Tour de Egypt

Jedinečné stavby roztrúsené popri Níle, tajomná kultúra, história plná legiend a mýtov či najkrajšie poklady na svete už tisícročia vyvolávajú nad Egyptom neutíchajúci obdiv. Okrem pyramíd však krajina faraónov vyniká aj nádherným pobrežím Červeného mora, ktoré ukrýva tie najfarebnejšie morské klenoty, nekonečnou Saharou a svojráznym obyvateľstvom, ktorým nechýba zmysel pre pohostinnosť a srdečnosť. „Ahlan wa sahlan“, alebo vitajte na Tour de Egypt.

Na inšpiratívnu "jazdu" po hoteloch sa naša šéfka Norika Fedorová vydala začiatkom apríla s odletom z Bratislavy a to priamym letom do obľúbeného letoviska Hurghada, ktoré leží priamo pri Červenom mori. Len za 4 hodiny letu sa ocitá v slávnej krajine faraónov, ktorá si ľahko dokáže podmaniť každého.

Počas tejto cesty môžete sledovať, aká je atmosféra v letovisku Hurghada a v Marsa Alam, ktoré leží cca 300 km južne a spoznávať hotely a osobné recenzie Noriky Fedorovej. Za slnečnou dovolenkou do Egypta lietame každý týždeň priamo z Bratislavy a tiež Košíc.

Norika Fedorová v obľúbenom stredisku Iberotel Costa Mares Foto: CK Satur
Norika Fedorová v obľúbenom stredisku Iberotel Costa Mares Foto: CK Satur

Ktoré hotely pre vás navštívime?

Na Tour de Egypt sme sa rozhodli vás preniesť do sveta dvoch egyptských letovísk, a to do Hurghady a Marsa Alam a tiež na obľúbenú plavbu po Níle. Ukážeme Vám naše overené a kvalitné hotely, ale aj novootvorené hotely na vysokej úrovni. Chceme totiž, aby ste v najšej ponuke našli "kvalitný Egypt" a teda len to najlepšie, čo sme aj my osobne navštívili.

Hotely v Hurghade

Hotely v Marsa Alam

Marsa Alam

Gemma Resort Marsa Alam *****

Z obrovského a nového letiska Marsa Alam sa presúvame krátkym transférom do nášho prvého hotela, do Gemma Rezort Marsa Alam*****.

Rezort, v ktorom si aj vďaka šéfkuchárovi z Neapolu – Mimovi, ktorý vám mimochodom počas celého dňa bude robiť chutné pizze a špagety, môžete povedať „la dolce vita“. Vládne tu priateľská atmosféra, vysoká úroveň služieb a vynikajúco si tu zašnorchlujete alebo vypotápate (vlastné diving centrum). Ak vás náhodou podmorský svet nebaví, nájdete v rezorte rôzne iné aktivity a animácie počas celého dňa.

Gemma Resort Marsa Alam v Egype. Foto: CK SATUR
Gemma Resort Marsa Alam v Egype. Foto: CK SATUR

Top 5 pre Hotel Gemma Resort Marsa Alam *****

  • 3 pláže s koralovým útesom
  • široký komplex až 10 bazénov vrátane infinity poolu
  • až 2 deti do 14 rokov zdarma
  • všetky izby sú 4-lôžkové
  • priateľská atmosféra s talianskym nádychom

Iberotel Costa Mares *****

Ak ste typ, ktorý sa najlepšie cíti v novootvorenom hoteli, rád sa opaľuje na najkrajšej pláži v Egypte, z hotelovej izby to chce mať len na skok do mora a cestou k nemu stretnúť korytnačky, deti nechať animátorom v akvaparku a premium all inclusive si vychutnávať v rôznych reštikách a baroch, tak baľte kufre a pravidelným letom z Bratislavy vyrazte do 5 hviezdičkového Iberotel Costa Mares.

V hoteli s 208 izbami (2, 3 lôžkové a na prízemí rodinné izbyns manželskou posteľou a dvomi oddelenými lôžkami) nájdu rodiny s deťmi aj skvelý detský klub a 10 animátorov.

Iberotel Costa Mares v Marsa Alam, Egypt. Foto: CK SATUR
Iberotel Costa Mares v Marsa Alam, Egypt. Foto: CK SATUR

TOP 6 pre Hotel Iberotel Costa Mares *****

  • moderný novootvorený hotel európskeho štandardu na jednej z najkrajších pláží v Egypte, Costa Mares s korytnačkami a dugongami
  • krásna piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora a vlastný koralový útes
  • skybar na streche s výhľadom na more a okolité hory, kde simôžete vychutna pri západe slnka chutný drink
  • premiun all inclusive - nápoje v minibare denne dopĺňané a zahrnuté v cene, 1x do týždňa a la carte reštaurácia na pláži
  • kvalitná a chutná kuchyňa, špeciality európskej, ale a egyptskej kuchyne, napríklad predjedlá ako humus, babaganush, 
  • od zimy 2023 bude hotel súčasťou hotelového kompleu Madinat Costa Mares aj aquapark, obchody a veľké SPA
👉 Extra tip na zážitky: Len pár kilometrov od luxusných rezortov sa rozprestiera púšť so svojimi tradičnými obyvateľmi - ťavami a beduínmi. A práve výlet, ktorý je spojený s prechádzkou na ťave, jazdou na štvorkolkách a s návštevou beduínskej dediny stojí rozhodne za absolvovanie! Západ slnka nad púšťou, praskanie ohňa medzi piesočnými dunami, čerstvo upečený beduínsky chlebík, beduínska káva so zázvorom, na toto nikdy nezabudnete! Po ceste naspäť do civilizácie vás ešte čaká tradičná večera v púštnej reštaurácii s prekvapením - vystúpením zvodnej brušnej tanečnice a meditačným tancom tanoura.
Dobrodružstvá v Egyptkej púšti Foto: CK SATUR
Dobrodružstvá v Egyptkej púšti Foto: CK SATUR

Malikia Resort Abu Dabbab *****

Atraktívny hotelový komplex Malikia Resort Abu Dabbab ***** sa nachádza pri jednej z najatraktívnejších pláži oblasti Marsa Alam, kde by bol hriech nezašnorchlovať si pri nádherných korálových útesoch. Piesočnatá pláž v zátoke a neuveriteľný lemovaný útes urobili z Abu Dabbab skutočný raj pre potápačov. Rezort je považovaný za prírodný park, pretože je domovom vzácnych vodných živočíchov vrátane morských kráv a veľkých korytnačiek. Ak budete mať šťastie, tieto krásky sa postarajú o váš nezabudnuteľný zážitok.

Malikia Resort ponúka bohaté možnosti aktívneho, ale aj pohodového strávenia dovolenky, ktorá je vďaka skvelému prístupu do mora vhodná aj pre rodiny s bábätkami. Okrem prventva v pláži má tento hotel aj jeden z najväčších aquaparkov, v ktorom sa dosýtosti zabavia nie len vaše deti, ale aj vy sami. 7 tobogánov: 3 pre dospelých a 4 pre deti. Zatiaľ čo vy si užívate oddych v areáli kúpaliska, deti sa môžu bezpečne zabaviť na ihrisku s toboganmi. 

Plaž v Malikia Resort Abu Dabbab Marsa Alam. Foto: CK SATUR
Plaž v Malikia Resort Abu Dabbab Marsa Alam. Foto: CK SATUR

TOP 5 pre Hotel Malikia Resort Abu Dabbab 5*

  • nachádza sa dlhej piesočnatej pláži s ľahkým prístupom do mora a rovnako na najkrajšej pláži v celej oblasti Marsa Alam s názvom „Abu Dabbab“
  • krátky transfér z letiska Marsa Alam, len 20 minút
  • možnosť vidieť pri šnorchlovaní alebo priamo na pláži korytnačky
  • kvalitný a bohatý výber jedál All inclusive a plážový bar pri bazéne a na pláži
  • veľký aqapark pre malých aj veľkých a bohatý program pre deti
👉 Extra tip na zážitky: Za návštevu určite stojí zátoka Abu Dabbab, či budete v Marsa Alam kdekoľvek, určite sa príďte pozrieť na pestrofarebné rybičky, hravých delfínov a korytnačky, ktoré tu aj hniezdia. Nie je výnimkou natrafiť tu aj na dugongy morské, ktoré majú prezývku morské kravy. Merajú 2 až 3 metre a vážia okolo 200 kilogramov! Ale inak sú to plaché a neškodné zvieratká.

Steigenberger Resort Alaya *****

Nový a moderný hotel Steigenberger Resort Alaya ***** v Marsa Alam spája mediteránsku architektúru s arabskými prvkami, čo evokuje príjemné prekvapenie už pri prvom vstupe. Hotel vyžaruje pokojnú a relaxačnú atmosféru a dostupný je len pre dospelých (od 16+). Ponúka priestranné vkusné izby zladené do príjemného dizajnu a dokonca aj so šatníkom. Hosťom je k dispozícii 24 hodinový all inclusive, bohaté bufetové stoly s čerstvými dúžsmi z manga, pomarančov, jahôd či melónu. 

Steigenberger Resort Alaya, Marsa Alam, Egypt. Foto: CK SATUR
Steigenberger Resort Alaya, Marsa Alam, Egypt. Foto: CK SATUR

TOP 5 pre Hotel Steigenberger Resort Alaya *****

  • 4 km dlhá bežecká trať pozdĺž hotelového komplexu Medinat Coraya
  • 18 bazénov vrátane sharing poolov, v ktorých si môžete zaplávať priamo z vašej terasy
  • koralový útes dostupný z krátkeho móla s bohatým podmorským svetom a potápačským centrom
  • gourmet à la carte reštaurácie, vynikajúca libanonská, ázijská, talianska a rybia
  • wellness a fitness aktivity s jogou a pilates na pláži
👉 Extra tip na zážitky: Ťavy a beduíni. A práve výlet, ktorý je spojený s prechádzkou na ťave, jazdou na štvorkolkách a s návštevou beduínskej dediny stojí rozhodne za absolvovanie!
Jazda na ťave a na džípoch v púšti je jedným z top zážitkov, ktoré by ste v Egypte mali zažiť.
Jazda na ťave a na džípoch v púšti je jedným z top zážitkov, ktoré by ste v Egypte mali zažiť.

Hurghada

Jaz Makadi Oasis Resort *****

Hotel Jaz Makadi Oasis Resort ***** sa nachádza v Medinat Makadi a pýši sa príjemnou atmosférou malého mestečka. Obľúbené Medinat Makadi leží južne od Hurghady a patrí medzi najobľúbenejšie lokality na pobreží Červeného mora. Peši, krátkou prechádzkou za pár minút sa dostanete priamo na privátnu pláž so sprchou a snack barom. 

Jaz Makadi Oasis Resort. Foto: CK SATUR
Jaz Makadi Oasis Resort. Foto: CK SATUR

TOP 5 pre Hotel Jaz Makadi Oasis Resort *****

  • hotel je v tradičnom egyptskom štýle s poschodovými pavilónmi
  • výborná strava a kvalitný all inclusive počas celého dňa do polnoci
  • nové izby s výbornými matracmi, všetky izby superior s tromi posteľami, rodinné izby so štyrmi posteľami oddelené závesom alebo posuvnými dverami
  • krásna piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora a s vlastným koralovým útesom
  • pre rodiny s deťmi je k dispozícii detský klub, preliezky, biliardový salón, pinpong, animácie a obrovský akvapark
👉 Extra tip na zážitky: Egypt je plný histórie. Faraóni vytesaní zo skál, hieroglyfy s pôvodnými farbami, 134 mohutných stĺpov, pri ktorých sa zrazu cítim malá ako mravec… Raz vidieť je viac ako stokrát počuť, z celého srdca vám tento zázrak odporúčam zažiť na vlastné oči. Ja sa sem ešte stopercente vrátim! Odporúčam navštíviť aj večerný a krásne osvetlený Luxor.
Luxor, Karnak a krásny západ slnka.
Luxor, Karnak a krásny západ slnka.

Arabia Azur Beach ****+

Milujete Egypt a nepatríte medzi náročných cestovateľov, pretože oveľa viac vás bavia krásy podmorského sveta a radi si zaplávate vo veľkých bazénoch? Potom svoje kroky smerujte do hotela Arabia Azur Beach****+ a užite si pohodu vo veľmi príjemnom a obľúbenom hotelovom komplexe, ktorý sa náchadza v blízkosti centra Hurghady.

Arabia Azur Beach v Egypte. Foto: CK SATUR
Arabia Azur Beach v Egypte. Foto: CK SATUR

TOP 4 pre Hotel Arabia Azur Beach ****+

  • hotel tvoria 2 lagúny obklopené poschodovými bungalovmi a ležadlami
  • poloha priamo na peknej pláži
  • k dispozícii veľké bazény, olympijský 25 m a vyhrievaný 50 m
  • vhodný pre milovníkov šnorchlovania (hotel má vlastný koralový útes)

Palm Beach

Hotel Palm Beach s výbornou polohou blízko centra Hurghady, tiež kúsok od El Ggouny a, samozrejme, priamo na piesočnatej pláži s pozvoľným vstupom do mora. Pozostáva z 2 blokov, vládne tu pokojná atmosféra so soft animáciami a obslúži vás veľmi milý personál. Ak ste veľká rodina, k dispozícii sú priestranné rodinné izby pre 2+3 s piatimi pevnými lôžkami. Izby majú klimatizáciu a aj chladničku s vodou.

V hoteli nájdete aj 2 bazény: hlavný s barom a animáciami, druhy so šmykľavkami. All inclusive služby si vychutnáte v hlavnej reštaurácii (raňajky, obed a večera formou bufetu), v 2 baroch počas celého da a tiež v shisha bare večer, ten je však za poplatok. Zo športov sa môžete tešiť na plážový volejbal a tenis.

Palm Beach hotel v Egypte. Foto: CK SATUR
Palm Beach hotel v Egypte. Foto: CK SATUR

TOP 4 pre Hotel Palm Beach ****

  • prijemný menší kompaktný hotel, len pár krokov od pláže
  • priestranné rodinné izby pre 2+3 s piatimi pevnými lôžkami
  • fresh džúsy, čerstvé ovocie a stánok s kávou za 3 €
  • výborná piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora

Steigenberger Resort Ras Soma *****

Hotel Steigenberger Resort Ras Soma***** je novootvorený luxusný all inclusive rezort pre rodiny s deťmi, či páry. Nachádza sa v krásnom elegantnom letovisku Soma Bay, cca 45 min jazdy od Hurghady. Hotel má vysoký a veľmi kvalitný štandard, ktorý mieša arabské a európske prvky do úžasnej harmónii. 

Steigenberger Resort Ras Soma, Soma Bay, Egypt. Foto: CK SATUR
Steigenberger Resort Ras Soma, Soma Bay, Egypt. Foto: CK SATUR

TOP 5 pre Hotel Steigenberger Resort Ras Soma *****

  • hotel leží v krásnom luxusnom prostredí zálivu Soma na piesočnatej pláži s pozvoľným vstupom do mora a korálovým útesom v pravej časti
  • priestranné izby zariadené v modernom dizajne s denne dopĺňaným mini barom
  • kvalitný all inclusive, čerstvé šťavy z manga, pomaranču, jahôd a kiwi
  • kulinárske zážitky v japonskej reštaurácii Teppanyaki, v libanonskej a stredomorskej reštaurácii
  • bohatý denný animačný program pre deti a wellness, joga a air joga pre dospelých 

Jaz Casa del Mar

Túžite po rušnejšom hurghadskom centre a zároveň si užívať hotel s modernou architektúrou a v butikovom štýle? Vyskúšajte novootvorený hotelý komplex Jaz Casa del Mar ***** ležiaci v novom centre Hurghady a pri hlavnej promenáde s obchodmi, v ktorých predajcovia ponúkajú ten najpestrejší tovar a to nielen orientálneho charakteru. Hotelový komplex Jaz Casa del Mar pozostáva z Jaz Casa del Mar Beach ***** a Jaz Casa del Mar Resort ****+.

Jaz Casa del Mar Beach 5*. Foto: CK SATUR
Jaz Casa del Mar Beach 5*. Foto: CK SATUR

Rodinná časť hotela Jaz Casa del Mar Beach ***** pozostáva z bazéna, kde sa organizujú animačné programy, ktoré si môžete užiť plným priehrštím. Bazén v štýle “infinity”, či snack bar ulahodia každému milovníkovi pohodovej dovolenky. Nechýbajú ani bohaté bufetové stoly vrátane čerstých štiav. Moderne zariadené izby s výhľadom na more, či do záhrady majú minibar a vlastnú možnosť prípravy kávy alebo čaju. 

 TOP 5 pre Hotel Jaz Casa del Mar Beach *****

  • krásna piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora
  • štýlový bar Coucou, kde si môžete počas celého dňa objednať kávu či miešané drinky
  • sedenie priamo v bazéne a len pár krokov od piesočnatej pláže
  • fantastické čerstvé džúsy
  • skvelá večerná zábava 

Jaz Casa del Mar Resort

Oficiálne štvorhviezdičkový hotel Jaz Casa del Mar Resort ****+ je len cestou oddelený od hotela Casa del Mar Beach. Jedná sa o kompletne zrekonštruovaný rezort ideálny pre rodiny s deťmi, a pre tých, ktorí majú radi polohu v centre strediska. Výhodou je aj krátky transfer z letiska. 

Jaz Casa del Mar Resort. Foto: CK SATUR
Jaz Casa del Mar Resort. Foto: CK SATUR

TOP 5 pre Hotel Jaz Casa del Mar Resort ****+

  • samostatná piesočnatá pláž v lagúne s pozvoľným vstupom do mora
  • veľký bazénových svet
  • menší akvapark s toboganmi a detské priezliezky
  • bar s nápojmi počas celého dňa na pláži
  • hlavná reštaurácia s výberom kvalitných medzinárodných a egyptských špecialít

Plavba po Níle

Zažite Egypt z čias faraónov a vychutnajte si nádhernú plavbu po Níle!

Egypt je krajina, ku ktorej sa dokonale hodia superlatívy, a to najmä pre jeho divy, ktoré sú roztrúsené popri rieke Níl. Poďte s nami na dobrodružnú plavbu a spoznajte tie najkrajšie pamiatky z čias faraónov, od slávneho Luxoru, ktorý je plný chrámov, hrobiek, mohutných sôch, čo sa tisíce rokov dívajú síce s kamenným ale povzneseným úsmevom na svet, až po Asuán, kde je zas atmosféra nabitá púšťou, zeleňou, Núbijcami, farebnými domčekmi a možno aj krokodílmi. Takto sa za pár dní budete plaviť 200 km proti prúdu, spoznáte úchvatné stavby staré pár tisícročí, pričom vám ostane dosť času na relax a sledovanie rušného života z paluby lode.

Loď na rieke Níl. Egypt. Foto: CK SATUR
Loď na rieke Níl. Egypt. Foto: CK SATUR

TOP 5 pre poznávací zájazd po rieke Níl

  • návšteva najznámejších pamiatok v Luxore
  • oddych na palube výletnej lodi s plnou penziou
  • možnosť letieť v balóne nad západným brehom Luxoru, či návšteva jedného z najkrajších chrámov v Abu Simbel
  • slovensky hovoriaci sprievodca
  • zážitkové jazdy na drožkách, feluke či na ťave
Západný breh Luxoru a balóny. Egypt. Foto: CK SATUR
Západný breh Luxoru a balóny. Egypt. Foto: CK SATUR

Výletná loď ponúka skvelý komfort, kde si užijete dostatok pohodlia, strava je rozmanitá a podáva sa formou bufetových stolov. Počas plavby si môžete vychutnať hornú terasu s bazénom, opaľovať sa, popíjať čaj a obdivovať nílsku prírodu. Izby na lodi sú priestranné, majú vlastnú kúpeľňu, klimatizáciu, TV. Výhodou je tiež, že spoznávate Egypt, tak že sa ráno zobudíte na inom mieste a nemusíte sa presúvať. 

Výletná loď na Níle. Egypt. Foto: CK SATUR
Výletná loď na Níle. Egypt. Foto: CK SATUR

Po prehliadkach v Luxore, kde navštívite chrámy Karnak i Luxor, Údolie kráľov či veľkolepý chrám Hatšepsut, vás čaká dobrodružná plavba Horným Egyptom, až kým loď nezastane pri brehoch mesta Esna, kde sa preplaví cez plavebnú komoru. Potom pokračuje na ďalší úsek plavby do Edfu a Kom Ombo, kde už 2000 rokov stoja chrámy zasvätené bohovi Horovi.

Poslednou zastávkou je mesto Asuán, kde navštívite chrám Philae alebo sa môžete vybrať v skorých ranných hodinách autobusom aj do Abu Simbel, vzdialeného ešte 300 km na juh. Stoja tu však tie najkrajšie chrámy, ktoré nechal postaviť Ramesse II.  

Egyptské chrámy. Egypt. Foto: CK SATUR
Egyptské chrámy. Egypt. Foto: CK SATUR

Veríme, že sa vám na Tour de Egypt s našou šéfkou Norikou Fedorovou páčilo, že sme vás inšpirovali a že sa vám teraz dovolenka v Egypte bude vyberať ľahšie. Radi vám pri výbere vašej dovolenky do Egypta poradíme a pomôžeme. 

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook