TOP rodinné hotely na Slovensku

Rodinná dovolenka je vytúženým útekom z každodennej reality – do sveta oddychu a ničím nerušenej pohody. Každý člen rodiny má o nej však inú predstavu. Tí najmenší chcú prežívať nezabudnuteľné dobrodružstvá a nájsť si nových kamarátov. Tínedžeri hľadajú zábavu a adrenalín. Rodičia sa tešia na spoločné chvíle plné oddychu, počas ktorých zabudnú na každodenné problémy. Pripravili sme pre vás výber hotelov, ktoré dokážu splniť všetky tieto priania naraz.

Urobte šťastnými deti a rodičia budú šťastní tiež

Týmto heslom sa riadia vo Wellness Hoteli Chopok****. Vyhľadávaný a svojím zaujímavým dizajnom obľúbený hotel je známy vysokým štandardom poskytovaných služieb a zázemím pre rodiny s deťmi sa nachádza v centre diania v Nízkach Tatrách, v Demänovskej doline.

Dôkazom toho, že rodiny s deťmi sú so službami hotela naozaj spokojní je i ocenenie Únie materských centier certifikátom "Zariadenie priateľské deťom a rodinám". Detičky očarí detský bazén, vonkajšie detské ihrisko s preliezkami – ich rodičov zas detské stoličky v reštaurácii, detské menu, ale aj župany, nočníky, vaničky, postieľky.

Pre oddych rodičov ponúka relax až v 2 wellness centrách a s tým je spojených množstvo služieb – masáže, sauny (fínska, bylinková, bio, infra a parná sauna), plavecký bazén, tepidárium, masážne sprchy, vnútorná vírivka pre 5 osôb alebo aj ochladzovacia vonkajšia ľadová jaskyňa a vírivka. Navyše neobmedzený vstup do bazénov, fitnes a saunového sveta máte v cene.

Na preskúmanie a spoznanie všetkých atrakcií, ktoré ponúka lokalita Demänovskej doliny vám určite jeden víkend nestačí – Demänovská jaskyne, túry, lanovka na Chopok, Donovalkovo, Habakuky a množstvo ďalších si zaslúži návštevu.

V okolí hotela sa nachádza množstvo atrakcií Aquapark Tatralandia, Gino Paradise Bešeňová, Detská Tarzánia, 5D kino, Rozprávkový svet Habakuky.

Rodiny s deťmi ocenia najmä:

  • Detský kútik Chopíkov detský svet a LEGO detský kútik
  • Detský bazén s atrakciami
  • Detský klub s animáciami
  • Vonkajšie detské ihrisko s preliezkami
  • Detské stoličky v reštaurácii
  • Detské menu a škola varenia
  • Detské župany, nočníky, vaničky, postieľky
  • Maskot hotela “CHOPÍK” (počas leta a sviatkov)
  • Darček pre deti pri príchode
  • Baby plávanie
Wellness Hotel Chopok **** v Nízkych Tatrách
Wellness Hotel Chopok **** v Nízkych Tatrách. Foto: archív CK SATUR

Skutočný detský svet očarí deti i rodičov

Hotel, ktorý je súčasťou komplexu Podbanské resort, poskytuje neobmedzené možnosti, ako si naplno užiť rodinnú dovolenku či víkendový pobyt. Nájdete v ňom to, čo vám v dnešnom uponáhľanom svete chýba. Rezort sa nachádza v srdci Tatier a má úžasnú atmosféru. Výhľad na Kriváň a krásne prostredie očaria na prvý pohľad. Samotná poloha komplexu Podbanské resort je zárukou relaxu –  a to aj aktívneho, pretože v jeho blízkosti objavíte v lete bohatú sieť turistických chodníkov, cyklistických trás a v zime si užijete bežkárske trate, lyžovanie aj sánkovanie. Podbanské je „Baby Friendly“ komplex. Pri rodinnej dovolenke sa už nemusíte rozhodovať medzi miestom, ktoré z hľadiska služieb a aktivít vyhovuje viac dospelým alebo naopak miestom, vhodnejším pre deti.

Grand hotel Permon **** je obľúbený a vyhľadávaný family hotel s ocenením "Zariadenie priateľské k deťom a rodinám". Ukrýva krásny vodný svet pre deti, jedinečný hotelový detský kútik a lákavé vonkajšie detské ihrisko. Deťom spríjemnia pobyt milí maskoti, škriatkovia Permoníci a hviezdami komplexu sú hovoriace papagáje.

Pre komfort rodine tu nájdete:

  • Detský kútik Permoníkovo a 3D kino
  • Detské ihrisko
  • Detský bazén s atrakciami vo Vodnom svete Kids´ Paradise
  • Detské stoličky v reštaurácii
  • Prebaľovacie pulty
  • Zapožičanie detskej postieľky, županov, vaničiek, sedákov na WC a nočníkov
  • Prístup do kuchynky pri detskom kútiku
  • Babysitting za poplatok
  • Animácie a maskoti
  • Vláčik "Permon Expres"
Grandhotel Permon **** vo Vysokých Tatrách.
Grandhotel Permon **** vo Vysokých Tatrách. Foto: archív CK SATUR

Ideálna poloha a dizajn pre mestské rodiny

Hotel ukrytý hlboko v srdci Štiavnických vrchov, iba 10 km od Banskej Štiavnice a priamo pri lyžiarskom svahu je ideálnym zázemím pre rodiny s deťmi. Očarí aj náročné rodiny so vzťahom ku kvalite a modernému dizajnu.

Krásy prírody sa tu spájajú s bohatým dedičstvom našich predkov a s kvalitnými službami. Resort a Hotel Salamandra **** je priam stvorený pre rodiny s deťmi, ktoré si odtiaľ odnesú tie najkrajšie spomienky. Deti tu môžu zažiť svoje prvé lesné bicyklovanie, uloviť svoju prvú rybu, spoznávať liečivé bylinky a zbierať huby, starať sa o zvieratká, objavovať banícku históriu a ešte omnoho viac. A rodičia si zatiaľ oddýchnu a nechajú sa rozmaznávať vo wellness, vychutnajú si výnimočné jedlá v reštaurácii, na chvíľu vypnú pri dobrej knihe či drinku v lobby bare alebo sa pridajú k deťom a podelia sa s nimi o zážitky.

Deti i rodičia ocenia:

  • Detský kútik
  • Detský wellness (bazén so šmykľavkou, bohatá ponuka detských masáží)
  • Detské ihrisko
  • Animácie
  • Zapožičanie detskej postieľky, stupienky k umývadlu, vysoké stoličky ku stolu, prebaľovacie podložky, vaničky, nočníky či redukcie na WC
  • Možnosť ubytovania v rodinných izbách
Hotel Salamandra ****
Hotel Salamandra ****. Foto: archív CK SATUR

Pre rodiny hľadajúce kvalitu neďaleko Bratislavy

O deti sa postarajú animátori rodinného klubu Planet Fun, ktorých ste mohli v rezorte zažiť už v lete a vy môžete vypnúť a oddýchnuť si v špičkovom wellnesse. Takto môže vyzerať rodinná dovolenka v 5-hviedzičkovom rezorte x-bionic® sphere.

Na deti čaká množstvo aktivít počas dňa – tvorivé dielničky, maľovanie na tvár, šantenie v aquaparku, ale aj večerné mini disco, show Milujem Slovensko. Okrem plaveckého bazénu sa môžete tešiť aj na prieplavový bazén, vnútorné tobogany a vnútorný detský bazén. A chýbať nebude ani adrenalínová vodná atrakcie Aquatic Ninja. Okrem zábavy vo vode, na deti čaká aj Multifunkčné náučné ihrisko AdventureLand, ktoré sa rozprestiera na ploche 19 000 m2.

Ak si pobyt kúpite do 11. októbra získate zdarma aj možnosť tzv. early check-in a late check-out. V praxi to znamená, že sa vám pobyt o niečo predĺži -  v piatok sa môžete ubytovať už od 13:00h a v nedeľu opúšťať rezort po 16:00h a počas tohto času využívať všetky zariadenia a služby hotela. Ubytovaní budete na moderne zariadených rodinných izbách s 4 pevnými lôžkami a 2 deti do 13 rokov majú pobyt v rezorte zadarmo.

Oddýchnuť si v rezorte x-bionic® sphere môžete počas víkendov do septembra do novembra, ako aj počas jesenných prázdnin (28.10. – 1.11.). Pričom na tento termín máme pre vás pripravené aj špeciálny Halloweensky program.

Ako sme písali na svoje si určite prídu aj rodičia, ktoré hľadajú pokojnú atmosféru na oddych. Práve x-bionic® wellness sphere je dokonalé miesto pre obnovenie vašich fyzických a psychických síl po náročnom týždni. Wellness sa rozprestiera na ploche 750 m2  a je zariadené v modernom štýle, celý interiér má tvar kruhu a pôsobí luxusne. Maximálna kapacita je 40 návštevníkov, čo pri tak veľkom wellnesse, zaručí každému požadovaný komfort a nerušený oddych.

Rodiny s deťmi ocenia:

  • Aqupark s množstvom atrakcií pre deti
  • Najväčšie multifunkčné ihrisko na Slovensku o rozlohe takmer 14 árov AdventureLand
  • Animátori Planet Fun počas víkendov a jesenných prázdnin
  • Zapožičanie detskej postieľky, stupienky k umývadlu, vysoké stoličky ku stolu, prebaľovacie podložky, vaničky, nočníky či redukcie na WC
  • Možnosť ubytovania v rodinných izbách s pevnými lôžkami
  • Tuli Cinema
Najväčšie multifunkčné ihrisko na Slovensku AdventureLand
Najväčšie multifunkčné ihrisko na Slovensku AdventureLand. Foto: archív CK SATUR

Oddychujte a zároveň objavujte Slovensko s rodinou

Len pár hodín cesty autom a ocitnete sa v inom svete. Rezort Gothal Liptovská Osada vás očarí malebnými chalúpkami, majestátnou kolibou a príjemnými penziónmi v obklopení lesa. Po príchode do areálu vás privíta nová budova s recepciou jedinečného Vodného sveta, ktorá ukrýva všetko, čo k dokonalej dovolenke potrebujete – plavecký, relaxačný a detský bazén, detský kútik, aquabar, ako aj viaceré možnosti na zábavu (stolný futbal, bowling, fitnes, lezecká stena, golfový trenažér). Pričom vstup do bazénov Vodného sveta máte v cene pobytu. Nechýbajú ani tradičné wellness služby – masáže, sauny a beauty sekcia a vyskúšať si môžete aj tzv. floating -  nadnášanie na slanej vode ako v Mŕtvom mori.

Deti si prídu na svoje v detskom bazéne s teplotou príjemných 34 °C. V bazéne nájdu veľa vodných hračiek na prelievanie a striekanie vody, malú vodnú šmýkačku a vodnú atrakciu Ježko – hlavicu, ktorá v pravidelných intervaloch strieka vodu do všetkých strán. Bazén sa nachádza v blízkosti ležadiel, preto sa nemusíte obávať, že by ste na vaše ratolesti nevideli. Navyše vstup do Vodného sveta máte v cene pobytu.

Ubytovať sa môžete v útulných izbách penziónov Borovica, Lipa, Dub a Buk, alebo v štýlových, komfortne a moderne vybavených liptovských chalupách, ktoré sa inšpirovali tradičnou ľudovou architektúrou s vlastnou kuchynkou, terasou s možnosťou zapožičania grilu s príslušenstvom a parkovaním pri chalupe. Raňajky a večere v rámci polpenzie sú podávané bufetovou formou v najväčšej kolibe na Liptove.

O zábavu deti i dospelých sa počas predĺženého víkendu (ale aj nasledujúcich víkendov) postarajú aj animátori rodinného klubu Planet Fun – deti si môžu užiť indiánsky deň, zábavu v bazéne a večernú minidisco, rodičia rodinnú show Milujem Slovensko.

Deti i rodičia ocenia:

  • Vodný svet s detským bazénom s hračkami
  • Detský kútik s detskou kuchynkou s rozlohou viac ako 100 m2 a detským hradom
  • Detské ihrisko, lezecká stena, golfový trenažér
  • Animátori Planet Fun počas víkendov a jesenných prázdnin
Vodný svet v Rezorte Gothal
Vodný svet v Rezorte Gothal. Foto: gothal.sk

Rodinná dovolenka je najmä o spoločne strávenom čase, keď sa k tomu pridá aj to správne miesto, nezabudnuteľné zážtiky a oddych máte zaručený.


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook