Dva výnimočné hotely v Turecku, ktoré presiahnu aj vaše najtajnejšie dovolenkové očakávania

Do dovolenkového sveta sa v Turecku dostávajú do popredia dva hotely s unikátnym konceptom stravovania a architektúry. Už pri prvom vstupe tušíte, že sa bude jednať o absolútne nový dovolenkový štýl, ktorý v tejto časti sveta nie je bežný. Neprehliadnuteľné päťhviezdičkové hotely Paloma Finesse a Paloma Orenda sú oázou relaxu, slnečnej i plážovej idylky, detského šantenia v akvaparku, špičkového vybavenia, excelentného servisu, modernej symetrie, úhľadnosti, čistoty, jedinečných kulinárskych zážitkov a vynikajúcej polohy priamo na privátnej piesočnatej pláži a v blízkosti antického mesta Side.

Magická Turecká riviéra je nielen že aktuálne zaliata slnkom, teplým počasím, krásnymi plážami, ale aj celkom novými hotelmi, ktoré i nám v CK SATUR rozžiarili oči, preto tieto dva „pobrežné klenoty“ už nájdete v našej bohatej dovolenkovej ponuke na Turecko.

Dovolenka v Turecku

Výnimočné hotely Paloma Finesse ***** a Paloma Orenda ***** ležia pri 350 m dlhej súkromnej pláži. Od mesta Manavgat ako aj od Side sú vzdialené 6 km a od letiska Antalya cca 75 km. Oba hotely tej istej značky Paloma sú postavené v blízkosti seba a majú veľmi podobný koncept ponuky a jedinečných služieb, aké v Turecku len tak nenájdete. Architektonická jedinečnosť hotelov pôsobí moderne, štýlovo, nadčasovo a s vycibreným vkusom až do najmenšieho detailu.

Pláž pred hotelom Paloma Finesse
Pláž pred hotelom Paloma Finesse. Side. Turecko. Foto: CK SATUR

Skutočne dizajnérske kúsky

Tieto dizajnové eco rezorty majú krásnu modernú architektúru zasadenú do nádherných záhrad, kde si užijete relaxačnú atmosféru. Interiérový architekt Yesim Kozanli chcel do hotelov vniesť čo najviac nerušivej hry svetla a tieňa, transparentnosť a prírodné symboly vody a kameňa, ktoré tvoria aj základné prvky pre interiér a exteriér. Holistický efekt je tak všadeprítomný a vyžaruje akúsi magickú harmóniu.

Hotel Paloma Finesse. Side. Turecko
Hotel Paloma Finesse. Side. Turecko. Foto: CK SATUR

Neprehliadnuteľná gastronómia a exkluzívne chute

To, čo vytvárajú tunajší kuchári na tanieri je taktiež zážitkom. Ľahké, farebné, chutné a pritom zdravé jedlá v tradičnom či modernom štýle. Aj vaše kulinárske zážitky dodajú dovolenke nečakané rozmery. Objavíte novú generáciu vysokokvalitnej gastronómie so širokým výberom jedál a nápojov, ktoré sa pripravujú jedinečnými technikami varenia ako i očarujúcej prezentácie. Hotelové recepty sú vytvorené bez použitia umelých aróm a z produktov z tunajších fariem. Aj deti si tu nájdu svoje „rozprávkové bufetové stoly“.

paloma finesse jedlo
Jedlo v hoteli Paloma Finesse. Foto: palomahotels.com/finesse

Šarmantné hotelové bary s neuveriteľnou atmosférou vám umelecky naservírujú čaje, kávu, lahodné dezerty, zmrzliny, koláčiky alebo sendviče. Zažite pravú čajovú ceremóniu, ktorá vám navodí pocit, že ste v Japonsku, alebo ochutnajte sypané čaje, či čaj špeciálne vyrobený pre deti. Inovatívnosť hotelov spočíva aj vo výrobe vlastných ginov, ktoré sú exoticky ochutené, banánom s arašidovým maslom, ružou či zázvorom.

paloma finesse gin bar
Hotelový bar v Paloma Finesse s pestrou ponukou ginov. Side. Turecko. Foto: CK SATUR

Akvapark pre malých i veľkých a hromada aktivít

Aj hotel Paloma Finesse ***** a Paloma Orenda ***** ponúkajú osviežujúcu zábavu v akvaparku Palomaqua s rodinnými, pretekárskymi či extrémnymi toboganmi, uzavretými šmýkačkami a vodným svetom pre tých najmenších. Čaká vás i bohatá športová nádielka, cez tenisové kurty, volejbal, pingpong, lukostreľbu, vodnú gymnastiku, aerobik, strečing, jogu, zumbu, alebo sa môžete oddávať spoločenským hrám.

Akvapark Palomaqua
Akvapark Palomaqua. Foto: CK SATUR

A ak máte licenciu na vedenie a plavbu katamaránom, tu ho máte k dispozícii zdarma. Tí, ktorí túžia po plachtení, môžu sa zúčastniť kurzu a získať tak licenciu (za poplatok). Z vodných športov môžete jazdiť na banáne, jet ski, kruhu, alebo vyskúšať parasailing či windsurfing. Animácie, živá hudba a rôzne zábavné programy sú na dennej báze. Hotely ponúkajú Mini Club pre deti od 4 do 12 r. ako i klub pre tínedžerov od 13 do 16 r.

Aquapark v hoteli Paloma Finesse a Palome Orenda
Aquapark v hoteli Paloma Finesse a Palome Orenda. Foto: CK SATUR

Relax na pláži v nádherných cabanas

Hotely Paloma Finesse a Paloma Orenda ponúkajú svojim hosťom na prenájom aj privátne cabanas na pláži. Sú priestranné, vzdušné, s výhľadom na more a nechýba v nich závan luxusu, kde si môžete objednať osviežujúce nápoje, čerstvé ovocie, lahodné pečivo, dezerty, šumivé víno, či rôzne iné chuťovky aj v čase obeda. Tento súkromný servis so skvelou ponukou ako aj službami je k dispozícii od 10 do 18 hod. na objednávku.

Cabanas v Paloma Finesse
Cabanas v Paloma Finesse. Foto: palomahotels.com

Paloma Finesse *****

Špičkové vybavenie hotela Paloma Finesse ***** s konceptom ultra all inclusive vytvára celkom nový a rafinovaný prístup pre vašu dovolenku. Hotel so svojou minimalistickou architektúrou ponúka 299 priestranných izieb, 60 izieb s priamym prístupom ku bazénu, pre 2 až 4 osoby. Relaxovať môžete pri vonkajšom bazéne, ktorý žiari v tyrkysovej kráse a v dĺžke 80 m. Oddelený je k dispozícii aj detský bazén či baby pool.

Oázu relaxu nájdete v luxusných kúpeľoch Fae Spa, kde si môžete dopriať veľkú revitalizujúcu dávku len toho najlepšieho. Tradičný turecký hammam, sauna, masáže, telové procedúry vás prenesú do relaxačného sveta.

Paloma Finesse. Side. Turecko
Paloma Finesse. Side. Turecko. Foto: CK SATUR

Hlavná hotelová reštaurácia The Kitchen je kombináciou moderných a sofistikovaných miestnych a svetových kuchýň v bufetovom štýle, pričom vám tu kuchár pripraví jedlo i na požiadanie. Milovníci cestovín tu nájdu potešenie pre každý deň v podobe domácich cestovín od výmyslu sveta. Tiež je tu špeciálny bufet pre deti.

Reštaurácia The Kitchen v Paloma Finesse
Reštaurácia The Kitchen v Paloma Finesse. Side. Turecko. Foto: CK SATUR

Vychutnajte si nielen prírodné krásy Stredozemného mora, pulzujúcu atmosféru živej hudby, ktorú hrá hotelový DJ, ale aj špeciálnu ponuku chutných jedál a kreatívnych kokteilov v Beach Club & Restaurant.  A celkom po zotmení vám tu na tanier naservírujú morské plody s exkluzívnou prezentáciou. Nechajte sa zároveň rozmaznávať cez letné chuťovky, ovocie či osviežujúce nápoje z Beach Bar-u so servisom až priamo pod slnečník na lehátku, pri bazéne alebo na pláži. 

Stredomorská kuchyňa Med Kitchen ponúka na obedy a večere fantastické zeleninové jedlá, morské plody, cestoviny či pizzu pečenú v tehlových peciach. Každé jedno sústo ochutené čerstvým korením a bylinkami má svoj vlastný príbeh vytvorený podľa špeciálnych receptúr šéfkuchára.

Reštaurácia Med Kitchen v Paloma Finesse
Reštaurácia Med Kitchen v Paloma Finesse. Side. Turecko. Foto: CK SATUR

V à la carte reštaurácii Chef´s Kitchen očarúva každý týždeň iný svetový šéfkuchár a to nielen svojimi jedlami ale aj šarmom. Taktiež sa jedná o celkom nový a netradičný koncept, kde talentovaní šéfkuchári vytvárajú a interpretujú svoje autentické lahôdky pre hotelových hostí. 

Chef´s Kitchen v hoteli Paloma Finesse
Chef´s Kitchen v hoteli Paloma Finesse. Side. Turecko. Foto: CK SATUR

TOP pre hotel Paloma Finesse *****

  • unikátny, nový a moderný hotel s konceptom zážitkovej dovolenky
  • skvelý organický koncept jedál a nápojov
  • vlastná botanická záhrada
  • každý týždeň varí svetový šéfkuchár
  • krásna čajovňa Tea Bar s čajovými ceremóniami
  • hotel si pestuje bylinky a vyrába vlastné ochutené giny s ovocnou či bylinkovou príchuťou
  • v čase 11 - 23 hod. si môžete vychutnávať zmrzliny, čerstvé pečivo, kávu či čaj
  • slovenskí animátori Planet Fun

Hotel sa pýši zenovou záhradou Yuzu, ktorá vnesie do vášho vnútorného sveta nielen pokoj, ale dáva priestor aj k meditáciám. Dotvárajú ju tropické rastliny, "strom života" v srdci záhrady a tieň pod fikusom, čo vám navodí harmonickú atmosféru, aj napríklad s osviežujúcim kokteilom.

Yuzu záhrada v hoteli Paloma Finesse
Yuzu záhrada v hoteli Paloma Finesse. Side. Turecko. Foto: CK SATUR

Paloma Orenda *****

Hotel Paloma Orenda ***** sa nachádza priamo pred 350 m dlhou súkromnou plážou na medovo sfarbenom piesku, ktorého brehy obmýva blyšťavé azúrové more. Vo svojej ponuke má 270 izieb v modernom dizajne v štandardných izbách pre 2+1 osoby, alebo rodinné izby s možnosťou 2 alebo 3 prísteliek. Oddych si môžete dopriať pri vonkajšom bazéne, pre deti je k dispozícii samostatný bazén.

Paloma Orenda
Paloma Orenda. Side. Turecko. Foto: CK SATUR

Elegantná hlavná reštaurácia Paloma zahŕňa ultra all inclusive od bohatých raňajok formou bufetových stolov, s čerstvým ovocím, či čerstvým džúsom, cez širokú škálu tureckých i medzinárodných jedál na obed a večeru pripravených z najkvalitnejších čerstvých surovín. Posedieť počas jedla si môžete v interiéri alebo aj vonku s peknými výhľadmi.

Paloma Orenda. Side. Turecko
Paloma Orenda. Side. Turecko. Foto: CK SATUR

Z troch hotelových à la carte reštauráciách si môžete vybrať pestrú ponuku. Nechajte sa zlákať na vybrané pochúťky z japonskej či čínskej kuchyne vo Wabi Sabi. Dokonalá farebná pastva nielen pre oči, ale aj pre kaleidoskop chutí z ďalekého východu.

Stredomorské delikatesy ponúka reštaurácia Quentine, kde prevládajú talianske, libanonské, grécke a turecké špeciality. Prémiové ingrediencie ako aj elegantné prostredie si môžete užiť v reštaurácii Curio. Prvotriedne sušené mäso marinované v bio olivovom oleji z vlastnej hotelovej farmy, či steak s domácou prílohou aj podľa vášho vlastného výberu vám iste ulahodí.

Curio v hoteli Paloma Orenda. Side. Turecko
Curio v hoteli Paloma Orenda. Side. Turecko. Foto: CK SATUR

V srdci hotela sa nachádza veľký bazén, ktorý je vybavený ležadlami a to nielen na suchu, ale aj vo vode, kde si môžete popíjať lahodný drink, ktorý vám hravo namieša barman z Pool Bar-u.

Bazén v hoteli Paloma Orenda. Side. Turecko
Bazén v hoteli Paloma Orenda. Side. Turecko. Foto: CK SATUR

Spa & Wellness centrum vám dodá novú nádielku vzácnej energie, kde sa o vás postará skvelý tím od hlavy až po päty cez hydroterapie, masáže, telové a tvárové či iné špeciálne ošetrenia podľa vášho želania. Fantasticky sa budete cítiť po pravom tureckom kúpeli a saune.

TOP pre hotel Paloma Orenda *****

  • poskytuje netradičné a inovatívne služby a kladie dôraz pre starostlivosť o každého hosťa 
  • ultra all inclusive
  • hotel má aj detského kuchára, ktorý pripravuje zdravé a výživné jedlá pre najmenších hostí
  • lahodné drinky vám naservírujú v Sports Bar, Pool Bar, Beach Club Bar, Bistro alebo Night Club Bar
  • oddychovať v náručí mora môžete aj v parádnych „cabanas“ od 10 do 18 h so skvelým menu servisom
  • slovenskí animátori Planet Fun
  • hudobné živé vystúpenia
  • obchodíky priamo v rezorte so suvenírmi v tureckom štýle 
Cabanas pri mori hotela Paloma Orenda
Cabanas pri mori hotela Paloma Orenda. Side. Turecko. Foto: CK SATUR

Mesto Side s antickými ruinami, pohorím Taurus a bohémskou atmosférou

Oba hotely sú vzdialené od krásneho prístavného mesta Side len 6 km, preto si tento antický klenot nenechajte ujsť. Veď napokon ho milovala aj egyptská kráľovná Kleopatra, ktorá sa tu stretla s Antóniom a romantický príbeh žijúci dodnes bol na svete. Podľa legendy je to miesto lásky, lebo názov Side značí granátové jablko, ktoré bolo symbolom lásky, bohatstva a úrody.

Apolónov chrám v Side
Apolónov chrám v Side. Turecko. Foto: palomahotels.com

Prejdite sa uličkami starého Side, vstúpte do nekonečných možností nákupu suvenírov a nahliadnite do antického sveta, ktoré je plné nielen mytologických divov, ale aj chrámov zasvätených Apolónovi a Aténe, či najväčšieho anatólskeho amfiteátra pre 20 tisíc divákov. Nevynechajte ani sobotný miestny trh s čerstvými produktami. Ak chcete viac mokrej zábavy, vyberte sa do akvaparku v Okurcalare. Milovníci golfu si môžu tento šport zahrať aj v susednom Beleku.

Každých cca 10 min od hlavnej cesty pred hotelmi premávajú minibusy do Side a Manavgatu. 

Náš tip: Urobte si výlet na vodopád Manavgat, ktorý zurčí len kúsok od mesta, 5 km od hotela. Nádherné miesto, ktoré sa kedysi objavovalo aj na tureckých bankovkách. Svieža voda je ideálna na príjemné osvieženie a plávanie. Neďaleko sú i kaviarne s občerstvením. Vodopády stoja za návštevu i večer po 20:00 hod., kedy sú navyše nádherne osvetlené.
Manavgat vodopády
Manavgat vodopády. Foto: palomahotels.com

Ak vás toto letné pokušenie zaujalo či inšpirovalo, radi vám v CK SATUR s vašim výberom pre letnú dovolenku v Turecku poradíme.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook