Luxusný hotel Rixos na Palmovom ostrove s ultra all inclusive dubajským dobrodružstvom

Celkom nový rozmer do cestovania vniesol v Dubaji Palmový ostrov, ktorý je jedinečným moderným výtvorom a to od hlavy po päty. Dubajská štvrť Jumeriah tak celkom netradične ožila a to práve vďaka „Palme“, na ktorej brehoch je skoro 80 km pláží, kam si môžete zaletieť už aj priamo z Bratislavy.
  • Dubaj
  • Dubaj
  • zoskok padákom dubaj
  • Dubaj
  • Dubaj
  • zoskok padákom dubaj

Dubaj - Palm Jumeirah

Priamo pri brehoch Perzského zálivu sa nachádza päťhviezdičkový luxusný hotel Rixos The Palm Dubai Hotel and Suites ***** odkiaľ sú nádherné výhľady na panorámu Dubaja so žiariacimi mrakodrapmi časti Dubai Marina ako i samotný Palmový ostrov s tyrkysovými lagúnami a bielymi plážami.

Severnej časti „luxusnej palmy“ kraľuje ikonický hotel Atlantis, kam si môžete zájsť za dobrodružstvom do vodného kráľovstva Aquaventure alebo na show delfínov. Tejto časti teraz kraľuje aj nový Atlantis Royal, ktorého celá konštrukcia je určite viac ako len na jedno kuknutie. Dubaj ako na dlani? Vďaka skvelej polohe päťhviezdičkového hotela Rixos The Palm to môže byť realita. Ostrov a aj hotel sú vďaka svojej polohe jedinečné od hlavy po päty.

Pohľad na Dubaj z hotela Rixos The Palm Dubai
Pohľad na Dubaj z hotela Rixos The Palm Dubai. Foto: CK SATUR

Rixos The Palm Dubai Hotel and Suites *****

Hotel Rixos The Palm Dubai Hotel and Suites ***** sa nachádza na konci vlnolamu Palmového ostrova a svojou polohou tak dotvára perfektné miesto na jedinečnú dovolenku v slnečnom Dubaji a tyrkysovom mori. Hotel má súkromnú pláž s bielym pieskom a pozvoľným vstupom do mora. Rezort je vhodný pre všetky typy dovolenkárov od mladých párov až po rodiny s deťmi. A teraz až do konca roka 2022 máte pre všetkých cestujúcich neobmedzené vstupné do vodného parku Atlantis Aquaventure vrátane transferu z hotela zdarma.

Hotelová pláž. Dubaj
Hotelová pláž. Dubaj. Foto: CK SATUR

Nájdete tu 900 m dlhú piesočnatú pláž s pozvoľným vstupom do mora ako i oázu pokoja s nádhernou tropickou vegetáciou.

V hoteli sa nachádza 316 moderne a luxusne zariadených izieb. Rixos The Palm má ultra all inclusive služby v baroch a reštauráciách, kde si môžete vychutnať morské špeciality, steaky, taliansku reštauráciu L´Olivo, ktorá je ocenená ako World Luxury Restaurant.

Pripravené sú denné i večerné animačné programy a show, lekcie tanca. Pre aktívnych je tu fitnes centrum, sauna, joga, pilates, zumba, vodná gymnastika, badminton, stolný tenis, tenisový kurt, športová akadémia (stacionárne bicykle, tabata, trampolíny). Pre deti 4-12 rokov je k dispozícii miniklub Rixy s pestrou ponukou aktivít. Užiť si môžete sauny, parné miestnosti, parný kúpeľ či ľadovú fontánu. Hotel má atraktívne spa Anjana so širokou ponukou rôznych procedúr a masáží.

Hotelové spa. Dubaj
Hotelové spa. Dubaj. Foto: CK SATUR

Menšie nákupné strediská sú vzdialené cca 17 km, vodný park Aquaventure 5 km a vzdialenosť od letiska je 47 km. Najväčšie nákupné centrum Dubai Mall je 30 km od hotela. Hotelovým autobusom sa dostanete ku nákupnému centru Mall of Emirates.

TOP 5 hotela Rixos The Palm Dubai Hotel and Suites*****

  • nachádza sa priamo na Palmovom ostrove 
  • luxusný hotel a 900 m dlhá pláž
  • do konca roka 2023 máte neobmedzené vstupné do vodného parku Atlantis Aquaventure vrátane transferu zdarma
  • fantastické ultra all inclusive služby
  • spojenie exotiky a luxusu v najmodernejšom meste na svete 
Rixos The Palm Dubai Hotel and Suites. Dubaj
Rixos The Palm Dubai Hotel and Suites. Dubaj. Foto: CK SATUR

Atrakcie v okolí

Dubaj je mestom, ktoré vyrástlo z púšte a len za pár rokov sa stalo medzinárodnou križovatkou, centrom obchodu so strategickou polohou a významnou turistickou destináciou Stredného východu. Aj napriek tomu je i dnes mestom neskutočných kontrastov: moderné s mrakodrapmi, ikonické a to vďaka hotelu Burj Al Arab, známym aj ako plachetnica, ako aj tradičné, s trhom korením, látkami a zlatom.

Hotel Burj Al Arab
Hotel Burj Al Arab. Foto: CK SATUR

Nenechajte si ujsť najväčšie a najznámejšie stavby sveta alebo si vypočujete modlitbu behom zastávky pri mešite Jumeirah. Ochutnajte všakovaké svetové jedlá, na trhoch sa ponorte do omamnej vône toho najrôznejšieho korenia, alebo si kúpte najchutnejšie oriešky všetkých druhov či vynikajúce emirátske datle. Madinat Jumeirah sa pýši tradičným trhom, odkiaľ sa vám naskytne pri posedení na drinku aj výhľad na Burj Al Arab.

Trh v Madinat Jumeriah
Trh v Madinat Jumeriah. Foto: CK SATUR

Burj Khalifa Sky Lounge sa nachádza až 555 metrov vysoko, na 148. poschodí. Tento najvyššie položený vyhliadkový salónik na svete je zapísaný aj v Guinessovej knihe rekordov. Unikátny zážitok začína už na recepcii v nákupnom centre Dubai Mall a v exkluzívnom salóniku určenom len pre návštevníkov 148. poschodia.

V Národnom múzeu nahliadnite do celej histórie štátu a cez Dubajskú zátoku sa nechajte preplaviť miestnym vodným taxíkom Abra, ktorý vám vnesie do minulosti emirátov. Toto všetko ponúka Dubaj, jedno z najunikátnejších miest sveta!

Starý Dubaj
Starý Dubaj. Foto: CK SATUR

Druhým obľúbeným nákupným strediskom mesta je Mall of The Emirates, kde sa okrem nakupovania zapotíte aj v zimnej bunde a na lyžiach, pretože jeho súčasťou je lyžiarsky areál Ski Dubai s piatimi lyžiarskymi traťami rôznej náročnosti, Freestyle zónou pre snowboardistov, lanovkou a vlekom. Nechýba ani priestor na stavanie snehuliakov alebo guľovačku. Ani nebudete vedieť, že priamo nad vami páli horúce slnko. Teplota sa v Ski Dubai totiž pohybuje okolo -2 stupňov Celzia. Snehové radovánky zabezpečuje asi 6000 ton snehu a 27 snežných diel.

Dubaj Frame je najväčším rámom na svete vytvorený zo skla, ocele, hliníka a železobetónu. Cez jednu stranu môžete pozorovať krásy starej časti mesta a na druhej strane uvidíte honosnú modernú časť.

Dubai Frame
Dubai Frame. Foto: CK SATUR

Zábava pre deti

Medzi dubajské atrakcie pribudol v roku 2016 IMG World of Adventures a svojím návštevníkom sľubuje zábavu, vzrušenie a rýchlosť. Má veľkosť ako 28 futbalových ihrísk, takže si viete predstaviť, že na túto plochu sa zmestí neuveriteľne veľa atrakcií. Rozdelený je do štyroch častí – v jednej stretnete najznámejších hrdinov Marvelových komiksov, v ďalšej sa možno budete chcieť skryť pred ohromnými pohyblivými dinosaurami. Menšie deti si zamilujú časť venovanú rozprávkam z Cartoon Network. Poslednou časťou je IMG Boulevard, prevažne reštauračná a obchodná zóna. Súčasťou parku je aj prvé 5D kino na svete.

IMG World of Adventures
IMG World of Adventures. Dubaj. Foto: CK SATUR

Nechajte sa zlákať na dubajský Legoland, kde sú kocky všade, kam siahnete a kam až vaše oko dovidí! Nad tým množstvom najvšakovakejších modelov z lega zostáva rozum stáť a ruku k dielu môžu priložiť aj vaše deti. A to doslova, lebo z Lego továrne si každý malý lego maniak môže zmajstrovať svoju vlastnú lego kocku!

Legoland. Dubaj
Dubajský Legoland. Foto: CK SATUR

V Dubaji nechýba ani akvapark Legoland s veľkou porciou nezabudnuteľnej zábavy: vodné šmykľavky, tobogány, divoká rieka, na ktorej sa dá raftovať, vodné safari, jedinečná atrakcia Build- A-Raft s možnosťou stavby lode a jej otestovania. Špeciálne navrhnutý park pre rodiny s deťmi od 2 do 12 rokov má aj časť vyhradenú pre malých návštevníkov, kde hrajú prím väčšie Duplo kocky. Čaká na vás dokopy 20 lego šmykľaviek a iných vodných atrakcií, v ktorých prúdi, klokotá a vystrekuje vyše 4 milióny litrov vody.

Akvapark Legoland. Dubaj
Akvapark Legoland. Dubaj. Foto: CK SATUR

V Dubaji, najlákavejšom a najpopulárnejšom emiráte Blízkeho východu, je všetko možné. Aj to, že tri najväčšie hollywoodske štúdiá (DreamWorks, LionsGate, Columbia), v ktorých vznikli tie najväčšie detské a tínedžerské animované trháky, sa spojili, aby do zábavného parku Motiongate pozvali svoje najväčšie hviezdy: princeznú Fionu a Šmoulinku, štvoricu zvieracích kamarátov z filmu Madagaskar, nemotorného Po z Kung-Fu Panda, knieža Drakulu z Hotela Transylvania i jeho vtipnú dcéru, ale aj zlého černokňažníka Gargamela a mnoho, mnoho ďalších. 

Motiongate. Dubaj
Motiongate. Dubaj. Foto: CK SATUR

Športové vyžitie

Perfektným miestom na otestovanie vašich športových zručností je pláž Kite. Tento dlhý úsek bieleho piesku sa nachádza južne od pláže Jumeirah. Nájdete tu množstvo aktivít ako kite surfing, paddleboarding a mnohé iné. Okrem toho si počas celého dňa vychutnáte aj pohľad na hotel Burj Al Arab.

Pláže v časti Jumeriah. Dubaj
Pláže v časti Jumeriah. Dubaj. Foto: CK SATUR

Alebo si užite  množstvo atrakcií na ploche 17 hektárov, vrátane rôznych šmýkľaviek a tobogánov v parku Atlantis Aquaventure priamo na Palmovom ostrove. Úroveň šmykľaviek je rôzna, od tých pre najmenších až po Diablov chvost, čo je prudký pád z vrcholu vysokej pyramídy, zakončený prejazdom akvária v presklenom tuneli medzi obrovskými žralokmi a rajami.

Náš tip: Až do konca roka 2023 máte vstupné do vodného parku Atlantis Aquaventure ku pobytu v hoteli Rixos The Palm Dubai zdarma.
Aquaventure. Dubaj
Aquaventure. Dubaj. Foto: CK SATUR

Ak ste náruživí rybári, alebo naopak nie ste a chceli by ste si to aspoň raz skúsiť, je tento výlet určený práve pre vás. Rybačka na šírom mori s kompletným vybavením na palube je zážitok na celý život. Kdesi na šírom mori, nahodíte prúty a po chvíli budete bojovať s rybami ťažkými aj päť až šesť kilo. Pripravte sa na skvelé ranné dobrodružstvo. Alebo sa nechajte povoziť pozdĺž pobrežia žltou loďou.

Yellow Boat. Dubaj
Yellow Boat. Dubaj. Foto: CK SATUR

Za ďalším svetovým výhľadom sa môžete vydať na Palmový ostrov, kde vyniká v luxusnom hoteli St. Regis nový „Olymp“. Neuveriteľných 240 m vysoká Palmová veža láka nielen svojou výškou ale aj 360℃ vyhliadkou, pričom sa vám budú podlamovať kolená pri pohľade na ostrov v podobe palmy, modrastý Perzský záliv a na dubajské mrakodrapy, ktoré vyrastajú ako „huby po daždi“. V Palmovej veži nájdete aj viac ako 50 obchodov, kaviarne, reštaurácie či rôzne výstavné exponáty.

Výhľad na Palm Jumeirah. Dubaj
Výhľad na Palm Jumeirah. Dubaj. Foto: CK SATUR

Pre milovníkov púštneho dobrodružstva je tu jazda plná piesku, dún, tiav a rozpáleného slnka, kde sa vyberiete sa na jeepch alebo na štvorkolkách za poznaním tunajšej zlatistej púšte. 

Dubajské púštne safari
Jazda na taviach v dubajskom púštnom safari. Foto: CK SATUR

Veríme, že vás naša ponuka zaujala, pričom vám pri výbere vašej dovolenky radi v CK SATUR poradíme, lebo na starostlivosť od SATURU nemá nikto. 


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook