Thassos ako záhrada snov a labužnícky all inclusive v gréckom štýle

Príťažlivý a pokojný Thassos ležiaci v Egejskom mori je považovaný za smaragdový raj. V prvom rade je to však ostrov pôsobiaci ako otvorené múzeum pod holým nebom a vy ani neviete, či skôr obdivovať nádhernú prírodu od zelených hôr až po to najtyrkysovejšie more aké len môže byť, alebo sa nechať unášať antickými pamiatkami.

Zažiť túto dokonalú nádheru môžete aj počas vašej dovolenky na Thassose, kde vám ponúkame 5-hviezdiečkový luxusný hotel Thassos Grand Resort, ktorý leží v nádhernej zátoke s výhľadom na najposvätnejšiu horu Egejského mora, Mount Athos.

Hotel Thassos Grand Resort,Thassos.
Exteriér Hotela Thassos Grand Resort, ostrov Thassos. Foto: CK SATUR

Nechajte sa uniesť klasikou stredomorského štýlu v kombinácii s modernosťou a luxusom a oddychujte na pieskovej pláži len kúsok od archeologického thassoského pokladu. Dokonca aj samotný hotel financoval vykopávky, aby boli na svetlo odkryté pozostatky antickej slávy po viac ako dvetisíc rokoch.

Hotel Thassos Grand Resort
Hotelový areál Thassos Grand Resort, ostrov Thassos. Foto: CK SATUR

TOP 7 pre Thassos Grand Resort *****

  • prvotriedne kulinárske zážitky
  • Asteria Spa s dokonalým relaxom
  • jedinečná poloha priamo na pieskovej pláži s pozvoľným vstupom
  • prvé dieťa do 12 rokov zdarma, druhé dieťa do 6 rokov zdarma

S vôňou mora a pínií

Ak hľadáte luxusný hotel s vlastnou plážou, Thassos Grand Resort 5* je skvelou voľbou. Zasadený medzi zeleňou s podmanivou vôňou stromov, bylín a mora, v krásnej zátoke Agios Ioannis Lukas, vám okrem kvalitných služieb naservíruje aj slnečné počasie. Užite si výhľady na storočné borovice či dvesto ročný olivový háj. Každá z viac ako 160 izieb je štýlovo zariadená a jedinečný dizajn v sviežej bielej, modrej a béžovej dotvára príjemný komfort. Hotel ponúka dva bazény, veľký a malý pre deti. Na jar a jeseň sú aj vyhrievané. Pri bazéne v bare si môžete vychutnať aj rôzne osviežujúce nápoje.

Zátoka Agios Ioannis Lukas
Zátoka Agios Ioannis Lukas a hotel Thassos Grand Resort. Foto: CK SATUR

Zátoka plná divov

Pri hoteli sa nachádza zátoka, ktorej okolie bolo osídlené pred viac ako 3000 rokmi a využívané ešte aj v čase skorého kresťanstva. Archeologické práce v západnej časti pobrežia odhalili viac sídlisk. Nájdené artefakty ako pec, časti keramiky či zvieracie kosti vypovedajú o spôsobe života, kde prevládal rybolov, poľnohospodárstvo, spracovanie olivového oleja, ale aj tkáčstvo. Pri prechádzke popri zátoke si môžete všimnúť aj zvyšky domov a skladov. Na dvoch kopcoch, východne a západne od zálivu sú pozostatky aj dvoch veží, ktoré slúžili ako pozorovateľne. Kedysi tu bol aj prístav. Celý tento južný región ostrova bol od staroveku známy najmä pre kvalitný mramor.

Archeologické nálezisko Thassos
Archeologické nálezisko pri hoteli Thassos Grand Resort. Foto: thassosgrandresort.com

S príchuťou Grécka

Reštaurácia Olympus s priateľskou atmosférou a fantastickým výhľadom ponúka vynikajúcu grécku kuchyňu, rôzne tematické večere venované konkrétnym jedlám z celého sveta a tiež je tu špeciálny priestor pre varenie rovno pred vašimi očami. Čerstvé úlovky a najčerstvejšie produkty si môžete vychutnať v hotelovej taverne Dionysos, kde dominujú tradičné stredomorské jedlá. V  bare Lucas pri pláži si okrem vín, nealko nápojov, smoothies, klasických či inovatívnych kokteilov môžete užiť tie najkrajšie západy slnka.

Taverna Dionysos
Taverna Dionysos, Thassos Grand Resort. Foto: thassosgrandresort.com

Deň plný slnka, mora a zábavy

Okrem príjemného leňošenia na pláži či pri bazéne si môžete vychutnať aj rôzne vodné športové aktivity, alebo si prenajať loďku a spoznávať pobrežie. V čase od 23.6 do 01.9. sa o zábavu postarajú aj naši slovenskí animátori Planet Fun. Športovo naladené deti si užijú aj akadémiu futbalu alebo tanca. A večerné programy sú zárukou hravosti a spoločných rodinných aktivít.

Vodné športy na ostrove Thassos
Vodné športy na ostrove Thassos. Foto: thassosgrandresort.com

To „naj“ z Thassosu

Na potulkách ostrovom môžete obdivovať krásne zátoky a pláže, spoznať antickú Agoru, Akropolu, divadlo, starý prístav, chrám boha Pana a ďalšie zaujímavé pozostatky, ktoré svedčia o vysokej prosperite. Ostrov sa rozvíjal aj vďaka ťažbe mramoru. V hlavnom meste Limenas (alebo aj Thassos) sa ponorte do gréckeho rušného víru. Nechajte sa zlákať na skvelú zmrzlinu či frappé, ochutnajte vynikajúci med s orieškami alebo zablúďte do malebných horských dedín, ktoré vyzerajú ako z rozprávky. Ikonou ostrova je aj malý prírodný bazén Giola, okolo ktorého sa týčia skaly vysoké až 8 mestrov. 

Skalný bazénik Giola, Thassos
Skalný bazénik Giola na ostrove Thassos. Foto: CK SATUR

Ak vás naša ponuka z ostrova Thassos zaujala, radi vám v CK SATUR poradíme pri výbere vašej gréckej dovolenky. 

 

Páčil sa ti článok? Ukáž ho svojim priateľom.

Facebook