Kam na Vianoce a Silvestra do exotiky

Čo poviete na vianočnú a silvestrovskú nádielku exotiky s množstvom slnka, krásneho mora, tropického vzduchu a fantastických jedál? Toto všetko ba aj viac môžete nájsť v Ománe, v Spojených arabských emirátoch, v Egypte, ako i na ostrove Zanzibar. Okrem prírodných divov tu na vás čakajú tiež vynikajúce služby v slávnostnej atmosfére, ktoré sú tak trochu iným dovolenkovým magnetom, lebo v sebe ukrývajú čaro Vianoc.

Tieto exotické krajiny vám do vašej zimnej dovolenky dodajú pozitívnu náladu, skvelý oddych a krásne spomienky. Aj keď na vás čaká biely piesok, slnko a more, predsa len všetky hotely sú pripravené na sviatočnú atmosféru a to od a po z. Výzdoba sa nesie v duchu "Santa Clausa", žiarivých stromčekov a farebného osvetlenia po celom rezorte. Dubaj láka aj žiarivým ohňostrojom, a ako je to v tomto meste bežné, chystá sa byť ozaj veľkolepý. Hurghada zas žiari na každom kroku a pred každým hotelom oslňuje bohatá výzdoba.

Nový rok 2024. Nápis v Hurghade. Egypt
Nový rok 2024 - nápis v Hurghade. Egypt. Foto: Lucia Kulfasová - sprievodkyňa CK SATUR

Na čo sa môžete vo vybraných hoteloch tešiť?

  • Vianočnú večeru 
  • Silvestrovský galavečer
  • Silvestrovskú párty
  • Viac chodové menu
  • Bohaté bufetové stoly 
  • Zábavný program

Omán – pravá Arábia a tyrkysová exotika

Krása Ománu ležiaceho celkom na juhu púštnej Arábie sa vám miestami bude zdať celkom neskutočná. Historický Salalah, banánovníky, palmy kokosové, tie najvyššie pieskové duny v „nekonečnej púšti“, stovky portugalských pevností, bohatstvo a vznešenosť celého sultanátu, nádherné vône či vzácne kadidlo, všetko je tu nesmierne lákavé. Subtropickú krásu si môžete užiť na dovolenke v Ománe na juhu krajiny, kam lietame priamo z Bratislavy! Vychutnáte si tu biele pláže, teplý nádherný oceán, objavíte kaskádové vodopády, či historickú časť Al Baleed v Salalahu. Tunajšie hotely ponúkajú vynikajúce služby, dokonalý relax, spa, výborné jedlá v rôznych štýlových reštauráciách, alebo romantické stolovanie priamo na pláži.

Chcem dovolenkovať v Ománe
Náš tip: Ománsku klasiku si môžete užiť v hoteli Fanar Hotel and Residences *****, ktorý má malebné zátoky, ale aj prístup priamo ku oceánu, množstvo voľnočasových aktivít pre deti aj dospelých, akvapark, vynikajúcu kuchyňu s množstvom vyberaných medzinárodných jedál. Nebudú chýbať ani animátori Planet Fun s vrecom zábavy a hier!
pláž a budova hotela Fanar
Pohľad na pláž a budovu hotela Fanar. Foto: CK SATUR

Priamo na dlhej piesočnatej pláži v blízkosti centra mesta sa nachádza hotel Crowne Plaza Resort Salalah *****. Otvorená pláž ponúka možnosti na krásne prechádzky, behanie či pozorovanie západu slnka. Hotel má moderné vybavenie, rozmanitý all inclusive, viaceré bary a reštaurácie či už s arabskými, talianskymi a medzinárodnými špecialitami. Užiť si môžete rôzne športové aktivity, 9-jamkové ihrisko alebo i rybolov. Pre deti je k dispozícii detský bazén, ihrisko a malý splash park.

Záhrada a pláž hotela Crowne Plaza Resort
Záhrada a pláž hotela Crowne Plaza Resort. Foto: CK SATUR

Ak hľadáte v Ománe mestský hotel, dobrou voľbou je Millennium Resort Salalah*****. Je od neho ľahká dostupnosť na starý mestský trh, kde nakúpite kvalitné kadidlo, rôzne koreniny a ománske voňavky. Hotel má kvalitnú ománsku kuchyňu, vyskúšajte napríklad národnú špecialitu "shuva" - jahňacie s ryžou. súkromná piesočnatá pláž s barom Millennium Beach Club je dostupná bezplatným hotelovým minibusom, nákupné centrum Salalah Grand Mall je vzdialené 10 min peši. Široká biela piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora je vzdialená 5 km.

Bazén a budova hotela Millennium Resort Salalah.
Bazén a budova hotela Millennium Resort Salalah. Omán. Foto Salalah. Foto: CK Satur

V našej ponuke je aj luxusný hotel Al Baleed Resort Salalah by Anantara ***** s prvotriednymi službami renomovanej hotelovej siete. Leží priamo medzi nádhernou piesočnou plážou a sladkovodnou lagúnou, v blízkosti archeologickej lokality Al Baleed. Objaviť môžete znamenitú orientálnu kuchyňu s exotickými prvkami.

Pláž hotela Al Baleed
Pláž hotela Al Baleed. Foto: CK SATUR

Zanzibar - zmes arabského i afrického

Pri pobreží Tanzánie, leží súostrovie pozostávajúce z hlavného ostrova Zanzibar a zhluku menších ostrovov. Je to nádherné miesto s úchvatnými bielymi piesočnatými plážami a hlavným mestom, ktoré je aj na zozname UNESCO. Je obklopený tyrkysovou vodou Indického oceánu, ktorého nekonečné brehy sú plné prekvapení. Zoznámte sa počas dovolenky na Zanzibare aj s pestrofarebnou históriou, sultánskym palácom, mešitami ako aj tradičnou a stále živou kultúrou. Veľkou výhodou je, že sa v čase sezóny na Zanzibar s nami dostanete aj priamym letom z Bratislavy! 

Chcem dovolenkovať na Zanzibare

Milovníkov prírody zaujme hotel Emerald Zanzibar Resort & Spa***** (od 1. 2. 2024 pod názvom The Mora Zanzibar) na pláži Muyuni v Matemwe, kde je nádherné nedotknuté piesočné pobrežie s výhľadom na ostrov Mnemba. Nachádza sa tu chránená morská rezervácia a oválny útes, ktorý ponúka nahliadnuť do pestrého podmorského sveta. Zároveň sa jedná o nový exkluzívny rezort, ktorý je hrdým členom konceptu "The Leading hotels of the World" a ponúka deluxe all inclusive služby.

Hotel The Mora s bazénom, lehátkami a blízkou plážou.
Exotické prostredie s bazénom a blízkou plážou. Zanzibar
Náš tip: Odporúčame vyskúšať pravé africké 2-dňové safari - Ngorongoro kráter a NP Tarangire.
Jazda na džípe na safari a pozorovanie levov.
Jazda na džípe na safari a pozorovanie levov. Tanzánia. Foto: CK SATUR

Africkú pohostinnosť a skvelý servis má pre svojich hostí pripravený RIU Jambo ****+, ktorý leží na bielej piesočnatej pláži Nungwi, čo je jedna z najkrajších na ostrove. Hotel otvorený v júni 2022 má ako jediný na Zanzibare exkluzívny 24 hod. all inclusive. Ponúka moderne zariadené izby, 4 veľké bazény, detský bazén, športové aktivity, potápanie a zábavné programy. 

Pláž a exotická záhrada hotela RIU Jambo na Zanzibare
Pláž a exotická záhrada hotela RIU Jambo na Zanzibare. Foto: CK SATUR

Spojené arabské emiráty - zem divov

Dovolenka v Spojených arabských emirátoch je o tých najlepších svetových atrakciách, kvalitných hoteloch a krásneho pobrežia. Najvyššia veža, najväčší akvapark, najvyššie koleso alebo najdlhší zipline dokázali „ohnúť“ celým svetom. Mimoriadna sila emirátov je v tom, že sa dá sem vracať a pritom nevzniká pocit nudy z návštevy niečoho, čo je už okukané. Lebo napríklad taký Dubaj sa neokuká asi nikdy. Výhodou sú aj priame lety z Bratislavy.

Chcem dovolenkovať v SAE

Celkom naplno sa môžete oddať pôžitku luxusného hotela, ako je JA Beach*****. Jeho hlavnou prednosťou je krátka vzdialenosť do Abu Dhabí alebo do centra Dubaja, pár krokov k pláži a služby all inclusive. Celý komplex hotelov je vhodný pre aktívnych klientov, ktorí radi športujú, sú tu výborné možnosti na dlhé prechádzky, behanie či golf. Moderný hotel JA Beach hotel je súčasťou komplexu JA Resorts, skladá sa z troch päťhviezdičkových hotelov značky JA.

Hotel JA Beach s plážou a bazénom. SAE
Hotel JA Beach. Foto: CK SATUR

Moderný hotel JA Lake View***** pôsobí veľmi elegantným dojmom. Nachádza sa pri rozľahlej piesočnatej pláži s pozvoľným vstupom do mora. Hotel ponúka štylovo zariadené izby, večere vo vybraných à la carte reštauráciách, pričom je tu široký výber z bufetových stolov rôznych medzinárodných kuchýň. Ideálny je pre rodiny s deťmi, keďže tematický a zábavný park Dubai Parks je neďaleko. Nájdete tu veľa možností pre vodné športy, ako aj golf, tenis, jazda na koni či plachtenie.

Moderná budova hotela JA Lake View a golfové ihrisko. SAE
Moderná budova hotela JA Lake View a golfové ihrisko. SAE. Foto: CK Satur

Egypt - krajina nekonečných príbehov

Ak túžite po blízkej exotike, vydajte sa do krajiny, kde slnko svieti každý deň! Len 3 hodiny letu priamo z Bratislavy a ocitáte sa pri brehoch Červeného mora. Žiadna iná krajina vás neprenesie do dávnoveku tak ako Egypt. Popri oddychu na pláži stihnete aj návštevu pyramíd v Gíze či Údolie kráľov v Luxore, ktorý vyniká aj rozľahlými chrámami starými 4000 rokov! 

Chcem dovolenkovať v Egypte

Egyptské letovisko Marsa Alam, kam lietame priamo z Bratislavy ponúka množstvo kvalitných hotelov s nádherným pobrežím Červeného mora. V hoteli Gemma Resort Marsa Alam***** vládne priateľská atmosféra, vysoká úroveň služieb a vynikajúco si tu zašnorchlujete alebo vypotápate (vlastné diving centrum). Ak vás náhodou podmorský svet nebaví, nájdete v rezorte rôzne iné aktivity a animácie počas celého dňa. Nájdete tu 3 pláže s koralovým útesom, tiež široký komplex až 10 bazénov vrátane infinity poolu. Výhodou sú až 2 deti do 14 rokov zdarma a všetky izby sú 4-lôžkové. Nechýba priateľská atmosféra s talianskym nádychom.

Gemma hotel s bazénom. Egypt
Gemma hotel s bazénom. Egypt Foto: CK Satur
Náš tip: Malikia Resort Abu Dabab***** v Marsa Alam je považovaný za prírodný park, pretože je domovom vzácnych vodných živočíchov vrátane morských kráv a veľkých korytnačiek. Ak budete mať šťastie, tieto krásky sa postarajú o váš nezabudnuteľný zážitok. Samotný hotel ponúka bohaté možnosti aktívneho, ale aj pohodového strávenia dovolenky, ktorá je vďaka skvelému prístupu do mora vhodná aj pre rodiny s bábätkami. Okrem prvenstva v pláži má tento hotel aj jeden z najväčších aquaparkov, v ktorom sa dosýtosti zabavia nie len vaše deti.
Bazény a vodný svet hotela Malikia. Marsa Alam
Bazény a vodný svet hotela Malikia. Marsa Alam. Egypt. Foto: CK Satur
Náš tip: Jaz Makadina***** sa nachádza v Medinat Makadi a pýši sa príjemnou atmosférou malého mestečka. Obľúbené Medinat Makadi leží južne od Hurghady a patrí medzi najobľúbenejšie lokality na pobreží Červeného mora. Hotel má svoju privátnu pláž s pozvoľným vstupom do vody a s dreveným mólom a peknú upravenú záhradu. Výborná je tu aj kuchyňa s medzinárodnými špecialitami.
Hotelová budova a bazén Jaz Makadina. Egypt.
Hotelová budova a bazén Jaz Makadina. Egypt. Foto: CK Satur

Palm Beach****s výbornou polohou blízko centra Hurghady, tiež kúsok od El Ggouny a, samozrejme, priamo na piesočnatej pláži s pozvoľným vstupom do mora. Pozostáva z 2 blokov, vládne tu pokojná atmosféra so soft animáciami a obslúži vás veľmi milý personál. Ak ste veľká rodina, k dispozícii sú priestranné rodinné izby pre 2+3 s piatimi pevnými lôžkami.

Palm Beach s plážou a lehátkami. Egypt
Palm Beach s plážou a lehátkami. Egypt. Foto: CK Satur

Ak vás naše ponuky zaujali, vydajte sa na skusy do sveta s CK SATUR, ktorá vám zabezpečí celý balík služieb, kde sa o nič starať už nemusíte, len oddychovať presne na tom mieste, ktoré ste si vysnívali. 


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook