8 dôvodov prečo stráviť Silvestra na Mauríciu

Oslava Silvestra a Nového roku je na ostrove Maurícius jednou úžasnou párty, keď mnohé hotely na oblohe dokazujú, ktorý sa viac vie blysnúť a na tmavom nebi farebne zažiariť v tých najkrajších kreáciách ohňostrojov. Okrem toho si tu však užijete vynikajúce hotelové služby, skvelú kuchyňu ako aj nádherné pláže a váš pobyt bude dennodenne prežiarený slnečným jasom.
  • silvester maurícius
  • silvester maurícius
  • silvester maurícius
  • silvester maurícius
  • silvester maurícius
  • silvester maurícius

Maurícius je priam stvorený pre novoročné ohňostroje, kde sa to len tak vo vzduchu blýska. Medzi tie najlepšie miesta patrí aj stred ostrova, Trou Aux Cerfs, odkiaľ sa vám naskytne ten najlepší výhľad na toto žiarivé večerné divadlo. Tunajší ostrovania vedie dokonale oslavovať, milujú festivaly a pestrú zábavu akéhokoľvek druhu. Vaša dovolenka na ostrove Maurícius bude nielen silvestrovská ale aj exotická a dobrodružná. A prečo teda tráviť novoročnú dovolenku kdesi hlboko v Indickom oceáne?

Maurícius
Maurícius. Foto: CK SATUR

1. ...lebo Maurícius je rajom na zemi

Už Mark Twain sa vyjadril, že „najskôr vznikol Maurícius a potom raj“.  A podkladom pre vznik raja podľa neho, bol vraj tento ostrov. Maurícius leží východne od Madagaskaru, rozlohu má cez 2000 kma žije tu vyše milión obyvateľov. Kedysi bol domovom nebojácneho vtáka Doda, ktorý ale vyhynul kvôli jeho veľmi nízkemu IQ. Keďže bol veľmi zvedavý, niekoľkokrát sa postavil svojim lovcom priamo pred pušku, ale nedokázal lietať, a preto bol veľmi ľahkou korisťou.

Maurícius
Maurícius. Foto: unsplash.com

2. ...lebo Maurícius spieva

Maurícius je plný života, farieb, slnka a hudby, a preto sa domáci obyvatelia radi a často veselia. Ich spev a tanec je fascinujúca zmes pocitov vyjadrená v pohyboch, úsmevoch a v očiach, kde sa im zračí obyčajná ľudská radosť. Či je to ich svojský pop, reggae a UNESCO ocenená hudba „sega“, znejú po celom ostrove.

Spev, hudba a tanec domácich obyvateľov
Spev, hudba a tanec domácich obyvateľov. Foto: CK SATUR

3. ...lebo hotel vás bude rozmaznávať

Kvalitné hotely na Mauríciu dávajú vyniknúť kreolskej kultúre, skvelej gastronómii, vynikajúcim službám, krásnym bielym brehom a okolitému exotickému prostrediu, kde si môžete užiť súkromné barbecue, romantické večere, plávajúce raňajky, dokonalý wellness a oddych na tých najbelších plážach s tyrkysovou farbou oceánu. Skvelé služby ponúka hotel Long Beach - A Sun Resort Mauritius*****, ktorý leží na nádhernej pláži Belle Mare a jeho jedinečný dizajn sa dokonale snúbi s tropickým štýlom. V jeho kuchyni prevládajú talianske, ázijské a medzinárodné špeciality. Oddychovať môžete aj v úžasnom spa a dopriať si tak výnimočné wellness. Športové aktivity si tu môžu užiť všetky vekové kategórie.

Hotel Long Beach - A Sun Resort Mauritius
Hotel Long Beach - A Sun Resort Mauritius. Foto: CK SATUR

4. ...lebo tu sa kúpete na najkrajších plážach sveta

Pláž Belle Mare je jednou z najkrajších a najdlhších pláží na ostrove. Tiahne sa od dedinky Belle Mare až do dediny Trou deau Douce. Krištáľovo čistá voda, ktorá obmýva takmer panenské biele pláže sa postupne mení na tmavomodrú vodu na konci lagúny. Okolie dotvára početná zeleň. Vďaka svojej dĺžke poskytuje veľmi dobré podmienky pre aktívnych bežcov ako i dlhé romantické prechádzky. Na krajnom juhozápade ostrova sa nachádza pekná pláž rozprestierajúca sa pod pohorím Le Morne, ktorá je známa najmä medzi surfistami, windsurfistami a kitesurfistami.

Pláž Belle Mare
Pláž Belle Mare. Foto: depositphotos.com

5. ...lebo môžete plachtiť ku iným ostrovom

Či sa poveziete na lodi alebo na katamaráne, vaša plavba povedie ku okolitým ostrovom ako sú napríklad Ile aux Cerfs, Ile aux Aigrettes, Ilot Gabriel, Ile d’Ambre, Ile au Ronde, Ile de deux Cocos alebo Coin de Mire. To, čo uvidíte od mora vám rozžiari pohľady na nádhernú prírodu, lagúny, zeleň ako i veselých obyvateľov. Pri plavbe si vychutnáte obed v znení tunajšej hudby aj tanca, oddychovať môžete na idylických bielych plážach, šnorchlovať, či prechádzať sa malými ostrovmi a pozorovať čaro prírody.

Maurícius
Maurícius. Foto: CK SATUR

6. ...lebo sa zahryznete do kreolského jedla

Maurícijská kuchyňa patrí medzi najrôznorodejšie na svete, lebo ju ovplyvnili Francúzi, Indovia, Afričania a Ázijci, čím tak vytvorili pozoruhodné chute. V čase novoročnej dovolenky vám na tanieri pristanú jedlá z rýb ako napríklad „vindaye“, či „babonne“, alebo i z kuraťa, a to „kalia“ so zeleninou, tradičná polievka „halim“, či klasické dusené kura na paradajkách, ktoré vedia pripraviť neuveriteľne chutne. Ostrov je známy aj pre produkciu rumu, o ktorom sa dozviete v továrni v Chamarel, St. Aubin Rum Estate alebo L’Aventure du Sucre, kde nájdete rôzne druhy miestneho cukru aj s vanilkou či škoricou. Ak milujete čaj, zájdite do továrni Bois Cherie, kde ich ochutnáte viac ako 10 druhov.

Kreolské špeciality
Kreolské špeciality. Foto: CK SATUR

7. ...lebo spoznáte prírodné unikáty

Príroda na Mauríciu ničím nešetrila. Posiala ho množstvom zelene, prírodných rezervácií, botanických záhrad, horami, vodopádmi i dažďovým pralesom. Práve tu sa nachádza najstarší park južnej pologule v Pamplemousses s 500 druhmi rastlín, vrátane lekna obrovského a viac ako 80 druhov paliem. V juhovýchodnej časti sa nachádza Île aux Aigrettes, kde žijú ružové holuby a tiež korytnačky obrovské. Ikonickú horu Le Morne s výhľadom Maconde zaradilo aj UNESCO na svoj zoznam. To tu jednoducho musíte vidieť.

Exotický Maurícius
Exotický Maurícius. Foto: CK SATUR

8. ...lebo si parádne zašportujete

Ak hľadáte športové aktivity a dobrodružstvo v jednom, vysadnite na bicykel, štvorkolku alebo na koňa a spoznávajte krásu ostrova, ktorú objavíte v parku Domaine de l’Étoile. Aj zipline tu má svoje čaro, či túra džungľou alebo kanoe pri vodopádoch. Hotely ponúkajú kajaky, windsurfing, kitesurfing, paddle boarding, plachtenie, potápanie alebo šnorchlovanie. Aj milovníci golfu si tu prídu na svoje. V skutočnosti bol ostrov treťou krajinou na svete, po Británii a Indii, kde sa začal golf hrať a to už od roku 1902, kedy tu bol otvorený aj prvý klub Gymkhana, čo je vôbec najstarší na južnej pologuli a štvrtý najstarší na svete vôbec.

Golf na ostrove Maurícius
Golf na ostrove Maurícius. Foto: CK SATUR

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook