Slovenský národný deň na EXPO v Dubaji už 27. januára

Na dubajskom EXPO sa 27. januára 2022 bude prezentovať Slovensko, ktoré majú sprevádzať slovenskí umelci ako aj slovenská delegácia. V tento deň na EXPO bude práve Slovensko na výslní, pričom môžete sledovať tie najlepšie umelecké kúsky, ktoré sa budú odohrávať priamo na majestátnom pódiu.

Pri vašej dovolenke v Dubaji si okrem fantastických atrakcií môžete užiť aj EXPO, kde 192 krajín sveta prezentuje „svoju budúcnosť“ so zameraním na technológie a tie najnovšie vedecké trendy. 27. január je pre Slovensko v Dubaji výnimočný, pretože okrem už prezentovaných technológií o sebe dá vedieť do sveta cez naše tradície, umenie a krásnu prírodu.

Expo Dubaj.
Expo Dubaj v noci. Foto: Expo 2020

Slovensko a voda

Tento „Slovenský deň“ 27. januára bude zároveň aj o „vode“, ktorá je pre náš život najpodstatnejšia, a tak slovenský pavilón naše toky predstaví ako skutočný klenot. A keďže voda je živel, ktorý tvorí a spája, aj v tomto duchu sa ponesie jej prezentácia.


Predstavenie 27. januára 2022

Slovenský pavilón ma nachystané skvelé hudobné a tanečné vystúpenia, ktoré dokonale vystihnú naše tradície a to cez hudobné nástroje ako je fujara, cimbal, či jedinečné odevy. Celé predstavenie na fantastickom dubajskom EXPO pódiu bude sprevádzať známy moderátor Bruno Ciberej.

Slovensko tu bude hrdo zastupovať aj SĽUK, ktorý je známy v celom svete, a preto možno očakávať ten najlepší program. SĽUK dozaista celom do hĺbky duše, dokáže človeku odovzdať umeleckú hodnotu, že zvyčajne jedno predstavenie „nikdy nie je dosť“. O hudobný zážitok sa postará aj husľový virtuóz Filip Jančík. Tešiť sa môžete aj na hudobnú tvorbu od Jany Kirschner či Billyho Barmana.

Hlavný stage. Foto: CK SATUR
Hlavný stage v Dubaji. Foto: CK SATUR

Harmonogram

11.15 - 11.55   - vyvesenie slovenskej vlajky a úvodné predstavenie SĽUK
18.30 - 19.00 - príchod slovenskej delegácie so slovenskou prezidentkou
                           - osvetlenie hlavného pódia vo farbách našej vlajky
19.00 - 20.20 - hudobné a umelecké predstavenia


Náš pavilón

Náš slovenský pavilón sa na EXPO v Dubaji radí medzi najzaujímavejšie, kde sa vystavuje unikátne vodíkové auto MH2. Ďalším mimoriadne zaujímavým z vystavených kúskov je napríklad vírnik Nisus, moderný gyrocopter kombinujúci rekreačné a profesionálne lietanie z dielne Jokertrike.

Nisus gyroplane
Nisus gyroplane na EXPO DUBAI. Foto: Jokertrike

V rámci expozície na prvom poschodí môžete navnímať krásy Slovenska, a to v špeciálnej miestnosti s 360-stupňovou obrazovkou, ktorá vás okrem iného prenesie do Vysokých Tatier – pýchy Slovenska, vďaka interaktívnej hre a vôňam reprezentujúcim štyri ročné obdobia. Nájdete tu tiež reštauráciu Warhol´s Bistro s veľmi chutným menu od šéf kuchára Martina Záhumenského. Ochutnajte tradičný rezeň, tatarák, bryndzové halušky či kapustnicu ako aj slovenské nápoje. 

Warhol´s Bistro
Warhol´s Bistro v slovenskom pavilóne na DUBAI EXPO. Foto: CK SATU

Na záver vám prajeme krásny a nezabudnuteľný zážitok z tejto jedinečnej výstavy. Určite si pobyt skombinujte aj s pobytom na pláži a popritom si ešte užite všetky nové atrakcie, ktoré sa v Dubaji nedávno otvorili.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

 
Facebook