Aké je Expo City v Dubaji po úspešnej výstave?

Expo City Dubai priťahuje ľudí aj po úspešnej výstave. Oficiálne bolo toto nové mesto otvorené 1. októbra 2022. Nájdete ho na Al Wasl Avenue na juhu Dubaja. V súčasnosti sa vám predstaví ako centrum udržateľnosti, inovácií, vzdelávania a zábavy.

Expo City v Dubaji pozostáva z 80 percent infraštruktúry vybudovanej pri príležitosti veľkolepej výstavy EXPO Dubai (1. októbra 2021 – 31. marca 2022). V súčasnosti sú v prevádzke štyri pavilóny – Alif, Vision, Women´s a Terra. Dostupný je aj dubajským metrom cez stanicu Expo 2020.

Nájdete tu aj fantastickú fontánu, ktorá vzdoruje gravitácii. Pre deti sú tu ihriská otvorené od 14 hod. do 22 hod. Všetky parky sú sprístupnené zdarma. Keďže výstavisko pripomína mesto, je možné tu jazdiť vlakom Expo Explorer. Je to zábavný spôsob, ako sa pohybovať a vidieť všetky atrakcie, najmä pre deti.

Atrakcia Water Feature a hlavné centrum v Expo City. Dubaj
Atrakcia Water Feature na EXPO DUBAI. Foto: SK SATUR

V Expo City Dubai nájdete aj kolotoč, otvorený od 14 hod. do 22 hod. Dokonca tu premávajú aj Expo City Taxi Buggies. Vláčik si môžete dokonca užiť aj so sprievodcom a to v čase od 10 hod. do 16 hod., alebo bez sprievodcu od 16 hod. do 18 hod.

Al Wasl Dome je bezpochyby jedným z vrcholov EXPO, ktorý teraz premieta ohromujúcu show, čo rozžiari kupolu na hlavnom námestí. Každý večer sa konajú štyri predstavenia a začínajú o 18:15 hod a vrcholia o 23 hod.

Hlavný stage - centrum dianí v Expo City v Dubaji.
Hlavný stage. Dubaj. Foto: CK SATUR
Chcem ísť na dovolenku do Dubaja

Čím ešte ohúri Expo City v Dubaji?

Emiráty plánujú postaviť 10 km cyklistickú trať, 5 km bežeckú trať a taktiež množstvo vonkajších priestorov využiť na športoviská a atrakcie. Súčasťou budú reštaurácie, zábavné, obytné a obchodné centrá. Bude to najväčší priestor na svete, pokrytý sieťou s podporou 5G.

Čím ohúrilo Slovensko počas výstavy?

Slovensko prezentovalo na EXPO2020  v Dubaji svoje unikátne vodíkové auto MH2. Zaujalo aj samotných šejkov. 

Vodíkové auto MH2 v slovenskom pavilóne na EXPO DUBAI.
Vodíkové auto MH2 v slovenskom pavilóne na EXPO DUBAI. Foto: CK SATUR

Ďalším mimoriadne zaujímavým z vystavených kúskov bol napríklad vírnik Nisus, moderný gyrocopter kombinujúci rekreačné a profesionálne lietanie z dielne Jokertrike.

Nisus gyroplane na EXPO DUBAI.
Nisus gyroplane na EXPO DUBAI. Foto: Jokertrike

Je zrejmé, že mesto ako Dubaj nikdy nespí a prináša množstvo nových atrakcií. Tie si môžete užiť aj pri vašej dovolenke v Spojených arabských emirátoch, pričom vám s výberom radi poradíme, lebo na starostlivosť od CK SATUR nemá nikto. 

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom. 

Facebook