TOP 7 insta spotov v Mexiku

Mexiko je krajina stvorená na tie najlepšie, najfarebnejšie a najštýlovejšie fotky, ktoré budú „hviezdiť“ vo vašom insta profile. Z množstva fantastických miest a zákutí je v tak veľkej krajine vybrať tie naj-naj-naj ozaj ťažké, preto v tomto článku nájdete našich 7 TOP, za ktorými sa určite oplatí preletieť Atlantik.  


Zdroj: instagram, #playadelcarmen

Toľko pestrosti, toľko života, toľko nápadov, až sa z toho človeku krúti hlava, aký je instagramový svet bohatý a hlavne inšpiratívny. Prítomnosť umelecky dotvorených dizajnov v mestách či na pláži, divokosť mexickej prírody, fascinujúci modrý oceán, Karibik aj Pacifik, hlboké podzemie ukrývajúce priezračnú vodu, tajomné jaskyne, deň i noc, svetlo a tieň, hluk ako aj ticho, milióny úsmevov, tvoria absolútne dokonalú insta mexickú paletu, namiešanú s pravým karibským kokteilom, ktorý si môžete užiť aj vy počas vašej dovolenky v Mexiku.

1. Stratený v džungli alebo luxus po nomádsky

Ľahnite si, zatvorte oči a nechajte sa unášať do absolútneho pokoja vo „svete nomádov, ktorí sa postarajú o vaše znovuzrodenie“ pri šumiacom oceáne a v náručí džungle. V hoteli Nômade v mexickom meste Tulum vám namiešajú „nápoj nápojov“, stvorený z lásky, harmónie a priateľstva. Hotel je navrhnutý v luxusnom dizajne ale v súhre s prírodou, kde máte pocit, že všetko je na dokonalom mieste a nič tu nie je rušivým elementom. Výborná je i tunajšia holistická kuchyňa, živá hudba a výnimočné sú domy na strome, ktoré si môžete rezervovať. Avšak, keďže sa jedná o nomádsky štýl, spávať môžete aj v stane. A tie sú ozaj luxusné. Pre „pokoj v duši“ si vychutnajte rannú jogu s cvičiteľkou Beky, či kundalini jogu s Yevou alebo sa ponorte do meditácie s Rafaelom.

https://www.instagram.com/nomadetulum/


Zdroj: instagram, #nomadetulum

2. Najsrdečnejšie privítanie na svete

Takého vrelého privítania sa vám nedostane nikde na svete ako pri vstupe do hotela Ahau v mexickom Tulume. Umelecky stvárnená ženská postava "Ven a la Luz" (poď na svetlo) vysoká osem metrov je tým najsrdečnejším modelom, ktorá vás skutočne víta z celého srdca. Jedná sa o umeleckú inštaláciu z dreva, ocele, lana a zelene, ktorú navrhol pri príležitosti umeleckej výstavy „ Art with Me“ v Tulume v roku 2018 Daniel Popper, a tak od roku 2019 vábi celý insta svet pred hotelom Ahau. Ideálne je si sem zájsť skoro ráno, aby ste ju mali len pre seba a nemuseli sa o ňu vôbec s nikým deliť.

https://www.instagram.com/explore/tags/venalaluztulum/


Zdroj: instagram, #venalaluztulum

3. Magické kúpanie

Krajšie miesto v podzemí stvorené na „insta kúpanie“ ako je cenote Suytun vo svete určite nenájdete. Nachádza sa v podzemnej jaskyni a tvoria ho vápencové steny, ktoré dotvárajú tajuplnú atmosféru s priezračnou vodou, v ktorej sa určite treba vykúpať. Tým najúchvatnejším divadlom však je otvor v hornej časti, ktorým preniká svetlo. Keď je ten správny čas a podarí sa vám zachytiť ten magický moment svetelného lúču, ktorý sa dotýka priamo kamennej platformy, tak zaiste rozžiarite Instagram a dodáte vášmu profilu jedinečnosť. Ten najideálnejší čas je okolo obeda, od 12 do 13 hodiny.

https://www.instagram.com/explore/tags/suytun/


Zdroj: instagram, #suytun

4. Pyramída krok za krokom

Na vysokých kamenných schodoch pyramídy v Chichen Itzá kedysi vystúpilo krok za krokom mnoho mayských vodcov kráľovsky odetých, s pestrou farebnou korunou, ktorú tvorili dlhé perá nádherného vtáčika quetzala. Tu slávili, tu obetovali, tu sa modlili a prosili svojich bohov o ich priazeň, aby žili v mieri a hojnosti. Magický archeologický park so svojou hlavnou pyramídou bol kedysi dejiskom veľkej mayskej histórie. Dnes, jeho chrámy s tajuplnou krásou našťastie nepohltila džungľa, ale sú dejiskom ikonických insta fotiek. Aj vy tu môžete krôčik po krôčiku obdivovať všetky dokonalé kamenné tvary, zvečniť nezabudnuteľné a žasnúť nad odvekou múdrosťou tejto stredoamerickej civilizácie.

https://www.instagram.com/chichenitza_/


Zdroj: instagram, #chichenitza

5. Extravagantný ostrov pokladov

Predstavte si, že sa ocitáte kdesi medzi džungľou a morom, kde objavíte svoj „ostrov pokladov“. A možno by práve vyzeral ako skutočný tulumský hotel Azulik, ktorý bol vytvorený pre to najväčšie pohodlie a ku tomu v nevšednom dizajnérskom duchu, ktorý očarúva insta svet. Nad tunajšou džungľou sa doslova nesie reštaurácia Kin Toh, kde sa vám roztočia nielen chuťové poháriky od lahodných dobrôt, ale aj myšlienky, ako môže tak úchvatné prostredie existovať. Tu nájdete svoje poklady z mexickej a japonskej kuchyne, vynikajúce nápoje a rajskú pláž s výhľadom na tyrkysový Karibik. Všetko, čoho sa tu ľudská ruka dotkla, vyjadruje umelecký zážitok.

https://www.instagram.com/azulik/


Zdroj: instagram, #azulik

6. Brána vábivých sirén

Áno, tie krásne, tajuplné a neodolateľné sirény lákajú svojich obdivovateľov, presne tak, ako vábili kedysi námorníkov a lovcov pokladov. Dnes lákajú na nábreží v Playa del Carmen lovcov insta spotov. A jednoducho sa im nedá vôbec odolať. Táto elegantná oceľová skulptúra nazývaná ako Mayský portál alebo Brána sirén vysoká 16 m je bránou do všetkých sŕdc. Zosobňuje muža a ženu spojujúcich si ruky, čím tak vytvárajú oblúk, pričom muž vystupuje z veternej špirály a žena z vodnej. Sú vyjadrením mayskej kultúry ešte pred príchodom Španielov v 16. storočí. Kruhy v strednej časti predstavujú obľúbenú mayskú loptovú hru. Tento portál bol otvorený 21. decembra 2012, čím podľa mayského kalendára začala nová éra, ktorá trvá 5125 rokov. Podľa jej autora Tavaresa, sú muž a žena v súlade s hviezdami „čo je novým začiatkom a symbolom nádeje, keď vychádzame z cyklu temnoty a vstupujeme do svetla a ľudstvo tak speje do stavu zvýšeného vedomia“.

https://www.instagram.com/explore/locations/112459062800938/el-arco-de-las-sirenas/


Zdroj: instagram, #elarcodelassirenas

7. Modrá lagúna alebo umenie romantiky

10 km južne od mesta Tulum udivuje kontrast medzi bujnou vegetáciou, neobyčajne tyrkysovou farbou vody a dreveného móla, čo predstavuje to „pravé lagúnové“ pre zážitkový insta spot. Kaan Luum nie len takou obyčajnou lagúnou, v jej strede sa nachádza kobaltovo modrý cenote, ktorý vytvára dramatické scénické prostredie s plytkou vodou. Dlho vás neprestane baviť, dívať sa na toľko nádhery, ale je to i skvelé miesto na kúpanie alebo paddle boarding. Relaxovať môžete v hamokoch nad vodou, alebo sa hojdať priamo v lagúne. Nezabudnite vystúpiť na drevenú vyhliadku, vďaka ktorej sa vám naskytne panoramatický výhľad. Odvážte sa prejsť lagúnu krížom-krážom a užite si hodvábne pieskové dno. Čľapkať sa môžete kdekoľvek, voda siaha maximálne po plecia. Zakázané je však kúpanie v cenote, pre časté silné prúdy.  Aby ste získali tie najlepšie fotky a užili si lagúnu, zájdite si sem hneď skoro ráno.

https://www.instagram.com/explore/tags/kaanluum/


Zdroj: instagram, #kaanluum


Inšpirujte sa: TOP 10 atrakcií v Mexiku


Aktuálne informácie ohľadom vstupu do Mexika a návratu na Slovensko nájdete v našej covid mape