TOP 10 najkrajších pláží Talianska

Pobrežie talianskej čižmy a priľahlých ostrovov je rozmanité a obmývajú ho vody Ligúrskeho, Tyrhénskeho, Stredozemného, Iónskeho a Jadranského mora. Počas letnej dovolenky tu nájdete nielen piesočnaté a kamienkové pláže obklopené skalnými masívmi a zeleňou, ale aj opustené zátoky, ku ktorými sa dostanete len loďou.

10. Pláž Rosignano, Toskánsko

Hoci Toskánsko nie je tradičnou plážovou destináciou a známe je najmä pre svoju krásnu prírodu, zvlnené kopce a vinice, napriek tomu sa aj v tejto časti Talianska nájdu pláže ako stvorené na oddych a mnohé dokonca získali ocenenie modrou vlajkou.

V oblasti okolo Livorna ležia niektoré z najpopulárnejších pláží v celom Toskánsku. Pláže od Antignano až po Rosignano sa pýšia útesmi, ale práve preto si nezabudnite so sebou vziať aj obuv do vody. Pláže sú ideálne na opaľovanie aj šnorchlovanie, v blízkosti sa nachádzajú promenády s barmi a reštauráciami a rôzne obchodíky so všetkým, čo môžete počas dňa na pláži potrebovať.

Pláž Rosignano
Pláž Rosignano. FOTO: depositphotos.com

9. Pláž medzi mestami Amalfi a Positano

Pláž medzi mestečkami Amalfi a Positano nie je úplne klasická. Len tu si môžete vychutnať výhľad na útesy doslova obrastené malebnými domčekami.

Pláž medzi mestami Amalfi a Positano
Pláž medzi mestami Amalfi a Positano. FOTO: pixabay.com

8. Spiaggia Paradiso del Sub, Kalábria

Kalábria je známa rôznymi typmi pláží – od dlhých piesočnatých úsekov až po kamienkové zátoky. Jej pobrežie je dlhé približne 800 kilometrov a omývajú ho dve moria, Tyrhénske a Iónske.

K najkrajším plážam v Kalábrii patrí aj Spiaggia Paradiso del Sub na pobreží Tyrhénskeho mora v meste Zambrone. Známa je aj ako raj pre potápačov, pretože má krásne čistú vodu a bohatý podmorský život.

pláž v Zambrone
Pláž v Zambrone. FOTO: depostiphotos.com

7. La Paolina, Elba

Krásne pláže nájdete aj na ostrove Elba. Jednou z tých najlepších s krištáľovo čistou vodou je La Paolina. Svoje meno dostala na počesť Napoleonovej sestry, ktorý bol na ostrov poslaný do vyhnanstva. Piesočnato-štrková pláž je dostupná po trochu strmšom chodníku asi dvesto metrov od cesty alebo dvadsaťminútovou cestou loďkou z pláže Procchio.

Pláž La Paolina
Pláž La Paolina na ostrove Elba. FOTO: depositphotos.com

6. Cala Brandinchi, Sardínia

 „Malé Tahiti“ ako sa často nazýva táto pláž, sa nachádza v blízkosti San Teodoro. Je to najkrajšia pláž v blízkosti San Teodoro. Tenký oblúk bieleho piesku v zátoke obmýva čisté more a obklopuje borovicový les.

Pláž Cala Brandinchi
Pláž Cala Brandinchi. FOTO: depositphotos.com

5. Cala Goloritze, Sardínia

Cala Goloritze sa nachádza na úpätí rokliny na severovýchodnom pobreží ostrova. Pláž tvorí hrubší zrnitý biely piesok a kamienky. Jej krásu umocňuje impozantný skalný oblúk nad morom a majestátna skala Punta Goloritze. Tieto vápencové útesy sú dokonca zaradené aj na zozname UNESCO.

  • Cala Goloritze
  • Cala Goloritze
  • Cala Goloritze
  • Cala Goloritze
  • Cala Goloritze
  • Cala Goloritze

4. Isola Bella, Sicília

Táto pláž je jednou z najkrajších pláží na Sicílii. Nájdete ju na ceste od Taorminy. Na pláži sú očarujúce najmä jaskyne a stromy, milovníci mora ocenia, že sa na nej budú cítiť tak trochu ako Robinson Cruseo. V lete je však pláž pomerne vyhľadávaná, preto tu nechýbajú slnečníky, ležadlá ani reštaurácie.

Pláž Isola Bella
Pláž Isola Bella neďaleko Taorminy. FOTO: depositphotos.com

3. Cala Luna, Sardínia

Pláž Cala Luna (Spiaggia di Cala Luna) je jednou z najkrajších pláží Sardínie. Nachádza sa v zálive Orosei, južne od mesta Dorgali, v blízkosti dediny Cala Gonone. Poloha na úpätí strmých vápencových útesov a sviežej zelene, tyrkysová a azúrovo modrá voda čistá ako kryštál, je to čo z nej robí jednu z najlepších pláží aj na šnorchlovanie. Pláž Cala Luna leží približne 3 km od jaskýň Blue Marino - veľká morská jaskyňa s krápníkmi, stalagmitmi a skalnými rezbármi - čo robí pláž Cala Luna ideálnym miestom pre výlety loďou.

Cala Luna
Pláž Cala Luna. FOTO: pixabay.com

2. Scala dei Turchi, Sicília

Skalnatý útes na pobreží Realmonte známy vďaka svojej neobvyklej bielej farbe, obklopujú pláže, ktoré patria k najlepším na Sicílii. Oslnivo biely výbežok skaly v tvare obrovského schodiska „okupujú“ väčšinou domáci, ktorí sa radi opaľujú na mliečnych hladkých skalách. Ak chcete uniknúť davom, prejdite ešte asi ďalších sto metrov na sever, kde môžete zostúpiť na dlhé piesočnaté pláže.

  • Scala dei Turchi
  • Scala dei Turchi
  • Scala dei Turchi
  • Scala dei Turchi
  • Scala dei Turchi
  • Scala dei Turchi

1. Cala Mariolu, Sardínia

Na Sardínii sa nachádza viacero pláží v rebríčku, a preto aj víťaznou je jedna z najkrajších pláží na celom ostrove. Cala Mariolu svojou krištáľovo čistou vodou a zvláštnymi ružovými kamienkami zanechá táto pláž nezmazateľnú stopu v každom turistovi. Ocenia ju všetci, ktorí sa radi potápajú a šnorchlujú.

Cala Mariolu
Pláž Cala Mariolu. FOTO: depositphotos.com

Objavte svoju najobľúbenejšiu pláž počas dovolenky v Taliansku. Vyberte si zo širokej ponuky hotelov na Sardínii, Sicílii a pozdĺž pobrežia Jadranského a Stredozemného mora.

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook