Tour de Chalkidiki s Norikou Fedorovou

Naše cestovanie a testovanie hotelov v Grécku pre letnú sezónu 2021 sme odštartovali na Kréte, cez Rhodos a pokračujeme aj na Chalkidiki. Spolu s našou šéfkou Norikou Fedorovou, ste navštívili krásne miesta a hotely. Teraz prichádza ešte obľúbený grécky polostrov Chalkidiki, ktorý pôsobí veľmi elegantne a zároveň i bohémsky. Vitajte na Tour de Chalkidiki!

Sledujte s nami ako prebieha ďalšia grécka cesta po nádhernej a panenskej krajine Chalkidiki, aká je atmosféra v letoviskách a na známych plážach, ktoré mnohé z nich sú ocenené aj Modrou vlajkou za čistotu. Prvé lety za letnou dovolenkou na Chalkidiki nám začínajú s odletom 1. júla z Bratislavy, ale možné sú odlety aj z Viedne. V našej ponuke nájdete obľúbené hotely s nádhernými plážami a priezračným morom.

Dovolenka na Chalkidiki
Norika Fedorová na Chalkidiki
Norika Fedorová na Chalkidiki. Foto: CK SATUR

Ktoré hotely pre vás navštívime?

Jedna z najmalebnejších častí Grécka je polostrov Chalkidiki, ktorý má tri výbežky, a to Kassandru, Sithoniu a jedinečný autonómny mníšsky štát s presne stanovenými pravidlami Athos, kde ženy nemajú prístup. Celá oblasť sa snúbi s tradičným kúzlom bájneho Grécka, zvláštnosťami tunajších hôr a životom v mene tradícií, ktorú badať aj v prostredí krásnych letovísk. Hotely tu ponúkajú svoje kvalitné služby, ktoré sú zmesou toho najlepšieho gréckeho koktejlu pohostinnosti, priateľstva, oddychu a lásky ku kraju odkiaľ pochádzal aj slávny Aristoteles. My pre vás navštívime hotely vhodné pre všetky vekové kategórie, hotely pre mladých, rodiny s deťmi i prémiové hotely pre náročných.


Kde?

  • chalkidiki more
  • chalkidiki pláž
  • chalkidiki bazén
  • chalkidiki more
  • chalkidiki pláž
  • chalkidiki bazén

Aká by to bola letná dovolenka bez zážitkov?

Počas týždňa vám prinesieme nielen atmosféru dovolenkových letovísk, ale aj všetky podstatné informácie, ktoré k dovolenke potrebujete. Cestu našej šéfky Noriky a všetky jej zážitky môžete sledovať online, a to v našich stories na Instagram-e satur_travel a Facebook-u.

TOP 5 zážitkov ako aj recenzie z hotelov vám zhrnieme aj na Facebook-u a aby toho nebolo málo, pripravíme pre vás aj špeciálny cestovateľský denník z Tour de Chalkidiki, blog v ktorom budeme deň po dni mapovať túto cestu plnú zážitkov. Naživo všetky zážitky z cestovania po polostrove Chalkidiki rozpráva Norika v markízackom Teleráne a na TA3 v relácii Za hranicami.

VIDEO: Tour de Chalkidiki s Norikou Fedorovou

Cestovateľský denník z Tour de Chalkidiki

Naša grécka odysea pokračuje ďalej a my sa ocitáme na polostrove Chalkidiki, aby sme vám mohli priblížiť túto úchvatnú časť severovýchodného Grécka, do ktorej slávni grécki bohovia namiešali tie najlepšie ingrediencie, a tak z nej vykúzlili pre terajší svet jednu z fantastických letných destinácií. Zoznámime vás s našou ponukou hotelov na polostrovoch Kassandra a Sithonia, ktoré sú pre cestovateľov dostupné v opojení nádhernej a sviežej zelene a tých najkrajších pláží s čarovnými romantickými zákutiami. Už teraz sú teploty vzduchu okolo 28 stupňov a teplota vody 22 stupňov.

Chalkidiki
Chalkidiki. Foto: CK SATUR

1. deň: Potidea Palace *****

Potidea Palace ***** sa nachádza na začiatku polostrova Kassandra v blízkosti strediska Nea Moudania. Kvalitný 5* hotel je postavený priamo na krásnej piesočnatej pláži s pozvoľným vstupom do mora. Hotel má veľké spa, fitness, ponúka masáže a má 2 tenisové kurty.

Exteriér hotela Potidea Palace
Exteriér hotela Potidea Palace. Foto: CK SATUR

Izby sú v 3 poschodových pavilónoch v krásnej udržiavanej záhrade a kópiou gréckeho chrámu na relax na pláži. Všetky izby majú nespresso kávovar a rýchlovarnú kanvicu na čaj. Štandardná izba s manželskou posteľou a rozťahovacím gaučom, economy double má výhľad na vstup s parkovisko. Rodinná izba má oddelenú izbu s manželskou posteľou a rozkladacím lôžkom pre dieťa a oddelenú miestnosť s rozťahovacím gaučom pre 2 osoby. Suita so side sea view pozostáva z dvoch priestranných izieb a veľkou terasou, sú luxusne zariadené.

Hotel má záhradu s melónmi a zeleninou pre vlastnú potrebu, vínnu pivnicu, kde sa denne konajú ochutnávky gréckych vín a veľký supermarket. Pre deti tu je detský kútik s preliezkami a aquasplashom. Hlavná reštaurácia je pri pláži a má veľkú vonkajšiu terasu, hneď vedľa je bar odkiaľ môžete sledovať západ slnka nad morom.


TOP 5 hotela Potidea Palace*****

  • veľké spa so saunami, masážami a beauty salónom, veľké fitness
  • pozorujte západ slnka s miešaným drinkom z terasy baru pri pláži
  • krásna záhrada s detskými preliezkami, aquasplashom
  • krásna piesočnatá pláž
  • v blízkosti mestečka Nea Moudania

1. deň: Ikos Olivia *****

Ikos Olivia bol za rok 2020 najlepší ultra all inclusive hotel na svete. Nachádza sa na začiatku polostrova Sithonia na krásnej piesočnatej pláži a pozostáva z hlavnej budovy a viliek vo veľkej záhrade s olivovníkmi, borovicami a množstvom zelene a kvetín. Má hlavnú časť s bazénom, detským aquasplashom a barom pri bazéne a pokojnejšiu časť s 40 m dlhým bazénom len pre deluxe izby a suity s privátnym bazénom.

Ikos Olivia
Ikos Olivia. Foto: CK SATUR

Hotel má hlavnú bufetovú reštauráciu s oddeleným sedením pre dospelých a pre rodiny s deťmi. Grécka a la carte reštaurácia, talianska Al fresco sú tiež zahrnuté v cene a fungujú aj na raňajky a obed. In room dining je zahrnutý v cene. Pre rodiny s deťmi hotel ponúka detský klub s opatrovateľkami aj pre bábätká a malé deti do 3 rokov, špeciálne aktivity pre každú vekovú kategóriu, aj pre teenagerov. Vnútorný bazén, sauna sú kvôli Covidu uzavreté a fitness je obmedzený v počte. Krásna pláž je lemovaná slnečníkmi a ležadlami.


Najnižšou kategóriou izieb je štandardná izba v hlavnej budove. Hotel má bungalovy pre rodiny s deťmi s manželskou posteľou a rozťahovacím gaučom. Suity sú priestrannejšie a niektoré majú privátny bazén. Všetky izby majú nespresso kávovar, rýchlovarnú kanvicu a denne napĺňaný minibar softdrinkami, pivom, vínom.


TOP 5 hotela Ikos Olivia*****

  • Minicooper na 1 deň je zahrnutý v cene
  • dlhá piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora 
  • najlepší ultra all inclusive na svete
  • krásne vilky v záhrade s olivami a borovicami
  • prvotriedny servis, elegantný dizajn a grécka pohostinnosť

2. deň: Grecotel Margo Bay *****

Grecotel Margo Bay sa nachádza priamo na krásnej pláži v malom letovisku Chanioti na Kassandre. Čerstvo zrekonštruovaný a otvorený hotel pozostáva z hlavnej budovy a viliek na pláži.

Hotel je zariadený v bielom stredomorskom štýle v udržiavanej záhrade s palmami, kvetmi a veľkým trávnikom s ležadlami a slnečníkmi. Centrálnou časťou je veľký bazén s detskou časťou, detský bazén, snack bar priamo medzi bazénom a plážou a veľký detský klub. Výhodou je, že z izby na pláž a ku bazénu je len pár krokov.
Exteriér hotela Grecotel Margo Bay
Exteriér hotela Grecotel Margo Bay. Foto: CK SATUR
Hotel ponúka raňajky, polpenziu a all inclusive. V rámci bufetových stolov môžete ochutnať aj grécke špeciality.

Top 5 hotela Grecotel Margo Bay*****

  • výborná poloha len pár krokov z izby ku bazénu a ku pláži
  • v blízkosti centra letoviska s obchodíkmi, reštauráciami a barmi
  • krásna biela piesočnatá pláž s pozvoľným vstupom do mora
  • hotel získal ocenenie Modrá vlajka za čistotu mora
  • kompletne prerobený hotel s moderným bielym designom

2. deň: Village Mare ****+

Rodinne vedený hotel sa nachádza v pokojnom prostredí v malom letovisku Metamorphosi len pár krokov od pláže. Hotel pozostáva z dvojposchodových pavilónov so 150 izbami vo veľkej záhrade s olivovníkmi. V areáli je veľký bazén s barom, detský bazén, detské ihrisko.

Exteriér hotela Village Mare
Exteriér hotela Village Mare. Foto: CK SATUR

Raňajky, obedy a večere sú podávané v hlavnej reštaurácii formou bufetových stolov, kuchyňa je veľmi kvalitná a chutná, domácka, typická grécka strava. Štandardné izby sú rekonštruované, majú manželskú posteľ a extra pevné lôžko, kúpeľne sú tiež zrekonštruované. V rezorte sú aj mezonety s manželskou posteľou na pódiu a rozťahovacím gaučom a prístelkou na prízemí.

Len pár krokov od hotela je krásna piesočnatá pláž so zeleňou okolo, slnečníky a ležadlá sú zahrnuté v cene. 100m odtiaľ je plážový bar v tieni s výhľadom na druhú piesočnatú pláž.


Top 5 hotela Village Mare****+

  • chutná grécka strava formou bufetov na vonkajšej terase s výhľadom na more
  • priestranné mezonety pre 2-5 osôb, niektoré s výhľadom na more
  • pokojná atmosféra na pláži
  • vhodný pre rodiny s deťmi
  • 2 km od čarovného mestečka Metamorfosi

3. deň: Blue Lagoon Princess *****

Krásny moderný hotel postavený v roku 2015 s čistými líniami a veľmi pekne udržiavanou zeleňou a kvetmi. Nachádza na pevninskej časti Grécka medzi prstami Kassandra a Sithonia. Je určený tak pre rodiny s deťmi, ako aj pre páry. 
 
Ubytovanie ponúka v hlavnej 3 poschodovej budove alebo menších 2 poschodových vilových blokoch. V hlavnej budove sú štandardné izby, pričom všetky majú výhľad orientovaný na more a bazénové zóny. Izby vo vilových blokoch majú na prízemí buď záhradu, privátny pool alebo zdieľaný bazén. Väčšinou sa jedná o ubytovanie v suitách family (možnosť ubytovať 2+2 na pevných lôžkach), junior suitách alebo 6 mezonetoch (najvyšší štandard ubytovania). Každý z týchto blokov má svoj bazén, relax zónu a dostatok lehátok so slnečníkmi alebo vlastnou palmou ;) 
Hotel Blue Lagoon Princess
Hotel Blue Lagoon Princess. Foto: CK SATUR
Hotel ponúka all inclusive koncept. Má 3 reštaurácie: hlavnú a 2 ďalšie reštaurácie (Green and Grill a Taverna - blízko pláže), v ktorých máte 1x za pobyt možnosť v rámci all inclusive konceptu večerať zdarma. Vychutnať si drink máte možnosť v jednom z 5 barov. Od 11 hod. je k dispozícii aj snack bar s bagetami, croassantmi, ovocím, palacinkami, zmrzlinou či popcornom.
 
Súčasťou večere v hlavnej reštaurácii je sekcia s názvom Špecialita šéfkuchára. Napríklad vám nakrájajú čerstvé proscuitto a parmezán. Na raňajky si môžete sami urobiť pravú grécku kávu. Deti sa môžu tešiť na svoj vlastný all inclusive kútik s jedlom. Počas all inclusive máte veľký výber chutných jedál, v bare veľký výber drinkov a večer hrá živá hudba. 
 
Pre deti má hotel veľa miest na trávenie voľného času tak v interiéri ako v exteriéri. 2 mini kluby, The Hangout zónu pre teenagerov, preliezkovú zónu, detský bazén s lehátkami a barom pre rodičov, splash zónu s 3 menšími toboganmi, vonkajší amfiteáter, interiérovú miestnosť s programom a plátnom na premietanie či večerné kino.
Detský bazén v Blue Lagoon Princess
Detský bazén v Blue Lagoon Princess. Foto: CK SATUR
V rámci hotela sa nachádza až 32 bazénov (vrátane privátnych), okolo ktorých nájdete veľké množstvo lehátok. Na pláž sa dostanete priamo z hotela cez drevený board walk. Lehátka a slnečníky sú zdarma. Vstup do mora je pozvoľný. Teplota vody je aktuálne 26 stupňov. Na pláži sú k dispozícii aj súkromné kabany. 
 
V hoteli tiež nájdete butik, dobre vybavený mini market, art galériu, požičovňu áut, fitness, kaderníka, manikúru, pedikúru a SPA. V SPA je vnútorný bazén, hammam, saunu, jacuzzi, masáže (aj párové), relax zónu.
Vonkajší bazén s terasou v Blue Lagoon Princess
Vonkajší bazén s terasou v Blue Lagoon Princess. Foto: CK SATUR

Top 5 hotela Blue Lagoon Princess*****

  • príjemný a moderný hotel s čistými líniami a peknou udržiavanou zeleňou
  • ubytovanie v nízkych vilových budovách s možnosťou výberu rôznych izieb a suít s privátnym alebo zdieľaným bazénom
  • veľký výber bazénov
  • all inclusive koncept s dobrou kuchyňou
  • pre deti viacero zón pre zábavu

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook