Let balónom, duny, najdlhší zipline, tyrkysové more a ultra all inclusive

Nechajte sa tentokrát unášať priamym letom a to z Bratislavy alebo kedykoľvek z Viedne do Spojených arabských emirátov za slnkom, morom a teplom. Zažite rozprávkovú dovolenku na pokojnom ostrove Marjan v Ras Al Khaimah a užite si kvalitné služby hotela Rixos Bab Al Bahr.
  • Ras Al Khaimah
  • Ras Al Khaimah
  • Ras Al Khaimah
  • Ras Al Khaimah
  • Ras Al Khaimah
  • Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah leží 70 km od pulzujúceho Dubaja. Tento severný emirát tvorí púštny svet obklopený morom i horami, ktoré mu však ešte viac pridávajú na atraktívnosti, aj napriek tomu, že turizmus sa tu rozvíja pomenším tempom ako v Dubaji či Abu Dhabi. Aj tu vyrástlo pekné dovolenkové stredisko na polostrove Marjan s modernými hotelmi.

Krásna pláž, štýlové ubytovanie, dych berúci výhľad a všetko čo by ste od päťhviezdičkového hotela mohli očakávať, vám ponúka hotel Rixos Bab Al Bahr *****. Päťhviezdičkový hotel Rixos Bab Al Bahr patrí medzi najobľúbenejšie rodinné hotely v Spojených Arabských Emirátoch. Kľudné prostredie, priamo na nádhernej pláži s očarujúcim výhľadom a skvelými službami si jednoducho získa srdcia malých aj veľkých.

Hotel Rixos Bab Al Bahr
Hotel Rixos Bab Al Bahr. Foto: CK SATUR

Hotel Rixos Bab Al Bahr *****

Hotel pozostáva z troch pyramídových budov, čo mu dodáva pri brehoch Perzského zálivu akúsi ojedinelosť. Hotelové izby sú veľmi elegantne zariadené a majú výhľad na more, na bazén a púšť. Priamo pred hotelom sa nachádza 345 m dlhá piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora a s peknými výhľadmi na záliv.

terasa a pláž hotela Rixos Bab Al Bahr
Terasa a pláž hotela Rixos Bab Al Bahr. SAE. Foto: CK SATUR

V hoteli nájdete skvelé reštaurácie s medzinárodnou kuchyňou a stravovanie formou ultra all inclusive. Vynikajúca je ázijská, turecká a rybia. Posedieť si môžete v Mojito bare, Sea & See bar, Cup’n go, Cigar bar, Toast´n Burger alebo v bare Nargila s vodnou fajkou. Neďaleko hotela je nákupné centrum Al Hamra Mall. Centrum Ras Al Khaimah je vzdialené cca 25 min. Za nákupmi sa môžete vydať do Manar Mall, ktoré je vzdialené cca 15 min.

Bufetová reštaurácia hotela Rixos Bab Al Bahr
Bufetová reštaurácia hotela Rixos Bab Al Bahr. SAE. Foto: CK SATUR

Hotel ponúka svojim hosťom aj aktívnu dovolenku s množstvom športových aktivít, ako je fitness, tenisové kurty, plážový volejbal, minifutbalové ihrisko, stolný tenis, stolný futbal, vodné pólo, jogu, zumbu a rôzne športové programy počas dňa. Na pláži sú v ponuke aj vodné športy, a k dispozíciu sú vám aj osobní tréneri. Spa centrum ponúka rôzne procedúry, saunu a hammám. 

Hotelové Spa centrum
Hotelové Spa centrum. SAE. Foto: CK SATUR

Aj pre deti je tento hotel ideálny, a dokážu si tu užiť veľa skvelej zábavy a animačných programov. Nachádza sa tu detský klub Rixy (4-12 rokov), Teenage Republic (10-17 rokov), herňa s rôznymi spoločenskými hrami, kino, vodný svet s 3 menšími tobogánmi, bazén a výhodou je aj plytké more. 

Detský klub v hoteli Rixos Bab Al Bahr
Detský klub v hoteli Rixos Bab Al Bahr. SAE. Foto: CK SATUR

TOP 5 hotela Rixos Bab Al Bahr *****

  • priamo na súkromnej piesočnej pláži
  • ultra all inclusive, 14 reštaurácií a barov
  • detský akvapark a animačný program
  • vzdialenosť od Dubaja cca 1 hod.
  • skvelá lokalita na púštne atrakcie ako aj najdlhší zipline na svete 
Rixos Bab al Bahr
Rixos Bab al Bahr na polostrove Marjan. SAE. Foto: CK SATUR

Atrakcie v okolí

Tento emirát je obdarený krásnym horstvom, ktoré môžete preskúmať na jeepe alebo na štvorkolkách a zároveň sa tak povoziť na pieskových dunách, alebo si zájsť do oázy beduínov, ktorá bola navrhnutá pre tradičný kúzelný zážitok z arabskej púšte, spojený so zhovievavosťou a luxusom. Beduínska oáza je autentickou reprodukciou beduínskeho života v minulosti. Neskutočne jednoduchá atmosféra v náručí púšte si vás celkom podmaní.

Nekonečné pieskové duny
Nekonečné pieskové duny. SAE. Foto. CK SATUR

Chcete tie najlepšie fotky z dovolenky v Ras Al Khaimah? Vyberte sa do opustenej rybárskej dediny Jazirat al-Hamra, nachádzajúcej sa hneď vedľa mesta Ras Al Khaimah. Rozpadnutá tradičná architektúra vytvorená z koralových blokov je pripomienkou jednoduchého miestneho života, ktorý tu kedysi prúdil. V minulosti tu žili lovci perál a rybári, no aj poslední dedinčania opustili dedinu v 60. rokoch minulého storočia. Zachovať budovy pomohlo len suché púštne podnebie, takže v ňom budete mať pocit, akoby ste sa stratili v čase.

Oáza beduínov
Oáza beduínov. Foto: CK SATUR

Ak vás láka spoznať históriu emirátu, vrátane architektúry, pestovania datlí, farmárčenia či rybolovu, zájdite si do Národného múza Ras Al Khaimah, kde do roku 1964 sídlila vládnuca rodina Al Qasim. Nájdete tu i vynikajúce zbierky archeologických a etnologických artefaktov.


Športové vyžitie

Z vodných športov si môžete vyskúšať takmer všetko od windsurfingu až po jazdu na banáne a wakeboarding, vodných lyží či parasailing. Na pláži si zasa zahráte futbal alebo volejbal a využiť môžete aj „telocvične“ pod holým nebom.

Emirát Ras Al Khaimah sa môže hrdo pochváliť najdlhším zipline na svete, ktorý je zapísaný aj do Guinnessovej knihy rekordov. Jeho dĺžka je 2,832 metrov a rýchlosť dosahuje až 120 kph. Tu sa skutočne môžete cítiť ako superman, pričom budete "letieť" a všade navôkol vás bude sprevádzať kamenná púšť Jabel Jais.

Zipline v Ras Al Khamiah
Zipline v Ras Al Khamiah. SAE. Foto: CK SATUR

Cez pohorie Hadjar vedia aj nová bobová dráha Jais Sledder dlhá 1885 m a to rýchlosťou až 40 km za hodinu. Ale okrem rýchlosti si užívate aj krásne výhľady na horské scenérie, ktoré si vás celkom podmania. Jazda trvá približne 8 min. Ku atrakcii nechýbajú zákruty či prudšie klesanie.

Jais Sledder v Ras Al Khaimah
Jais Sledder v Ras Al Khaimah. SAE. Foto: CK SATUR

Zábava pre deti

Pre deti hotel Rixos Bab Al Bahr***** ponúka animačné programy, ale aj okolie je pre tých najmenších zaujímavé. Čo poviete, pozrieť si tento emirát z výšky? Vyskúšajte lietať v balóne. Môžete preletieť popri mangrovníkoch, cez púšť a vádí smerom k majestátnemu pohoriu Hajar alebo smerom k pobrežiu, kde leží ostrov Marjan a Arabské more. Kdekoľvek vás vietor zaveje, jedno je isté, veľkolepé scenérie na váš čakajú z každej svetovej strany.

Príprava na let v teplovzdušnom balóne
Príprava na let v teplovzdušnom balóne. SAE. Foto: CK SATUR

Ak vás naša ponuka zaujala, radi vám v CK SATUR pri výbere vašej dovolenky poradíme, lebo na starostlivosť od SATURU nemá nikto.


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook