TOP 10 najkrajších pláží v Egypte

Egypt je ako stvorený na nádhernú dovolenku, ktorú vám dodajú aj jeho najkrajšie pláže ťahajúce sa nielen pozdĺž Červeného ale aj Stredozemného mora. Červené more láka pre koralové útesy plné farebného podmorského života či pieskové červenkasté pláže, kde sa skvelo oddychuje v kvalitných hoteloch a Stredozemné zas pre biele pláže a tyrkysové more, čo žiari ako len málokde v Stredomorí.

Dramatické scenérie, kde pobrežie Červeného mora obklopujú vysoké kamenné hory, ktoré siahajú skoro až na piesočnaté pláže ponúka polostrov Sinaj a južná časť od Hurghady a to, Makadi Bay alebo Soma Bay. Na svoje si prídu milovníci potápania v Marsa Alam, kde pobrežie lemujú pestrofarebné koraly. Červené more je najsevernejšie položeným tropickým morom na planéte. Žije v ňom viac ako 1200 druhov rýb a 200 druhov koralov. Pobrežie Stredozemného mora a najmä západ od Alexandrie je prezývaný „egyptským Karibikom“, kde leží letovisko Marsa Matrouh. Akékoľvek miesto si v tejto púštnej krajine na oddych vyberiete, dovolenka v Egypte vás očarí pre obe jeho moria, ktoré ho obklopujú a zvlášť tie najkrajšie pláže. 

Dovolenka v Egypte
Egypt
Stredomorské pobrežie Egypta. Foto: CK SATUR

1. Almaza Bay

Almaza v arabčine značí diamant. Tým, musíme dať Egypťanom za pravdu, keď tak túto nádhernú zátoku a pláž pomenovali. More je tu priezračné a v jej okolí nájdeme nielen súkromné vily a domy, ale aj luxusné rezorty. Medzi tie top patrí Jaz Almaza ***** a leží východne od Marsa Matruh v Stredomorskej oblasti. Jemný biely piesok, tyrkysovo sfarbené more pripomína tie najkrajšie pláže sveta a pritom nemusíte letieť ani do Karibiku. 

Almaza Bay
Almaza Bay. Marsa Matrouh. Egypt. Foto: CK SATUR

2. Makadi Bay

Makadi Bay leží asi 30 km južne od Hurghady. Tejto zátoke na kráse pridávajú aj púštne hory a zlatisté piesky na západnej strane a Červené more s tyrkysovou a blankytnou farbou na východe. Počas zimných mesiacov je práve táto oblasť najteplejšia, ani vietor tu nie je taký silný ako v Hurghade a aj voda je o čosi teplejšia. Záliv Makadi tvoria piesočnaté pláže s pozvoľným vstupom do mora ale aj strmé útesy klesajúce pomerne hlboko, avšak na jeho okrajoch sú tie najkrajšie časti pre šnorchlovanie a potápanie. Obľúbeným hotelom v Makadi Bay je Jaz Makadina ***** ležiaci priamo na pláži s pozvoľným vstupom do mora. Je vhodný aj pre rodiny s deťmi. 

Egypt
Podmorský svet v Egypte. Foto: unsplash.com

3. Mahmya

Pláž Mahmya sa nachádza na ostrove Giftun. Dostupný je loďou z Hurghady. Pláž je súčasťou národného parku s dokonale zlatým pieskom a podmorským svetom. Obľúbenou aktivitou tu je potápanie v krásnej čistej vode, kde sú k videniu sépie, raje či rôzne iné pestré ryby. Na pláži si môžete zahrať plážový volejbal, alebo si prenajať katamarán či loď s preskleným dnom a preskúmať tak exotické pobrežie. Nájdete tu aj ponuku stravovania. More je tu teplé a kľudné, ideálne pre páry a aj najmenšie deti.

Pláž Mahmya
Pláž Mahmya. Egypt. Foto: CK SATUR

4. Costa Mares

Letovisko Marsa Alam okrem krásnych pieskových pláží a pestrého podmorského sveta poslednú dobu vyniká kvalitným servisom, modernými hotelmi, kde si vašu dovolenku skvelo užijete zvlášť o to, keď je okolité prostredie veľmi atraktívne. V mori okrem farebných rýb šantia delfíny, korytnačky, ale stretnúť môžete aj dugonga. Na jednej z najkrajších egyptských pláží s pozvoľným vstupom do mora leží aj 5 hviezdičkový hotel Iberotel Costa Mares, ktorý má dokonca aj vlastný koralový útes.

Pláž pred hotelom Iberotel Costa Mares
Pláž pred hotelom Iberotel Costa Mares. Marsa Alam. Egypt. Foto: CK SATUR

5. Soma Bay

Južne od Hurghady cca 45 km od letiska sa nachádza polostrov Soma Bay. Tamojšie pláže sa radia k najkvalitnejším a najkrajším plážam v Egypte. Príznačné sú veľmi dobrými podmienkami na potápanie či vodné športy. Pláže sú tu pieskové s pozvoľným vstupom do mora a na svoje si prídu aj golfoví nadšenci vďaka ihriskám, ktorých sa v okolí nachádza hneď niekoľko. V Soma Bay nájdete kvalitné hotely ako Kempinski Hotel Soma Bay ***** či Steigenberger Resort Ras Soma *****. 

Pláž Soma Bay
Pláž Soma Bay. Foto: CK SATUR

6. Caesar Bay

Nádherná lokalita je i záliv Caesar, kde je jedna z tých najkrajších pláží Egypta. Biely a jemný piesok ako múka, azúrová a tyrkysová farba mora. Ak si chcete užiť dokonalú dovolenku, skvelé jedlo a krásne prostredie, odporúčame luxusný hotel Caesar Bay Resort *****. Hotel leží pri pobreží Stredozemného mora, východne od slávnej Alexandrie. Je vhodným miestom na oddych, vodné športy, ale aj tajuplné spoznávanie okolia severozápadnej časti Egypta. 

Caesar Bay
Caesar Bay. Marsa Matrouh. Egypt. Foto: CK SATUR

7. Sharm el Luli

Sharm el Luli je malá zátoka v srdci národného parku Wadi al Gemal, 40 km južne od Marsa Alam. Tunajšiu pláž tvorí veľmi jemný piesok rôznych farieb, od oslnivo bieleho až po vanilkový. Okrem piesku sú tu zaujímavé skalné útvary vysoké viac ako meter. Miesto je vhodné aj na šnorchlovanie. Hĺbka mora je pri pobreží pomerne nízka a v čase odlivu sa odkrývajú väčšie plochy, preto na kúpanie v mori môžete prejsť viac metrov. Je potrebné dávať pozor na koraly. Ďalej od pobrežia, kde končí zátoka, na otvorenom mori sú koralové útesy, ktoré patria medzi tie najkrajšie v Egypte.

Pobrežie Marsa Alam
Pobrežie Marsa Alam. Egypt. Foto: unsplash.com

8. Marsa Nayzak

Marsa Nayzak leží v Marsa Alam pri pobreží Červeného mora. Hovorí sa, že táto pláž v podobe prírodného bazénu vznikla po dopade meteoritu na Zem. Vyzerá, akoby ho vytvoril architekt. Obmýva ho nádherné tyrkysové more. Okolité scenérie ponúkajú krásne výhľady medzi morom a horami. Obľúbený je pre potápanie a šnorchlovanie.

Marsa Nayzak
Marsa Nayzak. Marsa Alam. Egypt. Foto: unsplash.com

9. Abu Dabbab

Abu Dabbab ležiaci v oblasti Marsa Alam sa pýši taktiež jednou z najkrajších pláží s pieskovým dnom a pozvoľným vstupom do mora. Príležitostí na šnorchlovanie popri korálovom útese, ktorý sa nachádza po stranách zátoky v ktorej sa pravidelne vyskytujú veľké korytnačky, vrátane vzácnej Karety obrovskej je tu všade navôkol neúrekom.

Korytnačka v Abu Dabbab
Korytnačka v Abu Dabbab. Egypt. Foto: unsplash.com

10. Nabq

20 km severne od Sahrm el Sheiku je protektorát Nabq, kde morské pobrežie lemuje púšť a mangrovníky. Sú tu dlhé pieskové pláže a osobitú pozornosť tu tvorí vtáctvo, endemické gazely a kozorožci. V dedinách Khereiza a El Gharqanah žijú beduínske kmeňe. Nabq je skvelé miesto nielen na spoznávanie fauny a flóry ale aj na šnorchlovanie.

Pobrežie Sharm el Sheik
Pobrežie Sharm el Sheik. Egypt. Foto: unsplash.com

Nenechajte si ujsť tie najkrajšie egyptské pláže s CK SATUR, pričom vám s výberom radi poradíme, lebo na starostlivosť od Saturu nemá nikto. U nás máte nielen overené a kvalitné hotely, ale aj garanciu najnižšej ceny a bezplatné storno.


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook