TOP 10 insta spotov na Mauríciu

Exoticky znejúci a exotikou nasiaknutý je malý ostrov uprostred Indického oceána, ktorého tyrkysové vody sa dotýkajú bielych pláží cez deň ožiarených slnkom a v noci zas hviezdnym nebom. Taký je ostrov Maurícius, ktorý sa stáva hitom dovolenkárov.

Instagram začínajú zapĺňať nádherné fotky z dovolenky z Maurícia, preto sme sa na to, čo sa tam deje pozreli celkom zblízka a vybrali sme pre vás tie najúchvatnejšie, ktoré vás celkom ľahko odvedú na tie najkrajšie miesta.

1. Le Morne

Mýtická hora opradená tajomnom a legendami je ikonou ostrova, ktorá so svojou výškou 556 m udivuje nielen naživo, ale i na Instagrame. Strmé svahy tvoria previsy a jaskyne, čo lákajú do útrob na prieskum. Vydať sa môžete 7 km trasou za výhľadmi, čo sú viac než očarujúce, utopené v zeleni a nekonečnom oceáne. Vodný tyrkys na hladine odráža tú najkrajšiu modrú a preto niet pochýb, že tak zažiarite i vy.

https://www.instagram.com/explore/tags/lemorne/

Zdroj: instagram, #lemorne

2. Belle Mare

Zaleťte za poznaním ku najdlhšej maurícijskej pláži Belle Mare, ktorá dokonale zladená s bielym pieskom, palmách a slnka je zosobnením raja. Hotely so skvelými službami ako napríklad hotel Long Beach - A Sun Resort Mauritius*****, v ktorom sa odráža exotika v tropickom štýle, dodá vašej dovolenke dokonalý šmrnc. Užiť si tu môžete súkromné barbecue, romantické večere, plávajúce raňajky, dokonalý wellness či športové aktivity.

https://www.instagram.com/longbeachmauritius/

Zdroj: instagram, #longbeach

3. Sedem farieb Zeme

Farebný prírodný fenomén v Chamarel, ktorý tu namiešala do pestrej palety Matka Zem si iste zaslúži pozornosť, lebo tu vynikajú duny a sedem farieb – červená, hnedá, fialová, zelená, modrá, purpurová a žltá. Ak sa tu ocitnete ráno pri východe slnka, rozžiarite nielen vaše oči a dušu, ale aj Instagram.

https://www.instagram.com/explore/tags/sevencolouredearth/

Zdroj: instagram, #sevencolouredearth

4. Podmorský vodopád

Neuveriteľné dielo prírody, ktoré nájdete na Mauríciu je jedinečné divadlo farieb oceánu, prúdov a vetra, čo sa točia pri pobreží Le Morne. Toto očarujúce divadlo bude nielen fantastickým zážitkom z helikoptéry, ale jednoznačne bude kraľovať aj vášmu Instagramu.

https://www.instagram.com/explore/tags/underwaterwaterfall/

Zdroj: instagram, #underwaterwaterfall


Inšpirácia: TOP 10 atrakcií na ostrove Maurícius, ktoré treba zažiť


5. Vodopád Chamarel

Jedinečný pohľad sa vám naskytne na vodopád Chamarel, či už ho pozorujete zdola alebo zhora. Keďže je tu dosť plno počas dňa, skúste sem prísť ráno alebo pri západe slnka, aby ste „nachytali“ tie najlepšie spoty.

https://www.instagram.com/explore/tags/chamarelwaterfall/

Zdroj: instagram, #chamarelwaterfall

6. Botanická záhrada

Botanická záhrada Pamplemousse je ako vyšitá pre insta spoty. Nájdete ju v blízkosti mesta Port-Louis. Svoju pozornosť nepriťahuje len tým, že je najstaršia na južnej pologuli, ale na jej ploche 62 000 akrov rastie viac ako 650 druhov rastlín. Počas dvojhodinovej obhliadky tu natrafíte aj na obrovské lekná, koloniálny dom a veľké korytnačky.

https://www.instagram.com/explore/tags/ssrbotanicalgarden/

Zdroj: instagram, #ssrbotanicalgarden

7. Maurícijské dobrodružstvo pod vodou aj nad vodou

Ak sa vyberiete po turistických chodníkoch, naskytnú sa vám nádherné výhľady na bujnú tropickú zeleň, alebo sa vydajte za podmorským divadlom, kde natrafíte na úchvatné oceánske kúsky. Aj tretie najvyššie pohorie, Le Pouce s výškou viac ako 800 m je ideálnym miestom na dobrodružné poznávanie do insta zbierky.

https://www.instagram.com/mauritius.adventurer/

Zdroj: instagram, #mauritiusadventurer

8. Île aux Cerfs

Tento súkromný ostrov vzdialený len 20 min loďou je tvorený nádhernou lagúnou, kde sú pláže biele ako sneh dotvorené nádhernou zeleňou. Na nedotknutých plážach sa vám naskytnú fantastické insta spoty, ale prejsť môžete aj cez turistické chodníky cez ostrovnú divočinu a okoreniť tak svoj Instagram.

https://www.instagram.com/explore/tags/ileauxcerfs/

Zdroj: instagram, #ileauxcerfs

9. Crystal Rock

Skvelý insta spot, Crystal Rock leží 200 m od pobrežia v juhozápadnej časti ostrova a jeho hlavnou úlohou je budiť pozornosť z každej strany oceánu. Veľa lodí sem pripláva z pláže Le Morne, pričom sa tu môžete aj šnorchlovať v krásne lagúne, či vyskúšať plávanie s delfínmi v skorých ranných hodinách a potom si dopriať oddych a obed na skvelom mieste Ile Aux Benitiers.

https://www.instagram.com/explore/locations/637942976/crystal-rock-mauritius/

Zdroj: instagram, #crystalrockmauritius

10.Cap Malheureux

Červená strecha kostola Notre Dame Auxiliatrice sa stala magnetom pre skvelé insta spoty. Kúzelný kostol, zasvätený Panne Márii sa nachádza v severnej časti ostrova, odkiaľ sú nádherné výhľady na päť malých ostrovčekov, vrátane Coin de Mire. Tu natrafíte na stovky romantických zákutí a ako bonus je tu aj krásna príroda. Skvelé miesto aj na svadobné fotky.

https://www.instagram.com/explore/tags/capmalheureux/

Zdroj: instagram, #capmalheureux