocit, že ste na naozajstnej dovolenke v exotike, umocní tropická záhrada okolo hotela. Pre tých aktívnejších sú ako stvorené výlety loďkou s preskleným dnom, rybolov, potápanie alebo plachtenie.

Raňajky na stole pri bazéne v očarujúcom prostredí hotel Victoria Beachcomber. Maurícius.
Exotický oddych v očarujúcom prostredí hotel Victoria Beachcomber. Maurícius. Foto: CK SATUR

Čo musíte zažiť: Botanická záhrada Pamplemousses je jednou z najväčších atrakcií na Mauríciu. Medzi záplavou rastlín z celého sveta objavíte endemity, prejdete sa v palmových alejách a bambusových hájoch. O morské dobrodružstvo sa postará jazda na člne seakart, ktorí si budete riadiť sami. Deti si budú ešte dlho pamätať obrovské korytnačky žijúce neďaleko dedinky Chamarel. V aquaparku Le Waterpark si to svoje nájdu hlavne deti. Obrovský bazén s vlnami, tobogany, vodné delá, crazy river sú len niektoré z atrakcií. V miestnom akváriu dostanú jedinečnú príležitosť dotknúť sa niektorých morských zvierat.

Viac info o hoteli Victoria Beachcomber

Dni plné hier a poznávania

Túžite po pokoji a tichu malého ostrova? Objavíte ho v all inclusive rezorte Kurumba Maldives***** na ostrove s rozlohou 500-krát 300 metrov. Zážitkom bude už samotná preprava do hotela, z letiska v hlavnom meste sa do cieľa dostanete asi 10-minútovou cestou rýchloloďou. Už si len predstavte, ako sa zatvária na ceste vaše deti. Majú menej ako 12 rokov? Výborne, pobyt budú mať zdarma.

Piesková pláž s modrými tuli vakmi, barom a plamami v hoteli Kurumba Maldives
V hoteli Kurumba Maldives prežijú aj deti dovolenku v exotike plnú zážitkov. Foto: CK SATUR

Deti si v hoteli užijú: miniklub, odkiaľ si ich môžete vyzdvihnúť až večer. S nadšením vám porozprávajú o tradičných remeslách, plážových hrách a nových objavoch. Okrem toho sa ale tiež niečo naučia o morskej biológii, kŕmení rýb aj pár slovíčok z domáceho jazyka.

Deti so šnorchlom bežiace do vody. Maldivy
Nekonečná vodná zábava. Maldivy. Foto: CK SATUR

Dospelí si vychutnajú: kaviareň pri bazéne otvorenú po celý deň, plážový bar s výhľadom na lagúnu alebo koktejly v „Rendezvous Lounge“. Priznávame, že jeden problém môže nastať. Konkrétne ten, že sa nebudete vedieť rozhodnúť, v ktorej z ôsmich reštaurácií sa najesť. Máte chuť na niečo grilované, špeciality z rýb, talianske cestoviny, čínsku kuchyňu, indické alebo libanonské jedlo či sushi? Výber je snáď nekonečný. A ak chcete prísť domov tiež o niečo múdrejší, zájdite na kurz pestovania orchideí, tradičného tanca alebo maľovania obrázkov s miestnymi umelcami.

Romantický večer, príjemné posedenie v reštaurácii pri mori či na móle na Maldivách.
Romantický večer je čarovným spestrením na rajských ostrovoch. Malidvy. Foto: CK SATUR

Čo musíte zažiť: tradičný spôsob života na Maldivách. Pri zaujímavom výlete na domorodý ostrov navštívite mešitu, domy miestnych obyvateľov a nakúpite si suveníry. Najživším ostrovom je Male, kde sa nachádza hlavné mesto. Tu môžete obdivovať prezidentský palác, národné múzeum alebo si nakúpiť miestne výrobky či čerstvé potraviny na trhu. Vyskúšajte aj niektoré z tradičných sladkostí – kokosové mlieko s ružovým pudingom alebo sladký vaječný krém. Nevynechajte ani návštevu ďalších ostrovoch. Pri niektorých sa budete potápať, inde si môžete zasurfovať. Deti si poznávanie podmorského sveta najlepšie užijú z „veľrybej“ ponorky.

Viac info o hoteli Kurumba Maldives

Už viete, ktorý hotel je ten pravý pre vašu rodinnú dovolenku v exotike? V každom nájdete o trochu iné služby, ale v jednom sa zhodujú – vy ani vaše deti sa v nich zaručene nebudete nudiť! Ak vás láka dovolenka v exotike, vyberte si tú svoju z ponuky CK SATUR, pričom vám s výberom radi poradíme. 


 

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook