TOP 10 pláží v Mexiku

Poďte s nami objavovať tie najkrajšie mexické pláže, pričom na tejto ceste nahliadneme do rajských miest, očarujúcej prírody a vábivej mexickej atmosféry.

Ak ste lovci pláží, vydajte sa do veselého Mexika, kde určite ulovíte tie najlepšie, pričom vás čaká slnko, biely piesok, tyrkysové more, vlny alebo možno aj nie, dobrodružstvo pod vodou a spoznávanie nového, pričom narazíte aj na rôzne vzácne exempláre. Nechajte sa unášať teplým Karibikom a vychutnajte si dokonalú dovolenku v Mexiku, ktorá vo vás rozprúdi ohňostroj novej energie, lebo v tejto krajine to jednoducho inak ani nejde.

Chcem dovolenkovať v Mexiku

1. Tulum

Pri meste Tulum sa nachádza oslnivo biela pláž s rovnomenným názvom Tulum. Oddychovať môžete na jemnom piesku a dívať sa na nekonečný oceán, krásne východy slnka a mayské ruiny, pre ktoré sa táto pláž stala tak vychýrenou. V okolí je mnoho eko-rezortov, v ktorých si môžete užívať nielen kvalitný servis, ale zároveň sa môžete oddať oddychu na tejto úchvatnej Mayskej riviére. 

Tulum
Tulum. Foto: depositphotos.com

2. Maroma

Azúrová farba mora a jemný snehobiely piesok vás na pláži Maroma nielen nadchnú, ale i podnietia ku novým objavom, keďže pláž sa nachádza pri nedotknutej prírode dažďového pralesa. V rámci Karibiku sa jedná o ekologicky najčistejšiu pláž, ktorá sa nachádza asi 35 km od Cancúnu. Tiež sa tu môžete ponoriť do karibských vôd a preskúmať podmorský svet. Maroma patrí medzi najkrajšie pláže na svete.

Maroma pláž
Maroma pláž. Foto: CK SATUR

3. Akumal

Pláž Akumal je synonymom korytnačieho raja, pričom si tu s korytnačkami môžete i zaplávať. Leží v blízkosti mesta Tulum. Aj názov pláže značí „miesto korytnačiek“. Okrem pomalých štvornohých krásavíc, sem často zavítajú aj pelikány. Tunajšia pláž je piesčitá, vo vode sa vyskytujú koralové útesy, preto je vhodná pre šnorchlovanie i potápanie

Akumal
Akumal. Foto: CK SATUR

4. Xpu-ha

Na Mayskej riviére, 25 km od Playa del Carmen nájdete úchvatnú exotickú pláž pod mayským názvom Xpu-ha. Jej povrch pokrýva nielen biely ale aj jemný ružový piesok. Táto pláž sa delí na aktívnu, kde je ponuka vodných športov, ako kajaky, lyžovanie, plážové hry a tiež tu nájdete reštaurácie a druhá časť je vhodná na slnenie a relax, kde je pokoj a kľud.

Xpu-ha
Xpu-ha. Foto: depositphotos.com

5. Paradise

Rajská pláž Paradise je naozaj už podľa svojho názvu rajská. Nájdete ju na ostrove Cozumel, kam sa dá dopraviť na lodi z mesta Playa del Carmen a radí sa medzi najlepšie pláže na svete. Obdivovať sa dá i koralový útes s pestrým podmorským svetom.

Cozumel
Cozumel. Foto: unsplash.com

6. Playa Norte

Pláž Norte je ozdobou exotického ostrova Isla Mujeres (Ostrov žien), kam sa dá dostať loďou z mesta Cancún. Na tomto nádhernom ostrove si môžete užiť slnko, tyrkysové lagúny, pozorovať raje, korytnačky, pričom sem-tam sa sem dostane aj žralok veľrybí. Pláž je vhodná i pre rodiny s deťmi a plytká voda je až v dĺžke viac ako 150 m.

Isla Mujeres
Isla Mujeres. Foto: flickr.com

7. Isla Holbox

Ostrov Holbox je jedným z nádherných klenotov v Mexiku na jeho východnej strane. Ostrov má dostatok príjemných a pokojných zákutí, kde môžete nerušene oddychovať na pieskovej pláži. Plameniaky, pelikány, volavky sú stálymi obyvateľmi ostrova. Ak vás láka rybačka, skúsiť ju môžete práve tu.

Holbox
Holbox. Foto: pixabay.com

8. Puerto Morelos

Piesková pláž Puerto Morelos leží južne od Cancúnu. Kedysi bolo mestečko Puerto Morelos len malou rybárskou dedinou, ale vďaka svojmu podmanivému karibskému pobrežiu, už pár desaťročí láka turistov z celého sveta. Okrem leňošenia si môžete užiť aj potápanie či šnorchlovanie. Odtiaľto sa môžete vybrať za mayskými ruinami, do národných parkov a tiež parkov, kde to žije aktívnym športovým duchom, ako napríklad zipline, potápanie, kúpanie v cenotoch, surfovanie a mnoho iného. 

Puerto Morelos
Puerto Morelos. Foto: depositphotos.com

9. Paamul

Zaujímavá pláž Paamul sa nachádza v blízkosti letoviska Playa del Carmen. Jedná sa o pláž, ktorá je rajom hlavne pre potápačov a milovníkov šnorchlovania, kde máte možnosť obdivovať farebné podmorské záhrady.

Podmorský svet
Podmorský svet. Foto: depositphotos.com

10. Cancún

Dlhá pláž v obľúbenom letovisku Cancún patrí medzi najobľúbenejšie pláže v Mexiku. Je dlhá a pokrytá bielym pieskom. V severnej časti je záliv, kde je príjemná lagúna vhodná pre deti. Južnú časť tvoria nekonečné svetlé pieskové brehy obklopené hotelmi.

Pláž v Cancúne
Pláž v Cancúne. Foto: CK SATUR

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook