8 typov zimných lyžovačiek. Ktorú si vyberiete?

Tiež máte pocit, že len čo končí leto, už je načase plánovať zimnú dovolenku? No každý z nás, od tej najlepšej lyžovačky očakáva niečo iné. Podľa čoho si vyberáte vy?

1. Lyžovačka autobusom

Nešoférujete, prípadne chcete na zimnú lyžovačku poslať starých rodičov s vnúčatami, alebo len skrátka neradi šoférujete v zime? Počas januára (v termíne 18.01. – 25.01.) si môžete vybrať 4-, 5-, alebo 8-dňový zájazd do strediska Nassfeld a hotela Franz Ferdinand Mountain Resort 3*, na ktorý vás dopraví náš klimatizovaný autobus.


Pohodlne autobusom vás dopravíme na lyžovačku v januári. Foto: archív CK SATUR

2. Lyžovačka so skipasom v cene

Ak je vašim cieľom na lyžovačku sa len dostaviť a nemusieť nič viac riešiť, napríklad ani skipas na svahu, v našej ponuke máme aj hotely, ktoré majú skipas už v cene. Po ubytovaní ho dostanete a je už len na vás, pre ktorú zo zjazdoviek v oblasti, na ktorú sa skipas vzťahuje, sa rozhodnete. Môžete byť každý deň na inej a neriešiť, kde kedy a koľko treba zapaltiť.


Skipasy v cene vás zbavia starostí na mieste a vy si môžete vyhutnať lyžovačku naplno od prvého momentu. Foto: archív CK SATUR

Naše tipy na lyžovačky so skipasom:

Hotel Post 3* -  v cene 6-dňový skipas na zjazdovky v oblasti Grossglockerner – Heilligenblut, čo predstavuje cca 55 km zjazdoviek.

Hunguest Hotel Heiligenblut 3* - v cene 6-dňový skipas na zjazdovky v oblasti Grossglockerner – Heilligenblut, čo predstavuje cca 55 km zjazdoviek.

Hotel Bon Alpina 3* - v cene 6-dňový skipas na zjazdovky v oblasti Patscherkofel, zahŕňa 18 km zjazdoviek.

3. Lyžovačka bez skibusu

Nemáte radi presuny v otepľovačkách s lyžami v skibuse? Ak je pre vás dôležitá poloha hotela hneď pri vleku alebo priamo na svahu, tak aj pre vás máme dobrú správu – v katalógu nájdete hneď 25 hotelov s polohou, vďaka ktorej nemusíte absolvovať ďalšie presuny.


V rakúskom stredisku Innerkrems sa nachádzajú hneď dva hotely priamo pri vleku. Foto: archív CK SATUR

4. Rodinná lyžovačka, alebo lyžovačka aj pre začiatočníkov a nelyžiarov

Zimné i jarné prázdniny sú termínom, kedy na svahoch pribúdajú rodiny s deťmi. Naučiť dieťa počas zimy lyžovať je cieom mnohých rodičov. Ak ale nemáte trpezlivosť prípadne dostatok skúseností, môžete si vybrať hotely, ktorých súčasťou je naša športová akadémia. Počas nej sa animátori a inštruktori venujú deťom. Vo vybraných hoteloch prebieha výuka lyžovania, v iných si animátori so staršími deťmi zalyžujú a vy sa môžete venovať zdolávaniu zjazdoviek svojim tempom.


Viac o lyžovačkách s animátormi a inštruktormi sa dozviete v článku:

Lyžovačky s animátormi a inštruktormi už v 5 hoteloch


 

5. Lyžovačka pre športových nadšencov

Ak milujete zimu a športy s ňou spojené, tak informácia v blízkosti vleku, či skipas v cene vám pravdepodobne nestačia. Práve pre vás sú hotely, kde okrem lyžovania, areál ponúka o niečo navyše. Či už je to lepšie športové vybavenie interiéru hotela (fitness, lezecké steny), alebo zaujímavé adrenalínové možnosti v exteriéri.


Pre tých, ktorým len lyžovačka nestačí, je v hoteli aj lezecká stena. Foto: archív CK SATUR

Náš tip:

Hotel Franz Ferdinand Mountain Resort 3*, ktorý sa nachádza pri lanovke Millenium Express. V hoteli sa nachádza aj profesionálna lezecká stena s vybavením a lezecké steny aj pre deti. Spomedzi aktivít na svahu spomeňme Skimovie – 3 závodné zjazdovky, kde si môžete otestovať svoju rýchlosť, Snowpark pre snowboardistov, Freeride zóna – úseky mimo zjazdoviek s prašanom a Nordic centrum s bežeckou dráhou a miestnymi inštruktormi behu na lyžiach. Na svoje si tu tak prídu nielen deti, ale aj dospelí, obzvlášť športovo založené rodiny.

6. Lyžovačka s bohatým wellnessom

Po kvalitnej lyžovačke by mal nasledovať aj kvalitný relax. Ten si môžete dopriať vo wellness-e vo väčšine hotelov. Rozsah služieb sa hotel od hotela líši. V praxi platí, že väčšina ponúka saunu, bazén a masáže. Ak si chcete wellness vyhutnať dosýta vyberte si z hotelov, kde mu venujú naozaj bohatý priestor.

Naše tipy na hotely s kvalitným wellness centrom:

Falkensteiner Hotel Sonnenalpe 4* - vodný a wellness svet Acquapura SPA sa v tomto hoteli rozkladá na ploche 1700 m2. Súčasťou sú krytý bazén, fitnes, sauny, parný kúpeľ, relaxačné miestnosti, solárium, masáže a služby SPA centra za poplatok. Zaujímavosťou sú aj detské kúpele – akýsi wellness pre deti – Falky KinderSPA.


Sauny, parný kúpeň, bazény a ešte o mnoho viac vo wellness svete Acquapura SPA. Foto: archív CK SATUR

Falkensteiner Club Funimation Katschberg 4* -  na ploche 2000 m2 nájdete všetko: krytý bazén, vonkajšie bazény, sauny, vírivky, realxačná mistnosť, ako aj masáže a rôzne procedúry za poplatok. Nechýba a detský vodný svet Falky.


Všetko, čo od wellness očakávate na jednom mieste. Foto: archív CK SATUR

7. Lyžovačka pre romantikov

Nenadarmo sa hovorí, že „ láska ide cez žalúdok“. Pridajte k tomu výhľady na krásne kopce a dokonalá romantika je tu. Kde? No predsa na talianskych Dolomitoch. Z terasy hotela sa vám tak môže naskytnúť výhľad na majestátne skaly, ktoré sa pri západe slnka zmenia na ružovú cukrovú vatu. Taliansko je celosvetovo známe ako raj gurmánov a kulinárska veľmoc, a preto aj v tyrolských hoteloch, kde sa mieša talianska kuchárska kreativita s rakúskou precíznosťou , si môžete vychutnať kvalitné cestoviny, miestne šunky a syry a nezabúdajme ani na domáce víno, ktoré je často súčasťou polpenzie. Nabraté kilá môžete následne vylyžovať na svahoch stredísk Dolomiti Superski, Marmolada, Arabba a iných.

Naše tipy na hotely v talianskych Dolomitoch:

Hotel Regina E Fassa 3* - údolie Val di Fassa je ideálnou základňou na poznávanie viacerých lokalít strediska Dolomiti Superski. No aj zo samotnej terasy hotela sa vám naskytnú výhľady, na ktoré nezabudnete.

Hotel Principe Marmolada 3* - skvelá poloha hotela hneď pri vleku a najmä na úpätí najvyššieho vrchu Dolomitov – Marmolada vám zaručí, neuveriteľné výhľady na každé ráno vášho pobytu.

8. Lyžovačky pre lokal - patriotov

Rakúske Alpy a talianske Dolomity patria medzi najobľúbenejšie ciele slovenských lyžiarov. Ak ale preferujete lyžovačky „u nás doma“ – tak máte na výber naozaj množstvo hotelov, či už vo Vysokých, Nízkych Tatrách alebo na Veľkej, Malej Fatre. Ak si naplánujete zimnú dovolenku ešte na tento rok, môžete si na lyžovačku na Slovensku uplatniť aj rekreačný poukaz od zamestnávateľa.


Aj na Slovensku máme krásne lyžiarske strediská. Foto: archív CK SATUR

Našli ste medzi lyžovačkami takú, ktorá vám sadne? Predaj lyžovačiek na zimu 2019 - 2020 sme už spustili. Stačí si len vybrať termín, hotel a do 31.10.2019 môžete využiť  first moment zľavy do výšky 25%.