7 štýlových noviniek v Stredomorí

Kolekcia tých najlepších destinácií a najprestížnejších hotelov v Stredomorí je tu. Výnimočnosť ponuky Exclusive by SATUR je deklarovaná svetovými oceneniami v oblasti hotelierstva, preslávenými gurmánskymi reštauráciami, VIP servisom a diskrétnosťou alebo jedinečnosťou miesta, na ktorom sa nachádzajú.

1. Dovolenkujte v „boho“ štýle

Milujete Grécko, no hľadáte nové neokukané miesta? Stredisko Parga sa nachádza na pobreží Iónskeho mora, len cca 30 km od najjužnejšieho cípu ostrova Korfu. Aj keď sa toto malebné mestečko nachádza na pevnine, jeho ráz je čisto ostrovný. Úzke dláždené uličky s bielymi domčekmi plné obchodíkov so suvenírmi, olivovým olejom, koreninami, zlatníctva a ručne vyšívané textílie sú príjemnou kulisou ku každovečerným prechádzkam. Veľká pobrežná promenáda svojimi vôňami láka ku gréckym špecialitám, alebo si len tak posedieť pri šálke dobrej kávy a sledovať rušné dianie v okolí alebo pestrú panorámu členitého pobrežia a blankytného mora. Parga je synonymum pre voľnosť a štýl, a práve tu otvoria v júni päťhviezdičkový hotel MarBella Elix. Lifestylovú ultra all inclusive novinku s izbami s panoramatickým výhľadom na more, s ocenenou interiérovou architektúrou v boho štýle. Aké prvky bohémsky štýl prináša? Kombinácie farieb, vzorov a materiálov, ktoré dokopy vytvárajú priam umeleckú scenériu. Boho je skratkou od slova bohemian, čiže bohémsky a vznikol, kde inde ako v domove štýlu, vo Francúzsku v 19. storočí, spoločne s hnutím umelcov a básnikov, ktorí nezastávali hodnoty strednej triedy.

  • MarBella Elix
  • MarBella Elix
  • MarBella Elix
  • MarBella Elix
  • MarBella Elix
  • MarBella Elix
  • MarBella Elix
  • MarBella Elix

Navyše, v tomto unikátnom hoteli vaše ratolesti v mesiaci júl zabaví aj slovenský animátor. Po vzore drahších hotelov siete Ikos, si Elix zobral do portfólia, v rámci all inclusive, aj možnosť večere v niektorej z miestnych tradičných gréckych taverien, mimo hotelového rezortu.

V tomto štýle sú zariadené aj grécke hotely The Syntopia hotel na Kréte a Caravia beach hotel na ostrove Kos.

2. Vstup len pre dospelých

Predstavte si to...Prechádzate sa po pláži a počúvate len príjemný šum mora a palmových listov, vychutnávate si západ slnka a nezakopávate o hrady z piesku, či zabudnuté hračky. Áno aj takto môže vyzerať dovolenka pri mori, ak si vyberiete hotel s prívlastkom „adults only“. Tieto hotely sú určené výhradne pre dospelých, prípadne majú vyhradené zóny, kam sa deti jednoducho nedostanú.

Hotely pre dospelých
Hotel The Syntopia
Hotel The Syntopia. Foto: archív CK SATUR

3. Stredomorský štýl a španielske slnko na Costa del Sol

Po tituloch ako najlepší all inclusive v Európe (Ikos Oceania), či 2. najlepší na svete (Ikos Olivia) prichádza ďalšia novinka siete päťhviezdičkový hotel Ikos Adalusia. Svoje brány otvára v máji na slnkom zaliatych plážach južného Španielska. Vedeli ste, že táto sieť ponúka v rámci ultra all inclusive služieb aj prenájom auta značky Mini Cooper na 1 deň, aj so špecifickým itinerárom?

Ikos Andalusia
Ikos Andalusia. Foto: archív CK SATUR

4. Gurmáni sa stretnú v Turecku

Ak nedáte dopustiť na vysoký štandard služieb tureckých hotelov – päťhviezdičkový hotel LUJO Art and Joy v Bodrume, najnovšia vlajková loď tureckého hoteliérstva, posúva hranice ultra all inclusive služieb. Stravovanie v hoteli prebieha výlučne formou à la carte v 20 značkových hotelových reštauráciách. Hotel sa nachádza na útese a pre pohodlný pohyb hotelových hostí sú jednotlivé hotelové terasy pospájané vonkajšími eskalátormi.

Reštaurácia hotela LUJO Art and Joy
Reštaurácia hotela LUJO Art and Joy.Foto: archív CK SATUR

Pre gurmánov je tu aj päťhviezdičkový hotel Hillside Beach Club v letovisku Dalaman, priamo v zálive so štyrmi piesočnatými plážami , ktoré sú ohodnotené modrou vlajkou. Tento hotel v rámci svojej plnej penzie, ponúka neuveriteľný výber gurmánskych špecialít ako správne odležané steaky, raw sladkosti, domácu zmrzlinu alebo veľký výber čerstvých rýb a morských plodov, pripravených na gril len pre vás.

Pláž ocenená modrou vlajkou
Pláž ocenená modrou vlajkou. Foto: archív CK SATUR

Značkovú tureckú reštauráciu svetoznámeho tureckého kuchára a špecialistu na steaky Nusr Et môžete zase ochutnať v päťhviezdičkovom hoteli D Maris, Hotel je okrem toho členom Leaoding hotels of the world a jeho pláže sú označené modrou vlajkou.


5. Dokonalé súkromie

Nový dizajnový drahokam na ostrove Kréta, päťhviezdičkový Nana Princess Suites Villas & Spa je určený pre tých, ktorí milujú pocit dokonalého súkromia. Hotel tvoria suity a vilky, pričom každá má vlastný bazén a nachádzajú sa priamo pri pláži.

Bazén priamo zo spálne
Bazén priamo zo spálne. Foto: achív CK SATUR

6. Lovci morských i podmorských zážitkov si prídu na svoje

Dovolenka priamo na mori na vás čaká v Turecku. Bodrum Blue Voyage je päťhviezdičková loď s profesionálnou posádkou, ktorá sa s vami poplaví na vlnách Egejského mora. Jedinečný zážitok môžete doplniť poznávaním nových miest, šnorchlovaním, rybačkou na otvorenom mori  a komfortom plnej penzie.

Dlho očakávaný päťhviezdičkový hotel JAZ Costa Mares v Egypte, otvára svoje brány už túto letnú sezónu, a tak môžete pozorovať bohatú morskú faunu chráneného morského parku Marsa Mubarak, priamo z  nádhernej piesočnatej pláže, na ktorej sa hotel nachádza. V blízkosti pláže sa nachádzajú 2 veľké koralové útesy a ak budete mať šťastie a ráno si privstanete, okrem veľkých korytnačiek uvidíte aj dlhoročného obyvateľa tejto zátoky Dugonga Dysona.

Egyptská pláž
Egyptská pláž. Foto: archív CK SATUR

7. Na záver len: „Little party never killed nobody“

Pre niektorých z nás je život nekonečná párty a kde inde zažijete párty na pláži, po ktorej vítate slnečné lúče vynárajúce sa nad Stredozemným morom? Hotel Ushuia Ibiza beach hotel je zárukou pretancovanej dovolenky priamo na pláži presláveného klubu Space Ibza v susedstve.

Ushuia Ibiza beach
Ushuia Ibiza beach. Foto: archív CK SATUR

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook