Ďalší dôvod pre dovolenku v Chorvátsku: Prvý zábavný park čaká len na vás!

Radi dovolenkujete pri „slovenskom“ mori, ale stále viac vám chýba zábava, na akú ste zvyknutí v iných častiach Európy? Tento rok si môžete byť istí, že si dovolenku v Chorvátsku užijete ako nikdy doteraz. V malom mestečku Biograd na Moru neďaleko Zadaru sa totiž začalo odpočítavanie dní, ktoré ostávajú do otvorenia prvého chorvátskeho zábavného parku!
FunPark Mirnovec
FunPark Mirnovec Biograd, atrakcie. FOTO: funparkmirnovec.com

FunPark Mirnovec navrhli talianski „špecialisti na zábavu“. Pripomínať bude známy taliansky zábavný park Gardaland alebo zábavné parky v Orlande na Floride. Stavba je momentálne v plnom prúde, po jej skončení bude 26 atrakcií rozmiestnených na ohromnej ploche 45-tisíc metrov štvorcových. Takýto veľký projekt si vyžaduje aj svoje financie a celkové náklady sa predpokladajú na 15 miliónov eur! 

FunPark Mirnovec
FunPark Mirnovec Biograd, atrakcie. FOTO: funparkmirnovec.com

Atrakcie v zábavnom parku budú rozdelené do troch tematických častí – Pirátske mesto, Divoký západ a Vesmír. V Pirátskom meste nájde mix adrenalínovej jazdy a vodných atrakcií celá rodina, jeho súčasťou je pirátska loď, tobogan Atlantída, autíčka alebo detský kolotoč. Atrakcie v časti Divoký západ sú predovšetkým zamerané na deti, ktoré tu nájdu Dino safari inšpirované Jurským parkom, rotujúce šálky, westernový vláčik alebo jazdu na kanoe. Časť venovaná Vesmíru prinesie zážitok z čistého adrenalínu, kde nechýba kladivo, panoramatický kolotoč či 30-metrov vysoké „Adria Eye“ (ktoré vychádza z konceptu slávneho London Eye). Park neostane len pri klasických zábavných atrakciách, a tak tu návštevníci objavia aj elektronické hry a simulátory. Samozrejmosťou je celý rad reštaurácií, hier, obchodov so suvenírmi, ale konať sa tu budú aj koncerty a rôzne akcie.

FunPark Mirnovec kolotoč
Kolotoč pre najmenších. FOTO: funparkmirnovec.com

Investorom celého projektu je známy chorvátsky výrobca pyrotechniky, takže v parku nebudú chýbať ani zaujímavé ohňostroje. V prvom roku plánujú do parku prilákať asi 180-tisíc návštevníkov, čo sa na jednej strane môže zdať veľa, ale na druhej strane je to celkom reálny predpoklad. Známe mesto chorvátskych kráľov Biograd na Moru má totiž ideálnu polohu medzi Zadarom a Splitom, čo sú turisticky vyhľadávané mestá. Okrem toho sú v blízkosti aj Národné parky Kornati a Telašćica alebo Vranské jazero 

Fun ParkMirnovec Biograd
Fun ParkMirnovec Biograd. FOTO: funparkmirnovec.com

Vyberte si svoju dovolenku v Chorvátsku z ponuky cestovnej kancelárie Satur!

 

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook