Zamilujte sa do Istrie: skvelá dovolenka v päťhviezdičkovom rezorte Valamar Club Tamaris

Chorvátska Istria je ako stvorená na dovolenku, ktorú si môžete užiť či na pláži, aktívnym oddychom alebo poznávaním a to všetko v náručí krásnej prírody. Lebo ako sa hovorí, Istria je skrytá záhrada Stredomoria. Obľúbený päťhviezdičkový rezort Valamar Club Tamaris ponúka skvelú atmosféru, zábavu pre celú rodinu ale aj rozmanitý all inclusive.

Užite si nezabudnuteľnú rodinnú dovolenku v Chorvátsku v stredomorsky zariadenom rezorte Valamar Club Tamaris*****, kde sú nádherné voňavé záhrady a dubové stromy vanúce po celom okolí. Nachádza sa na zalesnenom polostrove Lanterna a od krásneho mesta Poreč ho delí 13 km.

Valamar Club Tamaris. Istria
Stredomorské prostredie hotela Valamar Club Tamaris. Istria. Foto: CK SATUR

Valamar Club Tamaris sa skladá z 313 moderne zariadených izieb v hotelovej časti a 71 apartmánov v časti Casa Agava. Disponuje hlavnou reštauráciou Mediterraneo, tavernou, barmi, slnečnou terasou s bazénmi so sladkou vodou a atrakciami ako tobogan, proti-prúd, vodopády či whirlpool. Len pár metrov od hotela sú vonkajšie a vnútorné tenisové kurty. Využiť môžete aj fitness, minigolf a stolný tenis. Ak vás lákajú túry na bicykli je tu pre vás požičovňa zdarma. Na pláži si môžete zahrať volejbal, petang, lukostreľbu či iné športové aktivity.

Pláž pri hoteli Valamar Club Tamaris
Pláž pri hoteli Valamar Club Tamaris. Foto: CK SATUR
  • Valamar Club Tamaris rezort
  • Valamar Club Tamaris reštaurácia
  • Valamar Club Tamaris izba
  • Valamar Club Tamaris reštaurácia

TOP pre Valamar Club Tamaris*****

  • hotel s rodinnou atmosférou
  • v rámci hotelového klubu skvelý zábavný program
  • množstvo športových aktivít
  • rozmanitý all inclusive
  • ľahká dostupnosť do mesta Poreč a Novigrad
Exteriér pri rezorte Valamar Club Tamaris
Exteriér pri rezorte Valamar Club Tamaris. Foto: CK SATUR

All inclusive – tradičný aj svetový

Hotel ponúka stravovanie all inclusive formou bufetových stolov v hlavnej reštaurácii Mediterraneo a napríklad raňajky až do 11:30. Päť krát do týždňa je tematická večera a to: istrijská, chorvátska, stredomorská, gala večera a Burger night. V Istrijskej taverne či v à la carte reštaurácii Oliva môžete ochutnať tradičné špeciality.

Istrijské špeciality v rezorte Valamar Club Tamaris
Istrijské špeciality v rezorte Valamar Club Tamaris. Foto: CK SATUR

Ochutnávka Istrie

Istria je skutočná „terra magica“, obdarená zeleňou, panenskou prírodou, ktorú korunuje súostrovie Brijuni, ako jedno z najkrajších miest v Stredomorí. Mistrál voňajúci šalviou, píniami, tymianom a levanduľou vás bude sprevádzať na každom kroku. Ochutnajte istrijské delikatesy od hľuzovky cez morské špeciality ako sú chobotnice, mušle s citrónom a chlebom, istrijský pršut, čerstvé ryby, „fritiju“ so špargľou, guláš zo zveriny „fuži“, istrijskú polievku, pôvodné vína ako Refošk, Istrijskú malváziu, či rubínový Teran, ktorý kedysi popíjal aj samotný Casanova.

Mušle
Mušle. Foto: unsplash.com

Okolité pláže

V okolí hotela sa nachádzajú 4 rôzne pláže. Pláž Valeta je dláždená a pri vstupe do mora sú kamienky a schody. Vhodná je pre aktívne rodiny a plavcov. Atrakciou sú tiež vodné gule a nafukovací vodný park pre deti priamo v mori. 100 m od hotela je kamienková pláž Exclusive s pozvoľným vstupom do mora.

Kamienková pláž pri rezorte Valamar Club Tamaris
Kamienková pláž pri rezorte Valamar Club Tamaris. Foto: CK SATUR

Piesočnatá pláž sa nachádza asi 100 m od hotela, pri pláži Valeta. Je tu mierne sa zvažujúce pieskové pobrežie ako i prírodný chládok počas horúcich letných dní. Residence je úzka kamienková pláž s mierne sa zvažujúcim kamienkovým vstupom do vody. Leží cca 100 m severne od hotela.

Pláž pri rezorte Valamar Club Tamaris
Pláž pri rezorte Valamar Club Tamaris. Foto: CK SATUR

Dovolenka s deťmi

V hoteli sa nachádza animačný klub Super Maro pre deti do 12 rokov a klub Teen pre tínedžerov so špičkovo vybavenými detskými herňami. Program je profesionálne zostavený na rôzne aktivity ako aj zábavu. Nachádza sa tu detské ihrisko, kino a divadlo. Každý deň je aj večerný program pre celú rodinu. Nájdete tu aj zábavnú zónu Maro Play s náučným zariadením nielen pre deti ale aj dospelých, a to na ploche 1900 m2. Detský kútik je i v hlavnej reštaurácii aj s detským menu.

Rodina s deťmi na dovolenke v rezorte Valamar Club Tamaris
Rodina s deťmi na dovolenke v rezorte Valamar Club Tamaris. Foto: CK SATUR
Náš tip: Ak vaše deti milujú zábavné parky, vybrať sa môžete aj do vodného parku Istralandia vzdialeného od hotela 17 km, alebo zábavného parku Dinopark Funtana, ktorý leží od hotela 20 km.

Vábivá Lanterna

Starý názov polostrova Lanterna je Zub, ktorý aj zub nápadne pripomína. Názov Lanterna sa začína používať až v 19. storočí, keď tu v čase Rakúsko-Uhorska bol postavený maják, ako najvzdialenejšie miesto polostrova. Tento čarovný zelený kúsok zeme je akousi miniatúrou Istrie. Modrý Jadran sa zarezáva do bujnej zelene, kde sa dvíhajú červené strechy hotelov a apartmánov. Idylicky pôsobiace mestečká sú Vabriga i Tar, a ešte o kúsok ďalej i Učka, ako najvyššie istrijské pohorie dvíhajúce sa do výšky 1000 m. Tar je známy aj pre tradičné oslie preteky, alegorické pochody a neobyčajne kulinárske špeciality.

Lanterna
Spoznávanie Lanterny na bicykli. Foto: CK SATUR
Náš tip: Nasadnite na turistický vláčik a spoznajte dedinku Tar.

Noblesné mesto Poreč či klasický Novigrad

Vďaka prírodným krásam, zemepisnej polohe ako aj veľkému množstvu cenných pamiatok z rôznych období sa Poreč radí medzi najvyhľadávanejšie destinácie. Spoznávať môžete pamiatky z rímskeho a byzantského obdobia, ako Neptúnov chrám starý 2000 rokov či majstrovské dielo – baziliku sv. Eufrázia s nádhernou mozaikou zdobenú zlatom, alabastrom a emailom. Noblesné budovy z gotického a barokového obdobia môžete obdivovať v centre mesta.

Poreč
Poreč. Foto: CK SATUR

Na zalesnenom polostrove, len 16 km od mesta Poreč leží Novigrad, ktorý tiež stojí za návštevu. Tu sa môžete ponoriť do spoznávania kamenných úzkych uličiek, rozmanitých trhov, alebo si oddýchnuť na pobrežnej promenáde v tradičnej kaviarni. Milovníci gotiky si tiež prídu na svoje.

Novigrad
Novigrad. Foto: CK SATUR

Nechajte sa okúzliť Istriou, spoznajte skryté tajomstvá miest ako Poreč či Novigrad a zároveň si užite bezstarostnú letnú dovolenku v nádhernom prostredí. V CK SATUR vám pri výbere radi poradíme.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook