TOP luxusné hotely z Maurícia, kde sa budete cítiť ako v raji

Hitom tejto zimnej sezóny sa stal ostrov Maurícius. Na jeho 177 km dlhom pobreží sú luxusné hotely, kde si môžete užiť dovolenku snov vďaka krásnym plážam a fantastickým službám a to všetko v príjemnej uvoľnenej atmosfére.

Naša šéfka Norika Fedorová absolvovala v novembri Tour de Maurícius, kde navštívila mnohé známe maurícijské hotely, avšak medzi toľkými pre vás vyberáme tie, ktoré si kľudne za svoje služby a lokalitu zaslúžia aj 6*. V každom vybranom hoteli máte úžasný pocit voľnosti a sviežosti, keďže je všetko postavené aj v štýle otvorených priestranstiev.

Tour de Maurícius s Norikou Fedorovou
Norika Fedorová na ostrove Maurícius
Norika Fedorová na ostrove Maurícius. Foto: CK SATUR

Po mnohé roky si držali na ostrove prvenstvo luxusné hotely siete Beachcomber, avšak poslednú dobu sa do popredia dostala hotelová sieť LUX*, pretože jej hotely vo svojich prvotriednych službách poskytujú jedinečný koncept. V hoteloch LUX* si môžete napríklad napísať svoje želanie a uviazať ich na strom prianí. Na konci roka sa budú „želania losovať“, pričom hlavná výhra je dovolenka v jednom z hotelov LUX*.

  • hotelová sieť LUX
  • hotelová sieť LUX
  • hotelová sieť LUX
  • hotelová sieť LUX
  • hotelová sieť LUX
  • hotelová sieť LUX

V čom spočíva jedinečnosť služieb hotelov LUX*:

  • červená telefónna búdka, odkiaľ je možné uskutočniť bezplatné medzinárodné hovory
  • vlastná kaviareň Café LUX* ako i vlastný príbeh o ponúkanej káve
  • ICI – vlastná značka zmrzliny ako aj kornútov robených priamo pred vami, vynikajúca je sicílska pistáciová
  • produkcia vlastných produktov v hotelových bio farmách
  • hotely LUX* vynikajú konceptom udržateľnosti, ako je destilácia vody priamo na mieste, používanie recyklovateľného skla, zásobovanie kúpeľní značkovými a znovu naplniteľnými toaletnými potrebami
  • all inclusive a vynikajúce à la carte reštaurácie – indická, peruánska, argentínska
  • LUX* Me Spa - wellness aktivity v štýle „mind full“, cvičenia na mieru a fitnes programy navrhnuté tak, aby maximalizovali vašu pohodu
  • kino priamo na pláži pod hviezdami
  • umelecké štúdio Junk, kde miestny umelec organizuje umelecké dielne využívajúc recyklované materiály, ako sú fľaše, mušle, kamene, pričom si môžete napríklad vyrobiť svoj šperk
  • prístup na „majstrovské“ golfové ihriská ako The Links a The Legend
Zmrzlina ICI v hoteloch LUX*
Zmrzlina ICI v hoteloch LUX*. Foto: CK SATUR

Vo všetkých hoteloch sa môžete zúčastniť bezplatných vodných športov od bicyklovania, windsurfingu, kajakov, šnorchlovania, výletov loďou s preskleným dnom, či vodného lyžovania. Ak milujete potápanie, za príplatok si môžete rezervovať potápačskú exkurziu. Pripojiť sa môžete aj ku skupinovému výletu na bicykli, alebo si zahrať tenis.


1. LUX* Le Morne *****

Do exotického rána sa prebuďte v slnečnej záplave a s tropickými raňajkami, ktoré vám dokonale naservíruje hotel LUX* Le Morne ***** pod tou najznámejšou horou ostrova Le Morne Barbant a v úchvatných záhradách, odkiaľ je to len pár metrov na nádhernú piesočnatú pláž, ktorú navštevujú aj delfíny. Hotel leží na juhozápadnom cípe ostrova a preto je ľahko dostupný neďaleký vrchol Le Morne či peši alebo na bicykli cez smaragdové lesy národného parku Black River Georges.

Hotel LUX* Le Morne
Hotel LUX* Le Morne. Foto: CK SATUR

Krásne zariadené izby, kde si užijete elegantné pohodlie, suity Prestige Junior majú napríklad aj exteriérovú sprchu vytesanú zo skaly, skvelú posteľ, samostatnú súkromnú šatňu a mramorovú kúpeľňu. Suity Ocean Junior majú nádherné výhľady na oceán. Výbornú stredomorskú kuchyňu ochutnajte priamo na pláži v reštaurácii The Beach. Romantiku vy užijete v reštaurácii East, kde sa podávajú thajské špeciality, ako krémové kokosoví karí.

Hotel má v cene zahrnuté vodné športy, ako kanoe, kajaky, vodné lyže, rybolov či water ski. Aktívne môžete oddychovať prostredníctvom jogy, pilates, meditácií alebo umeleckých krúžkov. Relaxovať môžete na hojdačkách či vakoch priamo na pláži. Vaše deti sa aktívne zabavia v detskom klube a počas animačných programov. Počas pobytu môžete prechádzať tropickou krajinou, vychutnať si drevný domček na strome pri pobreží, alebo si užiť kino pod hviezdami.

Na rajskej pláži s pokojnými krištáľovými vodami si užite aj bezplatný VIP plážový servis, ako čistenie okuliarov, ochladenie pleťovou hmlou, čerstvé ovocie a nápoje. Ak vás láka niečo nové, vyskúšajte inovatívne cvičenia FloatFit, ktoré kombinujú cvičenia HIIt a jogy v bazéne. Obľúbené sú i jazdy na koni po pláži alebo plávanie s delfínmi. Ak sa chcete vydať mimo hotela, máte k dispozícii bezplatné horské bicykle na objavovanie ostrovných krás.

Náš tip: Keď začne slnko zapadať, zájdite si do baru, kde hrá saxofónová hudba, alebo sa za príplatok vyberte na očarujúci západ slnka nad Indickým oceánom, na vrchol Le Morne, kde vás súkromný komorník obslúži s výberom aperitívov a občerstvenia pripravených šéfkuchárom.
  • Maurícius pláž
  • Maurícius pláž
  • Maurícius
  • Maurícius pláž
  • Maurícius pláž
  • Maurícius

2. LUX* Grand Gaube *****

Luxusný hotel  LUX* Grande Gaube *****  leží na severnom pobreží pri rybárskej dedine Grand Gaube v bujnej tropickej záhrade obklopený zátokami, lagúnou a pokojnými plážami. Po svojej rozsiahlej rekonštrukcii v roku 2017 prináša celkom novú sofistikovanú a príjemne neformálnu atmosféru a je prekvapením na každom kroku.

Kulinárske zážitky formou bufetu si vychutnáte v hlavnej reštaurácii, ktorý kombinuje rôzne medzinárodné špeciality. Autentické kreolské chute zas v Creole Smoke House alebo turecké špeciality v Bodrum Blue.

Hotel LUX* Grand Gaube
Hotel LUX* Grand Gaube. Foto: CK SATUR

Oddychovať môžete v kúpeľoch LUX* Me Spa, cvičiť zas v LUX* Fitness, zahrať si tenis v Tennis Academy, alebo využiť zdarma vodné športy. Zaujímavé je i kultúrne a historické poznávanie ostrova, nočného života v Grand Bay, či miestneho trhu v Goodlands. Milovníci golfu majú k dispozícii 18 jamkové ihrisko Mont Choisy, ktoré navrhoval Peter Matkovich.

Pre deti je tu zábava od rána do včera, ako kino, hry pri bazéne a na pláži, lov krabov, indiánske a kreolské módne prehliadky, zdobenie koláčov, lekcie rybolovu, tanečné večierky. Dokonca aj pre deti je tiež možné zabezpečiť špeciálne kúpeľné procedúry. Pre tínedžerov sa organizuje tenis, joga, rybolov, vodné pólo alebo výlety na bicykloch.


Kulinárske zážitky

Celý rad kreatívnych kulinárskych konceptov „od chutí východu až po západ“ vám hotel naservíruje ako umelecký zážitok. Vyskúšajte napríklad plážový klub Beach Rouge počas vášho oddychu pri oceáne alebo si doprajte rôzne lákavé chuťovky priamo pri bazéne.  Vynikajúca je ázijská kuchyňa Ai KISU, kde môžete očakávať tlmenú atmosféru, zrkadlový strop, či výhľady na majestátne ohnisko. Ai Kisu znamená v japončine „plameň“, a skutočne tu majstri kuchári čarujú na plameni inovatívne jedlá.

maurícius gastronómia

Ak ste vegetariáni alebo vegáni, môžete si objednať rastlinné jedlá označené zelenou farbou na jedálnych lístkoch vo všetkých reštauráciách. Aj tu hotel ide formou „Keen on Green“.

Akýmsi klenotom hotela LUX* Grand Baie je rozľahlý strešný bar a reštaurácia Bisou, ktorá poskytuje nádherný panoramatický výhľad na Indický oceán. Len pre dospelých je tu 30 m dlhý „infinity“ bazén. Nechajte sa tu zlákať na jedlá v štýle tapas. S príchodom noci sa tu ocitáte v „lounge bare“, kde si môžete vychutnať ikonické maurícijské západy slnka s príjemnou hudbou.

hamburger

Európu pripomínajúca kaviareň Maison LUX* nachádzajúca sa vo vstupnej hale hotela ponúka čerstvú, organickú kávu a lahodné pečivo na francúzsky, taliansky a španielsky štýl. Pre deti je zas lahodná domáca zmrzlina.


LUX* pre deti

Deti do 12 rokov si môžu užiť odborne pripravené hotelové aktivity, ktoré podporujú ich individualitu, seba-objavovanie a rozvoj. Zároveň si môžu vyskúšať záhradnícky projekt Little Green Fingers, pripraviť si zmrzlinu v laboratóriu zmrzliny alebo tiež vyskúšajú detskú jogu. Tínedžeri si môžu užiť Studio 17, kde sú rôzne hry ale aj zdokonaľovanie svojho kreatívneho ducha v časti Photofanatics. Aj tu hotel vyniká svojim zaujímavým konceptom „5 pilierov“.
1. dobré jedlo
2. pohyb
3. starostlivosť
4. pocity
5. tvorivosť

Náš tip: 

  • hotel leží na jednej z najlepších pláži na Mauríciu s výhľadom na chránenú tyrkysovú lagúnu v srdci časti Grand Baie
  • milovníci golfu môžu zájsť na krásne golfové ihrisko Mont Choisy Le Golf len pár minút od hotela
  • kulinárske zážitky priamo v hoteli
  • LUX* Grand Gaube pláž
  • LUX* Grand Gaube reštaurácia
  • LUX* Grand Gaube reštaurácia
  • LUX* Grand Gaube pláž
  • LUX* Grand Gaube reštaurácia
  • LUX* Grand Gaube reštaurácia

3. Sugar Beach A Sun Resort Mauritius *****

Na západnom pobreží sa nachádza nádherný hotel Sugar Beach A Sun Resort Mauritius *****, ktorý je vhodný pre rodiny aj páry a leží na najkrajšej maurícijskej pláži s vlastným koralovým útesom. Je kilometer dlhá, čistá a posiata palmami, čo vám navodí pocit, že sa nachádzate priamo v raji. V nádhernej lagúne si môžete vyskúšať kajaky, šnorchlovanie, windsurfing alebo plachtenie. Okolie hotela môžete preskúmať aj na bicykli alebo naskočte na kyvadlovú dopravu, ktorou sa dostanete na golfové ihrisko Tamarina, kde sú tzv. green fee zdarma a okrem toho takto fungujú aj ďalšie dve golfové ihriská.

pláž pred hotelom Sugar Beach
Pláž pred hotelom Sugar Beach. Foto: CK SATUR

Vynikajúce raňajky si vychutnáte v reštaurácii Mon Plaisir, chutný obed zas v Tides. Večeru si vychutnajte v Citronellas´ Café s talianskymi jedlami, morskými plodmi a stredomorskými šalátmi. Hotel má dokonca aj svoju vlastnú piváreň a na pláži nájdete i svetoznámy Buddha Bar.

Keďže hotel prešiel celkovou rekonštrukciou, izby sú kompletne prerobené a vyniká v nich moderná elegancia. Do sveta exotiky vás prenesú aj izby s výhľadom na oceán. Nechajte sa rozmaznávať v kúpeľoch Aura, kde si môžete vybrať z ponuky procedúr ako i exkluzívny hammam.

Náš tip: Vychutnajte si impozantný západ slnka na pláži a potom si zájdite do baru Tides, kde hrá živá hudba a naučiť sa môžete aj maurícijský tanec „sega“.
  • Sugar Beach A Sun Resort Mauritius hammam
  • Sugar Beach A Sun Resort Mauritius pláž
  • Sugar Beach A Sun Resort Mauritius exteriér
  • Sugar Beach A Sun Resort Mauritius hammam
  • Sugar Beach A Sun Resort Mauritius pláž
  • Sugar Beach A Sun Resort Mauritius exteriér

4. Shangri-La´s Le Touessrok Resort & Spa *****

Shangri-La´s Le Touessrok ***** je idylický hotel pre dokonalý relax a je považovaný za stelesnenie tropického luxusu, ideálne pre páry a deti. Hotel leží v zálive Trou d´Eau Douce s nádhernou plážou s bielym pieskom a tyrkysovým oceánom. Pre svoju polohu je označovaný ako „maurícijská dokonalosť“.

exteriér hotela Shangri-La´s Le Touessrok
Exteriér hotela Shangri-La´s Le Touessrok. Foto: CK SATUR

Hotel má moderne zariadené izby, kde sa odráža krása prírody a miestnej kultúry a tiež využíva najnovšie technológie. Každá izba má fantastický výhľad na more cez veľké okná. Ubytovanie je rozmiestnené v troch krídlach. Koralové a ibištekové krídlo vhodné pre rodiny, oceánske suity sú na ostrove Frangipani, ktorý je spojený s pevninou dreveným mostom a kde sú bazény a kúpele len pre dospelých. Kúpele sú stelesnením pokoja, zdravia a krásy, kde sa používajú produkty vyrobené z maurícijských botanických materiálov. Deti si svoje aktivity môžu užívať v najväčšom detskom klube.

Milovníkov golfu tu priťahuje práve vynikajúce 18-jamkové ihrisko, navrhnuté Bernhardom Langerom, ktoré sa nachádza na vlastnom ostrove Ile aux Cerfs, čo je vzdialené len 10 min plavby loďou a radí sa medzi 10 najlepších na svete. Na ostrove Ile aux Cerfs si môžete užiť aj vodné športy, ako kajaky, vodné bicykle, vodné lyžovanie, windsurfing.

Hotel má 5 reštaurácií a 3 bary, ktoré ponúkajú vynikajúce jedlo z celého sveta. Vyskúšajte napríklad reštauráciu Safran s výhľadom na záliv Hibiscus, kde vám naservírujú nadčasové indické jedlá, osviežujúce koktaily alebo japonskú famóznu kuchyňu.

Náš tip: Absolútnou vychytávkou je i malý rajský ostrov Ilot Mangenie, kam vás prepraví bezplatná kyvadlová doprava. Ostrov je vhodný na plávanie, či leňošenie na luxusných ležadlách v tieni slamených slnečníkov a s pripraveným piknikom.
  • Shangri-La´s Le Touessrok Resort & Spa
  • Shangri-La´s Le Touessrok Resort & Spa
  • Shangri-La´s Le Touessrok Resort & Spa
  • Shangri-La´s Le Touessrok Resort & Spa
  • Shangri-La´s Le Touessrok Resort & Spa
  • Shangri-La´s Le Touessrok Resort & Spa

5. Trou Aux Biches Beachcomber & Spa *****

Hotel Trou Aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa ***** sa nachádza na tichšom západnom pobreží ostrova, obklopený tyrkysovou lagúnou, bielymi piesočnatými plážami a 35-hektármi tropických záhrad. Je ideálny na relax, avšak v blízkosti dediny Grand Bay.

Trou Aux Biches Beachcomber
Trou Aux Biches Beachcomber. Foto: CK SATUR

Všetky suity Beach Front a Senior Beach Front majú aj privátne bazény pri mori. Oddychovať môžete v skvelých kúpeľoch Spa Beachcomber svetovej triedy, veľkom wellness, vrátane hammamu, relaxačného bazéna alebo i aktívne v „open air“ fitnes.

Hotel pre deti poskytuje širokú škál aktivít v mini klube alebo v klube pre tínedžerov  V hotelovom športovom centre sa môžete venovať rôznym športovým aktivitám vrátane vodných športov, šnorchlovania, plážového volejbalu, tenisu a golfu.

Trou aux Biches má šesť reštaurácií, kde si môžete vychutnať thajskú kuchyňu v Blue Ginger, vynikajúcu indickú v Mahiya a stredomorskú v Il Corallo. Hotel má dokonca tiež vlastnú vínnu pivnicu. Nenechajte si ujsť súkromnú večeru priamo na pláži počas západu slnka.

Náš tip: Vyskúšajte „open air“ masáže, ktoré vám prinesú maximálnu „krásu tela a ducha“.
  • Trou Aux Biches Beachcomber & Spa pláž
  • Trou Aux Biches Beachcomber & Spa
  • Trou Aux Biches Beachcomber & Spa
  • Trou Aux Biches Beachcomber & Spa pláž
  • Trou Aux Biches Beachcomber & Spa
  • Trou Aux Biches Beachcomber & Spa

6. JW Marriott Mauritius

JW Marriott Mauritius Resort *****  – bývalý hotel St. Regis, sa nachádza rovno pred svetovým dedičstvom UNSECO – horou Le Morne Barbant ako i pri svetovej lokalite kite surfingu One Eye Spot.

JW Marriott Mauritius Resort
JW Marriott Mauritius Resort. Foto: CK SATUR

Hotel ponúka elegantne zariadené suity s úchvatným výhľadom na oceán ako i vynikajúci balík all inclusive služieb, kde si môžete vychutnať všetkých 5 reštaurácií. Nájdete tu i súkromné kino Le Palme D´Or, či detský klub The Kiete Flyers, zábavnú miestnosť pre tínedžerov a množstvo vodných športov. Hotel má veľké fantastické spa, relaxačný lounge, jacuzzi, sauny, fitnes s krásnymi výhľadmi do záhrady. Na pláži si môžete užiť tuli vaky.

Raňajky si môžete vychutnať formou bufetu v reštaurácii Le Manoir, ktorá ponúka kreolskú a francúzsku kuchyňu. Plážová reštaurácia The Boathouse sa špecializuje na grilované morské plody. Večeru vyskúšajte napríklad vo Floating Market, kde sa podávajú jedlá juhovýchodnej Ázie, alebo Atsuko s japonskou kuchyňou, ako aj Simply India s indickými jedlami.

Náš tip: Dohodnite si súkromnú večeru na pláži alebo na móle s výhľadom na oceán a s nádherným západom slnka.
  • JW Marriott Mauritius
  • JW Marriott Mauritius
  • JW Marriott Mauritius
  • JW Marriott Mauritius
  • JW Marriott Mauritius
  • JW Marriott Mauritius

7. Constance Belle Mare *****

Luxusný hotel Constance Belle Mare ***** známy pre svoje úžasné záhrady a okolité prírodné krásy leží v tropickej oáze pri jednej z najkrajších pláži Maurícia na jeho východnom pobreží. Tento hotel má pre každého niečo. Má skvelý prístup na viac ako 1,6 km dlhú pláž s bielym pieskom, ako i na dve 18-jamkové majstrovské golfové ihriská, má centrum vodných športov, potápačské centrum, štyri bazény a rozsiahle spa a wellness. Vybrať sa môžete i na trh Flacq, ktorý oplýva rôznymi farebnými stánkami.

Constance Belle Mare
Constance Belle Mare. Foto: CK SATUR

Na golfovom ihrisku Legend môžete napríklad pozorovať aj voľne sa potulujúce stáda jávskych jeleňov a z golfového ihriska Links nádherné výhľady na oceán. navštíviť pestré

Priestranné izby a suity sú zariadené v modernom dekore a majú vlastnú terasu alebo balkón. Suity Junior sú aj priamo na pláži, suity Deluxe s rozlohou 96 m2 majú samostatnú spálňu a obývačku, dvojposchodové vily so súkromným bazénom sa nachádzajú medzi plážou a golfovým ihriskom a poskytujú ten najvyšší luxus.

V areáli posiatom palmami sú 4 bazény. Spa Constance sú oázou pokoja, ktorých súčasťou je i relaxačná záhrada, sauna, parný kúpeľ, vírivky. Dopriať si môžete masáže, pri ktorých sa využívajú prírodné maurícijské produkty.

V rezorte sa nachádza 7 lákavých reštaurácií, vrátane rozprávkovej vínnej pivnice s viac ako 35 000 druhmi. Európsko-ázijské jedlá ponúka plážová reštaurácia Indigo, kde je vynikajúce sushi.

Reštaurácia s príznačným názvom Deer Hunter leží v klubovni golfového ihriska Legend s výhľadom na zeleň, kde sa potulujú jávske jelene. Jedálny lístok ponúka tradičnú kuchyňu Indického oceánu vrátane typických jedál z diviny.

Skvelo si oddýchnete aj na plávajúcom ležadle s kokteilom v ruke, alebo ochutnajte aj jednu z 200 fliaš rumu v bare. Blu Bar ponúka zdravé džúsy, domáci ľadový čaj, originálne tiki koktaily ako i baristický kútik pre milovníkov kávy.

Náš tip: Vyskúšajte neformálnu reštauráciu Lakaze, ktorá propaguje koncept stolovania naboso a podáva morské plody a mäso priamo z grilu. Ak chcete romantickejší zážitok, zamierte do La Spiaggia, gurmánskej reštaurácie, ktorá sa nachádza pozdĺž pláže. Vaše jedlo sa začne šumivým šampanským, po ktorom bude nasledovať bohatý výber jedál inšpirovaných Stredomorím.
  • Constance Belle Mare
  • Constance Belle Mare
  • Constance Belle Mare
  • Constance Belle Mare
  • Constance Belle Mare
  • Constance Belle Mare

Ak vás naša luxusná ponuka úžasných hotelov na ostrove Maurícius zaujala, vydajte sa ho spoznať s CK SATUR, ktorý sa postará, aby vaša exotická dovolenka bola bezstarostná.


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook