Silvestrovská Srí Lanka v plnej paráde priamo z Bratislavy

Oddych či radšej poznávanie? Alebo aj oboje, si môžete splniť počas vášho pobytu na Srí Lanke. Privátny let z Bratislavy vás už 25. decembra prenesie za teplom, morom, skvelým jedlom a všadeprítomnou exotikou, ktorú si na ostrove naplno užijete. Ostrov čaju sa opäť otvoril turizmu a aktuálne ho znovu objavujú turisti pre jeho krásu zlatistých pláží, zelených kopcov a posvätných chrámov.

V našej silvestrovskej ponuke na Srí Lanku si môžete vybrať pobyt v pohodlí luxusného hotela na krásnej pláži alebo poznávanie ostrova, kde sa vydáte po stopách Budhu, objavíte pestré miestne symboly, farby a vône tropických záhrad, spoznáte čaro a zber svetoznámeho čaju, koloniálnu históriu, nepoškvrnenú ostrovnú scenériu, typickú kuchyňu bohatú na chute a zároveň bude aj dostatok času na odpočinok na plážach Indického oceánu.

Sigiriya. Foto: unsplash.com

Silvestrovské leňošenie v päťhviezdičkovom hoteli Riu Srí Lanka

Predstavte si biely piesok a vábivý oceán, kam si môžete odskočiť priamo z luxusného hotela Riu Srí Lanka 5*, ktorý leží na nádhernej piesočnatej pláži v stredisku Ahungalla. Dlhá pláž s úchvatným morským šumom prebudí vo vás čaro exotiky a harmónie. Od hlavného mesta je vzdialený vyše 100 km a v jeho okolí sa nachádzajú zaujímavé atrakcie ako sú korytnačia liaheň v Kosgode či Múzeum masiek.


Hotel Riu Srí Lanka. Foto: CK SATUR

Hotel Riu je moderný hotel, kde si užijete príjemný luxus, má priestranné izby s výhľadom do okolia alebo na more. Okrem hlavnej reštaurácii a skvelých služieb all inclusive si môžete pochutnať na talianskej, ázijskej kuchyni alebo barbecue. Ku službám patrí aj neobmedzená konzumácia alkoholických a nealkoholických nápojov a pravidelne je dopĺňaný minibar.

Pre milovníkov športu ako i aktívneho oddychu je k dispozícii aj fitnes, jacuzzi, či Renova Spa s množstvom procedúr. Vyskúšajte zabaviť sa v nočnom karaoke klube Vision.


Exteriér hotela Riu. Foto: CK SATUR

Aj pre malých a veľkých sú pripravené denné animačné programy, pričom si užijete športové a rôzne zábavné aktivity. Hotel má 3 bazény a detský bazén so šmykľavkami. Deti si kopec zábavy a aktivít užijú aj v detskom klube RiuLand.

Silvestrovské potulky ostrovom mýtov

Na Srí Lanke sa nikdy farbami nešetrilo. Kdekoľvek sa pozeráte, všetko je pestré. Stovky kontrastov vám pri poznávacom zájazde Srí Lankou ukážu jej pravú tvár, od budhistických mníchov, cez chrámy, rituály, divočinu, slony, jedlo až po čajovú kultúru vysočiny.


Slony na Srí Lanke. Foto: CK SATUR


Inšpirácia: Turistický sprievodca - Srí Lanka


Náš TOP sprievodca Roman Lipták vám ukáže čarovné zákutia krajiny, porozpráva legendy a úsmevné príhody, ktoré tu za tisíce kilometrov, čo po ostrove už nachodil, zažil. Odkryje sa pred vami celá škála pestrého života. Avšak najlepšie je ho začať tunajšou ajurvédou.

Ryžové políčka na Srí Lanke. Foto: unsplash.com

Vaše kroky povedú ku trónu kráľa Kasyapa na hore Sigiriya. Tu vám Roman povie príbeh zrady a boja o moc, ktorý môžete čítať aj zo zvyškov kráľovského paláca. Po „levích schodoch“ sa dostanete až na vrchol odkiaľ je úchvatný výhľad. Užijete si aj plavbu po jazere na kanoe, spoznáte ryžové polia a ochutnáte ryžu a karí na banánovom liste. Dobrodružstvo na safari si vás celkom podmaní a na vlastné oči uvidíte nespočetné množstvo slonov a krásnu prírodu národného parku Minneriya.

Safari na jeepoch. Foto: unsplash.com

O spestrenie poznávania sa postarajú aj zlaté jaskynné chrámy v Dambulle, ktoré patria medzi najmystickejšie miesto na ostrove. Vnútri si môžete prezrieť množstvo farebných fresiek či 150 sôch Budhu. Dedina Matale vám zas bude voňať miestnym korením. Nevynecháte ani tu najposvätnejšiu budhistickú pamiatku, Chrám Budhovo zubu. Sloní sirotinec v Pinnawely vás prenesie do ríše týchto krásnych tvorov a odhalí čosi z ich života.Tu máte možnosť vidieť veľké počty slonov v tesnej blízkosti. Svoj domov tu našlo vyše 70 slonov, medzi nimi aj malé sloníčatká. To najkrajšie je hromadné kúpanie sa slonov v rieke a pozorovanie ako sa títo „obri“ hrajú a šantia vo vode.

Posvätné miesto. Foto: unsplash.com

Pre fanúšikov kvalitného cejlónskeho čaju je Srí Lanka hotovým rajom na zemi. Samozrejme, nekonečné čajovníkové plantáže potešia oko každého. Najznámejším kráľovstvom miestneho čaju je horská oblasť Nuwara Elyia, nazývaná tiež „Malým Anglickom“. Dodnes tu možno vidieť stavby z koloniálnej éry, dokonca aj nové domy postavené v anglickom štýle, obklopené veľkými záhradami.

Čajová plantáž na Srí Lanke. Foto: unsplash.com

Aj počas pobytu, či poznávania vás čakajú nové zážitky a jeden z najlepších srí lanských programov, ktoré tvoria malé skupiny, ale o to máte maximum svojich individuálnych zážitkov a čo je skvelé, o nič sa nemusíte starať, len si to na ostrove slonov a čaju užívať. Tento silvestrovský program je pripravený tak, aby ste si po poznávaní aj oddýchli pri oceáne, čo vždy mnohí klienti ocenia. A v prípade nepriaznivej covid situácie, si bezplatne môžete zmeniť destináciu, alebo vám CK  SATUR vráti peniaze. 

Ak vás Srí Lanka zaujala, vydajte sa objaviť ju počas Silvestra s CK SATUR, či už v pohodlí luxusného hotela alebo autobusom a peši krížom-krážom. 

Aktuálne informácie o vstupe na Srí Lanku a návratu na Slovensko nájdete v covid mape