Najkrajšie ostrovy Indického oceánu. Dovolenka pre kráľov a kráľovné.

Predstavte si blankytné more, slnko, príjemné teplo a belostné pláže, kde dokonalý relax nie je ničím výnimočným. Na toto všetko láka Indický oceán. Ak na vašej dovolenke hľadáte skutočne niečo neopakovateľné, vydajte sa za oddychom na Maurícius, Seychely či Maldivy. Sú nielen že neskutočne krásne, ale ich dokonalosť podčiarkujú aj služby na vysokej úrovni. Čo poviete napríklad na 24 hodinový all inclusive, alebo len čo sa zobudíte už ste jednou nohou v mori?

Bájky až tak nezveličovali

Už sa mnohí návštevníci mohli presvedčiť, že všetky legendy a príbehy o krásnych ostrovoch Indického oceánu sú pravdivé. Že sú tam ukryté poklady je predsa jasné, a to ich tam nemuseli zanechať ani piráti. Sama príroda sa postarala, že Indický oceán je hotovou pokladnicou prírodných skvostov a ukrýva klenoty ako Seychely, Maldivy a Maurícius.

Plným priehrštím si na ostrovoch užijete nádherné prostredie, luxusné služby, vynikajúcu kuchyňu, alebo sa môžete vydať po stopách miestnej kultúry, ktorá je priateľská a nabitá pohodovou atmosférou, pričom vás dostane tá jednoduchosť a veselosť tunajšieho života.

maldivy
Maldivy. Foto: CK SATUR

Seychely a najkrajšie pláže sveta

Keď v roku 1501 na neobývanom rajskom súostroví zakotvil objaviteľ Vasco da Gama netušil, že o päť storočí neskôr bude tento malý kúsok zeme priťahovať celý svet. Seychely skladajú mozaiku 115 ostrovov stratených v Indickom oceáne, 1300 km od Afriky, čím sú najvzdialenejšie kontinentálne ostrovy na planéte. Počas doby osídľovania sa tu formovala kreolská kultúra s európskym dedičstvom, tak badateľným na každom osídlenom ostrove, čo vašej dovolenke na Seychelách dodá skutočnú exotiku s francúzskym šarmom. Suma sumárum, Seychely to sú najkrajšie pláže na Zemi, tyrkysové lagúny, žulové balvany a obrie kokosy Coco-de-mer.

Dovolenky na Seychelách
Victoria
Hlavné mesto Victoria. Foto: depositphotos.com

Najväčšie seychelské mesto Victoria, kde panuje pokojný ale pestrý život je najmenším hlavným mestom sveta. A v neposlednom rade aj luxusné hotely roztrúsené po ostrovoch Mahé, Praslin, Silhouette a La Dique vás prevedú do sveta divov, ktoré je skoro na 50% z celkovej rozlohy chráneným územím, kde sa stavia len minimálne a maximálne do priemernej výšky palmy kokosovej. Na ostrovoch narazíte na ladné „štvornohé dámy“, ktoré vám určite skrížia vašu cestu, či sa vám to páči alebo nie. To, čo vám tu však celkom vezme reč, je pláž Anse Source d´Argent. Je taká krásna, že žiadnymi slovami sa ani opísať nedá.

Pláž Anse Source d´Argent
Pláž Anse Source d´Argent. Foto: depositphotos.com
Náš tip: Club Med Seychelles Resort ***** leží v nádhernom prostredí národného parku Saint- Anne Marine. Hotel s výnimočným konceptom služieb, zábavy a vzdelávania v jednom a s all inclusive obklopujú krásne pláže a tropická záhrada. Okrem toho, od letiska na Mahé je vzdialený len 4 km a tak vás po pár minútach plavby víta usmievavý hotelový personál. Krásny pobyt dotvára samotné ubytovanie v izbách s výhľadom do záhrad, na more, či s privátnym bazénom, dve reštaurácie, kde sú denne v ponuke čerstvé úlovky z mora, rozmanité ovocie a zelenina, pričom nechýbajú kreolské špeciality.
Hotelový bazén Club Med Seychelles s výhľadom na more. Seychely
Hotelový bazén Club Med Seychelles s výhľadom na more. Seychely. Foto: CK SATUR

Maurícius a jeho utajený raj

Pri pohľade na mapu, človek rýchlo pochopí, prečo sa tomuto ostrovu hovorí „raj na zemi“. Leží v tyrkysových vodách v Indickom oceáne a jeho krásna príroda Maurícius predurčujú na dokonalú dovolenku. Do vienka dostal teplé subtropické podnebie, bujnú vegetáciu, pobrežie s lagúnami, koralové útesy, čo vytvára ideálne podmienky na potápanie či šnorchlovanie. Jeho ikonou je hora Le Morne plná divokosti ako aj dávnych legiend. 

Le Morne
Hora Le Morne. Maurícius. Foto: CK SATUR

Aj obyvatelia ostrova sú svojou skladbou etnicky a kultúrne rozmanití a preto je ich život pestrý, sú priateľskí a milujú spoločnosť. Ich spôsob života môžete obdivovať v hlavnom meste Port Louis. Ostrov bol známy pred viac ako tisíc rokmi, v 16. storočí ho obsadili Holanďania. Tí zaviedli plantážnictvo a pozostatky ich kultúry sú viditeľné cez bohaté vily. Aj dnes sa na ostrove pestuje cukrová trstina a vyrába i kvalitný rum.

Vykročiť môžete aj na juh ostrova, na "čajovú seansu", ktorá vás prevedie svetom čajových plantáží, kde vás neminie miestna ochutnávka. Spoznajte i Sedem farieb Zeme, čo je geologický fenomén prinášajúci pestrú paletu siedmych farieb, započúvajte sa do pradávnej "hudby otrokov", ktorá to dotiahla až do UNESCO. Neminie vás tu ani skvelé jedlo, či už africké, kreolské, francúzske, indické a čínske s výraznými koreninami a všade natrafíte na čerstvé exotické ovocie.

Hlavné mesto Port Luis. Maurícius
Hlavné mesto Port Luis. Maurícius. Foto: CK SATUR
Náš tip: Luxusný rezort Le Meridien Ile Maurice ***** prešiel rozsiahlou rekonštrukciou v roku 2021 a dnes tak ponúka tie najlepšie služby pre najnáročnejšieho klienta. Leží uprostred lagúny, na dlhej piesočnatej pláži s pozvoľným vstupom do mora a je obklopený chráneným parkom. Od hlavného mesta Port Luis je vzdialený 15 km. Hotelové izby sú s balkónom alebo terasou, pričom je tu aj exkluzívna časť Nirvana len pre dospelých s výhľadom na oceán. Výborné jedlo si vychutnáte v niekoľkých reštauráciách, ako Nomad s 360 stupňovým výhľadom a otvorenou kuchyňou, taliansku Paparazzi, indickú Kumin, či obľúbenú stredomorskú. Oddychovať môžete v Explore Spa, kde sú sauny, parné miestnosti, masáže, či fitnes pre aktívnych. Pre deti je k dispozícii detský klub s animačným programom.
Hotel Le Meridien Ile Maurice. Maurícius
Hotel Le Meridien Ile Maurice. Maurícius. Foto: CK SATUR

JW Marriott Mauritius Resort ***** leží v nádhernej lokalite s prekrásnou scenériou, na legendárnom polostrove Le Morne, kde si užijete fantastické panoramatické výhľady na lagúnu. Priamo nad hotelom sa vypína hora Le Morne, ktorá patrí do Svetového dedičstva UNESCO, na ktorú sa môžete vybrať. V jeho okolí sa zas nachádzajú známe vodopády Chamarel a množstvo ďalších prírodných krás.

Pred hotelom je 800 m dlhá pláž, ideálna na prechádzky. Až vyskúšate, trochu rozruchu vám dodá kitesurfing a windsurfing, vodné lyže a šnorchlovanie. Pobrežie môžete preskúmať na katamaráne. Hotel má štýlové izby, vynikajúcu exkluzívnu kuchyňu a osobný servis na najvyššej úrovni.

JW Marriott Mauritius Resort. Maurícius
JW Marriott Mauritius Resort. Maurícius. Foto: CK SATUR

Impozantný, pôsobivý a elegantný hotel Sugar Beach A Sun Resort ***** sa rozprestiera na jednej z najmalebnejších pláží na ostrove s pozvoľným vstupom do mora, pri slávnom stredisku Flic-en-Flac, kde je množstvo barov, reštaurácií či nákupných možností. Rezort v štýle starej plantáže v upravenej záhrade ponúka fantastické reštaurácie, luxusné izby a samozrejme prvotriedne služby all inclusive, ale aj à la carte reštaurácie od svetovej Buddha-Bar Beach, Citronella’s Bar, Magenta Seafood Restaurant a Coconut Café.

Vynikajúce je tu aj wellness s rajským oddychom. Milovníci športov môžu vyskúšať windsurfing, kajak, vodný bicykel, šnorchlovanie, výlet na lodi s preskleným dnom, paddle board, či neobmedzené green fee na 18-jamkovom golfovom ihrisku Tamarina Golf Couse.

hotel Sugar Beach A Sun Resort. Maurícius
Hotel Sugar Beach A Sun Resort. Maurícius. Foto: CK SATUR

Priamo na jednej z najkrajších a najdlhších pláží na východnom pobreží ostrova leží hotel Long Beach A Sun Resort Mauritius ***** s vynikajúcimi all inclusive službami. Vyniká nielen piesočnatou plážou s jemným pieskom, krištáľovo čistým morom s koralovým útesom, ale aj moderným dizajnom v tropickej záhrade, kde sa budete cítiť skvelo aj preto, že hotel sa snaží svojim hosťom ponúknuť zážitkovú dovolenku cez svoj koncept rôznych aktivít pre páry aj rodiny s deťmi.

Čakajú vás plážové športy, aqua gym, túra po prírodnom náučnom chodníku, vodné športy, windsurfing, kajak, vodný bicykel, šnorchlovanie, výlet na lodi s preskleným dnom, paddle board. Milovníci golfu môžu hrať na 18-jamkových ihriskách Ile aux Cerfs Golf Club a Anahita Golf Club.

Hotelová pláž a bazén v Long Beach A Sun Resort. Maurícius
Hotelová pláž a bazén v Long Beach A Sun Resort. Maurícius. Foto: CK SATUR

Maldivy alebo explózia modrej

Za poriadnou porciou luxusu sa môžete vybrať na dovolenku na Maldivy, ktoré predstavujú špičkovú destináciu. Jedinečný charakter krajiny tvorí vyše 1000 malých ostrovov, pričom obývaných je asi 200. Prístupné sú z hlavného mesta Malé buď loďou, hydroplánom alebo miestnou leteckou linkou. Na celom svete je len 5 percent pláží s bielym pieskom a práve Maldivy sa tým môžu pýšiť. Piesok sa vám bude niekedy zdať, ako biela múka.

Dovolenky na Mauríciu

Práve týmto ostrovom nechýba pôžitkárstvo, romantika a absolútne súkromie. Keď sa povie Maldivy, každému prídu na um vodné bungalovy, ktoré sú postavené nad morom dostatočne vysoko, aby sa neutopili, ale aj dostatočne nízko, aby ste len pár schodíkmi boli vo vode. Oplatí sa vyskúšať aspoň raz za život. Je to akoby ste žili s oceánom. Niektoré majú dokonca aj bazén alebo jacuzzi.

Blankytné lagúny a vodné bungalovy
Blankytné lagúny a vodné bungalovy. Maldivy. Foto: CK SATUR

Aj keď sa jedná o ostrovy, ktoré nepresahujú 1 km, nudiť sa nebudete. Okrem perfektných služieb v rámci hotela si môžete užiť vodné aktivity. Potápanie s adrenalínom vám zaručia sedemnásťmetrové exempláre neškodných žralokov veľrybích, ktoré si vás vo vode ani nevšimnú. Chutí im najmä planktón. Vychutnať si môžete aj šnorchlovanie v bezpečnej lagúne medzi drobnými rybkami.

maldivy
Maldivy. Foto: CK SATUR
Náš tip: Na kúzelných maldivských ostrovoch je obľúbený hotel Sun Siyam Olhuveli ***** s all inclusive programom. Hneď po pristátí v Male vás rýchloloď presunie do hotelového rezortu, kde sú pláže s bielym pieskom, priezračnou vodou s lagúnami, v ktorých si sem-tam plávajú baby žraloky, čo vás snáď nikdy neomrzí pozorovať, koralový útes s farebným podmorským svetom, ale aj divoký oceán. Vybrať si môžete vilky priamo na pláži s bazénom alebo aj na vode.

Rezort tvoria dva prepojené ostrovy Olhuveli a Dream Island, kde si užijete nádherné prechádzky aj so štipkou džungle, a to v ktorúkoľvek dennú či nočnú hodinu. Ďalším lákadlom je skvelá kuchyňa inšpirovaná oceánom s kreatívnym menu. Deti tu nájdu detský bazén, ihrisko a detský klub Maakanaa.

Hotel Sun Siyam Olhuveli. Maldivy
Hotel Sun Siyam Olhuveli. Maldivy. Foto: CK SATUR

Tvorcovia päťhviezdičkových, mnohonásobne ocenených rezortov si na hoteli Siyam World ***** dali skutočne záležať. Ak hľadáte absolútny únik od civilizácie a služby na veľmi vysokej úrovni, tento je synonymom dokonalej oázy. Okrem toho má fantastický 24 hodinový all inclusive, čo vôbec nemá len tak hocikto.

Z hlavného mesta Male sa sem dostanete hydroplánom, čo je tiež skvelý zážitok pozerať na atoly z výšky. Koralový útes a podmorské divadlo môžete spoznávať v celej jeho 1,5 km kráse priamo pred rezortom. Svoje ubytovanie si môžete vybrať z veľkého počtu plážových viliek s bazénom a vodných viliek, dokonca aj s toboganom. Hotel pre deti ponúka množstvo aktívnej zábavy na suchu aj na vode. 

Vilky priamo v tropickej zeleni hotela Siyam World. Maldivy
Vilky priamo v tropickej zeleni hotela Siyam World. Maldivy. Foto: CK SATUR

Hotel Siyam World sa pýši aj najväčším plávajúcim vodným svetom Siyam Water World v Indickom oceáne, kde si môžu návštevníci od 6 rokov užiť šmýkačky, lezeckú vežu, schody, mosty, pyramídy, odrazový mostík a tzv. "Flip" - prvý vodný "ľudský kataplult" na svete vôbec. Vstup do tohto atraktívneho vodného sveta je pre hotelových hostí neobmedzený.

Pláž a vodný zábavný svet hotela Siym World. Maldivy
Pláž a vodný zábavný svet hotela Siym World. Maldivy. Foto: CK SATUR

Pôvabný hotel Paradise Island Resort & Spa ****+ patriaci medzi tie "väčšie" sa nachádza priamo na nádhernej bielej pláži s tyrkysovou lagúnou a koralovým útesom vhodným na šnorchlovanie. Od letiska v Male je vzdialený rýchloloďou 20 min. Hotel ponúka plnú penziu alebo all inclusive, japonskú či taliansku reštauráciu, množstvo vodných aktivít pre deti a dospelých ako plážový volejbal, basketbal, squash, fitnes.

Z vodných športov môžete vyskúšať výlet katamaránom, kanoe, prenajať si loď, para-sailing, wake board či vodné lyžovanie. Ak máte chuť objavovať, určite vyskúšajte potápanie a šnorchlovanie, ranný alebo nočný rybolov, pozorovanie delfínov, výlet ponorkou alebo vás možno nadchne návšteva hlavného mesta Male.

Exteriér hotela Paradise Island. Maldivy
Exteriér hotela Paradise Island. Maldivy. Foto: CK SATUR

Ak vás naša ponuka zaujala a premýšľate o exotických ostrovoch v Indickom oceáne, vydajte sa za oddychom s CK SATUR, ktorý sa postará o celý balík služieb, aby tak vaša dovolenka bola bezstarostná.


Páčil sa ti článok? ukáž ho svojim priateľom.

Facebook