Dovolenka na Južnom Cypre: Ruch a zábava pre mladých aj rodinný relax

Podľa legendy sa z morskej peny pri skalách na južnom pobreží ostrova Cyprus zrodila grécka bohyňa lásky a krásy Afrodita. Aj preto sa mu hovorí Afroditin ostrov. Leží v Stredozemnom mori a tvorí križovatku medzi Európou, Áziou a Afrikou. Vďaka tomu tu vládne príjemné teplé podnebie a takmer celý rok svieti slnko.

Naposledy sme vám predstavili prednosti Severného Cypru. Oficiálne ide o Severocyperskú tureckú republiku. Počas letnej dovolenky na Severnom Cypre spoznáte históriu zaujímavých miest a oddýchnite si v komfortných hoteloch so službami na vysokej úrovni.


Suveníry od Turka, káva od Gréka

Dnes vás zoznámime s Južným Cyprom, ktorý patrí aj do Európskej únie a letnú dovolenku si tu môžete vybrať aj v ponuke cestovnej kancelárie Satur. Vďaka tomu je cestovanie do tejto polovice ostrova o niečo jednoduchšie. Priamy let do Larnaky trvá zo Slovenska približne tri hodiny.

Ponuka dovoleniek na Južnom Cypre
Južný Cyprus
Južný Cyprus. FOTO: archív CK Satur

Na južnom pobreží otvára svoje brány Larnaka. Určite by ste mestu mali venovať viac času ako len pri prílete na Cyprus a odlete z neho. Neďaleko mesta stojí svetoznáma mešita, ktorá je tretím najvýznamnejším pútnickým miestom moslimov.

Hlavné mesto Nikózia sa nachádza sčasti na území Južného Cypru, sčasti na Severnom. Aj preto v ňom na jednej strane vládnu grécke taverny a len o pár krokov ďalej vás budú predavači lákať, aby ste si kúpili suvenír v tradičnom tureckom bazáre.


Miesta, kde to žije

Juh ostrova je oproti Severu uvoľnenejší a otvorenejší. Hotely sú prispôsobené tomu, že ich návštevníci hľadajú zábavu aj v mestách a strediskách za bránami komplexov. Najživšie stredisko celého ostrova Ayia Napa sa nachádza práve na Južnom Cypre.

Nissi beach
Nissi beach. FOTO: archív CK Satur

Je tu najväčšia koncentrácia baviacich sa dovolenkárov, ktorí sa môžu deň čo deň oddávať rytmom hudby na miestnych diskotékach, vychutnávať si špeciality gréckej kuchyne v početných tavernách alebo stráviť príjemné chvíle v baroch.

Ani tí, ktorí nepatria k vyznávačom tohto životného štýlu, by ale mesto Ayia Napa nemali obísť. Centrum láka aj na historické pamiatky. Patrí k nemu aj jedna z najkrajších pláží na Cypre Nissi Beach a rodičia s deťmi musia bezpodmienečne navštíviť delfinárium a vodný park.

Nissi Beach.
Nissi Beach. FOTO: archív CK Satur

Ďalším významným strediskom Južného Cypru je Protaras. Moderné letovisko tiež vyhovie turistom, ktorí majú radi nočný život, no je o niečo pokojnejšie ako Ayia Napa. Vhodnou alternatívou je pre vyznávačov športov ako surfing, jachting alebo potápanie. A o plážach, na ktorých tu budete odpočívať, sa vám bude snívať ešte dlho po návrate domov.

Mesto Protaras
Mesto Protaras. FOTO: archív CK Satur

Hotel na Južnom Cypre so slovenským animátorom

Ak vás láka letná dovolenka v Protarase, cestovná kancelária Satur má v ponuke hneď niekoľko hotelov, kde ju môžete stráviť. Tým prvým je Hotel Crystal Springs Beach ****+. Služby all inclusive zabezpečia, že celú dovolenku strávite úplne bez starostí. Dôležitý je tiež fakt, že v letných mesiacoch tu nájdete slovenského animátora, ktorý sa bude venovať vašim deťom, kým vy si môžete dopriať aktívny oddych vo fitnes, na tenisovom kurte, pri plážovom volejbale alebo dokonca vodnej gymnastike. Večeru v hoteli spríjemní živá klavírna hudba.

Hotel Crystal Springs
Hotel Crystal Springs. FOTO archív CK Satur

Hotel má svoje vlastné kaderníctvo, salón krásy, saunu alebo parný kúpeľ. Tieto služby sú ale za príplatok rovnako ako využívanie potápačského centra. Hoci sa hotel nachádza priamo na pláži, priplatíte si aj za ležadlá a slnečníky. Pre rodiny s deťmi je ale veľkou výhodou možnosť vziať dve deti do 12 rokov zdarma.


Keď sa budete cítiť ako v malej dedinke

Príjemné chvíle počas letnej dovolenky na Južnom Cypre strávite aj v hoteli Malama Beach Holiday Village ****+. Očarí vás krásny wellness pripomínajúci jaskyňu. Prostredie hotela pôsobí ako malá dedinka, ktorú tvoria domy s jedno- a dvojspálňovými apartmánmi s kuchynkou.

Hotel Malama Beach
Hotel Malama Beach. FOTO: archív CK Satur

Návštevníci si oddýchnu aj v nádhernej záhrade a služby all inclusive sú samozrejmosťou. Pre malých aj veľkých sú pripravené animácie počas dňa aj večera. Deti sa v detskom klube Malamino Mini Club zapoja do súťaže v stavaní hradov z piesku, vyskúšajú si starostlivosť o korytnačky alebo si pozrú rozprávku v kine. Ďalšou aktivitou sú detské diskotéky v bazéne, pri ktorých sa určite dobre zabavia.


Hotely v Ayia Napa: Niečo pre mladých

Aj pre letnú dovolenku na Južnom Cypre v živom stredisku Ayia Napa má Satur hneď niekoľko ponúk na hotely, kde sa budete výborne cítiť. V hoteli Stamatia *** sú v základnom balíčku služieb len raňajky, no môžete si priplatiť za polpenziu alebo all inclusive. Keďže sa ale hotel nachádza len 300 metrov od centra mesta, po ruke máte množstvo taverien, reštaurácií a barov, kde môžete stráviť príjemný večer, každý deň vyskúšať niečo nové a viac spoznať miestny kolorit. Je len na vás, ktorá možnosť vám viac vyhovuje.

Hotel Stamatia
Hotel Stamatia. FOTO: archív CK Satur

No napriek tomu, že ide o lacnejší hotel, nájdete tu všetko, čo počas letnej dovolenky pri mori potrebujete. V priestoroch hotela sa nachádza fitnes, šípky, stolný tenis, ale aj sauna a masáže.

Vynikajúci hotel pre páry v blízkosti krásnej pláže a rušného nočného života je Napa Mermaid Hotel and Suites****. Ak vám na letnej dovolenke nestačia raňajky, môžete si priplatiť za polpenziu alebo plnú penziu. 

Napa Mermaid Hotel and Suites
Napa Mermaid Hotel and Suites. FOTO: archív CK Satur

Návštevníkom je určený tenisový kurt, fitnes aj biliard. Najmä ale ocenia SPA centrum so saunami, parným kúpeľom, jacuzzi a masážami. Niektorých na svoje taje možno naláka aj podmorský svet a prihlásia sa do školy potápania.

Na Južnom Cypre si každý nájde presne to, po čom na letnej dovolenke pri mori túži. Vyberte si z ponuky cestovnej kancelárie Satur tú pravú pre vás!

Vyberte si svoje letnú dovolenku pri mori s cestovnou kanceláriou Satur!


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook