Extra tip! Užite si maximálny luxus hotela Al Baleed by Anantara v Salalah

Nádherné južné ománske brehy sú pohladením pre telo aj dušu. Tropická klíma, 27 ℃, kokosové plantáže, biele pláže, tyrkysové vody a luxusný rezort Al Baleed Resort Salalah by Anantara 5* vám dokážu splniť aj „modré z neba“.

Hotel Al Baleed Resort Salalah by Anantara 5* leží priamo v srdci hlavného mesta parfumov, v mieste, ktoré utvorilo kus ománskej histórie, kultúry, čo spomínali a velebili dávni cestovatelia, obchodníci a pútnici pre jeho bohatstvo a slávu. A možno vám to bude pripadať akoby ste sa ocitli kdesi v zelenej oáze. Aj samotný hotel je inšpirovaný ománskou architektúrou, ktorá sem dokonale zapadá a vytvára celkom modernú interpretáciu Arábie. Práve takto vypadajú tradičné dedinky ománskej časti Dhofar, ktorá predstavuje klenot zeme. Kedysi túto architektúru obľuboval každý dedinský šejk. A tak si aj ománsky tradičný život našiel v modernej architektúre svoje miesto.  

Al Baleed Resort Salalah by Anantara
Al Baleed Resort Salalah by Anantara. Foto: CK SATUR

Už pri prvom vstupe do hotela vás očarí elegancia orientálneho štýlu, ktorú však nič nenarúša, je úhľadná, symetrická, svieža a tak akurát farebná, pričom vytvára autentickú atmosféru, kde vám bude veľmi príjemne.

Hotelový interiér
Hotelový interiér. Foto: CK SATUR

Tunajšie pláže vás očaria svojou „nekonečnosťou“, bielym pieskom a ten šum vody sa dá počúvať donekonečna. Ranné alebo večerné prechádzky vám dodajú novú energiu a čo je skvelé, nachodiť aj nabehať tu môžete desiatky kilometrov.

Bazén a hotelová pláž
Bazén a hotelová pláž. Foto: CK SATUR

Hotelové vilky sú umiestnené medzi 750 kokosovými palmami, pričom každá jedna podčiarkuje tunajšiu architektúru. Pri rezorte sú zachované staré múry, ktoré slúžili ako skladiská a zavlažovací systém, čo utvrdzujú o dôležitosti miesta pre obchodovanie a to najmä s kadidlom. To bolo vždy v minulosti najvzácnejším artiklom, po ktorom túžil antický svet. A práve odtiaľto sa vyvážalo do Stredomoria.

V hoteli si môžete vybrať izbu Premier Sea View s dramatickým výhľadom na more alebo ak túžite po absolútnom kľude, tak Garden View Pool Villa, kde máte svoju terasu so záhradou, posedenie a aj vlastný bazén

Hotelový rezort Al Baleed je ideálnym miestom na wellness a relax. Vydajte sa na holistickú cestu harmónie tela, mysle a duše. V priestoroch kúpeľov Anantara si užijete thajské a arabské revitalizujúce procedúry. Vyskúšajte napríklad miestny kadidlový rituál, kde dvaja veľmi skúsení terapeuti použijú tajomnú ománsku esenciu, aby vás preniesli do sveta oddychu a perfektného relaxu. Nenechajte si ujsť aj arabský hammam, ktorý sa robí starou tradičnou metódou. Skvelá je i banánová alebo kokosová kúra, z ovocia, čo sa pestuje na tunajšej plantáži.

Hotelové wellness
Hotelové wellness. Foto: CK SATUR
Náš tip: Na konci dňa vyskúšajte 30 min. jogu na pláži, ktorá vám prinesie uvoľnenie a úchvatný západ slnka.

Aj deti tu čakajú atrakcie rôzneho druhu, či už pestré klubové aktivity na pláži, večerné filmy, hľadanie pokladov. Pre tie najmenšie detičky je k dispozícii detský bazén a mini ležadlá. Pozorovanie delfínov je tu veľmi obľúbenou aktivitou. Privstane si skoro ráno a je možné, že ich uvidíte vo väčšom počte, hravých a vyskakujúcich celkom blízko pri pobreží. Neodmysliteľnou súčasťou sú aj jazdy na ťavách priamo na pláži. 

Jazda na ťave na pláži
Jazda na ťave na pláži. Foto: CK SATUR

Čo sa týka kuchyne, výber je viac ako fantastický. V hlavnej reštaurácii Sakalan si pochutnáte na čerstvých raňajkách medzinárodného typu, chrumkavom pečive, domácich džemoch, alebo arabskom hummuse, tiež štedrých obedoch, či večerí vo forme bufetových stolov, kde nájdete sushi, rôzne indické aj európske špeciality. Milovníci stredomorskej kuchyne si pochutnajú v reštaurácii Al Mina a ázijské špeciality ponúka reštaurácia Mekong.

Hotelová reštaurácia
Hotelová reštaurácia. Foto: CK SATUR
Náš tip: Vyskúšajte večeru, ktorú vám hotelový personál pripraví a nádherne naaranžuje priamo na pláži a cestu vám vysvieti lampami a sviečkami. Skvelé sú čerstvé morské plody a nekonečne lahodné arabské dezerty. Priam dokonalá pohoda a romantika v šume Indického oceánu.
Dokonalá večera na pláži
Dokonalá večera na pláži. Foto: CK SATUR

Ak hľadáte dobrodružstvo a chcete spoznávať, hneď za hotelom sa nachádza Archeologický park Al Baleed datujúci sa do obdobia až 2500 rokov pred n. l. s bohatým múzeom rôznych artefaktov, ktoré vás obohatia o poznanie, ako tu kedysi život fungoval a hlavne dôležitú cestu kadidla. Spoznajte aj miestny trh v Salalahu, a nezabudnite si pribaliť domov aj čaj kerak, či ománsku halwu.

Virtuálna prehliadka hotela Al Baleed Resort Salalah by Anantara
Archeologický park v južnom Ománe
Archeologický park v južnom Ománe. Foto: CK SATUR

Ománsku krásu vám dokonale naservíruje hotel Al Baleed, kde i hotelový personál sa o vás perfektne postará a CK SATUR vám vybaví celý balíček služieb presne podľa vašich predstáv. 


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom

Facebook