Tour de Spojené arabské emiráty

Nenechajte si ujsť vzrušujúci Arabský polostrov a spoznajte ho cez náš obľúbený "tour de", pričom vás prevedieme svetom Spojených arabských emirátov. Zavítajte s nami do fantastického Dubaja, ktoré je domovom všetkého "naj" na svete, ako aj do čarovného emirátu Ras Al Khaimah, kde vás bude sprevádzať naša šéfka Norika Fedorová, ktoré pre vás vybrala skvelú ponuku hotelov.

Stačí len päť hodín letu a razom sa ocitáte akoby v rozprávke Tisíc a jednej noci. Nie síce na lietajúcom koberci, ale pohodlne na palube lietadla odlietajúceho priamo z Bratislavy, z Viedne či Budapešti. Po prílete vás čaká teplo, exotika a vzrušujúca atmosféra na každom kroku. Dovolenku v Spojených arabských emirátoch si môžete vychutnať či už v oblakoch, na púšti, na pieskovej pláži ako aj v nákupných centrách, v ktorých sa nudiť iste nebudete. 

Dovolenka v Spojených arabských emirátoch
Norika Fedorová v Dubaji
Norika Fedorováv v Dubaji. Foto: CK SATUR

Ktoré hotely v Spojených arabských emirátoch pre vás navštívime?

Spojené arabské emiráty sú nielen domovom TOP atrakcií, ale aj medzinárodných hotelových sietí, ktoré postupne vybudovali a stále budujú exkluzívne a architektonicky jedinečné hotelové komplexy. V našom Tour de Dubaj nájdete hotely vhodné pre všetky vekové i príjmové kategórie, hotely pre mladých, rodiny s deťmi i prémiové hotely pre náročných. 

Hotely v Dubaji

JA Beach*****

Celkom naplno sa môžete oddať pôžitku luxusného hotela, ako je JA Beach*****. Jeho hlavnou prednosťou je krátka vzdialenosť do Abu Dhabí alebo do centra Dubaja, pár krokov k pláži a služby all inclusive. Celý komplex hotelov je vhodný pre aktívnych klientov, ktorí radi športujú, sú tu výborné možnosti na dlhé prechádzky, behanie či golf. Moderný hotel JA Beach hotel je súčasťou komplexu JA Resorts, skladá sa z troch päťhviezdičkových hotelov značky JA. Hotel má 235 moderne zariadených, priestranných izieb. Dostupné sú rodinné izby. Odporúčam izbu s výhľadom na more. 

Bazén a pláž hotela JA Beach. SAE.
Bazén a pláž hotela JA Beach. SAE. Foto: CK SATUR
Chcem ísť do JA Beach*****

TOP 5 pre JA Beach*****

  • bohatý all inclusive, snaky počas dňa
  • 800 m dlhá piesočnatá pláž s jemným pieskom a pozvoľný vstup do mora
  • nádherné prostredie v tropickej záhrade
  • 25 reštaurácií v rámci celého hotelového komplexu JA
  • výborný animačný program so slovenskými animátormi Planet Fun
Náš tip: Z hotelového rezortu premáva 7x v týždni "shuttle bus", ktorým sa dostanete do nákupných centier, ako napríklad Mall of Emirates, kde si môžete aj zalyžovať.

JA Lake View*****

Moderný hotel JA Lake View pôsobí veľmi elegantným dojmom. Nachádza sa pri rozľahlej piesočnatej pláži s pozvoľným vstupom do mora. Je len hodinu od medzinárodného letiska v Dubaji a približne 40 minút od medzinárodného letiska v Abu Dhabi. Je ideálny pre páry, ako aj rodiny s deťmi, ktoré tu nájdu mnoho zábavného a športového vyžitia. 

Bazén hotela JA Lake View. SAE.
Bazén hotela JA Lake View. SAE. Foto: CK SATUR
Chcem ísť do JA Lake View*****

TOP 5 pre JA Lake View*****

  • večera vo vybraných à la carte reštauráciách
  • široký výber z bufetových stolov rôznych medzinárodných kuchýň
  • tematický a zábavný park Dubai Parks je neďaleko
  • moderne zariadené izby
  • veľa možností pre vodné športy, ako aj golf, tenis, jazda na koni či plachtenie

RIU Hotel & Resorts****+

Riu Hotel & Resorts****+ je už tri roky jeden z najobľúbenejších hotelov v našej ponuke, kam sa radi klienti aj vracajú. Výhodou je blízkosť Dubaja, tých najznámejších atrakcií, ako aj 24 hod all inclusive. 
Leží na umelo vytvorených ostrovoch a priamo na piesočnatej pláži s pozvoľným vstupom do mora. V blízkosti je veľké nákupné centrum.
Hotel ponúka 787 moderne zariadených izieb, kde je balkón alebo terasa. Pre rodiny s deťmi je možnosť ubytovať sa ako 2+2. Izby majú výhľady na moderné okolie, alebo na more či s čiastočným výhľadom na more.
 
Okrem all inclusive, má hotel ázijskú, libanonskú a taliansku reštauráciu, kam sa objednáva ale vopred. Vrelo doporučujem ochutnať libanonské špeciality. Snacky si užijete v hoteli až 24 hod. denne, nechýba ani neobmedzená konzumácia alkoholických a nealkoholických nápojov taktiež 24 hod. denne. Užiť si môžete športové aktivity, fitnes centrum, saunu, vstup do vodného parku Splash Water World, alebo zábavné animačné programy pre deti i dospelých.
RIU hotel.
RIU hotel. SAE. Foto: CK Satur
Chcem ísť do RIU****+

TOP 5 pre RIU****+

  • blízkosť Dubaja
  • 24 hod all inclusive
  • nákupné možnosti v okolí
  • vhodný pre rodiny s deťmi 
  • neďaleko je starý trh s korením a zlatom 

Marriott Resort Palm Jumeirah*****

Moderný rezort siete Marriott sa nachádza na kmeni ikonického Palmového ostrova, čím vďaka svojej polohe je ideálnym východiskovým bodom pre objavovanie Dubaja. Od veži Burj Khalifa je vzdialený 22 km a od Dubai Marina, kde stojí 200 mrakodrapov len 7 km. Má súkromnú pláž s jemným pieskom a s pozvoľným vstupom do mora. Hotel má nádherný bazénový svet, 75 metrový vonkajší je s výhľadom na panorámu Dubaja. Nájdete tu aj vnútorný bazén, Saray Spa s množstvom procedúr, turecký hammám, parné miestnosti, fitness centrum. 

Izby hotela sú priestranné, moderne zariadené, pričom je možnosť ubytovania až 4 osôb. Hotel ponúka vynikajúce jedlá a nápoje a to až v 10 reštauráciách. Priamo v hlavnej reštaurácii je výber perlivej, neperlivej vody, niekoľko druhov džúsov. Zároveň si môžete vybrať druh kuchyne s rôznymi medzinárodnými špecialitami. Pre deti je tu veľký kútik s detskými jedlami a množstvo dezertov.

Hotel Marriott priamo na pieskovej pláži.
Moderný Marriott priamo na Palmovom ostrove. SAE. Foto: CK Satur
Chcem ísť do Marriott Resort*****

TOP 5 pre Marriott Resort Palm Jumeirah*****

  • aktuálne jeden z najlepších hotelov na Palmovom ostrove 
  • skvelá lokalita, výhľad na Dubai Marina, blízka vzdialenosť do nákupného centra a na vyhliadku The View at the Palm
  • servis rozostlania pred spaním, pripravené papučky a čokoládka
  • kávovar na kapsule priamo na izbe 
  • hotel sa nachádza priamo na promenáde, vhodný je na pekné prechádzky 

Rixos The Palm Dubai Hotel and Suites*****

Hotel Rixos The Palm Dubai Hotel and Suites ***** sa nachádza na konci vlnolamu Palmového ostrova.

Nájdete tu 900 m dlhú piesočnatú pláž s pozvoľným vstupom do mora ako i oázu pokoja s nádhernou tropickou vegetáciou.

V hoteli sa nachádza 316 moderne a luxusne zariadených izieb. Rixos The Palm má ultra all inclusive služby v baroch a reštauráciách, kde si môžete vychutnať morské špeciality, steaky, taliansku reštauráciu L´Olivo, ktorá je ocenená ako World Luxury Restaurant.

Pripravené sú denné i večerné animačné programy a show, lekcie tanca. Pre aktívnych je tu fitnes centrum, sauna, joga, pilates, zumba, vodná gymnastika, badminton, stolný tenis, tenisový kurt, športová akadémia (stacionárne bicykle, tabata, trampolíny). Pre deti 4-12 rokov je k dispozícii miniklub Rixy s pestrou ponukou aktivít. Užiť si môžete sauny, parné miestnosti, parný kúpeľ či ľadovú fontánu. Hotel má atraktívne spa Anjana so širokou ponukou rôznych procedúr a masáží.

Do konca roka 2023 máte neobmedzené vstupné do vodného parku Atlantis Aquaventure vrátane transferu zdarma. 

Bazén hotela Rixos na Palmovom ostrove.
Bazén hotela Rixos na Palmovom ostrove. SAE. Foto: CK Satur
Chcem ísť do Rixos The Palm Dubai*****

TOP 5 pre Rixos The Palm Dubai*****

  • obľúbený turecký reťazec Rixos s výhodou bohatého tureckého programu all inclusive 
  • vrelo doporučujem reštauráciu Toro Loco Steakhouse
  • zábavné animačné programy pre deti, pre dospelých jóga, pilates, športové vyžite a krásne spa centrum
  • vstup do vody je pozvoľný, vhodný pre deti, neďaleko je slávny akvapark Atlantis
  • shuttle bus do Mall of the Emirates a Dubai Mall zdarma

Madinat Jumeirah Al Naseem*****

Luxusný rezort na najkrajšej dubajskej pláži je súčasťou a zároveň štvrtým hotelom známeho komplexu Madinat Jumeirah. Z hotela je nádherný výhľad na ikonický hotel Burj al Arab.

Hotel doporučujem milovníkom krásnych pieskových pláži. Nájdete tu dlhú pláž s bielym pieskom a pozvoľným vstupom do mora, čo je vhodné aj pre deti. 

Ubytivanie hotela tvorí celkom 387 izieb a 43 suít. Celý areál Madinat vám ponúka až 50 reštaurácii a barov. My sme s bohatej ponuky kuchýň vyskúšali Rock Fish, ktorá ponúka stredomorské špeciality a polynézsku Sugarmash, s nádherným servírovaním. 

Vrelo doporučujem vyskúšať procedúry v jednom z najlepších spa  na Strednom Východe. Nájdete tu rozmanité animačné programy a tiež máte vstup do vodného parku Wild Wadi zdarma. Pre dospelých je tu aj samostatný bazén, lezecká stena, tenisové kurty a milovníci golfu si môžu zahrať v Emirates Golf Club.

Bazén hotela Madinat Jumeirah Al Naseem.
Bazén hotela Madinat Jumeirah Al Naseem. SAE. Foto: CK Satur
Chcem ísť do Madinat Jumeirah Al Naseem*****

TOP 5 pre Madinat Jumeirah Al Naseem*****

  • hotel je súčasťou siete Jumeirah hotels, takže je možné využívat aquapark Wild Wadi
  • možnosť využitia reštaurácií ďalších hotelov ako je Al Qasr, Mina Al’Salam, Jumeirah Beach Hotel a Burj Al Arab
  • Madinat Jumeirah pripomínajú Benátky, kde sa dá voziť na loďkách cez areál
  • Sindbad detský klub pre deti 4-12 rokov je plný zábavy, kde sa deti nikdy nenudia
  • doporučujem izbu Ocean Deluxe s výhľadom na more

Hotely v Ras Al Khaimah

RIxos Bab Al Bahr*****

Krásna pláž, štýlové ubytovanie, dych berúci výhľad a všetko čo by ste od päťhviezdičkového hotela mohli očakávať, vám ponúka hotel Rixos Bab Al Bahr *****. Pyramídový dizajn hotela Rixos Bab Al Bahr patrí medzi najobľúbenejšie rodinné hotely v Spojených Arabských Emirátoch. Kľudné prostredie, priamo na nádhernej pláži s očarujúcim výhľadom a skvelými službami si jednoducho získa srdcia malých aj veľkých. Hotel pozostáva z troch pyramídových budov, čo mu dodáva pri brehoch Perzského zálivu akúsi ojedinelosť. Hotelové izby sú veľmi elegantne zariadené a majú výhľad na more, na bazén a púšť. Priamo pred hotelom sa nachádza 345 m dlhá piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora a s peknými výhľadmi na záliv.

V hoteli nájdete skvelé reštaurácie s medzinárodnou kuchyňou a stravovanie formou ultra all inclusive. Vynikajúca je ázijská, turecká a rybia. Posedieť si môžete v Mojito bare, Sea & See bar, Cup’n go, Cigar bar, Toast´n Burger alebo v bare Nargila s vodnou fajkou. Neďaleko hotela je nákupné centrum Al Hamra Mall. Centrum Ras Al Khaimah je vzdialené cca 25 min. Za nákupmi sa môžete vydať do Manar Mall, ktoré je vzdialené cca 15 min.

Exteriér hotela Rixos Bab Al Bahr s bazénom. SAE
Exteriér hotela Rixos Bab Al Bahr s bazénom. SAE. Foto: CK SATUR
Chcem ísť do Rixos Bab Al Bahr*****

TOP 5 pre Rixos Bab Al Bahr*****

  • priamo na súkromnej piesočnej pláži
  • ultra all inclusive, 14 reštaurácií a barov
  • detský akvapark a animačný program
  • zdialenosť od Dubaja cca 1 hod.
  • skvelá lokalita na púštne atrakcie ako aj najdlhší zipline na svete 
Náš tip: Aj pre deti je tento hotel ideálny, a dokážu si tu užiť veľa skvelej zábavy a animačných programov. Nachádza sa tu detský klub Rixy (4-12 rokov), Teenage Republic (10-17 rokov), herňa s rôznymi spoločenskými hrami, kino, vodný svet s 3 menšími tobogánmi, bazén a výhodou je aj plytké more.

Hilton Resort and Spa Ras Al Khaimah *****

Hilton Resort and Spa Ras Al Khaimah ***** je vzdialený 90 km od letiska v Dubaji. Jeho najväčšou výhodou je 1,5 km dlhá privátna piesočnatá pláž z časti v uzavretej zátoke a z časti s otvoreným morom s vlnami. Panorámu hotela dotvára výhľad na pohorie. Ubytovanie pozostáva z hotelových izieb v hlavnej budove a viliek okolo bazéna a pri mori. Vilky pri mori sú zariadené v modernom štýle a poskytujú dostatok súkromia s veľmi príjemným bonusom, pretože sú len pár krokov od pláže. Môžete si vybrať z viliek na prízemí s priamym vstupom na pláž alebo na prvom poschodí s výhľadom na more či bazén. Pre rodiny s deťmi majú izby vo vilkách 2 veľké manželské postele.

Norika Fedorová v hoteli Hilton Resort
Norika Fedorová v hoteli Hilton Resort. Foto: CK SATUR
Chcem ísť do Hilton Ras Al Khaimah Beach Resort*****

Hotel má 6 vyhrievaných bazénov, z toho jeden s morskou vodou. Pre dospelých, ktorí si chcú užiť pokoj bez detí, je k dispozícii samostatný bazén s morskou vodou a barom. Rezort ponúka polpenziu a all inclusive. Vrámci all inclusive balíka sú v cene zahrnuté viaceré à la carte reštaurácie a bary. Pre klientov ubytovaných v plážových vilkách sú v cene zahrnuté aj drinky a obed v štýlovom bare s reštauráciou v mediteránskom štýle s názvom Sol. Nachádza sa v blízkosti bazéna a hrá v ňom príjemná lounge hudba. Okrem dobrej kávy a kvalitných nápojov si tu môžete vychutnať aj podvečerný drink pri západe slnka.

Obed si môžete vychutnať v hlavnej reštaurácii, kde sú bufetové stoly.  Ak si ku káve radi dáte aj poobedný koláčik, tak kaviareň Mondo v hlavnej lobby so sedením na terase je to správne miesto. Ak si chcete užiť západ slnka, určite nevynechajte Sunset Bar v blízkosti hlavnej budovy hotela.

Rezort je ideálny pre rodiny s deťmi, má viacero bazénov, jeden aj s toboganom, detské ihrisko a veľký mini a teenage klub. Staršie deti si zábavu môžu užiť aj v miestnosti s Playstation. Pre deti do 3 rokov sú k dispozícii detské postieľky. Pre väčšie deti a dospelých sú k dispozícii aj športové aktivity ako: futbal, plážový volejbal či vodné športy v podobe jetski alebo parasailingu.

TOP 5 hotela Hilton Resort and Spa Ras Al Khaimah *****

  • situovaný na jednej z najkrajších 1,5 km dlhých pláži emirátov - časť s uzavretou zátokou s pozvoľným vstupom do mora a časť s otvoreným morom a vlnami, ktorá zároveň ponúka dostatok súkromia
  • súkromie v útulných vilkách na pláži s ležadlami priamo pred vilku a vlastnou reštauráciou len pre klientov ubytovaných v plážových vilkách
  • ideálny rezort pre rodiny s deťmi s detským klubom pre všetky vekové kategórie, futbalovým ihriskom, plážovým volejbalom a vodnými športami
  • k dispozícii až 6 vyhrievaných bazénov, čo umožňuje kúpanie v každom počasí
  • oproti hotelu sa nachádza jediná česká reštaurácia v SAE, kde sa čapuje Plzeň

Mövenpick Resort al Marjan Island*****

Celkom nový Mövenpick Resort da nachádza na ostrove Al Marjan. Je to prvý rezort, ktorý v SAE otvorila práve spoločnosť Mövenpick. Hotel leží cca 45 jazdy od medzinárodného letiska v Dubaji. 11- poschodový rezort je vhodný pre milovníkov vodných športov, páry ako i rodiny s deťmi, keďže ponúka priestranné izby. Leží priamo na 300 m dlhej súkromnej pláži, a má dobrú dostupnosť do neďalekého nákupného centra Al Hamra Mall.

K dispozícii je niekoľko reštaurácií a je už len na vás či volíte raňajky, polpenziu alebo all inclusive. Bufetové stoly ponúka reštaurácia The Market, kalifornské jedlá v reštaurácii The Beach House a stredomorské chute nájdete na pláži v reštaurácii Ula, ktorá sa už vynikajúco osvedčila aj na Palmovom ostrove v Dubaji. V butikovom salóniku Möca Lobby Lounge si môžete vychutnať pečivo a celodenné občerstvenie vrátane zmrzliny Mövenpick a „Chocolate Hour“. Neo Sky Bar je jediným strešným salónikom na ostrove s úžasným výhľadom na panorámu Ras Al Khaimah.

Hotel myslel aj na detský svet, a tak vytvoril detský klub Starfish Adventure, krytú detskú zónu s rozlohou 200 m2, detský bazén s toboganom a plávajúci vodný park Wibit, ktorý je zatiaľ v tomto emiráte najväčší.

Bazén a budova hotela Mövenpick Resort al Marjan Island
Mövenpick Resort al Marjan Island. SAE. Foto: CK Satur
Chcem ísť do Mövenpick Resort al Marjan Island*****

TOP 5 pre Mövenpick Resort al Marjan Island*****

  • výhľad na more priamo z postele
  • ubytovanie aj vo vilách s privátnym bazénom
  • bohaté vodné športy
  • floating vodný park na mori
  • pobrežná promenáda s pekným západom slnka 

Aké by to boli Spojené arabské emiráty bez zážitkov v púšti?

Počas týždňa v SAE sme strávili 2 noci v púšti, kde sme si vychutnali západ slnka nad pieskovými dunami a prenocovanie pod holým nebom, ale aj falcon show, jazdu na ťaviach a na koňoch. Okrem klasických púštnych zážitkov, nechýbala ani akčná jazda "dune bashing", jazda na džípe celkom na hrane duny a pár adrenalínových jázd dolu dunami. Našťastie tunajší šoféri sú "profíci". Dokonca sme vyskúšali aj jazdu na "snowboarde". 

Norika Fedorová v púšti. SAE.
Norika Fedorová v púšti. Foto: CK SATUR

Naživo všetky zážitky z cestovania po Spojených arabských emirátoch porozprávala Norika v TA3 v relácii Za hranicami.

Dovolenka v Dubaji
VIDEO: Rozhovor v relácii Za hranicami s Norikou Fedorovou. Zdroj: youtube.com

Ako sa do SAE dostanete najlepšie?

Od októbra 2023 do mája 2024 lietame z Bratislavy priamy letom do Dubaja s odletom každý štvrtok alebo nedeľu. Taktiež v našej ponuke sú odlety z Viedne a Budapešti a to s dátumom podľa vašich preferencií. 

Ak plánujete dovolenku v Dubaji s odletom z Viedne, máme pre vás dobré správy. Transfer na letisko môžete absolvovať samostatne vlastným autom, zaparkujete v zadných častiach letiska (parkovacie karty vám sprostredkujeme za zvýhodnené ceny) alebo vám môžeme zabezpečiť transfer našimi overenými šoférmi, ktorí vás na letisko zavezú osobnými autami.

Dubaj
Dovolenka v Dubaji. Foto: CK SATUR

Čo zažiť v Dubaji?

Dubaj ponúkajúci množstvo atrakcií je treba vidieť. Od zlatej uličky v starej časti mesta, trhu s korením, časť Jumeirah, Palmový ostrov, až po sedemhviezdičkový hotel Burj Al Arab a najvyššiu vežu sveta Burj Khalifa, dvíhajúcu sa až do výšky 828 m s večernou hrajúcou fontánou, či nádherné Múzeum budúcnosti, alebo to najväčšie ruské koleso na svete, Ain Dubai. Fantastickým zážitkom je výlet nad samotným mestom vo vrtuľníku ako i večerný osvetlený Dubaj. Adrenalín vám zas zdvihnú tie najlepšie akvaparky ako Wild Wadi a Aquaventure pri známom hoteli Atlantis, tematické parky Legoland, IMG World a Motiongate. 

Dubaj
Múzeum budúcnosti v Dubaji. Foto: CK SATUR

Čo zažiť v Ras Al Khaimah?

Emirát Ras Al Khaimah je unikátny tým, že tu nájdeme pohorie s najvyššou horou Emirátov s názvom Jebel Jais, púšť, mangrovníky, ale aj nádherné 64 km dlhé pobrežie, ktoré láka milovníkov pláží a vodných športov. Nadšenci adrenalínových športov nemôžu vynechať najdlhšiu zipline dráhu, ktorá je zapísaná v Guinessovej knihe rekordov a nachádza sa na hore Jebel Jais. Ak naberiete odvahu a vyskúšate ju, čaká vás neskutočný zážitok v rýchlosti až 150 km za hodinu. Ďalšou zaujímavou časťou Emirátu Ras Al Khaimah je časť Al Hamra s 18 jamkovým golfovým ihriskom.

Zipline v Ras Al Khaimah
Zipline v Ras Al Khaimah. Foto: CK SATUR

Významnou atrakciou je tiež perlová farma Suwadi, v ktorej vás zasvätia do sveta perál a ich histórie. Pri jej návšteve nemôže, samozrejme, chýbať aj názorná ukážka lovu perlorodiek starým spôsobom bez použitia moderných prístrojov. K Emirátom neodmysliteľne patrí púšť, preto sa teda určite vydajte aj na púštne dobrodružstvá, ktoré vás nesklamú. Čakajú vás nekonečné duny, západ slnka, prechádzka na ťavách, tradičné tetovanie hennou, večera v púšti a oveľa viac.

Perlová farma Suwadi
Perlová farma Suwadi. Foto: CK SATUR

Spojené arabské emiráty sú ako stvorené na zábavu, poznanie či relax, preto veríme, že sa vám toto poznávanie s Norikou Fedorovou páčilo. Ak sa neviete rozhodnúť, ktorý emirát navštíviť, radi vám s výberom poradíme, lebo na starostlivosť od Saturu nemá nikto. U nás máte nielen overené a kvalitné hotely, ale aj garanciu najnižšej ceny a bezplatné storno.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook