10 dôvodov prečo navštíviť hotel FRANZ ferdinand Mountain Resort

Počas uplynulých dní ste mali možnosť sledovať v rámci projektu CK SATUR a Teleráno na cestách dva hotely v Rakúsku, ktoré sa na obdobie jarných prázdnin stali domovom pre animátorov rodinného klubu Planet Fun. Rozhodli sme sa, lepšie vám predstaviť novinku tohtoročnej zimy – hotel FRANZ ferdinand Mountain Resort, ktorý je ideálnou voľbou nielen pre zimnú, ale i letnú dovolenku, zistite s nami, prečo je to tak.

1. Moderný hotel v industriálnom štýle

Hotel FRANZ ferdinand Mountain Resort *** bol zrenovovaný a znova otvorený koncom roka 2017. Ideálna poloha v stredisku Nassfeld, priamo pod svahom a hneď pri nástupnej lanovke z neho robí obľúbené a vyhľadávané stredisko. Cesta autom z Bratislavy do hotela trvá približne 5 hodín a pri hoteli je bezproblémový bezplatný parking.

 


Moderný hotel ponúka množstvo aktivít počas celého roka. Foto: archív CK SATUR

2. Ideálna poloha hotela

Nassfeld je strediskom, kde máte na výber 110 kilometrov zjazdoviek rôznych úrovní náročnosti, prepojených 30 lanovkami rôznych druhov (kabinková, vyhrievaná a krytá 6 sedačka, 4 sedačka, poma). Stredisko, to nie sú len zjazdovky, ale aj 80 kilometrov bežkárskych tratí, snowparky a funparky. Okrem toho je tu aj 2,2 km dlhá osvetlená zjazdovka na večerné lyžovanie.


110 kilometrov zjazdoviek rôznych úrovní náročnosti, prepojených 30 lanovkami nájdet v Nassfelde. Foto: archív CK SATUR

Nassfeld je medzi lyžiarmi známy, no azda najmenej ich tu nájdete v sobotu, kedy majú deti do 10 rokov možnosť lyžovať výhodnejšie. Vyznávačov rýchlej jazdy potešia trate "speed and ski", na ktorých sú stanovištia, ktoré vám zmerajú rýchlosť jazdy a zachytia vašu jazdu na fotografii. Fotografie môžete hneď share-ovať na sociálne siete vďaka Wi-Fi zdarma v celom lyžiarskom areáli.


Hotel sa nachádza praimo pri vleku. Foto: archív CK SATUR

Na svahoch je tiež veľký výber reštaurácii na obedovú prestávku. Nachádza sa tu 25 Hütte, medzi nimi aj "U Slováka", kde vám k bryndzovým haluškám načapujú kofolu. Stredisko je známe aj tým že má veľa slnečných dní, slnko svieti celý deň na všetky zjazdovky, na kopci po výstupe s lanovky sú hodiny, ktoré merajú počet slnečných hodín.

3. Bohatý výber vynikajúceho jedla

Vďaka spomínanému širokému výberu reštaurácii priamo na svahoch a tiež bohatým možnostiam lyžovania, je polpenzia ideálnou formou stravovania v hoteli. A naozaj sa nemusíte obávať, že by ste ostali hladní. Čaká vás veľmi kvalitný a pestrý výber jedál, každý deň iné jedlá na večeru a na raňajky si môžete vybrať okrem 8 druhov mlieka, z obrovského mixu musli a cereálií – každý deň si tak namixujete podľa chuti. Nechýbajú ani fresh šťavy, dva typy kávovarov (jemná a silnejšia káva) i prosecco. Príjemným bonusom je ochotný a milý obslužný personál, aj so slovenským zastúpením.

4. Netradičné izby

Z reštaurácie prejdime k izbám. K dispozícii sú štandardné aj rodinné izby, všetky zariadené v trendy industriálnom štýle.


Moderne zariadené izby s výhľadom sú ideálne na relax po náročnom dni na lyžiach. Foto: archív CK SATUR

Okrem toho, že izby sú príjemne presvetlené veľkými oknami a ponúkajú výhľad na alpskú prírodu, tak každá izba má vlastnú sušiareň lyžiarok s ukladacím systémom na lyže. Zo svahu tak môžete priamo v lyžiarkach s lyžami až na svoju izbu, a ráno zase komplet obutý s lyžami z izby rovno na svah. 

 


Počas letnej sezóny je sušiareň pripravená poslúžiť ako úložisko bicyklov. Foto: archív CK SATUR

5. Zóny pre deti

Ak svah už deti omrzí, prípadne počasie zmarí vaše lyžiarske plány, samotný hotel ponúka viacero riešení. Pre deti je tu množstvo atrakcií, azda najväčšou je lezecká stena, ktorá sa tiahne do 10-metrovej výšky 4. poschodia. Okrem lezenia sú k dispozícii ping pongové stoly, biliard, veľký mini klub s preliezkami - všetko je lokalizované vo veľkom lobby bare pre dospelých, odkiaľ to je za deťmi na skok. Navyše, vo vybraných termínoch deti nemusíte strážiť vy, o ich zábavu sa aj počas prázdnin postarajú aj naši animátori rodinného klubu Planet Fun.


Herňa pre deti je vybavená, a okrem prelizeok ponúka viacero možností pre zábavu. Foto: FB Franz ferdinand Mountain Resort

6. Oddych len pre dospelých

Práve chvíle, počas ktorých sa deťom venujú naši animátori sú ako stvorené na oddych. Vyberte sa s polovičkou do obrovského lobby baru s krbom a vychutnajte si oddych vo dvojici, ako už dávno nie. Alebo využite hotelový wellness – sauna, parný kúpeľ a relaxačná miestnosť.

7. Super vyhliadka

Okrem lyžovania a zábavy na svahu sa môžete vybrať aj poznávať z riadnej výšky. V lyžiarskom stredisku Nassfeld na hranici medzi Rakúskom a Talianskom sa vo výške 2020 m n.m. nachádza čarovné miesto s obľúbenými foto pointom so značkou, ktorá ukazuje do Rakúska a Talianska. V blízkosti je aj menšia vyhliadková plošina s tabuľou s názvami a výškami jednotlivých kopcov v okolí.


Takúto super foto-spomienku si odnesiete z Nassfeldu. Foto: archív CK SATUR

8. Svahy aj pre začiatočníkov

Stredisko je vhodné ja pre najmenších lyžiarov. Na svahu je niekoľko detských fun parkov. Aj pre úplných nelyžiarov sú k dispozícii modré zjazdovky vybavené pásovým vlekom, ktorý ich pohodlne vyvezie na kopec. Aj animátori - inštruktori rodinného klubu Planet Fun učili počas jarných prázdnin deti lyžovať najskôr na týchto kopčekoch, pričom boli rozdelení na „malkáčov“ a „veľkáčov“, podľa úrovne ich lyžiarskych skúseností.


Prečítajte si aj: TOP 10 zážitkov z lyžovačiek s animátormi


VIDEO: Ako prebiehala lyžovačka s animátormi počas jarných prázdnin v hoteli FRANZ ferdinand Mountain Resort?

9. Nechýba požičovňa lyží

Hneď priamo pod hotelom je požičovňa lyží s obrovským výberom kompletnej lyžiarskej výbavy – lyže, palice, helmy i lyžiarky rôznych značiek si môžete požičať, alebo zakúpiť, pričom ak ste klientom hotela, na požičanie máte zľavu 10%.

10. Výhodné skipasy

Skipasy je, na svahoch lyžiarskeho strediska Nassfeld, možné kúpiť na rôzne časové obdobie, od hodinových až po viacdňové alebo sezónne skipasy. Výhodou je, že platia na všetky svahy v stredisku.

 


Zjazdovky rozličnej náročnosti uspokoja lyžiarov i snowboardistov. Foto: archív CK SATUR

Bonus na záver: Počas letných prázdnin aj s animátormi

Ak neobľubujete zimu, alebo naopak obľúbili ste si hotel FRANZ ferdinand Mountain Resort počas lyžovačky, a chcete sa doň vybrať aj v lete zbystrite pozornosť. V termíne od 18.7 – 1.8 sa v hoteli budú nachádzať aj 2 slovenskí animátori Planet Fun. Na deti tak čaká nekonečná zábava, či už počas tematických dní (pirátsky, indiánsky), tvorivých dielní, maľovania na tvár, ale aj celorodinné večery s Milujem Slovensko, Saturovinami.

V lete okolie hotela ponúka viacero možností pre aktívny oddych. Nachádza sa tu bobová dráha, najdlhšia letná sánkarska dráha v Korutánsku Pendolino a bohaté možnosti možnosti pešej i cykloturistiky popri rieke, Na samotnej rieke si môžete vyskúšať rafting, windsurfing, vodné atrakcie s trampolínami. Tiež sú tu ideálne podmienky na horolezectvo, nordic walking, paragliding. S deťmi môžete navštíviť lanové centrum, mini ZOO, Geopark Karnské Alpy a baňu Terra Mystika. V cene zájazdu je aj karta „+CARD holiday“, ktorá poskytuje množstvo služieb zdarma (regionálna doprava autobusom, využitie lanoviek s letnou prevádzkou, vstup na kúpalisko Pressegger See a pod.) alebo so zľavou.

Hotel FRANZ ferdinanf Mountain resort a stredisko Nassfeld sú tak ideálnou destináciou pre aktínych dovolenkárov, najmä pre rodiny s deťmi, skupiny priateľov a športové páry.