Najfotografovanejšia pláž, luxusný hotel a 7 divov

Nejeden chorvátsky hotel je poslednú dobu vychýrený. Avšak jeden priťahuje nečakanú pozornosť a je už vidieť, že sa rodí jeho úspech. Hotel Grand View **** na ostrove Brač so svojím novým konceptom dovolenky sa stáva lákadlom pre tých, ktorí túžia stráviť svoj čas v nádhernom prostredí, s úžasnými scenériami, priezračným morom, výbornou kuchyňou, rozmanitými aktivitami a vynikajúcimi službami.

Brač si kvôli svojej histórii, najfotografovanejšej chorvátskej pláži Zlatý roh, ale aj preto, že sa turizmu venuje už dlhú dobu, zaslúži pozornosť medzi chorvátskymi ostrovmi. Krásy tunajšej prírody sú v Dalmácii nenahraditeľné a veľmi dobrý imidž má už všade vo svete, preto sem lietame počas letnej sezóny aj my priamym letom z Bratislavy, aby tak vaša dovolenka v Chorvátsku bola dokonalá a bezstarostná.

Dovolenky v Chorvátsku

Nielen že si sem môžete jednoducho a rýchlo zaletieť, ale môžete si zvoliť aj cestu našimi pohodlnými autobusmi so skúsenými vodičmi CK SATUR. O nič sa tak nestaráte a nezaskočia vás ani žiadne výdavky na mýto, či zvýšené ceny paliva. Cestu si jednoducho komfortne vychutnáte.

Brač
Brač. Foto: CK SATUR

Nový luxusný hotel  Grand Hotel View **** je novopostavený hotel pri dedinke Postira, 11 km od mesta Supetar. Leží priamo pri kamienkovej pláži Prvija, ktorá má pozvoľný vstup do mora a už teraz vidieť, že sa myslí na všetko. Na úsmev ľudí, tlmenú hudbu, čistotu a atmosféru pohody. K dispozícii je bar Elaphos, lobby bar Brentos a samozrejme reštaurácia Mediteranneo, kde sa podáva plná penzia formou bufetových stolov s nápojmi počas stravovania. Stačí to? Kdeže. Známe a opakované sú slová, že láska ide cez žalúdok. A je to pravda! Bufetové stoly ponúkajú bohaté raňajky, obedy či večere s rôznymi šalátmi, predjedlami a nielen chorvátske, ale aj iné svetové gurmánske špeciality. Podľa chuti a apetítu nechýbajú sladké pokušenia či ovocie.

Grand View
Grand View. Brač. Foto: CK SATUR

Nechýba vyhrievaný vonkajší bazén o rozlohe 376 m2, ako aj detský bazén, ležadlá a slnečníky, vnútorný vyhrievaný bazén, wellness a rôzne druhy sáun, relaxačná zóna, fitness, konferenčné priestory, hotelový obchodík a dokonca aj kino pre 228 osôb. Hotel má 230 izieb a suít, ktoré sú orientované na morskú stranu a majú balkón. Ubytovanie je možné v izbách superior pre 2 až 4 osoby, v premium izbe alebo v suite Bay až pre 4 osoby. Pre čokoľvek sa už rozhodnete, nájdete krásu a komfort.


Top pre Hotel Grand View ****

  • nový a moderný hotel priamo pri pláži
  • izby orientované na morskú stranu s balkónom
  • 1-2 deti na prístelke do 12 rokov zdarma
  • dieťa na lôžku rodiča do 6 rokov zdarma

Oddychovať môžete na slnečnej terase s nádherným výhľadom na more. A čo je absolútny vrchol? Úchvatný pohľad na pohorie Biokovo, kde sa môžete zastaviť ak cestujete autom na famóznej presklenej vyhliadke vo výške 1228 m.

Sklená vyhliadka
Sklená vyhliadka v pohorí Biokovo. Chorvátsko. Foto: pp-biokovo.hr

7 divov Braču

Zaujímavá geografická poloha Braču, jeho okolie ako i vnútrozemie ponúka vhodné podmienky na spoznávanie. Leží oproti mestu Split a je najväčším zo všetkých ostrovov Dalmácie a tretí v Jadranskom mori. Cítiť v ňom rytmus chorvátskeho života, pričom na každom mieste vás milo prekvapí svojimi divmi. A ktoré to sú?


1. Zlatý roh

Pláž Zlatý roh je divom s veľkým „D“. Je to jedinečná pláž pri meste Bol, ktorá sa zarezáva svojim pieskovým rohom do vôd Jadranu. Táto pláž ocenená Modrou vlajkou je dlhá 600 m. Roh, tak trochu záhadný sa točí raz vpravo a inokedy vľavo. Je tomu pre vietor a vlny. Pri návšteve pláže sa oplatí spoznať aj čarovné mestečko Bol, ochutnať rybie špeciality, posedieť si v kaviarni alebo preskúmať miestny trh, kde dostať kúpiť syry či víno. Tu nájdete aj vinárstvo Stina, kde sa oplatí ochutnať víno aj s čerstvým chlebom, olivami a syrmi. Prehliadky sú sprístupnené od apríla do októbra a ideálne od 17 do 18 h.

Zlatý roh
Zlatý roh. Brač. Foto: CK SATUR

2. Supetar

Kedysi pôvodne malý prístav Supetar je dnes hlavným a najväčším mestom ostrova. Hlavnou atrakciou je promenáda zdobená krásnymi budovami, malými obchodmi, stánkami, reštauráciami a barmi. Pár krokov od nábrežia sa dostanete na námestie, ktorému dominuje kostol zo 17. storočia. Na okraji zeleného mysu sú aj staroveké náhrobky s chorvátskymi nápismi.

Supetar
Supetar. Foto: visitbrac.com

3. Vidova hora

Len 21 km od Supetaru sa nachádza Vidova hora s krásnym výhľadom na dalmátske pobrežie, ostrovy Hvar či Vis a Zlatý roh. Šplhá sa do výšky 778 m. Jednou z najzaujímavejších aktivít na Brači je pešia turistika na vrchol hory. Turistický chodník v blízkosti mesta Bol je dobre označený. Oplatí sa ho navštíviť čo najskôr ráno, aby ste sa vyhli letným horúčavám. Nezabudnite si vziať sebou dostatok vody.

Výhľad z Vidovej hory
Výhľad z Vidovej hory. Foto: CK SATUR

4. Pučišča

Malé mestečko Pučišča na severnej strane ostrova je známe ťažbou bieleho kameňa. Aj preto sú tu všetky domy biele. Podľa miestnych je to vraj najkrajšie mesto Braču. Okrem Bieleho domu vo Washingtone, sú z tohto kameňa postavené aj pamiatky zo zoznamu UNESCO, ako Diokleciánov palác v Splite, katedrála sv. Jakuba v Šibeniku, či katedrála sv. Vavrinca v Trogire. Zájdite sa pozrieť priamo do kamenárskej školy, kde sa dozviete o starodávnej zručnosti opracovávania a zároveň si prezrite úžasné predmety vyrobené žiakmi. Taká škola je jediná svoju druhu v Chorvátsku.

Pučišča
Pučišča. Foto: visitbrac.com

5. Lovrečina

Veľkou atrakciou Braču je prítomnosť krásnych pláží, pokojných a romantických zákutí a priezračného mora. Jednou takou plážou je Lovrečina v Postire. Je to tienená piesočnatá pláž s plytkým vstupom do mora, ktorá je obklopená zeleným voňavým lesom. Je tiež skvelá, ak cestujete s malými deťmi.

Lovrečina
Lovrečina. Foto: visitbrac.com

6. Záliv a kláštor Blaca

Blaca je krásny záliv a tiež veľmi dobre zachovaný kláštor zo 16. storočia. Postavený bol na útesoch Vidovej hory kňazmi, ktorí tu našli nový domov pred Turkami. Počas svojho zlatého veku bol kláštor jedným z najväčších náboženských centier na ostrove. Múzeum dokladuje náboženské artefakty, maľby, nábytok, ktorí mnísi zhromaždili v priebehu storočí. Dostať sa ku nemu je možné od zálivu peši po chodníku v dĺžke 2 km.

Záliv Blaca
Záliv Blaca. Foto: visitbrac.com

7. Loďou okolo Braču

Ostrov Brač so svojim členitým pobrežím, zeleňou, tyrkysovými zátokami je ideálne spoznávať aj z vody. Vydajte sa na lodný výlet, pričom sa môžete zastaviť aj na susednom ostrove Hvar a trebárs preskúmať aj jeho pôsobivé historické jadro plné elegantných domov, kamenných ulíc, nádherných námestí, starobylých kláštorov. Kaviarne a bary sú trendové a netreba ich vôbec obchádzať.

Brač loď
Loďky. Brač. Foto: unsplash.com

Veríme, že sme vás chorvátskym Bračom inšpirovali a možno sa tak dáte zlákať na letnú dovolenku v Chorvátsku, pričom vám radi v CK SATUR s výberom poradíme.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook