Tour de Zakyntos

Nádherného gréckeho sveta a jeho ostrovov nikdy nie je dosť. Jeho moria sú obsypané tými najkrajšími ostrovami, aké si len človek dokáže predstaviť. Keďže je Grécko veľmi obľúbenou destináciou, tentokrát sa naša šéfka vybrala na Tour de Zakyntos.

120 km tých najkrajších pláží, najslnečnejšie grécke miesto, najvoňavejší ostrov v Stredomorí a mnoho iných naj, naj, naj prívlastkov si získal ostrov Zakyntos. A v dávnych dobách ho najzelenším nazval aj samotný Homér. Zakyntos ležiaci oproti bájnemu Peloponézu, je skutočne jednou veľkou záhradou. Ostrov je malým skvostom Iónskeho mora, ktorý ponúka krásnu prírodu s čarovnými plážami, ktoré sa oplatí objaviť, tradičnú grécku pohostinnosť ako aj antické tradície, ktoré majú pre celý svet nezameniteľné čaro a vašej dovolenke na Zakyntose dodá celý tento farebný kaleidoskop nezabudnuteľné zážitky.

Chcem dovolenkovať na Zakyntose
Zakyntos
Zakyntos. Foto: CK SATUR

Ktoré hotely pre vás navštívime?

Hotely na Zakyntose sú kombináciou tradičnej a modernej architektúry nesúcej sa v stredomorskej atmosfére, gréckej pohostinnosti a krásnej prírody s kvalitnými ultra all inclusive službami. My pre vás navštívime hotely vhodné pre všetky vekové i príjmové kategórie, hotely pre mladých, rodiny s deťmi i prémiové hotely pre náročných.

Kde?

Aká by to bola letná dovolenka bez zážitkov?

Počas týždňa na ostrove vám prinesieme nielen atmosféru dovolenkových letovísk, ale aj všetky podstatné informácie, ktoré k dovolenke potrebujete. Cestu našej šéfky Noriky a všetky jej zážitky môžete sledovať online, a to v našich stories na Instagram-e satur_travel a Facebook-u.

Instagram CK SATUR

TOP 5 zážitkov ako aj recenzie z hotelov vám zhrnieme aj na Facebook-u a aby toho nebolo málo, pripravíme pre vás aj špeciálny cestovateľský denník z Tour de Zakyntos, blog v ktorom budeme deň po dni mapovať túto cestu plnú zážitkov. Naživo všetky zážitky z cestovania porozpráva Norika v markízackom Teleráne a na TA3 v relácii Za hranicami.

Facebook CK SATUR

Pláže na ostrove Zakyntos

Napriek tomu, že ostrov je relatívne malý, má prekvapivo veľké množstvo úžasných pláží. Modré more, pred ktorým sa rozprestiera piesočnatá pláž a za ňou sa vypína strmý útes. Pláž Navagio, poznávacie znamenie Zakyntosu. Za svoj názov (hovorí sa jej aj Shipwreck – Vrak lode) vďačí vraku lode, ktorá v roku 1983 viezla nelegálnu zásielku cigariet a pri brehu stroskotala. Za niekoľko rokov piesok loď úplne obklopil a tá teraz vyzerá, akoby plávala na ňom. Pláž Navagio je prístupná loďou, najlepšie z malého prístavu Porto Vromi, odkiaľ odchádzajú lodné taxíky každú hodinu. Cesta do tohto očarujúceho raja trvá asi pol hodiny.

Stroskotaná loď na pláži Navagio. Zakyntos
Stroskotaná loď na pláži Navagio. Zakyntos. Foto: depositphotos.com

Najvyhľadávanejšie pláže sú na severo-východe a juhu ostrova. Pozdĺž severovýchodného pobrežia sa tiahne pláž Alykes s bohatou možnosťou vodných športov, tavernami a barmi, kde sa dajú ochutnať tradičné špeciality a tiež sa tu nájde aj zopár malých diskoték. Meno je odvodené od soľných ložísk ukrytých za dedinou Alykes. Tie bývali hlavným zdrojom príjmov a bohatstva ostrovanov. Pláž Alykes priťahuje návštevníkov úžasným pieskom a krištáľovo čistou vodou.

Zakyntos
Pláž Alykes Beach. Zakyntos. Foto: depositphotos.com

Na východnom konci zálivu Laganas objavíte pláž Kalamaki. Oblasť je súčasťou národného morského parku. Pláži dominujú impozantné skalné útvary. Je to pokojné, trochu „ospalejšie“ miesto so sviežou zeleňou a očarujúcou atmosférou. Kalamaki je vlastne pokračovaním pláže Laganas. Tento 14 kilometrov dlhý úsek piesku, ktorý sa tiahne takmer bez prerušenia, je jedným z posledných hniezdísk ohrozenej karety veľkej. Pláž je tiež súčasťou národného morského parku, ktorý má ochrániť korytnačky znášajúce vajcia. Hoci tu nie sú dovolené motorizované vodné športy, stále je Laganas najväčší a najhlučnejší rezort s tuctami taverien, barov a klubov.

Pláž Kalamaki
Pláž Kalamaki. Zakyntos. Foto: depositphotos.com

Naopak pokojným, no veľmi atraktívnym letoviskom je Vassilikos, kde stoja aj jedny z najlepších hotelov na Zakyntose. Krásne piesočnaté pláže sa prelínajú s hustou vegetáciou, ktorá ich obklopuje. Zaručene tu objavíte dobre udržiavané olivové háje. Pozdĺž hlavnej cesty a promenády je niekoľko reštaurácií, kde sa podávajú národné a medzinárodné špeciality a čerstvé ryby a morské plody.


Cestovateľský denník z Tour de Zakyntos

Zakyntos je vďaka množstvu prírodných krás veľmi inšpiratívny, o čom nás ani nemusel dlho presviedčať. Veď napokon aj v minulosti poskytoval inšpiráciu umelcom a to najmä básnikom, a tak sme pri jednotlivých ostrovných zastávkach aj my nachvíľu onemeli od úžasu a v duchu skladali ódy na toľkú nádheru. Žiarivá pláž Navagio, ktorá je snáď na všetkých stránkach o Grécku, je ešte krajšia než na obrázku aj so svojou ikonou - stroskotanou loďou. Je tiež známa pre rozmnožovanie korytnačiek Caretta-caretta.

Zakyntos
Pláž na ostrove Zakyntos. Zakyntos. Foto: CK SATUR

Znovuvybudované hlavné mesto tiež pod názvom Zakyntos je po zemetrasení z roku 1953 upravené v benátskom štýle, s typickými domami a priestrannými námestiami, ktoré sú plné obchodov a neodolateľných reštaurácií či kaviarní, kde si posedíte pri tej najlepšej káve. Východné pobrežie, kde leží aj hlavné mesto, je obklopené horami a chránené benátskou pevnosťou. Oblasť Akrotiri má výstavné vily, záhrady, sady a olivové háje. Dovolenka je tu ideálna od mája do októbra. 

  • Zakyntos
  • Zakyntos
  • Zakyntos
  • Zakyntos
  • Zakyntos
  • Zakyntos

1. deň: Domes Aulūs Zante *****

Luxusné ubytovanie hotela Domes Aulūs Zante***** je inšpirované prírodným prostredím ostrova vyžaruje relax a eleganciu. Vďaka vynikajúcemu výberu možností stravovania v štyroch úžasných reštauráciách sa grécky kulinársky odkaz dokonale spája s medzinárodnou kuchyňou. Uvoľnená atmosféra čaká v troch baroch, s úchvatným výhľadom na more. Objavujú sa nové vzrušujúce koncepty, ako napríklad Cool Living Selection, pre exkluzívne pobyty, alebo aj ekologické aktivity KiEPOS Kids.

hotel Domes Aulūs Zante
Elegantný exteriér v prírodných motívoch hotela Domes Aulūs Zante. Zakyntos. Foto: CK SATUR

V reštaurácii Monachus si hostia môžu vychutnať priestranné vnútorné a vonkajšie posedenie na terase v hlavnej bufetovej reštaurácii, ktorá sa nachádza v hlavnej budove hotela. Ponúka nám širokú škálu možností na raňajky, obedy a večere, a môžeme vychutnať rôzne tematické kuchyne.

V modernej a nenáročnej reštaurácii Lianolia nájdeme rafinované prostredie a dokonalé služby priamo na pláži. V gréckej reštaurácii Meze môžete vychutnať úžasné chute tradičných gréckych jedál pripravených z tých najlepších miestnych surovín. Vo vonkajšej reštaurácii Caretta s plážovým barom je ideálnym miestom na vychutnanie si ľahkého obeda, občerstvenia a nápojov, pričom si môžete vychutnať krásny výhľad na more. Oddýchnite si od opaľovania a ochutnajte niektorý z ovocných koktailov, osviežujúcu zmrzlinu alebo ľadovo vychladenú kávu.

hotel Domes Aulūs Zante
Reštaurácia hotela Domes Aulūs Zante. Zakyntos. Foto: CK SATUR

Toto všetko nám ponúka hotel Domes Aulūs Zante*****, ktorý sa nachádza na jednom z najkrajších gréckych ostrovov. Pokojná poloha hotela nám umožňuje príjemné prechádzky do centra Laganas, na jednej z najkrajších pláží Zakyntosu, kde pri troche šťastia uvidíme plávať korytnačky v Iónskom mori. Rodinám túžiacim po dobrodružstve a túlavým párom poskytuje ideálnu dovolenku a nezabudnuteľné spomienky na celý život na najzávidenejšej plážovej lokalite Zante.

5 TOP: Domes Aulūs Zante *****

  • jedna z najkrajších pláží Zakyntosu, kde pri troche šťastia uvidíte plávať vodné korytnačky
  • pokojná poloha
  • výborné kulinárske zážitky v jednej z à la carte reštaurácií
  • možnosť doplatiť si „Cool Living“ so špeciálnym občerstvením a nápojmi počas celého dňa
  • ideálne aj pre rodiny s deťmi, pretože pred hotelom je pozvoľný vstup do mora

2. deň: Alexandra Beach *****

Hotel Alexandra Beach***** ponúka vynikajúce služby, krásnu pláž, no predovšetkým hotelový pavilón postavený špeciálne pre CK Satur, kde si môžete užiť nové izby a swim up izby so vstupom do bazéna. Môžete sa vydať z hotela na prechádzky v letovisku Tsilivi, a tiež aj po pláži.

hotel Alexandra Beach
Swim up izby so vstupom do bazéna hotela Alexandra Beach. Zakyntos. Foto: CK SATUR

V hlavnej reštaurácii s prenádherným výhľadom na Iónske more ochutnáte pestrú paletu gréckej a medzinárodnej kuchyne, a v bare pri bazéne môžete ochutnať vynikajúce kokteily. Ak by ste chceli odohnať únavu a obnoviť vaše telo, perfektnou voľbou je hotelové spa a masáže, ktoré hotel ponúka na vysokej úrovni. Alebo si zacvičiť v posilňovni.

V našich vybraných termínoch si tiež môžete zacvičiť jogu. Pre našich mladých klientov máme počas letných prázdnin rodinný klub Planet Fun so slovenskými animátormi. Živé centrum Tsilivi s barmi, reštauráciami a obchodmi je vzdialené na približne 15 minút pešej chôdze.

Hotelová pláž Alexandra Beach
Hotelová pláž Alexandra Beach. Zakyntos. Foto: CK SATUR

5 TOP: Alexandra Beach *****

  • iba 15 minút autom do zábavného vodného parku „Sarakinado“
  • hotel na pláži s krásnymi výhľadmi
  • kľudné prostredie
  • swim up izby so vstupom do bazéna
  • hotelové spa, masáže a joga

2. deň: Apartmánový dom Christina ***

Apartmány Christina *** sa nachádzajú v najznámejšej lokalite Vasilikos, len 100 metrov od známej pláže Golden Plaka, v blízkosti známej pláže Banana Beach a pláže Agios Nicolaos. Tieto apartmány sú najdokonalejšou destináciou pre vašu letnú dovolenku.

Apartmánový dom Christina
Apartmánový dom Christina. Zakyntos. Foto: CK SATUR

Apartmány s veľkým balkónom / verandou sú tradične zdobené v gréckom štýle. Ubytovanie má veľkú kúpeľňu, otvorenú kuchynku, a tiež aj záhradu s altánkom. Radi by ste na chutné grécke jedlo? Hneď pri apartmánoch sa nachádza vynikajúca reštaurácia Taverna Familia, kde môžete ochutnať tie najlepšie jedlá gréckej kuchyne. V malom mini markete niekoľko krokov od apartmánov dostanete všetko, čo potrebujete k vašej dovolenke.

Zakyntos
Pláž v blízkosti apartmánového domu Christina. Zakyntos. Foto: CK SATUR

Ideálne miest na kľudnú dovolenku plnú oddychu. Na okolí sa môžete prejsť a kochať sa v nádhernej prírode. Do hlavného mesta je to ideálne autom približne polhodiny cesty, alebo iba 4 km ku jednej z nádherných pláži v tejto oblasti, ku pláži Gerakas, kde je tiež možné nájsť chránené hniezda vodných korytnačiek.


5 TOP: Apartmánový dom Christina ***

  • v blízkosti možnosť vodných športov na pláži Agios Nicolaos
  • u krásnych pláží Golden Plaka, Banana Beach a Agios Nicolaos
  • iba 4 km od pláže Gerakas, kde je možné nájsť chránené hniezda vodných korytnačiek
  • príjemné a kľudné prostredie
  • miestna taverna so špecialitami hneď neďaleko apartmánov

3. deň: TUI Blue Caravel Suites *****

Zažite výnimočné chvíle pohody vo vynikajúcej kvalite. Hotel TUI Blue Caravel Suites ***** vás privíta moderným a štýlovým dizajnom, ktorý vás pozýva na nádherné chvíle pre dvoch. Hotel pre klientov od 16 rokov a pre páry je umiestnený priamo pri mori a na mierne sa zvažujúcej piesočnatej pláži. Živé centrum Tsilivi s barmi, reštauráciami a obchodmi je vzdialené na približne 10 minút pešej chôdze.

hotel TUI Blue Caravel Suites
Vonkajšia terasa hotela TUI Blue Caravel Suites, Zakyntos. Foto: CK SATUR

V à la carte reštaurácii Culinarium môžete vychutnať špeciality medzinárodnej kuchyne pri romantickom svetle sviečok. V hlavnej reštaurácii zase najmenej dvakrát týždenne rôzne tematické večery, grécku, medzinárodnú, stredomorskú, regionálnu kuchyňu, morské plody, grilované jedlá, alebo aj diétnu kuchyňu. V niekoľkých baroch chutné nápoje a kokteily s úžasnými výhľadmi na krásy Iónskeho mora. Počas dňa si môžete zahrať tenis a basketbal. V noci je to všetko o uvoľnení a kokteiloch v bare.

hotelo TUI Blue Caravel Suites
Pláž pred hotelom TUI Blue Caravel Suites, Zakyntos. Foto: CK SATUR

5 TOP: TUI Blue Caravel Suites *****

  • hotel pre dospelých od 16+ priamo na pláži
  • à la carte reštaurácia so špecialitami medzinárodnej kuchyne
  • spa, masáže
  • fitness aktivity
  • tenisový a basketbalový kurt

3. deň: Lesante Blue Exclusive Beach Resort *****

Vaša perfektná prvá dovolenka vo dvojici, miesto vašej svadby a tiež miesto na svadobnú cestu. Vitajte v Lesante Blue Exclusive Beach Resort *****. Hotel ponúka jedinečný zážitok, exkluzivitu, pokoj a päťhviezdičkový komfort. Je ideálnou voľbou pre tie špeciálne dni, ktoré strávite spolu.

hotel Lesante Blue Exclusive Beach Resort
Panoráma hotela Lesante Blue Exclusive Beach Resort. Zakyntos. Foto: CK SATUR

Nachádza sa v malebnej dedinke Tragaki na ostrove Zakyntos. Hotel len pre dospelých má široký výber reštaurácií, ktoré vám ponúkajú grécke a stredomorské jedlá pri mori, odľahlú pláž, luxusné spa a súkromnú pristávaciu plochu pre vrtuľníky. V reštaurácii Gaia nájdete veľký výber vynikajúcich medzinárodných jedál a tematických večerov. V ďalšej reštaurácii Melia sa spája bohatá tradícia s kreatívnou kuchyňou.

hotel Lesante Blue Exclusive Beach Resort
Bazén hotela Lesante Blue Exclusive Beach Resort. Zakyntos. Foto: CK SATUR

Bare Champaigne je ideálnym miestom, kde si môžete dať aperitív, alebo drink po večeri, alebo môžete relaxovať v elegantnom vnútornom alebo vonkajšom salóniku s cigarou z výberu hotela. Lahodné sushi, osviežujúce nápoje a kokteily v plážovom bare Almyra. Vychutnajte si päťhviezdičkový zážitok, aký nenájdete nikde inde na ostrove Zakyntos.


5 TOP: Lesante Blue Exclusive Beach Resort *****

  • perfektná voľba pre miesto vašej svadby, alebo svadobnej cesty
  • hotel pre dospelých od 16+ priamo na pláži
  • tradičný grécky večer každý piatok v hoteli
  • private dining – večera v súkromí
  • welness a spa

4. deň: Lesante Cape Resort & Villas *****

Tento hotel sa nachádza v dedine Akrotiri, kde sa kedysi nachádzali panské sídla šľachticov ostrova. Má nádherný výhľad na modrý horizont. Lesante Cape Resort & Villas***** vybudovaný v štýle tradičnej gréckej dediny s námestím v strede.

hotel Lesante Cape Resort & Villas
Bazény hotela Lesante Cape Resort & Villas. Zakyntos. Foto: CK SATUR

V reštaurácii Elea máte na výber jedlá z celého regiónu, a v Novita All Day, ktorý má aj bar, nájdete čerstvo ulovené morské plody a zažijete typický stredomorský kulinársky zážitok. Môžete vychutnať špičkovú kuchyňu v elegantnom prostredí s panoramatickým výhľadom v reštaurácii Fiore Fine Dining, a v Noble Bar, ktorý sa nachádza vo vstupnej hale hotela, si môžete vychutnať originálne kokteily a ľahké občerstvenie vytvorené tímom mixológov a baristov na mieste.

Tradičnú grécku kávu, horský čaj nájdete v kaviarni Kafeneio počas celého dňa. Jedenkrát za týždeň hotel usporiadava tiež grécky večer. Lesante Cape Resort je moderný, a veľmi živý výlet do minulosti.


5 TOP: Lesante Cape Resort & Villas *****

  • luxusný 5 hviezdičkový rezort s vilami
  • špičková kuchyňa a gastronomický zážitok
  • prostredie v štýle tradičnej gréckej dediny s námestím v strede
  • welness a spa
  • blízko hlavného mesta Zakyntos

4. deň: The Bay *****

Hotel The Bay ***** sa nachádza vo veľkolepej zelenej krajine dedinky Vasilikos, priamo pred vlastnou súkromnou plážou s krištáľovo čistou vodou a spája pohodlie, eleganciu a štýl, a ponúka nám štýlové ubytovanie. 

Bazén hotela The Bay
Bazén hotela The Bay. Zakyntos. Foto: CK SATUR

K vybaveniu hotela patrí súkromná pláž s bezplatnými ležadlami a slnečníkmi, bazén pri mori, bar pri bazéne, reštaurácia pri bazéne/pláži, hlavná reštaurácia, vnútorné a vonkajšie kúpele, posilňovňa, tenisové kurty, mini obchod, mini klub pre najmenších, detský bazén a priestranné vonkajšie parkovisko.

V reštaurácii formou bufetu si vychutnáte akékoľvek jedlo podľa vašich predstáv. A v à la carte reštaurácii nájdete jedlá z gréckej a stredomorskej kuchyne, vyrobených z čerstvých miestnych produktov. Široký výber medzinárodných a miestnych kokteilov z čerstvého ovocia, a ďalšie nápoje ochutnáte v bare pri bazéne.

Radi by ste obnovili vaše telo? Relaxačný zážitok a emocionálnu pohodu nájdete v hotelovej SPA, kde si môžete vybrať z rôznych kúpeľných a kozmetických procedúr. Pre fitness nadšencov je v hoteli dobre vybavená posilňovňa, a pre deti je detský klub otvorený denne. Pre milovníkov vodných športov tu nájdeme veľa možností od vodných skútrov, parasailingu, vodných lyží, banánu.

Pláž pred hotelom The Bay
Pláž pred hotelom The Bay

5 TOP: The Bay *****

  • pokojné prostredie uprostred olivovníkovej záhrady
  • moderný mediteránny štýl
  • súkromná pláž s ležadlami zadarmo
  • detský klub a detský bazén pre najmenších hostí
  • pre milovníkov vodných športov veľa možností

5. deň: Contessina Hotel *****

Kompaktný hotel pre rodiny s deťmi, a aj pre dospelých, ktorý hľadajú sofistikovaný životný štýl. Contessina Hotel ***** vám poskytne nezabudnuteľný pobyt v uvoľnenej rodinnej atmosfére.

Contessina Hotel
Contessina Hotel. Zakyntos. Foto: CK SATUR

Hlavná reštaurácia Veggera ponúka vynikajúce kompletné autentické raňajky a možnosti stravovania, nájdete tu aj zdravý detský jedálniček, výber čerstvých produktov, ako je bio zelenina a bylinky, ručne zbierané priamo zo záhrady hotela. Stredomorskú kuchyňu nájdete v reštaurácii Vedema v rámci elegantného obeda, alebo večere. Romantickú atmosféru a prostredie zažijete pri čarovnom bazéne, kde môžete vychutnať tie najlepšie koktaily.

Vonkajší bazén so sladkou vodou, samostatný detský bazén, snack bar pri bazéne a zelené prostredie ponúkajú široký výber špičkových služieb. Každý večer je okorenený iným tematickým večerom v hoteli. Z hotela môžete večer na príjemnú prechádzku do letoviska Tsilivi, ktorý ponúka bohatú večernú zábavu od rôznych nákupných možností po bary všetkých štýlov.


5 TOP: Contessina Hotel*****

  • rodinný hotel s uvoľnenou atmosférou, 250 m od pláže
  • blízko centra letoviska Tsilivi
  • welness, spa a masáže
  • k dispozícii aj izby s privátnym bazénom
  • open air kino na tuli vakoch

5. deň: Contessina Suites & Spa *****

Tento luxusný boutique hotel je len pár krokov od pláže je jedinečným útočiskom len pre dospelých a poskytuje idylické prostredie. Má výbornú polohu v dedine Tsilivi. Contessina Suites & Spa ***** je luxusný a pritom nenáročný.

Contessina Suites & Spa
Contessina Suites & Spa. Zakyntos. Foto: CK SATUR

V hoteli môžete vychutnať bohaté raňajky americkým bufetom, čerstvé menu z miestnych zdrojov. Tradičné zakyntské chute nájdete v reštaurácii Lentika. 7 chodové degustačné menu môžete ochutnať v Nobile Fine Roof Garden reštaurácii, vo vybraných dňoch na základe predošlej rezervácie, v strešnej záhrade s nádherným výhľadom na hotelové záhrady a bazén.

Reštaurácia hotela Contessina Suites & Spa
Reštaurácia hotela Contessina Suites & Spa. Zakyntos. Foto: CK SATUR

Cnostní vinári nemusia chodiť ďaleko, pretože tu nájdeme aj Vínnu pivnicu „93“ ( Novantatre ), kde okrem miestnych odrôd, ako sú Goustolidi a Avgoustiatis nájdete aj medzinárodne uznávané vína.

Snack bar pri bazéne ponúka zmes stredomorskej klasiky,a môžete si oddýchnuť tiež pri kokteile. Ideálnym miestom na zotavenie tela a mysle bude pre vás hotelové SPA Kamara, alebo sa môžete posilniť aj v hotelovej telocvični.


5 TOP: Contessina Suites & Spa *****

  • luxusný hotel iba pre dospelých
  • neďaleko centra letoviska Tsilivi
  • vínna pivnica „93“ pre milovníkov vína
  • vynikajúce hotelové spa
  • fine dining stredomorská kuchyňa a à la carte reštaurácii

Veríme, že sa vám na Tour de Zakyntos s našou šéfkou Norikou Fedorovou páčilo, že sme vás inšpirovali, že sa vám teraz dovolenka na tomto nádhernom ostrove bude vyberať ľahšie. Radi vám pri výbere vašej bezstarostnej  dovolenke na Zakyntose poradíme a pomôžemeU nás vždy nájdete overené a kvalitné hotely.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook