Top 10 hotelov tohtoročnej sezóny v Chorvátsku

Láka vás Makarská riviéra, severná Dalmácia, Istria, či ostrov Brač a neviete sa rozhodnúť kam toto leto vyraziť? Naša dlhoročná delegátka Janka Domič, ktorá Chorvátsko a jeho hotely pozná pomaly lepšie ako Slovensko, pre vás pripravila výber kvalitných a veľmi obľúbených hotelov. Pozrite si, ktorý hotel komu a prečo odporúča, načerpajte tipy na výlety, či špeciálne gastronomické zážitky.

1. Bretanide Sport & Wellness Resort ****

Nachádza sa na treťom najväčšom ostrove Chorvátska, na Brači v blízkosti pláže Zlatni rat. Táto pláž bola zaradená medzi najkrajšie pláže nielen v Chorvátsku, Európe, ale aj na svete. Práve tu môžete stráviť svoju nezabudnuteľnú dovolenku. Dovolenku, ktorá bude nielen plná neopísateľných západov slnka, pohľadov na meniacu sa pláž Zlatni rat, ale aj na dovolenku plnú zážitkov, zábavy, relaxu, športu, súťaženia a spoznávania.

To všetko nielen vďaka samotnej polohe, ubytovaniu, či all inlusive stravovaniu v hoteli Bretanide Sport & Wellness Resort, ale aj vďaka našim slovenským animátorom rodinného klubu  Planet Fun spolu so športovými akadémia. V prípade, že ste ešte nevyskúšali dovolenku s našimi animátormi, máte výbornú príležitosť overiť si na vlastnej koži všetky tie krásne slová, recenzie a ocenenia, ktoré dostávame ako spätnú väzbu na našich animátorov v Planet Fun. Vaše deti tu čakajú každý deň aktivity prispôsobené ich veku. Kým vy budete tráviť čas podľa vášho uváženia na pláži, či využijete kvalitné wellness, vaše deti budú hľadať poklad, premenia sa na indiánov, budú zdolávať olympijské limity a možno práve tu sa naučia plávať. Animátori sa stanú ich kamarátmi a na čas strávený v mini alebo maxi klube si odnesú nezabudnuteľné zážitky.

Pôvabné mestečko Bol sa nachádza iba 800 m od hotela. Nájdete tu množstvo reštaurácií s domácimi špecialitami, obchodíky so suvenírmi, ale aj kaviarničky dýchajúce dalmátskou atmosférou. Dovolenka na Brači v hoteli Bretanide Sport & Wellness Resort je vhodná pre všetky vekové kategórie. Každý bez rozdielu veku a pohlavia tu nájde ideálne miesto na kvalitne prežitú dovolenku. Pri rozhodovaní, či si vybrať práve tento hotel za miesto dovolenky vám možno pomôže informácia, že z Bratislavy sa sem dostanete letecky za fantastický čas 1 hodinu a 20 minút. Urobili sme všetko preto, aby ste sa s malými deťmi, alebo aj z iných dôvodov nemuseli presúvať do hotela celé hodiny. V Bratislave nasadnete do lietadla, nestačíte si ani zdriemnuť a ste na ostrove Brač. Transfer z letiska do hotela trvá 15 minút. Za 2 hodiny ste teda v Chorvátku pri mori aj vrátane transferu na hotel. Čas ušetrený pri cestovaní, vám predĺži čas strávený na jednom z najkrajších miest Chorvátska.

Bretanide Sport & Wellness Resort
Bretanide Sport & Wellness Resort ****. Foto: archív CK Satur

2. Valamar Club Tamaris Resort ****

Leží na polostrove Lanterna a nie je iba takým obyčajným hotelom. Veď ktorý hotel sa môže pochváliť tým, že má až štyri pláže a all inclusive služby. Piesočnatú s bielymi kamienkami, dláždenú alebo klasickú kamienkovú. Môžete ich striedať, alebo si vyberiete tú, ktorá vám najviac vyhovuje. Hotel sa nachádza 13 km od historicky známeho mesta Poreč, ktoré patrí medzi najnavštevovanejšie mestá na turistami obľúbenej a Slovensku vzdialenosťou blízkej Istrii.

Valamar Club Tamaris sa stal obľúbeným miestom dovoleniek pre rodiny s deťmi, pre dvojice, ale aj skupinky priateľov. Každý si tu nájde niečo pre seba. Deti sú tu vítané na každom kroku. Na ploche 1 900 metrov štvorcových sa pod holým nebom nachádza veľa atraktivít pre deti rôznych vekových kategórií. Ihriská, adrenalínová trasa, náučný chodník, či eko kútik. V rezorte sa nachádzajú aj špičkovo vybavené herne pre deti, detské kino, bazény. Rodičia by si veľmi dovolenku neužili, ak by mali so svojimi deťmi absolvovať všetko, čo tento rodinný rezort ponúka.

Chceme, aby bola vaša dovolenka vyvážená tak, aby ste ju trávili aj spoločne s deťmi, ale aby ste si mohli aj samy bez detí oddýchnuť, zašportovať si, či relaxovať. Preto priamo v hoteli nájdete náš Planet Fun so šiestimi slovenskými animátormi, ktorí sa budú venovať vašim deťom. Mini klub pre menšie deti a Maxi klub pre väčšie deti je miesto, kde si od vás animátori prevezmú deti a nasadnú s nimi na kolotoč, z ktorého sa im nebude chcieť vystúpiť. Súťaže, hry, púšťanie lodičiek priania, Delfiho oslava, to je iba zlomok z toho, čo na deti čaká v Planet Fun.

Buďte pripravení aj na to, že vaše deti sa možno aj rozplačú. Stáva sa to v deň odchodu, kedy sa lúčia s ich veľkými kamarátmi animátormi. Deti si ich totiž vďaka ich empatii, starostlivosti a dobrej nálade zamilujú tak, že sa im nebude chcieť odísť. Animátori z Planet Fun sa postarajú o príjemné chvíle nielen pre deti, ale aj pre dospelých. Jednotlivci aj celé rodiny sa môžu zapojiť do súťaže Milujem Slovensko, ktorú pre vás pripravili. Okrem spomínanej súťaže sa môžete zapojiť spolu s vašimi deťmi do športových podujatí, ako je napr. ranné cvičenie, či cvičenie v bazéne. Vaša dovolenka bude plná pozitívnych, nezabudnuteľných zážitkov, ak využijete náš Planet Fun a stanete sa na pár dní jeho súčasťou.

Valamar Club Tamaris Resort
Valamar Club Tamaris Resort ****. Foto: archív CK Satur

3. Corinthia Baška ***

Má svoj domov v meste Baška, ktoré patrí k najznámejším a najnavštevovanejším turistickým miestam na najväčšom chorvátskom ostrove Krk. Príchod na ostrov Krk je atraktívny aj z toho dôvodu, že z pevniny sa naň dostanete po 1 430 m dlhom moste. Nachádza sa vo výške 67 m nad morom a patrí k najväčším betónovým mostom na svete. Môžete si želať viac, ako to, že hotel Corinthia v Baške sa nachádza iba 20 m od prekrásnej 1,8 km dlhej piesočnato kamienkovej pláže? Môžete. Tento hotel vám ponúka aj príjemné ubytovanie, chutnú stravu a množstvo atrakcií pre deti aj dospelých. Stretávať sa tu budete s ústretovým, profesionálnym personálom, ktorý sa bude snažiť vyhovieť vám po všetkých stránkach.

Deti si tu prídu na svoje nielen na pláži a šantení v mori. Zábavu zažijú aj v nafukovacom parku a v bazénoch so sladkou vodou a atrakciami určenými len pre deti. Samozrejmosťou, ktorá patrí k hotelu sú animácie. Pripravili si zábavný, kreatívny, aj športový program pre vaše deti v mini klube. Večer všetkých dospelých aj deti zabavia kultúrnym programom.

Hotel Corinthia má výbornú polohu. Je vzdialený len 300 m od mesta Baška. Mesto krk je skryté za rokov starými hradbami. Nájdete tu Frankopanský hrad, Katedrálu Márie Bohorodičky. Námesie Vela Placa je obkolesené kaviarňami, reštauráciami a obchodíkmi. Okrem toho, že hotel Corinthia je blízko pri mori a hlavnom meste Krk, je aj výborným miestom z ktorého sa môžete vydať na výlety do okolia. Okolie hotela si môžete prezrieť z mora jazdou na kajaku. Na ostrove nájdete až 300 km označených chodníkov pre pešiu turistiku a pre cyklistov. Na väčšinu chodníkov sa dostanete priamo z promenády. Záleží, či si vyberiete nenáročnejšie, alebo sa vydáte po tých náročnejších so stúpaním. Tie vás dovedú do okolitých vrchov, typických pre ostrov Krk. Čakajú vás tu neopísateľné krásne výhľady nielen na Bašku, ale aj okolie.

Pestrá je aj ponuka fakultatívnych výletov. Loďou sa môžete dostať na ostrov Rab a Pag. Na ostrove Krk je 68 obývaných dediniek. Každá má svoju tradíciu a zvyklosti. Záleží iba na vašich fyzických možnostiach, ako ďaleko a kam sa vyberiete na turistiku pešo, či na bicykli. Chcete si priniesť z dovolenky v Baške cenný certifikát? Vydajte sa na Bašský hlaholský chodník (Baščanska staza glagoljice). Ostrov Krk je kolískou hlaholiky a v roku 2006 v Baške vznikol svetový unikát. Umelci vytvorili 33 monolitov, ktoré znázorňujú jednotlivé písmena hlaholiky. Zastavte sa v turistickej agentúre v Baške. Tam dostanete mapu, ktorá vám pomôže dostať sa k monolitom. Pri každom jednom monolite nájdete kód. Opíšte si všetkých 33, prineste ich naspäť do turistickej agentúry a dostanete certifikát o absolvovaní chodníka, ktorý nemá vo svete konkurenciu. Dovolenka v tomto hoteli ponúka nespočetné množstvo pestrých možností, ako ju stráviť tak, aby ste odchádzali domov maximálne spokojní.

Corinthia Baška
Hotel Corinthia Baška ***. Foto: archív CK Satur

4. Pinija ****

Hotel dostal meno po borovici píniji, ktorá je typická pre chorvátske pobrežie. Návštevníci hotela denne cítia nielen osviežujúcu vôňu borovíc, ale v horúcich letných dňoch využívajú aj ich príjemný tieň. Hotel Pinija sa nachádza na prírodnom skalnom polostrove obkolesený práve spomínanými borovicami. Nájdete tu kamienkové pláže s postupným vstupom do mora vyhovujúce všetkým vekovým kategóriám. Máte rady aktívnu dovolenku? Jedinečná poloha hotela je ako stvorená na športové aktivity. Okrem toho, že tu máte moderné fitnes centrum, nájdete tu ideálne podmienky na beh, môžete si zahrať tenis, či minigolf. Odporúčame vám nenáročné prechádzky. Zvládnu ich aj deti, či tí skôr narodení.

Do mestečka Petrčane, ktoré je od hotela vzdialené asi 500 m sa môžete prejsť pešo, alebo na bicykli. Urobíte niečo pre svoje zdravie a počas prechádzky sa vám naskytnú výhľady na prekrásnu prírodu. V mestečku nájdete kaviarničky, reštaurácie, ale aj obchodíky so suvenírmi a výbornú zmrzlinu. V prípade, že by ste chceli vyskúšať blahodarné účinky liečivého bahna, vyberte sa do 5 km vzdialeného mesta Nin.

12 km od Petrčane sa nachádza jedno z najnavštevovanejších miest v Chorvátsku, Zadar s množstvom atrakcií pre turistov. V prípade, že chcete iba oddychovať a relaxovať odporúčame vám navštíviť Wellness & Spa centrum Marea s tradíciou dlhou už od roku 215. Čaká vás tu spektrum tých najpestrejších rituálov, ktoré majú za cieľ uspokojiť návštevníka po všetkých stránkach. Animačný tým sa postará o to, aby ste sa vy aj vaše deti nenudili, ale práve naopak, dobre sa zabavili a odniesli si z dovolenky veľa pekných zážitkov a spomienok.

Hotel Pinija
Hotel Pinija ****. Foto: archív CK Satur

5. Donat ***

Hotel Donat je zasadený do borovicového parku. Obľúbili si ho najmä klienti, ktorí majú rady typické chorvátske kamienkové pláže. Dovolenku tu v absolútnej pohode strávia aj rodiny s deťmi, či seniori, ktorým viac vyhovuje možnosť postupného vstupu do mora. Susedný hotel Funimation je vzdialený len pár metrov od hotela Donat. Práve pred ním nájdete pieskový záliv s príjemným vstupom do mora.

Stravovanie v hoteli je zabezpečené formou all inclusive. Strava je pestrá, chutná a je jej dosť. Služba all inclusive v podobe nápojov je vám k dispozícii aj pri bazéne. Ležadlá na trávnatej časti pláže sú zdarma a sú určené výlučne pre hotelových hostí. Poloha hotela je ideálna aj pre športové aktivity. Športovať môžete individuálne, ale určite si odnesiete viac zážitkov zo súťaženia, ak sa pridáte k športovým aktivitám, ktoré vám poskytnú v rámci animačného programu animátori. Program je určený pre všetky vekové kategórie. Deti budú kreatívne v detskom mini klube. Animátori sa o vašu zábavu postarajú počas dňa aj vo večerných programoch určených pre celé rodiny aj jednotlivcov.

Hotel Donat je vzdialený iba 5 km od jedného z najnavštevovanejších miest v Chorvátsku, Zadaru. Dostanete sa sem pešo, na bicykli, taxíkom, mestskou dopravou, či vláčikom. V Zadare na vás čaká množstvo archeologických pamiatok zo stredovekého a renesančného obdobia. Na každom kroku na vás bude dýchať bohatá minulosť, ale aj zaujímavá prítomnosť. Nenechajte si ujsť unikát Morský organ. Nájdete ho na pobreží a určite si získa pozornosť vášho oka aj ucha. Vlny rozozvučia zvukovody orgánu a vy si vypočujete nenapodobiteľný orchester. Spojte zvuk orgánu s pohľadom na západ slnka a zažije nezabudnuteľné chvíle, ktoré zostanú spomienkou, ktorá nikdy nevybledne.

hotel Donat
Bazén Hotela Donat ***. Foto: archív CK Satur

6. Olympia ****

Hotel je vzdialený od známeho turistického mesta Vodice 500 m, čo zvládnete asi za 20 minút turistickej chôdze promenádou. Oveľa menšia vzdialenosť ho oddeľuje od mora, nakoľko sa nachádza v jeho absolútnej blízkosti.  Pravidelne udržované štrkové pláže s postupným vstupom do mora vyhovujú všetkým vekovým kategóriám.

Hotel Olympia si získala svojich návštevníkov nielen vďaka blízkosti mora, ale aj vďaka kvalitným službám. Je vhodný pre rodiny s deťmi a mladých ľudí, ktorí majú rady aktívnu dovolenku. Program animačného tímu myslí nielen na deti a mladých, ale aj na tých, skôr narodených. Každý si tu nájde niečo pre seba. Od možností nenáročných peších prechádzok až po náročnejšie tenisové, či basketbalové zápasy. Stretnete sa tu aj s pestrou ponukou vodných športov. Deti si nevedia vynachváliť tvorivosť, súťaživosť a kreativitu, ktorú u nich rozvíjajú animátori, ktorí sa im venujú.

More v blízkosti hotela je priezračne čisté. Niektorým malým aj veľkým návštevníkom dobre padne zameniť ho aspoň na pár chvíľ za hotelové bazény, naplnené sladkou vodou. Klienti hotela rady využívajú aj kvalitné wellness centrum s bohatou ponukou. Vodice boli pomenované podľa vodných prameňov, ktoré tu vyvierajú. Dodnes sa na hlavnom námestí zachovali dve studne, ako pamiatka na tradície a zvyklosti spojené s vodou. Tá sa až do konca 19. storočia vyvážala.

Okolie Vodíc poskytuje množstvo možností na spoznávanie. Navštíviť môžete napr. Kostol Gospe od Karmela, či Krížovú cestu na vrchu Okit a množstvo ďalších kostolíkov. Vodice sú aj miestom zábavy. V letnej sezóne sa tu usporadúvajú rôzne umelecké koncerty a vystúpenia v uliciach mesta aj v početných kluboch. Mladí ľudia sa môžu vo Vodiciach zabaviť aj v Haciende, tak sa volá tretia najväčšia diskotéka v strednej Európe. Hotel Olympia ponúka možnosť pasívnej aj aktívnej dovolenky. Je iba na vás, ktorú z týchto možností si vyberiete.

hotel Olympia
Hotel Olympia ****. Foto: archív CK Satur

7. Hotel Zora ***

Hotel Zora svojim návštevníkom ponúka ideálne spojenie krásnej prírody a čarovného letoviska Primošten. Nachádza sa na zalesnenom polostrove Raduča s jemne štrkovou plážou hneď pod hotelom. Pozornosť púta bazén s nezvyčajnou konštrukciou presklenej strechy s otváracou kupolou. Pri vstupe do hotela vás zaujme príjemný interiér a na každom kroku sa budete stretávať s nevtieravým a prívetivým personálom. Kvalitná strava, čistota a príjemná atmosféra sú samozrejmosťou.

Je vhodný pre všetkých bez rozdielu veku. Každý si tu nájde možnosť stráviť dovolenku tak, ako si ju predstavoval. Deti sa zabavia na detskom ihrisku, alebo v mini klube s animátormi, ktorí pre nich pripravili program zameraný na rôzne zaujímavé aktivity. Tí, ktorí inklinujú k športu, nájdu priamo v areáli hotela ihrisko na tenis. Zacvičiť si môžete v hotelovom fitnes centre a v areáli hotela nájdete minigolf.

Odporúčame aj možnosť cykloturistiky. Pešo, alebo na bicykli sa dostanete do 500 m vzdialeného, pôvabného mestečka Primošten. Určite vášmu pohľadu neujde kopec Gaj a na ňom najväčšia socha Panny Márie Loretánskej na svete. Socha je vysoká 17 m a jej tvár je obrátená priamo na Primošten. Nedajte si utiecť možnosť ochutnať v jednej z početných kaviarničiek, či reštaurácii Primoštenu víno Babić, ktoré je zapísané aj do zoznamu kultúrnych pamiatok Unesco. Dovolenku v hoteli Zora môžete tráviť aktívne aj pasívne. Obe možnosti sa vám tu ponúkajú, ako aj možnosť užiť si rôzne masáže, či wellness. Domov sa vrátite plní zážitkov, oddýchnutí, zregenerovaní a nabití energiou.

hotel Zora
Výhľad na jemne štrkovú pláž z Hotela Zora ***. Foto: archív CK Satur

8. Vila Visković ****

Nachádza sa v dedinke Bratuš, ktorej pôvab je tak veľký, že si vás získa hneď po príchode. Nebudete vedieť odtrhnúť zrak od morskej hladiny, ktorej farbu sa nedá určiť. Nájdete tu všetky odtiene modrej, tyrkysovej a zelenej. Najlepšie si tento pohľad vyskúšate z terasy vášho apartmánu, či štúdia vo Vile Visković. Vedie k nej pár schodov na pláž, ale počas dovolenky máte čas, nemusíte sa ponáhľať, takže to nie je žiadnou prekážkou. Odmenou vám bude krásne upravená pláž s postupným vstupom do mora a pri návrate do vily spomínaný, neopísateľne krásny výhľad.

Vila Visković patrí k tým, do ktorých sa návštevníci rady vracajú. Vedia, že rok, čo rok majitelia pre nich pripravia niečo nové, niečo modernejšie, čo im dovolenku urobí ešte krajšou a nezabudnuteľnejšou. Samozrejme, že v troch apartmánoch a dvoch štúdiách je zariadené všetko tak, aby ste si tu mohli variť. Nakúpiť si môžete v obchodíku, ktorý je  5 minút chôdze od vášho ubytovania. Môže sa stať, že si od varenia budete chcieť oddýchnuť. V tom prípade len pár metrov od vily nájdete reštauráciu s pestrou ponukou jedál, ktorú môžete využiť.

Bratuš sa nachádza asi 5 km od centra Makarskej riviéry, mesta Makarská. Dostanete sa tam pešou prechádzkou popri mori, či na bicykli. V prípade, že sa vydáte na výlet opačným smerom dostane sa do dedinky Promajna, Baško Polje, Baška Voda až do Breli. To všetko popri mori po kvalitnom asi 15 km dlhom chodníku. Nezabudnite si so sebou zobrať plavky, lebo počas cesty oboma smermi na vás čakajú fantastické pláže.

Bohatá je aj možnosť fakultatívnych výletov. Priamo pred vilu prídu pre vás, ak sa rozhodnete ísť na rafting, pohorie Biokovo, alebo na  výlet do Dubrovníka, Splitu, či na výlet loďou na ostrov Brač, či Hvar. Stačí osloviť delegátku, na ktorú nájdete kontakt v pokynoch na cestu, ale aj v samotnej Vile Visković a ona vám všetko zabezpečí. Dovolenka vo Vile Visković je vhodná naozaj pre všetkých. Pre rodiny s deťmi, pre ktoré sú pripravené väčšie apartmány až po dvojice, či jednotlivcov, ktorí nájdu svoju oázu pokoja a romantiky v menších štúdiách.

Vila Visković
Vila Visković ****. Foto: archív CK Satur

9. Pavilóny Rivijera Sunny Resort by Valamar ***

Pavilóny Rivijera sú vhodné pre všetky vekové kategórie a naozaj super voľbou sú pre rodiny s deťmi. Nachádzajú sa hneď pri vstupe do Makarskej zo strany od Splitu. Je to vynikajúca poloha, nakoľko odtiaľto nikam nie je ďaleko. Do centra mesta to máte pešou zónou popri mori cca 15 minút. V prípade, že sa vyberiete druhou stranou, čaká vás príjemná prechádzka, krásne upravené pláže z ktorých máte na výber podľa toho, čo vám vyhovuje.

Nájdete tu totiž romantické pláže medzi skalami pre dvoch, ale aj krásne, veľké, upravené pláže s jemným štrkom, postupným vstupom do mora a možnosťou zakúpenia si lehátok a slnečníkov. Priamo na pláži vám ponúknu predavači preslávené šišky, štrúdľu, či varenú kukuricu. Typické dalmátske jedlá ponúkajú reštaurácie, ktoré lemujú promenádu, ktorá sa tiahne od Pavilónov Rivijera až do centra mesta Makarská. Deťom aj dospelým poskytne osvieženie v horúcich letných dňoch jadranská zmrzlina.

Ubytovanie v pavilónoch je rôznych kategórií. Od izieb pre jednotlivcov až po rodinné izby. Pavilóny sú v pokojnom prostredí obklopené zeleňou, hlavne olivovníkmi. Olej z týchto olivovníkov tvorí základ jedál, ktoré sa varia v miestnej kuchyni. Light all inclusive je druh stravovania, ktoré dostáva najvyššie ocenenia od návštevníkov. Dobrý pocit z dovolenky upevňuje aj Rybársky večer, ktorý sa koná raz do týždňa na veľkej vonkajšej terase. Je spojený s ochutnávkou rybích špecialít a jeho atmosféru upevňuje živá dalmátska hudba.

Deti si tu prídu na svoje. Väčšie deti môžete pustiť von pred pavilóny aj samé. Môžu sa tu pokojne hrať, či sledovať šantiace veveričky. Animácií pre deti v pavilónoch Rivijera patria medzi tie najlepšie. Animátori denne pripravujú nový program zameraný nielen na šport, ale aj na rozvoj kreativity či objavovanie skrytých talentov vašich detí. Dospelí sa môžu zapojiť do aqua aerobiku, rôznych druhov cvičení, futbalových, či basketbalových zápasov. Kultúrne večery zabavia všetky vekové kategórie. V areáli pavilónov sa nachádza veľké viac funkčné športové ihrisko, detské ihrisko, stolnotenisové stoly, minigolf a je tu možnosť zahrať si tenis na blízkych tenisových kurtoch.

Využiť môžete aj chodníky popri mori na behanie, bicyklovanie a kolieskové korčule. Bicykle sa dajú zapožičať. Pavilóny Rivijera sú ideálne aj pre skupinky, ktoré si chcú prísť k moru zacvičiť jogu, pilates, zumbu… V prípade, že chcete na dovolenku zobrať aj svojho štvornohého miláčika za poplatok je to v pavilónoch Rivjera povolené. V celom objekte vládne rodinná atmosféra, ktorú umocňuje príjemný a vždy ochotný personál.

Mesto Makarská je centrom Makarskej riviéry a nájdete v ňom množstvo múzeí, galériu, kostolíky, ale napríklad aj hvezdáreň. Fakultatívne výlety majú široké spektrum. Môžete sa vydať loďou na ostrovy Brać, Hvar, Korčulu. Priťahovať vás bude pohorie Biokovo, ktoré sa týči nad mestom Makarská a dodáva mu veľkú dávku atraktivity. Práve tam vás čaká atrakcia, Nebeský chodník Skywalk vo výške 1 228 m odkiaľ sa vám naskytne ten najkrajší výhľad na Makarskú, ostrovy a celé okolie. Absolvovať môžete aj výlety autobusom so slovenským sprievodcom do Dubrovníka, Splitu a Trogiru. Stačí si vybrať.

Pavilóny Rivijera Sunny Resort by Valamar ***
Pavilóny Rivijera Sunny Resort by Valamar ***. Foto: archív CK Satur

10. Hotelový komplex Morenia ***+

Patrí medzi najatraktívnejšie miesta dovolenky na Makarskej riviére. Jeho poloha priamo pri mori, vysoko kvalitné a profesionálne služby, stravovanie formou all inclusive, ktoré tu majú zvládnuté na tej najvyššej možnej úrovni z neho robia vyhľadávaný hotelový komplex pre ľudí všetkých vekových kategórií. Prichádzajú sem rodiny s tými najmenšími deťmi v kočíkoch, väčšími deťmi, ale aj s teenegermi.

Hotel Morenia je tomu prispôsobený a deti si tu nájdu zábavu nielen s rodičmi, ale aj s animátormi, tak, aby nerušili ostatných návštevníkov hotela. Bohatý animačný program zaujme deti tak, že sa im nechce od animátorov odísť. Tvorivé dielne, súťaže, športové aktivity pod vedením vždy dobre naladených animátorov si ich získajú veľmi rýchlo. Pre menšie deti je pripravený detský bazén s rôznymi vodnými hračkami a atrakciami. Vodný hrad a herňa s PS a X boxom je určená pre staršie deti.

Pohodlné slnenie a kúpanie nájdete na veľkej voľnej ploche hneď pod hotelom. Nachádza sa v blízkosti bazéna a k dispozícii sú tu lehátka a slnečníky. Vstup do mora je po schodíkoch. V prípade, že preferujete upravenú jemne štrkovú pláž s postupným vstupom do mora, nájdete ju po stranách hotela.

Hotelový komplex Morenia ***+
Hotelový komplex Morenia ***+. Foto: archív CK Satur

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook