Horúca novinka: vychutnajte si najvyššiu horu Spojených arabských emirátov na bobovej dráhe

Dlho očakávaná atrakcia Jais Sledder - najdlhšia bobová dráha v emiráte Ras Al Khaimah je od februára 2022 otvorená. Nájdete ju na najvyššom vrchu Spojených arabských emirátov, v stredisku Jais Advanture Park. Jedná sa tak o adrenalínovú a dobrodružnú novinku v krásnom prostredí púštnych hôr.

Predstavte si absolútne netradičný zážitok so štipkou adrenalínu. Usadení len kúsok od zeme prechádzate pohorím Hadjar a to rýchlosťou až 40 km za hodinu. Ale okrem rýchlosti si užívate aj krásne výhľady na horské scenérie, ktoré si vás celkom podmania. Dráha Jais Sledder je dlhá 1885 m a jazda trvá približne 8 minút. Ku atrakcii nechýbajú zákruty či prudšie klesanie. Okoreňte si tak vašu dovolenku v Ras Al Khaimah, ktorý má krásne pláže a kvalitný hotelový servis, aj z "horských výšok".

Dovolenky v Ras Al Khaimah
Jais Sledder v Ras Al Khaimah
Jais Sledder v Ras Al Khaimah. Foto: CK SATUR

Samotný emirát Ras Al Khaimah nezaostáva za fascinujúcim Dubajom vzdialeným len cca 1 hodinu jazdy. Jeho vývoj však tunajšia vláda smeruje ku rozvoju emirátu ako “hlavného mesta dobrodružstva na Blízkom východe”. Bobová dráha je tak prvým projektom z plánovaných 20. Takže najbližšiu dobu sa iste má svet na čo tešiť.

Bobová dráha je otvorená od utorka do nedele od 09:00 do 17:30. Jazdu môžete absolvovať sám alebo vo dvojici. Vstup je povolený od 3 rokov a je v cene 40 AED/dospelý a 60 AED/dospelý + dieťa. 

Bobová dráha vo dvojici
Bobová dráha vo dvojici. Foto: CK SATUR

Už teraz si v tomto emiráte môžete užiť rôzne aktivity ako Jais Flight, najdlhší zipline na svete, Jais Sky Tour a Bear Grylls Explorers Camp. Nájdete tu aj najvyššie položenú reštauráciu v SAE – 1484 by Puro s peknou terasou a výhľadom The View 1484 a okrem krásnych scenérií tu i jedlo chutí vynikajúco.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook