TOP wellness hotely na Slovensku

Miesto, na ktorom uniknete toku času, všetko okolo vás sa zastaví a vy si v absolútnom súkromí vychutnáte božský pokoj. Hotelový Wellness a Spa je práve takýmto miestom a dopriať si procedúry, masáže a saunové rituály môžete aj u nás. Výber toho naj pre rodiny, páry či milovníkov prírody, vám uľahčíme – prinášame TOP wellness hotely na Slovensku.

Wellness pre rodiny i páry v štýlovom rezorte

Len pár kilometrov od Bratislavy sa rozprestiera areál, ktorý očarí svojou rozlohou a najmä kvalitou ponúkaných služieb s nádychom exkluzivity. Víkendový wellness oddych si môžete dopriať v 5-hviezdičkovom rezorte x-bionic® sphere.

Na svoje si prídu páry, ktoré hľadajú pokojnú atmosféru na oddych. Práve x-bionic® wellness sphere je dokonalé miesto pre obnovenie vašich fyzických a psychických síl po náročnom týždni. Wellness sa rozprestiera na ploche 750 m2  a je zariadené v modernom štýle, celý interiér má tvar kruhu a pôsobí luxusne. Maximálna kapacita je 40 návštevníkov, čo pri tak veľkom wellnese, zaručí každému požadovaný komfort a nerušený oddych. Navyše x-bionic® wellness sphere je bezplavková zóna (návštevník môže na zahalenie využiť plachtu) a vstup je povolený iba osobám starším ako 18 rokov. Hlučné deti vám zážitok z relaxu teda určite nepokazia.

Vybrať si tu môžete zo siedmich druhov sáun – prvá ázijská sauna na Slovensku, biosauna či exteriérová fínska sauna, parná sauna, infrasauna, soľná jaskyňa a parná bylinková sauna. K dispozícii je aj exteriérový ochladzujúci bazén, uvoľniť sa môžete v príjemnej atmosfére tepidária, troch víriviek, či kneippovho kúpeľa.

x-bionic® wellness sphere má v ponuke aj 20 typov masáží či telových procedúr a VIP miestnosť, v ktorej si môžeš užiť privátny zážitok pre dvoch so súkromnou vírivkou. V bare je možné osviežiť sa čerstvými šťavami, ovocnou limonádou či malým snackom.

  • x-bionic sphere
  • x-bionic sphere
  • x-bionic sphere
  • x-bionic sphere
  • x-bionic sphere
  • x-bionic sphere

A čo rodiny s deťmi?

O deti sa postarajú 3 animátori rodinného klubu Planet Fun, ktorých ste mohli v rezorte zažiť už v lete a vy môžete vypnúť a oddýchnuť si v špičkovom wellnesse. Na deti čaká množstvo aktivít počas dňa – tvorivé dielničky, maľovanie na tvár, šantenie v aquaparku, ale aj večerné mini disco, show Milujem Slovensku a/alebo kino (1x vstup do Tuli® Cinema v cene).

Súčasťou bohatého animačného programu bude aj športová akadémia plávania. Prebiehať bude na vnútornom 25 metrovom bazéne. Deti tak budú mať možnosť zlepšiť techniku plávania a absolvovať preteky, prípadne sa plávať naučia. Okrem plaveckého bazénu sa môžete tešiť aj na prieplavový bazén, vnútorné tobogany a vnútorný detský bazén. A chýbať nebude ani adrenalínová vodná atrakcie Aquatic Ninja. Okrem zábavy vo vode, na deti čaká aj Multifunkčné náučné ihrisko AdventureLand, ktoré sa rozprestiera na ploche 19 000 m2.

Ak si pobyt kúpite do 30. septembra získate zdarma aj možnosť tzv. early check-in a late check-out. V praxi to znamená, že sa vám pobyt o niečo predĺži -  v piatok sa môžete ubytovať už od 13:00 h a v nedeľu opúšťať rezort po 16:00 h a počas tohto času využívať všetky zariadenia a služby hotela. Ubytovaní budete na moderne zariadených rodinných izbách s 4 pevnými lôžkami a 2 deti do 13 rokov majú pobyt v rezorte zadarmo.

Oáza luxusu s výhľadom na majestátnu panorámu tatranských štítov

Grand Hotel Kempinski High Tatras ***** priamo pri jazere Štrbské Pleso vďaka spojeniu historických budov, ktoré sú zároveň národnou pamiatkou a okolitej prírody uspokojí každú vekovú kategóriu, aj náročnejších hostí. Objavte čaro oddychu na balkóne s výhľadom do doliny, alebo sa nechajte inšpirovať krásou našich veľhôr a magického Štrbského plesa.

Práve tu objavíte na ploche 1300 m2 Zion Spa Luxury, ktoré prináša Spa ponuku, ktorá spája silu prírody a to najlepšie z miestnych a svetových liečebných tradícií a ingrediencií, poskytujúc tak luxusné procedúry, ktoré sú originálne a prinášajúce žiadaný výsledok. Každá z terapií upokojí vaše zmysly a dodá vám energiu.

  • Zion Spa Luxury
  • Zion Spa Luxury
  • Zion Spa Luxury
  • Zion Spa Luxury
  • Zion Spa Luxury
  • Zion Spa Luxury

Filozofiou ZION SPA je naplnenie ľudskej túžby po harmónii tela, mysle a duše pomocou nasledovných procedúr:

  • vnútorný bazén s hydromasážami
  • telové a pleťové ošetrenia
  • VIP Spa apartmán
  • relaxačná miestnosť
  • fínska sauna, parná aromatická sauna
  • caldarium
  • ochladzovací bazén
  • tepidárium
  • ľadový i tropický dážď
  • Kneippova cesta
  • fitness centrum
  • Zion Spa bar, Zion Spa boutique

Wellness a well-being služby v krásnom prostredí Štrbského Plesa

Wellness Hotel Borovica **** je štýlový tatranský wellness hotel, ktorý citlivo spája prírodu s vysokým komfortom a neopakovateľnou atmosférou. Nachádza sa v nádhernom prostredí Vysokých Tatier, priamo na Štrbskom Plese - v najvyššie položenej osade vo Vysokých Tatrách i na Slovensku. Prioritou hotela je filozofia wellness - dokonalá harmónia tela a duše, duševná pohoda i aktívna fyzická kondícia. Hotel patrí medzi špičku slovenských wellness hotelov. V hodnoteniach odbornej verejnosti sa pravidelne umiestňuje medzi piatimi najkvalitnejšími 4* hotelmi na Slovensku.

  • Súčasťou saunového sveta je fínska, bylinková, eukalyptová, turecká sauna a infrasauna, tradičný saunový rituál Hammam
  • Neobmedzený vstup do wellnessa fitnes v cene
  • K dispozícii aj interiérová jacuzzi, vodná cesta, exteriérová jacuzzi na streche hotela, masáže a wellness procedúry
  • Športové aktivity:fitnes, lezecká stena, golfový simulátor, biliard, nordic walking, bicyklovanie
Wellness Hotel Borovica
Wellness Hotel Borovica. Foto: archív CK SATUR

Poloha hotela na južnom brehu jazera Štrbské Pleso ponúka výborné možnosti na aktívne trávenie voľného času turistiku / zimnú turistiku po značených turistických chodníkoch, vysokohorské túry s horským vodcom, cykloturistiku, člnkovanie (jazero Štrbské Pleso), golf (Black Stork Veľká Lomnica), výlety lanovkami (Skalnaté Pleso, Lomnický štít, Lomnické sedlo, Hrebienok, Solisko), aquaparky (Aqua City Poprad, Tatralandia, Bešeňová), prírodné a kultúrne pamiatky (Belianska jaskyňa v Tatranskej Kotline, Múzeum TANAP-u v Tatranskej Lomnici, Spišský hrad, Levoča a ďalšie). Nechýbajú ani sezónne atrakcie – v zime - zjazdové lyžovanie (LS Štrbské Pleso a Tatranská Lomnica), bežecké lyžovanie (27 km udržiavaných bežeckých tratí v okolí Štrbského Plesa), zimné atrakcie - snowtubing, snowbags, snowrafting, snowball, disc golf, tatranský karling, snežné skútre, horská bobová dráha Tatrabob (Tatranská Lomnica), sánkovanie (Hrebienok) a v lete trampolínový komplex, bungee trampolíny, detské autíčka, detské loďky, summer tubing, horské káry a kolobežky (Tatranská Lomnica).


Hľadáte TOP wellness aj pre deti?

Na úpätí Slavkovského štítu, 1 010 metrov nad morom, na mieste zvanom Pekná Vyhliadka v Hornom Smokovci vám pomyslené brány do Vysokých Tatier otvára Grand hotel Bellevue 4*. Veľkolepý Grand Hotel Bellevue sídli priamo pod Slavkovským štítom, v osade Horný Smokovec vo Vysokých Tatrách, vďaka čomu poslúži aktívnym turistom aj priaznivcom zimných športov. Wellness centru dominuje rozľahlý bazén, ktorému robia spoločnosť vírivé vane a saunový svet zložený z fínskej, eukalyptovej, soľnej a bylinkovej sauny. Dostupné sú v ňom taktiež lákavé wellness procedúry, ako napríklad masáže, aromaterapia, rašelinový zábal, Kneippov kúpeľ alebo oxygenoterapia.

V Grand hoteli Bellevue 4* totiž okrem tradičného wellnessu pre dospelých so saunami (fínska, parná, bylinková, soľná), masážami a priestormi pre odpočinok, pripravili aj Detskú fínsku saunu s teplotou až do 60°. Nachádza sa hneď vedľa detských bazénov, obklopených ležadlami, aby rodičia mali svoje deti pod kontrolou.

  • Grand Hotel Bellevue
  • Grand Hotel Bellevue
  • Grand Hotel Bellevue
  • Grand Hotel Bellevue
  • Grand Hotel Bellevue
  • Grand Hotel Bellevue

Poloha hotela ho predurčuje k tomu, aby ste z neho podnikli viaceré výlety – neďaleká lanovka na Hrebienok, túry a cyklotúry, Tricklandia, alebo 20 min autom vzdialený Chodník korunami stromov je len zopár tipov pre vás. Ak počasie výletom do prírody nepraje hotel sa o hostí postará aj v interiéri, okrem spomínaného wellnessu, tu nájdete aj viaceré športoviská (squash, stolný tenis, fitnes, biliard, bowling, telocvičňa).


Liečebné procedúry v svetoznámych kúpeľoch Piešťany

Vychutnajte si raňajky, rannú kávu na terase hotela, požičajte si bicykel a vyberte sa na výlet jednou z 150 kilometrov cyklotrás v okolí. Na záver dňa relaxujte v bazéne, či vo wellness, dajte si chutnú večeru a drink v bare na najvyššom poschodí. Presne takto tu môžete oddychovať v hoteli Park **** v Piešťanoch, ktorý sa nachádza v príjemnom tichom prostredí mestského parku a na brehu rieky Váh a v blízkosti pešej zóny.

Hotel je vhodný na dlhodobé kúpeľné aj relaxačné, škrášľovacie a ozdravné pobyty. Svetoznáme kúpele Piešťany sú známe liečbou reumatických ochorení a pomáhajú aj pri iných ochoreniach pohybového aparátu. V hotelovom wellness centre môžu hostia využiť whirlpool, sauny (fínska, parná, infra). Súčasťou krytého bazénu je vodný gejzír, dnové kreslá a vodopád. Bazén je prepojený s letnou terasou s ležadlami. Hostia môžu vyskúšať aj niektorú z ponúkaných masáži – thajská, shiatsu, ajurvédska, champi, reflexné masáže alebo masáže lávovými kameňmi, príp. zábaly vrátane bahenného. 

wellness hotela Park
Wellness hotela Park. Foto: archív CK SATUR

Na záver len malá pripomienka, nezabudnite, že pobyty na Slovensku je možné uhradiť rekreačnými poukazmi Doxx, Callio a Edenred. ak chcete vedieť ako - prečítajte si v našom článku Najčastejšie otázky a odpovede k rekreačným poukazom.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook