TOP 4 krajiny Ameriky, kde sa oplatí dovolenkovať v zime

Tentokrát povedie naša cesta na západ. Atlantické aj pacifické brehy Ameriky zdobia úchvatné krajiny, ktoré sú pre svet nesmierne lákavé. Na ceste za hľadaním „eldoráda“ sa zastavíme v Dominikánskej republike a na Kube, ktoré sú plné kontrastov ako i osviežujúcich kokteilov, vo farebnom Mexiku, čo hrá všetkými „tónmi“ a to nielen hudby, ale i jedla, kultúry, histórie, prírody a na záver si nás podmaní juhoamerické Peru.
  • amerika
  • amerika
  • amerika
  • amerika
  • amerika
  • amerika

Amerika

Obrovský americký kontinent je veľkou známou ako i neznámou. Moderné veľkomestá striedajú veľké prázdne plochy, náhorné plošiny, hlboké údolia, sopky, horstvá, púšte, dlhé pobrežie, kruté zimy ako aj extrémne horúčavy, stovky ostrovov, či teplý Karibik lákajúci snáď už od doby jeho objavenia. Jednoducho tu nájdete všetko na svete. Ľudia sú v každej krajine iní, španielčinu strieda angličtina ako i desiatky iných jazykov. Kolorit celej Ameriky je žiarivý, živý, plný života, slávy ako aj pádov. Známe dovolenkové destinácie lákajú cestovateľov, lebo cestovný ruch tu znovu ožil a vy sa môžete vybrať stráviť vašu americkú dovolenku na pieskových karibských plážach alebo aj poznávaním fantastického Peru, a áno, aj slávneho Machu Picchu.

Dovolenky v exotike

1. Mexiko

Farebné Mexiko láka ku jeho východným brehom, na polostrov Yucatán. Ten obmývajú tyrkysové vody, ktoré lákajú turistov z celého sveta. Okrem pláží však môžete obdivovať mayské pamiatky v Chicen Itzá a z Cancunu alebo Playa del Carmen sa tam vybrať za jednodňovým poznávaním. Tu vás očarí hlavná pyramída, observatórium, ihrisko na mayskú loptovú hru, či posvätná cesta a tajuplná studňa. Fantastickým zážitkom sú „cenotes“, kde sa môžete osviežiť v sladkej vode. Prostredie cenotov je úchvatné, tak si ho nenechajte ujsť. Mayské ruiny nájdete aj na pobreží v meste Tulum. Vynikajúce služby tu ponúka hotel Bahia Principe Grand Tulum *****. O zábavu v Mexiku nie je núdza, pre rodiny s deťmi, páry, alebo aj milovníkov poznávania a histórie. Ak vás láka rušný Cancun, skvelá voľba je hotel Iberostar Selection Cancun *****.  Obľúbená je pláž Maroma a vynikajúci hotel s prvotriednymi službami priamo na tejto pláži je Secrets Maroma Beach *****.

Dovolenka v Mexiku
Hotel Secrets Maroma Beach
Hotel Secrets Maroma Beach. Foto: CK SATUR

Miestna kuchyňa je vynikajúca, hotely a služby all inclusive sú na vysokej úrovni, a dokonca sú tu vybudované nádherné „eco rezorty“, kde sa potešia aj deti, lebo tu máte pocit, že žijete v súlade s tunajšiu prírodou. Ak túžite byť aj s deťmi v blízkosti nádhernej zoo ako i zábavného parku Xcaret, máme pre vás hotel Occidental at Xcaret Destination *****. Tento park si nenechajte ujsť, patrí medzi najlepšie na svete. Za rušným životom a nákupmi sa vydajte po 5 km dlhej ulici v Playa del Carmen. Ak vás lákajú menšie ostrovy, sadnite na trajekt a dostanete sa na Isla Mujeres alebo ostrov Holbox, kde sú nádherné pláže i exotické lagúny.

  • mexiko
  • mexiko
  • mexiko
  • mexiko
  • mexiko
  • mexiko

2. Dominikánska republika

Podmanivá Dominikánska republika rozlohovo veľká skoro tak ako Slovensko sa vyznačuje výbornou klímou a aj v tej „najväčšej zime“, tu bude príjemných 25 ℃. Dovolenka v Dominikánskej republike vám prinesie tie najkrajšie pláže na svete ako i fantastické služby all inclusive. Pritom si môžete vychutnať výlety, kde spoznáte tunajšiu prírodu a krásne scenérie, podmorský život, zoznámite sa s morskými živočíchmi alebo ak vás láka história a koloniálne obdobie, spoznať sa dá cez hlavné mesto Santo Domingo. Výborné sú i miestne dominikánske špeciality, na ktoré natrafíte kdekoľvek. Cigary, rum, čokoláda a káva.

Dovolenka v Dominikánskej republike

Medzi najznámejšie letovisko ostrova sa radí Punta Cana, kde sa nachádza aj medzinárodné letisko, odkiaľ sa rýchlo dostanete do časti krásneho pobrežia Playa Bavaro, kde je bohatá ponuka hotelov, ako napríklad hotel Lopesan Costa Bavaro Resort *****. Pláže tohto pobrežia sa mierne zvažujú, majú biely piesok ako múka, všade samé palmy a teplé tyrkysové more. Nádherné miesto na prechádzky počas východu slnka.

Oblasť Punta Cana je národným pokladom, kde je farebná flóra a pestrá fauna, kam sa môžete vybrať na štvorkolkách alebo peši, pričom tu objavíte jaskyne so sladkou vodou, kde si môžete aj zaplávať. Ak ste milovníci golfu, nájdete tu širokú ponuku.

Hotel Lopesan Costa Bavaro
Hotel Lopesan Costa Bavaro. Foto: CK SATUR

Oblasť Bayahibe sa tiež radí medzi jedno z najkrajších miest na ostrove. Je plné úchvatných bielych pieskových pláží, palmových hájov a milovníci potápania alebo šnorchlovania sa môžu ponoriť do pestrého morského sveta. Odtiaľto si môžete vyraziť do národného parku Nacional del Este a ocitnúť sa tak na panenskom ostrove Saona, kde sa kedysi točila aj reklama na tyčinku Bounty, takže už len to je záruka, že tu nájdete „eldorádo“.

  • dominikánska republika
  • dominikánska republika
  • dominikánska republika
  • dominikánska republika
  • dominikánska republika
  • dominikánska republika

3. Kuba

Kubánsky ruch, salsa, hudba znejúca z každého rohu kdekoľvek ste, usmievaví a pohodoví Kubánci, zmiešaná kultúra zo všetkých svetových strán, kde si ale jednoducho musíte zvyknúť na to, ako tu život funguje. Najznámejšie kubánske letovisko Varadero je plné hotelov a hlavne nádherných pláží. Vašu dovolenku na Kube môžete stráviť leňošením ale i spoznávaním. Nechajte sa uniesť podmanivou históriou a zájdite po poznávaní koloniálnej Havany, ktorá je miestami veľkolepá a miestami celkom chatrná, ale pulzuje v nej ten správny ruch, na ktorý čakáte. Kontrasty, ľudia, kultúra, západ-východ vás rozčaruje, no zanechá vo vás úctu, potechu, ale i pokoru.

Dovolenka na Kube

Ostrovný štát sa stále „zmieta v atmosfére Fidelovej revolúcie“, rumu, cigár, starých áut, krásnych žien a kabaretu. Jeho domáci obyvatelia vám ponúknu to najlepšie, čo môžu. Vo Varadere natrafíte na „španielsky turizmus“ a množstvo hotelov so službami all inclusive. Skvelý je hotel Grand Memories Varadero ***** priamo na krásnej pláži s vynikajúcimi stravovacími možnosťami. Dobré služby má aj hotel Iberostar Playa Alameda *****.

Hotel Iberostar Playa Alameda
Hotel Iberostar Playa Alameda. Foto: CK SATUR

Spoznať Kubu a tunajší život môžete aj na východe ostrova, v Pinar del Rio, kde sa nachádzajú tabakové plantáže, pričom tu uvidíte krásnu zelenú prírodu, jaskyne a dedinský život. Juh ostrova je podmanivý najmä pre jeho mestá Cienfuegos a Trinidad. Od provincie Matanzas na juh sú roztrúsené polia s cukrovou trstinou a ovocné plantáže. Na ostrove slobody však platí, že "eldorádo" je tu na každom kroku.

  • kuba
  • kuba
  • kuba
  • kuba
  • kuba
  • kuba

4. Peru

Jedno úžasné „eldorádo“ leží pri pacifických brehoch Južnej Ameriky a vy sa môžete vydať ho spoznávať počas poznávacieho zájazdu cez divokú prírodu po stopách Inkov. Tu, vo víre peruánskeho temperamentu, objavíte staré osady Inkov, nádhernú prírodu, horské hrebene, strmé svahy, rozsiahle ruiny a nahliadnete do neznámych vôd života tunajších obyvateľov. Na tejto ceste vás bude sprevádzať náš skvelý sprievodca Marcel Šmátrala, s ktorým zažijete dobrodružstvo na dennom poriadku, nebude chýbať putovanie po mestách, uvidíte hory a doly, ako i honba za tajomnými nápismi. Hneď na začiatok vás prevedie mestom kráľov, ktoré si Španieli postavili vo veľkom štýle, aby dnes bolo hlavným mestom. Dozviete sa plno legiend a podmanivých príbehov.

Machu Picchu
Machu Picchu. Foto: CK SATUR

Zostúpite ku Pacifiku, aby ste mohli vystúpiť na vrchol a uzrieť to slávne Machu Picchu a pozorovať život na jazere Titicaca. Pochopíte, koľko úsilia a práce vložili Inkovia do svojich miest, že si aj dnes zaslúžila poklonu a pochvalu. Spoznáte pozoruhodné mesto Cuzco, kedysi pupok sveta a pravé kráľovské mesto s obrovským významom.

  • peru
  • peru
  • peru
  • peru
  • peru
  • peru

Ak vás Amerika zaujala, vydajte sa spoznať ju cez rôzne krajiny s CK SATUR, kde budete mať o objavovanie, zážitky a dobrodružstvo dobre postarané.


Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook