Tour de Maurícius s Norikou Fedorovou

Maurícius je už dlhodobo považovaný za „raj na zemi“. Atmosféra tohto ostrova sa snúbi s exotikou, žiarivou belosťou pláží, tyrkysového mora a vo vzduchu sa vznášajúcim tropickým teplom, ktoré vnímate na každom kroku. Ale predsa aj tento kút Afriky má svoje tajomstvá.

Na Tour de Maurícius sa naša šéfka vydala v polovici novembra, odletom z Viedne. Počas celej tejto exotickej cesty môžete sledovať aká je atmosféra v letoviskách, na známych plážach ostrova a jej osobné recenzie na hotely, ktoré navštívila. Maurícius láka najmä pre nádhernú prírodu, pieskové pláže a kvalitný servis. Za exotickou dovolenkou na Maurícius lietame z Viedne.

Dovolenka na Mauríciu
Norika Fedorová na Mauríciu
Norika Fedorová na Mauríciu. Foto: CK SATUR

Ktoré hotely pre vás navštívime?

Maurícius je ostrovom, ktorý provokuje všetky zmysly. Krásna príroda, úchvatné pláže, fantastické vody Indického oceánu, miestna kreolská kultúra, exotické chute, dobrodružné výlety za poznaním búrlivej histórie, ako aj legiend, vás iste na tomto ostrove nadchnú. Pri celkovej rozlohe ostrova cez 2 000 kmsi ho môžete dokonale obzrieť z každej strany a pritom si vychutnať pobyt v jednom z hotelov našej Tour de Maurícius, ktoré navštívime.

Kde?

  • Maurícius
  • Maurícius
  • Maurícius
  • Maurícius
  • Maurícius
  • Maurícius

Aká by to bola letná dovolenka bez zážitkov?

Počas týždňa na ostrove vám prinesieme nielen atmosféru exotických letovísk, ale aj všetky podstatné informácie, ktoré k dovolenke potrebujete. Cestu a zážitky našej šéfky Noriky z ostrova Maurícius môžete sledovať online, a to v našich stories na Instagram-e satur_travel a Facebook-u.

TOP 5 zážitkov ako aj recenzie z hotelov vám zhrnieme aj na Facebook-u a aby toho nebolo málo, pripravíme pre vás aj špeciálny cestovateľský denník z Tour de Maurícius. Tento blog, v ktorom budeme deň po dni mapovať túto cestu plnú zážitkov. Naživo všetky zážitky z cestovania po Mauríciu porozpráva Norika v markízackom Teleráne a na TA3 v relácii Za hranicami.

Maurícius
Maurícius. Foto: unsplash.com

Cestovateľský denník z Tour de Maurícius

Neodolateľný ostrov Maurícius nás už pri vystupovaní z lietadla ovial teplým subtropickým vánkom, čo hneď navodí v každom vzrušujúci pocit z nasledujúceho dobrodružstva a zážitkov. Teplota je tu pomerne stála a to celoročne okolo 28 ℃. Je to ostrov, kde sa exotické kúzlo stretáva so sviežosťou a zároveň neopísateľnou úprimnosťou miestnych obyvateľov a radosťou zo života. A to doslova.

Maurícius prináša dovolenkový zážitok, pričom sa prenesiete do celkom iného sveta. Nádherné pobrežie, hory, oceán a biele pláže vás presvedčia o jedinečnosti ostrova. Pozdĺž pobrežia s mnohými zátokami sa tiahne koralový útes. Najznámejšie letoviská ležia na jeho východnej strane. Spoznávať môžete aj jeho prírodný a kreolský svet, lebo ostrov preslávila pestrá mnohotvárnosť, ktorá si hľadá cestu medzi tradíciou a modernosťou.

  • Maurícius
  • Maurícius
  • Maurícius
  • Maurícius
  • Maurícius
  • Maurícius

Po 11-hodinovom lete nás čakala cesta do prvého hotela. Necelá hodina cesty autom zbehla rýchlo, keďže sme okúzlene pozerali z okna na všetku okolitú prírodu. Prechádzali sme polia cukrovej trstiny, z ktorej sa na ostrove vyrába excelentný rum. Všade navôkol kvitnú kvety žiarivých farieb, ovocné stromy, či palmy. Keď sme zahliadli windsurfistov, vedeli sme, že sa blížime na našu prvú zastávku.


1. deň: LUX* Le Morne *****

Vchádzame do vstupnej haly hotelovej siete, ktorú si naši klienti nesmierne obľúbili z dovoleniek na Maldivách. Príjemný estetický dojem máte hneď po prvých krokoch. Hotel LUX* Le Morne ***** má moderný dizajn v typickom lokálnom štýle. Po pravej strane lobby nás k sebe hneď pritiahol bar s kaviarňou, ktorý je dominantou interiéru. Je to moderne zrenovovaný kúsok z roku 1995 a práve takýmito výnimočnými barmi vynikajú hotely siete LUX*.

Hotel je situovaný priamo na najkrajšej pláži Le Morne Public Beach, kde máte bezodnú studňu možností. Hotel disponuje 149 izbami, tromi reštauráciami a forma stravy je na vašej preferencii. Nám úplne stačila polpenzia. V reštaurácií nájdete aj vegánsky či bezlepkový kútik.

Hotel LUX* Le Morne
Hotel LUX* Le Morne na ostrove Maurícius. Foto: CK Satur

Hotel v cene ponúka vodné športy ako kanoe, kajaky, vodné lyže, rybolov alebo aj water ski. Pri aktivitách by sme ešte mohli ostať lebo LUX* nezaostáva v službách. Naozaj si tu každý príde na svoje. Či už chcete oddychovú alebo športovú dovolenku. Aktívny oddych môžete precvičovať na hodinách jogy, pilatesu, meditácií, či na art krúžkoch výroby macrame, kreslenia do dreva alebo v krásnej knižnici. Pre športovcov sú pripravené sprievodcom vedené túry, bicykle, fitnes a mnoho ďalšieho.

Exotické prostredie hotela LUX* Le Morne
Exotické prostredie hotela LUX* Le Morne. Foto: CK Satur

Vo vysokom štandarde sú zariadené aj izby, niektoré majú dokonca modernú exteriérovú sprchu. Izby sú vhodné aj pre 2 dospelých a 1 dieťa. Ak plánujete cestovať s dieťaťom, myslíme, že sa zabaví rovnako ako vy. Ratolesti čakajú široké animátorské služby, detský klub či hra, kde môžu po rezorte hľadať fľaše s prekvapením.

Zhodli sme sa, že tento hotel je určený pre milovníkov Instagramu. Moderne zariadený rezort v bielej a modrej farbe, ktorá ideálne ladí s bielou plážou a azúrovým morom. Hojdacie siete, vaky na ležanie či plážové kino sú prvky, ktoré tvoria jeho autentickú atmosféru.

Cestu a zážitky našej šéfky Noriky z ostrova Maurícius môžete sledovať online, a to v našich stories na Instagram-e satur_travel a Facebook-u.

TOP 5 rezortu LUX* Le Morne *****

  • štýlový a moderne zariadený rezort s krásnou záhradou a pokojnou atmosférou
  • najkrajšia pláž s tyrkysovou vodou a nádherným bielym pieskom
  • možnosť výberu stravovania, bohatá ponuka a tiež vegánska a bezlepková strava
  • joga, pilates, kanoe, potápanie, water ski, rôzne kreatívne workshopy aj turistika
  • prostredie hotela a jeho bielo-modré farebné prevedenie je zárukou skvelých insta fotiek
LUX* Le Morne *****

Prechádzkou po pláži sa dostávame do susedského hotela známej hotelovej siete Marriot.

  • maurícius hotel izba
  • Norika Fedorová maurícius
  • maurícius
  • maurícius hotel izba
  • Norika Fedorová maurícius
  • maurícius

2. deň: JW Marriot Mauritius Resort *****

Z hotelovej pláže máte pekný výhľad na ikonickú horu Le Morne Brabant. JW Marriot Mauritius Resort ***** bol postavený v koloniálnom štýle z kvalitných materiálov. Ponúka na výber z viacerých výnimočných apartmánov vzdialených len pár krokov od nekonečnej, bielej pláže s pozvoľným vstupom do azúrového mora. Tento hotel je najbližšie pri verejnej pláži, na ktorú chodia všetci windsurfovať alebo kitesurfovať. Ak ste teda milovníkom týchto vodných športov, odporúčame pre dovolenku zvoliť tento hotel.

JW Marriot Mauritius Resor na ostrove Maurícius
JW Marriot Mauritius Resor na ostrove Maurícius. Foto: CK SATUR

Celý rezort je ideálny pre milovníkov športu. Poteší vás tenisový kurt, na pláži natiahnutá volejbalová sieť alebo si môžete zacvičiť skupinovú jógu, tréning s trénerom či šnorchlovať na hotelovej pláži ponad krásny koralový útes. Rezort vyniká taktiež veľkým kvalitne a moderne zariadeným fitnes centrom, ktoré máte v cene a k dispozícií 24/7.

Stravovanie si môžete vybrať formou raňajok, polpenzie alebo plnej penzie. Pre milovníkov all inclusive stravovania je v ponuke epicurean balíček, ktorý zahŕňa neobmedzenú konzumáciu vybraných alkoholických, nealkoholických nápojov a koktailov do 22:30, či napríklad popoludňajší čaj medzi 13:00-16:00, obed na pláži a aj mini bar na izbe.

Elegantné posedenie v bare pri pláži
Elegantné posedenie v bare pri pláži. Foto: CK SATUR

Samotný rezort ponúka 5 rôznych svetových kuchýň, z ktorých si môžete vyberať podľa vašej chuti. Teda aj klienti náročnejší na pestrú stravu si na tomto mieste prídu na svoje. My sme vyskúšali morskú reštauráciu na pláži, užili sme si úlovok dňa, šampanské a pri jedle hľadeli na západ slnka.

Komplexnosť hotela zabezpečuje tú najlepšiu wellness starostlivosť v luxusnom SPA stvorenom na relaxovanie. Môžete si dopriať masáže či oddych aj vo dvojici. Ak plánujete svadobnú cestu alebo stráviť výročie na tomto ostrove, toto je rezort pre vás. Hotel ponúka napríklad aj kompletnú organizáciu svadby alebo iných osláv.

Cestu a zážitky našej šéfky Noriky z ostrova Maurícius môžete sledovať online, a to v našich stories na Instagram-e satur_travel a Facebook-u.

TOP 5 rezortu JW Marriot Mauritius Resort *****

  • priestranné a moderné zariadené suity s výhľadom na lagúnu
  • stravovanie formou raňajok, polpenzie, plnej penzie alebo aj all inclusive s neobmedzeným výberom drinkov
  • pestrý výber stravy aj pre náročných klientov, 5 svetových kuchýň
  • najlepšia wellness starostlivosť v luxusnom SPA stvorenom na relaxovanie
  • v blízkosti hotela sa nachádzajú známe vodopády Chamarel a množstvo ďalších prírodných krás ostrova Maurícius
JW Marriot Mauritius Resort *****
  • jw marriot mauritius resort
  • Norika Fedorová Maurícius
  • maurícius ubytovanie
  • jw marriot mauritius resort
  • Norika Fedorová Maurícius
  • maurícius ubytovanie

3. deň: Sugar Beach A Sun Resort Mauritius *****

Možno túto časť blogu odštartujem neštandardne, ale rada by som vyzdvihla na ostrove dve veci:

  1. rýchlosť a kvalitu Wi-Fi vo všetkých doteraz navštívených hoteloch
  2. každý miestny obyvateľ ovláda dva jazyky. Ich národný jazyk je angličtina a skoro každý koho sme stretli rozpráva aj po francúzsky, takže sa tu ľahko dohovoríte, ak ovládate jeden z týchto dvoch jazykov.

Ale späť k objavovaniu hotelov, pretože hotel, ktorý dnes navštívime si naozaj zaslúži poriadny úvod a prezentáciu. Presúvame sa viac na sever ostrova a vítame vás v hoteli Sugar Beach A Sun Resort Mauritius *****.

Sugar Beach a Sun Resort Mauritius
Sugar Beach a Sun Resort Mauritius. Foto: CK SATUR

Názov nemôže lepšie vystihovať, čo vás na tomto mieste čaká. Jemnulinký piesok, ktorý sa podobá na cukor, omnoho príjemnejší ako v hoteloch, ktoré sme doteraz navštívili. Musíme uznať, že je to najkrajšia pláž, akú sme doteraz na ostrove videli a to sme ešte nevedeli, že má aj vlastný koralový útes. Ak by sme si mali vybrať jednu pláž na ostrove, je to práve táto. Je dlhá vyše kilometra, s krásnymi palmami a jej čistota vás dostane.

Tento rok prešiel hotel kompletnou rekonštrukciou od základov, bolo v ňom cítiť jeho novotu, investovanú snahu a peniaze. Zapôsobila na nás otvorená recepcia s moderným dizajnom a štýlovými interiérovými kúskami a výhľadom na rezort a more.

Hneď pri vstupe sa nachádza hlavná a pestrá bufetová reštaurácia. V tomto covid období, hotelový personál servíruje jedlo z bufetu. Vyberiete si od predjedál až po čerstvo upečenú pizzu, či širokú selekciu dezertov, ktorú vám personál prinesie osobne. Hotel vyrába vlastné pivo, ktoré sa predáva aj v lokálnych potravinách. Odporúčame ochutnať. Z reštaurácií máte na výber aj ďalších 9 à la carte reštaurácií, dostupné sú aj reštaurácie v sesterskom hoteli, kde si môžete spraviť rezerváciu.

Pláž pred hotelom Sugar Beach a Sun Resort Mauritius
Pláž pred hotelom Sugar Beach a Sun Resort Mauritius. Foto: CK SATUR

Najpôsobivejším miestom bol pre nás Buddha Bar priamo na pláži (nachádza sa len na pár miestach vo svete). Kto pozná kvalitu Buddha Baru, môže si predstaviť rovnakú kvalitu, ktorá sa spája s celým hotelom Sugar Beach.

Ubytovať sa môžete v rôznych typoch izieb. Izby deluxe sa nachádzajú na prvom poschodí a sú ideálne pre páry. Rodiny majú svoje izby na prízemí, kde môžu mať 2 prístelky pre deti a sú o 10 m2 väčšie. Všetky izby sú moderne a dizajnovo zariadené svetovými dizajnérmi a na izbe nechýba ani nespresso kávovar.

Rezort rozhodne spĺňa kritéria pre náročnejších klientov. Ponúka veľké množstvo športových aktivít ako aj 3 golfové ihriská v cene, či biznis stredisko určené na prácu alebo stretnutia.

Cestu a zážitky našej šéfky Noriky z ostrova Maurícius môžete sledovať online, a to v našich stories na Instagram-e satur_travel a Facebook-u.

TOP 5 rezortu Sugar Beach A Sun Resort Mauritius *****

  • novo zrekonštruovaný rezort od základov v modernom štýle
  • Buddha Bar priamo na pláži
  • najkrajšia pláž
  • veľké množstvo reštauračných možností
  • športoviská, 3 golfové ihriská v cene, plno aktivít pre deti aj dospelých
Sugar Beach A Sun Resort Mauritius *****
  • Sugar Beach A Sun Resort Mauritius *****
  • Sugar Beach A Sun Resort Mauritius *****
  • Sugar Beach A Sun Resort Mauritius *****
  • Sugar Beach A Sun Resort Mauritius *****
  • Sugar Beach A Sun Resort Mauritius *****
  • Sugar Beach A Sun Resort Mauritius *****

4. deň: La Pirogue - A Sun Resort Mauritius ****+

Hotel La Pirogue je sesterský hotel predchádzajúceho hotela. Veľmi nás prekvapil. Dozvedeli sme sa, že bol postavený ako druhý hotel na tomto mieste, ale prešiel rekonštrukciou v roku 2017. Vďaka dokonalej pláži a službám all inclusive je dlhodobo najpredávanejším hotelom v okolí ako aj u našich klientov. Nachádza sa v obrovskej udržiavanej záhrade a pozostáva z prízemných bungalovov v boho štýle s priamym vstupom na pláž alebo do záhrady.

La Pirogue A Sun Resort ****+ je naozaj rozsiahly, všade kam potrebujete vás ale prevezie hotelový buggy servis. Rezort sa delí na dve časti. Južná (South) strana je určená pre rodiny s deťmi a opačná severná (North) strana je viac pre páry, ktoré preferujú tiché prostredie a nájdu relax pri samostatnom bazéne.

Hotel La Pirogue na ostrove Maurícius
Hotel La Pirogue na ostrove Maurícius. Foto: CK Satur

Ponúka open air hlavnú bufetovú reštauráciu, čo v tomto covid období je príjemným faktorom. Reštaurácia mení menu počas každého dňa po dobu 12 dní. V reštaurácii sa nachádza aj samostatný Wine Bar, ktorý je jediný svojho druhu. Ponúka výber vín z celého sveta, ktoré si môžete načapovať sami z automatov pomocou vínnej karty za príplatok (hostia s all inclusive majú 25% zľavu). Môžete si vybrať podľa etikety cez sklo, ľubovoľnú dávku zo 60 fliaš. Priložíte kartičku, odčíta sa vám kredit podľa výberu vína a tadááá… môžete ochutnávať.

V ponuke je veľa ďalších reštaurácií ako typická maurícijská alebo reštaurácia ktorá je určená na zdieľanie jedla. Tak dostanete veľa malých tanierikov a objavujete nové chute. Myslíme, že mladí ľudia ocenia bar Lemon Beach s lounge hudbou, počas obedu či pri západe slnka. Taktiež sa zabavia každý večer na live programe, ktorý trvá do 21:00 a s drinkom sa môžu presunúť do ďalšieho baru, ktorý je otvorený až do 03:00 rána.

Exteriér hotela, bazén pláž
Exteriér hotela, bazén a pláž. Foto: CK SATUR

Hotel ponúka 4 kategórie izieb. Okrem špecifických bungalovov sú k dispozícií napríklad aj rodinné izby v plážových (Beach) pavilónoch v blízkosti pláže.

Hotel La Pirogue a Sugar Beach majú spojené spa centrum, fitnes centrum, hodiny jogy, pilatesu, aqua cvičenia či tenisové kurty, 4 basketbalové a 3 golfové ihriská ( vzdialené 10-15 min.) v cene a možnosť ďalších vodných športov. Spa centrum je odlišné od iných, a to japonským kúpeľom, ktorý je v drevenej vani vytvorenej pre dve osoby. Nájdete tu ideálne partnerské procedúry. V hoteli sa zabavia deti v 2 kluboch. Spoločne môžete tráviť čas na mini golfe, ping pongu, vonkajšom šachu či v bazéne.

Cestu a zážitky našej šéfky Noriky z ostrova Maurícius môžete sledovať online, a to v našich stories na Instagram-e satur_travel a Facebook-u.

TOP 5 rezortu La Pirogue A Sun Resort ****+

  • poloha na prekrásnej, bielej, dlhej pláži
  • bývanie v zaujímavých bungalovoch
  • v okolí sú 3 golfové ihriská a množstvo ďalších športových aktivít
  • hudba, nočná zábava, lounge bar na pláži
  • Wine Bar s pestrou ponukou vín z celého sveta
La Pirogue A Sun Resort ****+
  • maurícius pláž
  • maurícius
  • Norika Fedorová Maurícius pláž

4. deň: Zilwa Attitude ****

Presunuli sme sa na sever ostrova. 

Prvý pohľad po vstupe na recepciu, bol panoramatický výhľad na bazén, pláž a okolité ostrovy. Zilwa Attitude **** je veľmi útulný hotel, pôsobí veľmi komorne aj napriek tomu, že má viac ako 200 izieb. Kapacita hotela bola plne obsadená no mali sme pocit, že sme v hoteli len niekoľkí.

Hotel Zilwa Attitude na ostrove Maurícius
Hotel Zilwa Attitude na ostrove Maurícius. Foto: CK Satur

Na severe musíte byť pripravení na to, že tu nenájdete pozdĺžne pláže, ale nachádzajú sa tu iba 3 zátoky, kde sa dá kúpať. Určite tu nenájdete typickú bielu pláž z pohľadníc Maurícia. Dokonca pri odlive sa kúpať ani neodporúča. Všetko má ale svoje pre a proti. Práve na severe sú najkrajšie koralové útesy ideálne pre tých, čo radi šnorchlujú. Alebo, ak máte strach nechať dieťa voľne pohybovať po nekonečnej pláži, tu ho budete mať stále na očiach. Pláž a jeho okolie ponúka množstvo športových aktivít v cene, ako šnorchlovanie za korálmi, katamaranový výlet , kajak, paddleboardy, volejbalové ihrisko, tenisové kurty, bicykle, na ktorých prebádate okolie aj na vedených ''discovery bike tours'' do miestnych dediniek, chrámov, miestnych obchodov atď.

Norika Fedorová Maurícius
Norika Fedorová na poznávaní ostrova Maurícius. Foto: CK Satur

Izby sú v 4 kategóriách. Štandardná pre dve osoby, Family Vila 2+3 deti, Family Deluxe má dve izby 2+2, alebo izba Family Standard 2+1. Hotel poskytuje veľa súkromia a kľudu.

Hotely zo siete Attitude majú autentický koncept, ktorý sa snaží navodiť čo najviac maurícijskú atmosféru. My sme napríklad v hotelovej reštaurácií ochutnali ich miestnu kuchyňu, kde nám naservírovali ich typické jedlo, formou "tapas". Skromne môžeme zhodnotiť, že to bolo najlepšie, čo sme dosiaľ na ostrove jedli. Fantastická kuchyňa vás čaká aj v hlavnej reštaurácií a ďalších à la carte reštauráciách alebo na barbecue obede na privátnom ostrove. Formu stravovania si môžete vybrať formou polpenzie, alebo all inclusive, kde máte raňajky, obed aj večeru formou bufetu a vybrané drinky počas celého dňa.

Hotel nás zaujal masážami, ktoré ponúka na súkromnom ostrove. Má samostatný bazén pre dospelých, určený na relaxáciu a viaceré rodinné bazény. Teda hotel je určený ako pre rodiny s deťmi tak aj pre páry.

Cestu a zážitky našej šéfky Noriky z ostrova Maurícius môžete sledovať online, a to v našich stories na Instagram-e satur_travel a Facebook-u.

TOP 5 rezortu Zilwa Attitude ****

  • zážitková gastronómia
  • poznávacie výlety
  • barbecue či masáž na súkromnom ostrovčeku
  • veľmi útulné spa centrum a veľký detský klub
  • krásne koralové útesy
Zilwa Attitude ****
  • Zilwa bazén Norika Fedorová
  • Zilwa more Norika Fedorová
  • Zilwa pláž
  • Zilwa bazén Norika Fedorová
  • Zilwa more Norika Fedorová
  • Zilwa pláž

5. deň: LUX* Grand Baie ******

Boli sme navštíviť úplnú novinku medzi hotelmi. Ide ešte o neotvorený hotel z luxusnej siete LUX* ktorý je v dokončovacej fáze a otvára sa už 21. decembra. Vy si v ňom už ale budete môcť užiť Vianoce alebo Nový rok medzi prvými hosťami!

LUX* Grand Baie ****** je naozaj špeciálny luxusný hotel, jediný svojho druhu na ostrove. Nedá sa porovnať s iným čo sme videli. Je postavený veľmi moderne, designovala ho známa interiérová dizajnérka Kelly Hoppen. Prirovnali by sme ho k ''dubajskému'' štýlu hotela, kde sa na streche hotela nachádza bar Rooftop s bazénom, lehátkami, „open air“ fitnes centrom a hudbou. A na najnižšom poschodí luxusná reštaurácia s nočným hudobným klubom. Patrí určite do kategórie „insta friendly“ hotelov, kde zažijete kopec zábavy.

Hotel LUX* Grand Baie na ostrove Maurícius
Hotel LUX* Grand Baie na ostrove Maurícius. Foto: CK Satur

Ubytovať sa okrem štandardných izieb je možné aj vo vilkách, či rezidencií s dvomi spálňami, pričom všetky sú s výhľadom na more. Interiér izieb je naozaj interiérový zážitok. Zdokumentovali sme vám ho v „insta stories“ na našom profile, a tak odporúčame sledovať. Tento LUX* hotel by sme vyzdvihli hlavne pre moderných ľudí, rodiny so staršími deťmi, ktoré môžu využiť služby „teenage“ klubu či páry. Naopak by sme ho neodporučili pre rodiny s malými deťmi. 

Hotel LUX* Grand Baie ****** sa nachádza v zátoke s jemným pieskom a čistou vodou, kde vás čaká koralový útes na šnorchlovanie. Je ideálnym východiskovým bodom na výlety katamaránom na neďaleké ostrovy na severe. Môžete v ňom využívať neobmedzené množstvo športových aktivít, vodných športov, vedených cvičení ako joga, pilates, tai chi či mnohé ďalšie.

Hlavný bazén hotela je prepojený s dvomi nádhernými barmi a reštauráciou, kde nebudete mať núdzu o prémiové nápoje, kokteily, či kvalitnú stravu. Všade navôkol hrá „lounge“ hudba, no pre tých, čo preferujú ticho, sú tu ďalšie dva relaxačné bazény.

Cestu a zážitky našej šéfky Noriky z ostrova Maurícius môžete sledovať online, a to v našich stories na Instagram-e satur_travel a Facebook-u.

TOP 5 rezortu LUX* Grand Baie ******

  • vynikajúca strava, pričom si môžete vybrať z 3 rôznych reštaurácií
  • zaujímavé aktivity ako vyrábanie šperkov „jewellery workshop“
  • pre jedinečný zážitok sa z letiska do hotela môžete doviesť aj helikoptérou
  • moderný hotel v „dubajskom štýle“
  • koralový útes skvelý na šnorchlovanie a možnosť výletov na katamaráne na okolité ostrovy
LUX* GRand Bale ******
  • maurícius
  • maurícius
  • norika fedorová maurícius

5. deň: Long Beach A Sun Resort Mauritius *****

Pre veľký záujem o hotel Long Beach A Sun Resrot Mauritius ***** sme vám ho prišli nafotiť a zdokumentovať. A skutočne sa máte na čo tešiť. Zistili sme na vlastnej koži, čím vyniká od ostatných, a prečo je najžiadanejším z našej ponuky. Už po príchode do vstupnej haly náš čakal uvítací drink z miestneho ovocia v krásnom „insta-friendly designovom lobby“. Od prvého momentu sme vedeli, že nás čaká v hoteli niečo výnimočné.

Pred check-inom nám podali vlhčené uteráčiky na osvieženie a do vzduchu rozprášili voňavú esenciu, aby sme precítili pobyt cez všetky zmysly. Tento hotel naozaj myslí na všetky drobné detaily. Poďme sa teda na to pozrieť.

Hotel Long Beach A Sun Resort
Hotel Long Beach A Sun Resort. Foto: CK SATUR

Hotel ponúka moderne zariadené priestranné izby s vysokými stropmi s výhľadom na more alebo do záhrady. Môžete si vybrať izbu pre páry alebo rodinné s dvomi izbami. V izbách sa nachádza nespresso kávovar alebo si dokonca viete vybrať z „vankúšového menu“, kde si môžete vybrať vankúš podľa vašich preferencií. Izby sú udržiavané dva krát do dňa hotelovou službou, a ako na izbách, tak aj v celom areáli je skvelé pripojenie na wifi internet zadarmo.

Stravovanie v hoteli je obľúbenou formou all inclusive, kde zažijete gastronomické zážitky, ako aj v bufetovej reštaurácií tak aj v 3 ďalších reštauráciách (morské plody, japonská kuchyňa). V cene all inclusive máte aj minibar plnený soft drinkami a pivom. Pre ľudí s alergiami, či špeciálnou diétou má hotel pripravené bohaté alternatívy, veľký výber ovocia alebo street food počas dňa, palacinky pri bazéne či bar s nápojmi.

Hotelová pláž a bazén
Hotelová pláž a bazén. Foto: CK SATUR

Hotelová pláž má jemný piesok a azúrovú farbu mora. Okrem hlavnej pláže, má súkromné zátoky, kde môžete byť úplne sami. Je dokonalá na dlhé prechádzky, či aby ste si našli svoje privátne miesto. V okolí pláže sú všade nasadené farebné kvety a poletujú farebné vtáčiky. Pocit exotiky snáď nemôže byť silnejší. Hotel vyniká vlastným korálový útesom, ktorý patrí medzi najkrajšie. Aj keď hotel ponúka šnorchlovaciu výbavu v cene, odporúčame si priniesť vlastnú. Východné pobrežie je známe príjemným vetríkom, ktoré vás osvieži v horúce dni.

V hoteli Long Beach A Sun Resort ***** si môžete vybrať kúpanie aj v bazénoch či už v hlavnom, detskom alebo ak hľadáte odpočinok, hotel má aj vlastný infinity pool pre dospelých. Dominantou tohto hotela je množstvo aktivít, ktoré sú k dispozícií. V rezorte sa nachádza veľký teenage club a detský klub s bazénom a lezeckou stenou. Deťom ponúka množstvo aktivít, ako aj ponuku vodných športov.

Exteriér hotela Long Beach
Exteriér hotela Long Beach. Foto: CK SATUR

Rodinná aktivita môže byť aj výlet na bicykloch do okolitých dediniek za poznávaním autentického Maurícia, na mieste trhy či do kostolíka. V ponuke má nekonečné možnosti športových aktivít. Golfové ihrisko, tenisové kurty, lezeckú stenu, dvojposchodové fitnes centrum, k dispozícií vodné športy, bicykle a šnorchlovanie.

Najväčšie spa centrum s 22 miestnosťami na procedúry, ktoré využíva renomovanú značku CinQ Mondes. Ponúka rituály, ajurvédske procedúry, špeciálne masáže a balíky aj pre páry. Po wellness zážitku sa môžete občerstviť so zázvorovým či zeleným čajom, jedlom alebo obedom a oddychovať pri spa bazéne alebo si po procedúre užiť obed priamo v spa.

Cestu a zážitky našej šéfky Noriky z ostrova Maurícius môžete sledovať online, a to v našich stories na Instagram-e satur_travel a Facebook-u.

TOP 5 rezortu Long Beach A Sun Resort Mauritius *****

  • krásna pláž s vlastným koralovým útesom
  • all inclusive vrátane minibaru a vynikajúca kvalita jedla
  • priestranné izby pri obsadenosti 2+2, ako aj kvalitné postele
  • množstvo aktivít - vodné športy, lezecká stena, tenisové kurty, golfové ihrisko, bicyklovanie
  • „infinity pool a insta-friendly“ a zároveň aj oddelená časť len pre dospelých
Long Beach A Sun Resort *****
  • maurícius
  • maurícius
  • maurícius
  • maurícius
  • maurícius
  • maurícius

6. deň: LUX* Grand Gaube *****+

Prišli sme pre vás nakuknúť do zákulisia hotela Grand Gaube Resort & Villas ***** z luxusnej siete LUX*, ktorý sa nachádza približne hodinu od letiska, avšak do hotela sa môžete nechať previesť aj helikoptérou. Pocit luxusu vie sieť LUX navodiť naozaj od prvého momentu. Recepcia je spojená s kaviarňou, kde si môžete vychutnať miestnu kávu alebo chutný, estetický zákusok. LUX* Grande Gaube ***** sa nachádza na pláži na severe ostrova Maurícius s výhľadom na Indický oceán. Je vhodný ako pre rodiny s deťmi, tak aj pre páry na romantickú dovolenku.

Ide o prepracovaný retro-elegantný tropický rezort v Grand Gaube, na severnom pobreží, ktorého dizajn robila známa Kelly Hoppen. Jeho prostredie dokonale ladí s okolitou tropickou zeleňou a každá izba, suita či vila vám zabezpečí potrebný komfort.

Klimatizované izby v hoteli LUX* Grand Gaube majú zariadený balkón s panoramatickým výhľadom. V priestranných hotelových izbách máte k dispozícii bezplatné Wi-Fi a interaktívnu LED TV. Vybrané vily sú vybavené kuchyňou a súkromným bazénom. Pre páry odporúčame izby Grand Junior Suite na prvom poschodí, ktoré sú priestranné. Pre rodiny s deťmi sú vhodné Family izby na prízemí. Pre tých čo majú radi výhľady, sú k dispozícií izby Deluxe s výhľadom na lagúnu.

Norika Fedorová v LUX* Grand Gaube
Norika Fedorová v LUX* Grand Gaube na ostrove Maurícius. Foto: CK SATUR

Rezort si potrpí na gastronómií. Môžete si vybrať zo 4 reštaurácií. Ochutnajte autentické peruánske jedlá v INTI pod holým nebom s barom Pisco, turecké hody v Bodrum Blue priamo na vode, či môžete okúsiť stredomorské špeciality v Beach Rouge v plážovom klube. Hlavná reštaurácia The Palm Court ponúka kreatívny výber špecialít z celého sveta formou pestrého bufetu. Špecialita miestnej kuchyne je večera podávaná z viacerých chodov, z ktorých je každý jeden dochutený pomocou ich medu.

LUX* Grand Gaube ***** je ideálnym miestom, keď potrebujete vypnúť a sústrediť sa len na oddych. LUX* Me Spa je holistické wellness centrum, kde sa postarajú ako o pohodu, tak aj telo. V ponuke je kaderníctvo Kerastase, Barber aj nechtový salón LUX* Me. Vybrať si môžete z viacerých masáži či párových balíčkov. Hotel disponuje aj priestranstvami len pre dospelých.

Pláž hotela LUX* Grand Gaube
Pláž hotela LUX* Grand Gaube. Foto: CK SATUR

Kto sa naopak chce v rezorte zabaviť a prežiť čas aktívne, bude mať problém si vybrať z toľkého množstva aktivít. Či už chcete zájsť do hotelového kina na film alebo zahrať si nejaké hry či športy, ste na správnom mieste. Hotel ponúka kurzy pilatesu, tai či, sunset jogy, aerial jogy, ale aj ďalšie aktivity vrátane kajakov, plachtenia, šnorchlovania kanoistiky, kitesurfingu, tenisu či volejbalu. Pridať sa môžete na vyhliadkovú plavbu na lodi so skleneným dnom, vyhliadkový let na malom lietadle za cca 100 €, bicyklovanie po okolí, k dispozícií máte vitality park, outdoor posilňovňu, či priplatiť si môžete za golf na 18 jamkovom ihrisku. Nudiť sa nebudú ani vaše deti, ktoré tu čaká obrovský „kids a teenage club“, kde sa môžu spoločne zabaviť.

Špecialitou hotela je tiež, že spolupracuje s Celebrating agentúrou, ktorá vám pomôže na tomto mieste vymyslieť dokonalú svadbu či zásnuby podľa predstáv. Pripravia váš nezabudnuteľný moment do posledného detailu.

Tak čo tešíte sa?

Cestu a zážitky našej šéfky Noriky z ostrova Maurícius môžete sledovať online, a to v našich stories na Instagram-e satur_travel a Facebook-u.

TOP 5 rezortu LUX* Grand Gaube *****

  • prepracovaný retro-elegantný tropický rezort
  • do hotela sa môžete nechať previesť aj helikoptérou
  • autentické peruánske jedlá v INTI pod holým nebom s barom Pisco alebo turecké hody v Bodrum Blue priamo na vode
  • holistické wellness centrum, množstvo športových aktivít, golf, vyhliadkový let
  • možnosť tu uskutočniť vašu dokonalú svadbu či zásnuby
LUX* Grand Gaube *****
  • LUX* Grand Gaube pláž
  • LUX* Grand Gaube reštaurácia
  • LUX* Grand Gaube reštaurácia
  • LUX* Grand Gaube pláž
  • LUX* Grand Gaube reštaurácia
  • LUX* Grand Gaube reštaurácia

6. deň: Trou Aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa *****

Trou Aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa ***** je jedným z mimoriadne ikonických hotelov v rámci siete Beachcomber. Už prvý dojem z otvorenej rozľahlej lobby so sedením v koloniálnom štýle a s výhľadom na bazén a more náš utvrdzuje, že sme na dobrej adrese.

Čakáme na izbu a marketingový riaditeľ hotela nám vysvetľuje, že si môžeme zarezervovať večeru v jednej zo 6 reštaurácií – odporúča indickú alebo thajskú kuchyňu. Rozhodneme sa pre thajskú a neľutujeme – víta nás reštaurácia v modernom ázijskom štýle s veľkým výberom vín a 4 chodové menu, kde si vyberáme krevety na thajský spôsob ako predjedlo, dostaneme kuraciu polievku s kokosovým mliekom a rybu pripravenú s karí a kokosovým mliekom. Ako dezert sme si dali ovocný šalát s vanilkovou zmrzlinou.

Norika Fedorová na pláži pred hotelom Trou Aux Biches Beachcomber
Norika Fedorová na pláži pred hotelom Trou Aux Biches Beachcomber. Foto: CK SATUR

Na druhé ráno spoznávame rezort, ktorý je jedným z najväčších na Mauríciu, má viac ako 300 izieb v úžasnej záhrade a niekoľkokilometrovú piesočnatú pláž. Sme v druhej línii v blízkosti starého bananového stromu a menšieho bazénu.

Všetky izby sú  priestranné, majú balkón alebo terasu a veľkú kúpeľňu, zmestí sa sem aj prístelka. Určite sa oplatí doplatiť si za izby v prvom rade, ktoré sú len pár krokov od pláže a od mora. Sú ešte priestrannejšie, majú malý privátny bazén a ležadlá v tieni záhrady, len kúsok od pláže. Výhodou je veľké vonkajšie sedenie, nespresso na izbe a možnosť až 2 prísteliek. Dvoj a trojspálňové vilky sa nachádzajú v zadnej časti rezortu a majú v strede bazén a patio s veľkou vonkajšou obývačkou a ponúkajú absolútne súkromie.

Centrálnou časťou rezortu je veľký bazén s oddelenou časťou pre deti s malou vodou, bar s výhľadom na západ slnka a reštauráciu s rybou ponukou hneď vedľa.

Trou Aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa ***** má dlhú piesočnatú pláž, vlastný koralový útes, ku ktorému doplávate z pláže, ak budete mať šťastie uvidíte aj korytnačku. Uprostred pláže na mori je malé plateau odkiaľ sa vyráža na motorizované vodné športy. Všetky hotely siete Beachcomber majú bohatú ponuku vodných športov zahrnutú v cene - ako vodné lyže, plachtenie, kajak či paddleboard.

Pre aktívnych klientov ponúka obrovské fitnes so špeciálnou časťou na posilňovanie a telocvičňou s fit loptami na ľahšie formy cvičenia, denne hodiny jogy, pilatesu, tenisové kurty, golfové ihrisko, plážový volejbal.

Je tu jedno z najväčších spa na ostrove s 24 kabínami na procedúry v exotickom štýle ostrova Bali a bazénom na relaxovanie.

Cestu a zážitky našej šéfky Noriky z ostrova Maurícius môžete sledovať online, a to v našich stories na Instagram-e satur_travel a Facebook-u.

TOP 5 rezortu Trou Aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa *****

  • dlhá piesočnatá pláž ideálna na prechádzky a na pozorovanie západu slnka
  • skvelá atmosféra pri hlavnom bazéne s barom podvečer a pri západe slnka
  • najväčšie fitnes a spa centrum na ostrove
  • kulinárske zážitky nielen v 6  à la carte reštauráciách, ale aj v bufetovej kuchyni
  • súkromie a blízkosť pláže v suitách s privátnym bazénom priamo na pláži
Trox Aux Biches Beachcomber Golf Resort and Spa *****
  • Trou Aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa pláž
  • Trou Aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa pláž
  • Trou Aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa pláž
  • Trou Aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa pláž
  • Trou Aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa pláž
  • Trou Aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa pláž

6. deň: Constance Belle Mare Plage *****

Hotel Constance Belle Mare ***** som si pozrela najprv ranným behom z hotela Long Beach, je totiž len pár sto metrov odtiaľ vzdialený a je pokračovaním pláže Belle Mare. Úžasná pláž lemovaná palmami priamo pred hotelom. Keď sme prišli do hotela, očarila nás otvorená lobby s výhľadom na more.

Takmer všetky izby sú s výhľadom na more a len pár metrov od pláže. Východná časť hotela pozostáva z Deluxe izieb s gaučom ako tretím lôžkom, a v strednej a západnej časti sú suity, ktoré sú priestrannejšie a ponúkajú ubytovanie pre 2 dospelých a dve deti. Na úplnom konci rezortu je samostatná časť s vilkami s dvoma a troma spálňami s privátnym bazénom v záhrade a niektoré vilky majú priamy vstup na pláž.

Norika Fedorová na pláži pred hotelom Constance Belle Mare
Norika Fedorová na pláži pred hotelom Constance Belle Mare. Foto: CK SATUR

V hoteli sme mali možnosť ochutnať bufetové raňajky, ktoré boli bohaté so "show cooking" a samostatnou miestnosťou s ovocím a chladenými produktami. Na Mauríciu je samozrejmosťou, že vám pripravia bezlepkové pečivo či cappuccino s mandľovým alebo sójovým mliekom. Rozdiel v raňajkách je vo výbere ovocia (tu bolo okrem tradičného ovocia aj liči a passionfruit), vo výbere čerstvých džúsov, ale aj teplých raňajok – vajíčok na rôzne spôsoby, vo výbere croissantov a sladkého pečiva.

Exteriér hotela Constance Belle Mare Plage
Exteriér hotela Constance Belle Mare Plage. Foto: CK SATUR

Hotel ponúka polpenziu a all inclusive v 6 reštauráciách, z toho 2 sú na golfových ihriskách, ktoré sú súčasťou hotela. Asi najobľúbenejšou je stredomorská kuchyňa s najlepšou polohou v strede hotela a s časťou so zmrzlinou s názvom "I Scream". Všetky reštaurácie okrem bufetovej treba rezervovať vopred.

Veľký detský kútik s preliezkami je hneď v blízkosti fitnes centra a veľkého spa centra.


Cestu a zážitky našej šéfky Noriky z ostrova Maurícius môžete sledovať online, a to v našich stories na Instagram-e satur_travel a Facebook-u.

TOP 5 rezortu Constance Belle Mare Plage *****

  • pre milovníkov golfu  – 2 výborné ihriská majú aktuálne "green fee" v cene
  • na jednej z najkrajších pláží východného pobrežia
  • výborná kuchyňa, štýlové reštaurácie
  • väčšina izieb s výhľadom na more a v tesnej blízkosti pláže
  • súkromie viliek na konci rezortu
Constance Belle Mare Plage *****
  • Constance Belle Mare Plage exteriér
  • Constance Belle Mare Plage reštaurácia
  • Constance Belle Mare Plage pláž
  • Constance Belle Mare Plage exteriér
  • Constance Belle Mare Plage reštaurácia
  • Constance Belle Mare Plage pláž

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook